Beatty, Rhyolite omistaa runsaasti historiaa

Sen hylätyt rakennukset ja kivinen maisema tekevät Rhyoliteista yhden Lounais -alueistaSen hylätyt rakennukset ja kallioinen maisema tekevät Rhyoliteista yhden Lounais -alueen valokuvauksellisimmista aavekaupungeista. (John Marshall/The Associated Press) Goldwellissa on esillä useita taiteilijoita, mutta puolalais-belgialaisen kuvanveistäjän Albert Szukalskin Viimeinen ehtoollinen -teos on kiistatta kiehtovin. (Las VegasJournal -tiedosto) Ghost Rider, belgialaisen taiteilijan Charles Albert Szukalskin 1984 veistos, esitetään Goldwellin ulkoilmamuseossa Rhyolite -kummituskaupungin vieressä Beattyn lähellä kesäkuussa 2011. (K.M. Cannon/Las VegasJournal -tiedoston kuva)

Beatty on tuttu pysähdyspaikka matkustajille vilkkaalla Yhdysvaltain valtatiellä 95 Nevadan kautta ja tärkeä portaali läheiselle Death Valleyn kansallispuistoon, 115 kilometrin päässä Las Vegasista. Se on ainoa selviytyjä kultakuumeesta, joka loi useita kaupunkeja ja kaivosleirejä Etelä -Nyen piirikuntaan 1900 -luvun alussa.

Beatty, joka on nimetty karjankasvatuksen edelläkävijäksi Oasis -laaksossa Amargosa -joen varrella, perustettiin vuonna 1904 ja kehitettiin Bullfrog -kaivospiirin toimituskeskukseksi.

Maan etsijöiden Shorty Harrisin ja Ed Crossin rikkaan malmin löydön jälkeen alueen tulivuoren rhyoliittiesiintymistä vuonna 1904 kaivosvimma veti satoja kaivosmiehiä ja miljoonia dollareita investointeja, mikä johti 2000 vahinkoon ja noin 200 kaivokseen. Suurin kaivauksista, Montgomery Shoshone -kaivos, synnytti Rhyoliten kaupungin vuonna 1905.Nyt yksi Lännen kuuluisimmista aavekaupungeista, Rhyolite sijaitsee neljän mailin päässä Beattysta lyhyellä sivutiellä osavaltion reitin 374 varrella.

Vierailijat voivat myös tutustua Goldwellin ulkoilmamuseoon, joka on kokoelma eri taiteilijoiden ja kuvanveistäjien ulkona olevia patsaita, jotka alkoivat vuonna 1984 belgialaisen kuvanveistäjän luomaan verhoiltuun elävän kokoisiin hahmoihin lähellä Rhyolite-raunioita. Voittoa tavoittelematon taidepuisto ylläpitää Red Barn Art Centeriä, yhdistettyä luontokeskusta, studiota ja myyntipistettä. Ulkoveistokset ovat avoinna päivittäin Rhyolite -vierailijoille maksutta.

Pysähdy Beattyyn Beatty -museossa tutustumaan alueen historiaan ennen kuin lähdet kohti Rhyolitea. Tämä vierailu menneille päiville on avoinna päivittäin, paitsi juhlapyhinä, klo 10.00–15.00 maksutta. Museo sijaitsee entisessä kirkkorakennuksessa ja lisärakennuksessa osoitteessa 417 Main St. Seura keräsi museoesineitä, jotka ylittivät nopeasti kaksi ensimmäistä sijaintiaan.

Museo pyrkii säilyttämään värikkään Bullfrog -kaivosalueen ja Beattyä ympäröivän Oasis -laakson historian. Museossa on eklektinen kokoelma, jonka ovat lahjoittaneet asukkaat ja muut alueen menneisyydestä kiinnostuneet. Vierailijat löytävät jäänteitä, mineraaleja, kaivos- ja karjankasvatusvälineitä, rautateiden jäänteitä, pioneerikalusteita ja paikallisia alkuperäiskansojen esineitä sekä asiakirjoja, valokuvia, päiväkirjoja, kirjeitä ja muita tutkimukselle arvokkaita hetkiä.

Vain pari ehjää rakennusta, useiden muiden raakoja raunioita, heikkoja kadun ääriviivoja ja perunat, jotka ovat umpeen kasvaneet, vanha Rhyolite tuskin näyttää siltä, ​​että se oli kerran Nevadan kolmanneksi suurin kaupunki, jossa asui useita tuhansia asukkaita.

ruokapaikkoja caesarin palatsissa

Leiri syntyi Bullfrog Hillsissä vuonna 1905 ja muuttui nykyaikaiseksi kaupungiksi melkein yhdessä yössä. Teollisuusmies Charles M.Schwabin vuonna 1906. tekemät investoinnit alueen suurimpaan kultakaivokseen auttoivat häntä. Hänen tukensa auttoi nopeasti tuomaan sähköä, vesijohtoja, puhelimia ja rautatietä yhteys Rhyoliteen. Pian siinä oli koulu, sairaala, pankit, pörssi, oopperatalo, yrityksiä, bordelleja, yli 50 salonkia, ravintoloita, majoituspaikkoja, sanomalehtiä, jäähalli ja jäätelöbaari.

Laitteiden ja tarvikkeiden saaminen piirin kaivoksiin ja malmeihin oli vaikeaa, kunnes ensimmäinen rautatie saapui vuoden 1906 lopulla. Las Vegasin ja Tonopahin rautatien jälkeen seurasi pian Bullfrog- ja Goldfield -rautatie, sitten Tonopah ja Tidewater, jotka palvelivat myös booraksia Kuolemanlaakson kaivokset.

Kaikki kolme linjaa käyttivät Rhyolite Depotia, komeaa 1907 -rakennetta, joka on edelleen pystyssä. Myös edelleen seisova kolmen huoneen talo, joka on rakennettu vuonna 1905 tuhansista castoff-oluista ja viskipulloista, Nevadan hienoimmista jäljellä olevista esimerkeistä pulloista rakennetusta rakenteesta. Se kunnostettiin 1920 -luvulla Paramount Picturesin toimesta, joka käytti Rhyoliittia elokuvan kuvauspaikkana. Lisäkorjauksissa vuonna 2005 käytettiin Beatty Historical Societyin ja Tonopahin Keski -Nevadan museon lahjoittamia pulloja.

Viimeinen juna lähti varastolta vuonna 1914 kaivosten sulkemisen jälkeen, jolloin Rhyolite jätti aavekaupungin lähes asukkaiksi ja altistui rakennusten muuttajille ja materiaalinpoistajille.

Margo Bartlett Pesekin Viikon matka -sarake ilmestyy sunnuntaisin.