Bill Gatesin nettovarallisuus

Kuinka paljon Bill Gates on arvoinen?

Bill Gatesin nettovarallisuus: 137 miljardia dollaria

Bill Gatesin palkka

Miljoona dollaria

Bill Gatesin nettovarallisuus: Bill Gates on yhdysvaltalainen liiketoimintamagnaatti, Microsoftin perustaja ja entinen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja, hyväntekijä ja kirjailija. Viimeisen 20 vuoden aikana Bill Gates on ollut rikkain ihminen maailmassa . Hän on ollut toiseksi rikkain henkilö maailmassa heinäkuusta 2017, jolloin Amazonin perustaja Jeff Bezos ohitti hänet.

Tämän kirjoituksen jälkeen Bill Gatesin nettovarallisuus on 137 miljardia dollaria.

Kuten luultavasti tiedät, Bill Gates perusti Microsoftin kanssa ohjelmistoyrityksen Paul Allen ja se tunnetaan yhtenä henkilökohtaisten tietokoneiden vallankumouksen uranuurtajista. Nykyään hän omistaa alle 1,3% Microsoftista. Hän on myynyt kymmenien miljardien dollarien arvosta Microsoftin osakkeita vuosien varrella. Myynnin tuotot ovat rahoittaneet Cascade Investment LLC: n, ajoneuvon, jota Gates käyttää sijoittamaan satoihin muihin yrityksiin.

Bill Gatesin nettovaralliset virstanpylväät

Aikainen elämä

William Henry Gates III syntyi 28. lokakuuta 1955 Seattlessa Washingtonissa. Gatesia kiusattiin lapsena. Hän halusi yöpyä huoneessaan, jossa hän huusi 'Ajattelen', kun hänen äitinsä kysyi, mitä hän teki. 13-vuotiaana hän ilmoittautui yksityiseen Lakeside-esikouluun ja kirjoitti ensimmäisen ohjelmistonsa. Hän oli kahdeksannella luokalla ensimmäisen vuodensä aikana Lakesidessa, ja koulun äitiklubi käytti varainhankinnasta saatuja tuloja ostamaan Teletype Model 33 ASR -päätteen ja ajan GE-tietokoneella koulun opiskelijoille. Gates kiinnostui GE-tietokoneen ohjelmoinnista BASIC-järjestelmässä. Hän kirjoitti ensimmäisen ohjelmansa - tic-tac-toe-pelin - tälle tietokoneelle. Pelaajat pelasivat peliä tietokonetta vastaan. Lopulta Gates ja hänen ystävänsä Paul Allen, Ric Weiland ja Kent Evans kiellettiin käyttämästä koulun tietokonetta, kun heidät pyydettiin käyttämään käyttöjärjestelmän virheitä saadakseen vapaa-aikaa koneelle. Neljä opiskelijaa perustivat Lakeside Programmers Clubin ansaitsemaan rahaa.

Kun heidän kiellonsa oli ohi, pojat tarjosivat etsiä ohjelmistovirheitä vastineeksi lisäajasta tietokoneella. Gates alkoi tutkia koodia tietokoneella suoritetuille ohjelmille, mukaan lukien Fortran, Lisp ja konekieli. Vuonna 1971 järvenpuoleinen opettaja pyysi Gatesia ja Evansia automatisoimaan koulun luokkien aikataulujärjestelmän. Ystävät kirjoittivat ohjelmiston yhdellä kierroksella - Gates muutti koodin niin, että hän oli luokissa, joissa oli enemmän mielenkiintoisia tyttöjä. Gates ja Evans halusivat uuden järjestelmän käyttöönoton vuoteen mennessä. Sitten nuorisovuoden lopussa Evans tapettiin vuorikiipeilyonnettomuudessa. Gates kääntyi Allenin puoleen auttaakseen häntä viimeistelemään Lakeside-projektin.

