Bernie Madoffin nettovarallisuus

Kuinka paljon Bernie Madoff on arvoinen?

Bernie Madoffin nettovarallisuus: - 17 miljardia dollaria

Bernie Madoffin nettovarallisuus: Bernie Madoff on amerikkalainen entinen liikemies ja entinen osakevälittäjä, sijoitusneuvoja ja rahoittaja, jonka nettovarallisuus on - 17 miljardia dollaria. Hän on NASDAQ-osakemarkkinoiden entinen puheenjohtaja ja hallituksen jäsen Ponzi-järjestelmässä, jota pidetään Yhdysvaltojen historian suurimpana rahoituspetoksena. Syyskuusta 2020 lähtien hän palvelee liittovaltion vankilassa 150 vuoden vankeutta Ponzi-järjestelmään liittyvistä rikoksistaan.

Aikainen elämä: Bernard Lawrence Madoff syntyi Queensissa New Yorkissa 29. huhtikuuta 1938. Hänen isänsä Ralph Madoff työskenteli putkimiehenä ja osakevälittäjänä, ja hänen äitinsä Sylvia Muntner oli kodinhoitaja. Hänen perheensä on juutalainen, ja hänen isovanhempansa olivat muuttaneet Yhdysvaltoihin Puolasta, Romaniasta ja Itävallasta. Hänellä on kaksi sisarusta, Sondra Weiner ja Peter Madoff. Hän valmistui Far Rockawayn lukiosta vuonna 1956 ja jatkoi sitten opiskelua Alabaman yliopistossa. Alabamassa hän liittyi Sigma Alpha Mu -veljeskunnan Tau-lukuun, mutta hän pysyi siellä vain vuoden ennen siirtymistään Hofstra-yliopistoon Hempsteadiin New Yorkiin. Hän valmistui Hofstra-yliopistosta valtiotieteiden kandidaatin tutkinnolla vuonna 1960. Hän oli hetken oikeustieteen opiskelija Brooklyn Law Schoolissa, mutta lähti perustamaan oman yrityksensä Bernard L.Madoff Investment Securities LLC: n Wall Streetille.

Varhainen ura: Madoff perusti oman kauppayhtiön, Bernard L. Madoff Investment Securities LLC: n, vuonna 1960. Hän aloitti penniäkään osakekauppiaana ja käytti 5 000 dollaria (mikä vastaa nykyään noin 43 000 dollaria) omaa rahaa, jonka hän oli säästänyt satunnaisista töistä - hän oli työskennellyt sekä hengenpelastajana että sprinklerien asentajana. Hän kasvatti liiketoimintaa appensa avulla kirjanpitäjän Saul Alpernin toimesta. Alpern paitsi auttoi ohjaamaan asiakkaita Madoffiin, mutta antoi hänelle myös 50000 dollarin lainan.

Sijoituskandaali: 10. joulukuuta 2008 Madoffin pojat kertoivat viranomaisille, että heidän isänsä oli tunnustanut heille, että hänen yrityksensä varainhoitoyksikkö oli massiivinen Ponzi-järjestelmä, ja he jatkoivat Madoffin lainaamista kuvaillen sitä 'yhtenä suurena valheena'. Seuraavana päivänä FBI: n edustajat pidättivät Madoffin ja syyttivät häntä arvopaperipetoksista. Yhdysvaltain arvopaperikomissio (SEC) oli aiemmin tutkinut Madoffin liiketoimintakäytäntöjä, mutta ei tuolloin paljastanut tätä massiivista petosta. Itse asiassa Harry Markopolos, finanssianalyytikko, oli yrittänyt ilmoittaa SEC: lle mahdollisesta vilpillisestä toiminnasta Madoffin yrityksessä. Hän oli laskenut, että Madoffin luvut eivät lisääntyneet kunnolla, ja epäili, että korkeat voitot, joita hän väitti pystyvänsä toimittamaan, olivat itse asiassa väärät. Hän dokumentoi vuoden 2010 kirjassaan 'Kukaan ei kuuntele' (yhdessä kirjailijan Gaytri Kachroon kanssa) kymmenen vuotta kestäneensä pyrkimyksistään saada hallitus, rahoitusala ja lehdistö ymmärtämään Madoffin tekemät petokset. Madoffista väsyivät myös monet muut, jotka työskentelivät Wall Streetin kauppateollisuudessa. Yksikään suurimmista yrityksistä ei sijoittanut Madoffiin.