Vanhempana vuonna Gates ja Allen perustivat Traf-O-Data -nimisen yrityksen ja tekivät liikennelaskurit Intel 8008 -prosessorille. Hän valmistui Lakeside-koulusta vuonna 1973 ja ilmoittautui Harvardiin syksyllä 1973. Harvardissa Gates kävi matematiikan ja jatko-opiskelijoiden tietojenkäsittelytieteen kursseja. Hän tapasi Steve Ballmerin Harvardissa. Gates keskeytti yliopiston toisen vuodensa lopussa.

Avaintiedot
  • Nettovarallisuus ylitti 350 miljoonaa dollaria, kun Microsoft tuli julkiseksi vuonna 1986
  • Miljardööri tuli ensimmäisen kerran vuonna 1987. Hän oli 31-vuotias
  • Hänen vuoden 1999 nettovarallisuus 100 miljardia dollaria on sama kuin 153 miljardia dollaria tänään inflaation sopeutumisen jälkeen
  • Olisi arvoinen 175 miljardia dollaria, ellei hän olisi koskaan lahjoittanut dollaria hyväntekeväisyyteen
  • Hänen Seattlen kartanossa on 66 000 neliöjalan koti ja arvioitu arvo 147 miljoonaa dollaria
  • Ansainnut idässä 50 miljardia dollaria Microsoftin osinkoja vuodesta 2003 lähtien
  • Omistaa noin 1,3% Microsoftista tänään
  • Aikee antaa 99,96% omaisuudestaan ​​hyväntekeväisyyteen kuolemaansa mennessä
  • Kuulemisen mukaan hän aikoo jättää jokaiselle kolmesta lapsestaan ​​vain 10 miljoonaa dollaria

Ura

Intel 8080 -prosessoriin perustuvan MITS Altair 8800: n julkaisun myötä Gates ja Paul Allen pitivät tätä avauksena, jota he tarvitsivat oman tietokoneohjelmistoyrityksen luomiseen. Uuden mikrotietokoneen, Micro Instrumentation and Telemetry Systems (MITS), luojat tekivät kumppanuuden Gatesin ja Allenin kanssa käyttämällä Altiir-emulaattoria, joka juoksi minitietokoneella, ja sitten BASIC-tulkkia. Kauppanimi Microsoft rekisteröitiin 26. marraskuuta 1976. Microsoft-yrityksen viiden ensimmäisen vuoden aikana Gates tarkisti henkilökohtaisesti kaikki lähetetyt koodirivit kirjoittamalla koodin tarvittaessa uudelleen. 20. marraskuuta 1985 Microsoft lanseerasi ensimmäisen Microsoft Windows -version .

Microsoft tuli pörssiin vuonna 1986. Avauskurssi oli 21 dollaria. Pörssipäivän jälkeen osakkeet suljettiin 27,75 dollariin ja Billin 45 prosentin arvo oli 350 miljoonaa dollaria. Alle vuotta myöhemmin, kun osakkeet nousivat, hän oli miljardööri. Hän oli 31-vuotias.

Gates ilmoitti 15. kesäkuuta 2006 siirtyvänsä päivittäisestä roolistaan ​​Microsoftissa seuraavien kahden vuoden aikana omistamaan enemmän aikaa hyväntekeväisyyteen.

13. maaliskuuta 2020 Gates ilmoitti eroavansa Microsoftin puheenjohtajasta.

Bill Gatesin nettovarallisuus

Bill Gatesin nettovarallisuudet:
1986 350 miljoonaa dollaria
1987 1,25 miljardia dollaria
1990 2,5 miljardia dollaria
1990 15 miljardia dollaria
1997 40 miljardia dollaria
1999 85 miljardia dollaria
2000 63 miljardia dollaria
2008 58 miljardia dollaria
2009 40 miljardia dollaria
2014 76 miljardia dollaria
2020 130 miljardia dollaria

*** Yhdessä hyvin lyhyessä vaiheessa vuonna 1999 hänen nettovarallisuutensa ylitti 100 miljardia dollaria. Inflaation sopeutumisen jälkeen se oli sama kuin tänään 153 miljardin dollarin arvo.

Henkilökohtainen elämä

Vuonna 1987 Melinda French meni työskentelemään Microsoftin tuotekehitysosastolle. Jossain vaiheessa hän ja Bill istuivat vierekkäin työillallisella. He löysivät sen ja Bill soitti pian Melindalle pyytämään häntä. Melinda nousi lopulta tietotuotteiden pääjohtajaksi. Hän asui Microsoftin kanssa vuoteen 1996 asti.

Bill ja Melinda menivät naimisiin golfkentällä Havaijin Lanain saarella 1. tammikuuta 1994. Heillä on kolme lasta Phoebe Adele, Rory John ja Jennifer Katharine.

Gates osti Codex Leicesterin, Leonardo da Vincin tieteellisten kirjoitusten kokoelman, 30,8 miljoonalla dollarilla huutokaupasta vuonna 1994.

Gates ja hänen vaimonsa yhdistivät kolme perhesäätiötä ja perustivat vuonna 2000 hyväntekeväisyysjärjestön Bill & Melinda Gates -säätiön, joka on maailman suurin läpinäkyvästi toimiva hyväntekeväisyysjärjestö.

9. joulukuuta 2010 Bill ja Melinda Gates sekä sijoittaja Warren Buffett allekirjoittivat kumpikin sitoumuksen, jonka he kutsuivat antavan sitoumuksen, joka on kaikkien kolmen sitoutuminen lahjoittamaan vähintään puolet varallisuudestaan ​​ajan mittaan hyväntekeväisyyteen.

Nettovarallisuuden tiedot

Bill Gates on myynyt Microsoftin osakkeita vähintään 40 miljardia dollaria ja kerännyt yli 12 miljardia dollaria osinkoa yhtiön listautumisannin jälkeen vuonna 1986. Hän käytti rahat luodakseen holding-yhtiön Cascade Investment, joka on jatkanut kasvuaan ja sisältää sijoituksia yrityksiin, kuten Canadian National Rautatie ja AutoNation. Gates on varsinainen hyväntekijä ja lahjoitti vuonna 2004 saamansa 3,3 miljardin dollarin voiton Bill & Melinda Gates -säätiölle. Hänellä on edelleen 1,3 prosentin omistusosuus Microsoftista.

Kiinteistöt

Seattle, Wa : Gates-perhe omistaa useita vaikuttavia ominaisuuksia ympäri Yhdysvaltoja. Hän todennäköisesti omistaa asuntoja myös ulkomailla, vaikka näistä ostoista tiedetään vähemmän.

Washingtonissa Gatesin perhe asuu uskomattoman upeassa kartanossa, jonka lempinimi on 'Xanadu 2.0'. Hankittuaan järvenrantakiinteistön vuonna 1988 2 miljoonalla dollarilla, Bill vietti seitsemän vuotta ja 63 miljoonaa dollaria rakentamalla siitä, josta tuli väitetysti vaikuttavin yksityisasunto maailmassa.

Pelkästään päärakennus on 66 000 neliömetriä kukkulan puolella, josta on näkymät Washington-järvelle Medinassa, Washingtonissa. 66 000 neliöjalan kartanossa on 60 jalan uima-allas, jossa on vedenalainen musiikkijärjestelmä, 2 500 neliöjalan kuntosali ja 1 000 neliön jalkainen ruokasali kuusi keittiötä ja ruokasali, johon mahtuu 200 ihmistä. Gates on innokas lukija, ja hänen suuren kotikirjastonsa kattoon on kaiverrettu lainaus The Great Gatsbystä. Kirjastossa on korvaamattomia teoksia, mukaan lukien Da Vincin kappaleita.

Kartanon vuotuisten kiinteistöverojen ilmoitetaan olevan 1,063 miljoonaa dollaria, arvioidun arvon ollessa 150 miljoonaa dollaria.