Madoffin järjestelmä alkoi purkaa ensimmäisen kerran joulukuun 2008 ensimmäisellä viikolla, jolloin hänen täytyi keksiä 7 miljardia dollaria lunastusmaksujen maksamiseksi sijoittajille. Hänen tavanomainen toimintatapansa oli tallettaa rahaa sijoittajilta yritystililleen ja nostaa rahaa samalla tilillä, kun he pyysivät lunastuksia. Hänen ongelmansa oli, että hänellä oli vain 234 miljoonaa dollaria tilillä marraskuun lopulla, mikä ei ylivoimaisesti riittänyt maksamaan kaikkia maksamattomia lunastuksia ihmisille. FBI: n raportin mukaan, kun Madoff tajusi, ettei hän pysty maksamaan kaikkea, joulukuussa 2008 hän luotti poikiinsa ja veljensä Ponzi-järjestelmään.

12. maaliskuuta 2009 Madoff myönsi syyllisyytensä 11 liittovaltion rikokseen ja myönsi muuttaneensa varallisuudenhoitoliiketoimintaansa massiiviseksi Ponzi-järjestelmäksi, joka lopulta huijasi tuhansia sijoittajia miljardeista dollareista. Madoff sanoi aloittaneensa Ponzi-järjestelmän 1990-luvun alussa, mutta liittovaltion tutkijat uskovat petoksen alkaneen jo 1980-luvun puolivälissä ja saattaneen jopa aloittaa jo 1970-luvulla. Asiakastileiltä puuttuvan määrän, mukaan lukien valmistetut voitot, arvioitiin olevan noin 65 miljardia dollaria. Madoff tuomittiin 29. kesäkuuta 2009 150 vuodeksi vankilaan, mikä on sallittu enimmäisrangaistus. Hänen suunniteltu julkaisupäivä on 14. marraskuuta 2139.

Henkilökohtainen elämä: Madoff meni naimisiin Far Rockawayn lukion luokkatoverinsa Ruth Alpernin kanssa 28. marraskuuta 1959. Ennen Madoff Charitable Foundation -säätiön perustamista Alpern työskenteli Madoffin yrityksessä Wall Streetillä. Heillä oli kaksi poikaa yhdessä, Mark ja Andrew. Valitettavasti molemmat poikansa ovat kuolleet Mark teki itsemurhan vuonna 2010, ja Andrew kuoli syöpään vuonna 2014. Molemmat pojat olivat työskennelleet Madoffin yrityksen kaupankäyntiosastossa. Muita yrityksessä työskennelleitä perheenjäseniä ovat Madoffin nuorempi veli Peter ja veljentytär Shana Madoff. Ruthin mukaan hän ja Madoff olivat yrittäneet tehdä itsemurhan yhdessä jouluaattona 2008. Ruth luopui vaatimuksestaan ​​85 miljoonan dollarin varoihin ja sai pitää 2,5 miljoonaa dollaria käteisenä.

Madoff omisti aiemmin monia kiinteistöjä ympäri maailmaa. Näihin kuuluvat hänen ensisijainen asuinpaikkansa Manhattanilla Upper East Side -alueella, koti Montaukissa New Yorkissa ja kartano Palm Beachissä Floridassa. Yhdysvaltojen Marshals Service huutokauppasi nämä yhdessä monien muiden hänen omaisuuksiensa kanssa syyskuussa 2009.

Bernie Madoffin nettovarallisuus

Bernard Madoff

Nettovarallisuus: - 17 miljardia dollaria
Syntymäaika: 29. huhtikuuta 1938 (82 vuotta vanha)
Sukupuoli: Uros
Ammatti: Pankkiiri, luottamus taiteilija, sijoitusvälittäjä, taloudellinen neuvonantaja, liikemies, osakevälittäjä, rahoittaja, sijoittaja
Kansalaisuus: Yhdysvallat
Viimeksi päivitetty: 2020
Kaikki nettovarallisuus lasketaan julkisista lähteistä saatujen tietojen perusteella. Tarvittaessa sisällytämme myös yksityisiä vinkkejä ja palautetta, joka on saatu julkkisilta tai heidän edustajiltaan. Työskentelemme ahkerasti varmistaaksemme, että luvumme ovat mahdollisimman tarkkoja, ellei toisin mainita, ne ovat vain arvioita. Olemme tyytyväisiä kaikkiin korjauksiin ja palautteeseen alla olevan painikkeen avulla. Teimmekö virheen? Lähetä korjausehdotus ja auta meitä korjaamaan se! Lähetä korjaus Keskustelu