Rancho Santa Fe, Kalifornia : Lokakuussa 2014 Gatesin perhe maksoi 18 miljoonaa dollaria 228 hehtaarin maatilakiinteistöstä Rancho Sante Fessä Kaliforniassa (lähellä San Diegoa). He hankkivat omaisuuden painonlaskupohjan Jenny Craigilta. Rancho Paseana -nimeksi kutsuttu omaisuus on hevostila. Gatesin tytär Jennifer on innokas ratsastaja. Kiinteistössä on kilparata, hedelmätarha, viisi navetta ja jopa sviitti kokopäiväiselle eläinlääkärille.

Del Mar, Ca : Huhtikuussa 2020 Bill ja Melinda maksoivat 43 miljoonaa dollaria upeasta merenrannan kartanosta Del Marissa, Kaliforniassa, noin 15 minuutin päässä Rancho Santa Fe -tilalta. He ostivat kodin edesmenneen öljy miljardööri / sijoittaja T. Boone Pickensin leskeltä.

Wellington, Florida : Vuonna 2013 Gates maksoi 8,7 miljoonaa dollaria toisesta hevostilasta, tämä oli Wellingtonissa, Floridassa. Perhe oli vuokrannut kartanon useaan otteeseen ollessaan kaupungissa Jennifer Gatesin kilpailuihin. He pitivät talosta niin paljon, että he ostivat sen.

Cody, sinä : Vuonna 2009 Gates osti 492 hehtaarin karjatilan Cody, Wyoming, julkistamattomalla hinnalla. Ranch, jonka aikoinaan omisti William 'Buffalo Bill' Cody, listattiin alun perin 12 miljoonalla dollarilla. Se listattiin 8,9 miljoonaan dollariin juuri ennen kuin Billistä tuli omistaja. Ranchilla on ollut vain kolme omistajaa noin 150 vuodessa.

Kaupalliset kiinteistöt : Gates omistaa sijoitusrahaston Cascaden kautta etuja useissa merkittävissä hotelleissa. Hän omistaa osan Charles-hotellista Cambridgessä Massachusettsissa. Hän omistaa noin puolet kaikista Four Seasons -hotellista ympäri maailmaa. Hän ja ryhmä sijoittajia omistavat Ritz Carltonin San Franciscossa.

Yhteenveto

Bill Gatesin nettovarallisuus on 135 miljardia dollaria. Tämän kirjoituksen jälkeen hänestä tulee maailman toiseksi rikkain henkilö Amazon-perustajan Jeff Bezosin takana. Microsoftin vuoden 1986 listautumisannin jälkeen Billin nettovarallisuus on kasvanut 250 miljoonasta yli 100 miljardiin dollariin. Vuonna 1999 dotcom-puomin huipulla Gatesin omaisuus ylitti hetkeksi 99 miljardia dollaria. Inflaation mukauttamisen jälkeen se on sama kuin noin 153 miljardia dollaria nykypäivän dollareina.

Bill Gatesin nettovarallisuus

Bill Gates

Nettovarallisuus: 137 miljardia dollaria
Palkka: Miljoona dollaria
Syntymäaika: 28. lokakuuta 1955 (65 vuotta vanha)
Sukupuoli: Uros
Korkeus: 5 jalkaa 10 tuumaa (1,78 m)
Ammatti: Yrittäjä, ohjelmoija, liikemies, sijoittaja, ohjelmistoarkkitehti
Kansalaisuus: Yhdysvallat
Viimeksi päivitetty: 2021
Kaikki nettovarallisuus lasketaan julkisista lähteistä saatujen tietojen perusteella. Tarvittaessa sisällytämme myös yksityisiä vinkkejä ja palautetta, joka on saatu julkkisilta tai heidän edustajiltaan. Työskentelemme ahkerasti varmistaaksemme, että luvumme ovat mahdollisimman tarkkoja, ellei toisin mainita, ne ovat vain arvioita. Olemme tyytyväisiä kaikkiin korjauksiin ja palautteisiin alla olevan painikkeen avulla. Teimmekö virheen? Lähetä korjausehdotus ja auta meitä korjaamaan se! Lähetä korjaus Keskustelu