”BlacKkKlansman” on sytyttävä paluu Spike Leen muotoon

Adam Driver tähdittää Flip Zimmermania ja John David Washingtonia Ron Stallworthina Spike Leen elokuvassaAdam Driver tähdittää Flip Zimmermania ja John David Washingtonia Ron Stallworthina Spike Leen elokuvassa BlacKkKLansman. (David Lee/Tarkennusominaisuudet) Topher Grace näyttelee David Dukea Spike Leen elokuvassa BlacKkKlansman. (David Lee/Tarkennusominaisuudet) Topher Grace näyttelee David Dukea Spike Leen elokuvassa BlacKkKlansman. (David Lee/Tarkennusominaisuudet)

Spike Lee on pohjimmiltaan elokuvan vastaava Hulk.

Hän on tarpeeksi rakastettava, kun hän on miellyttävä. Kun hän suuttuu, hän on kuitenkin uskomaton.

Ota hänen uusin BlacKkKlansman. Lee vetää elokuvan katsojia tositarinaan siitä, kuinka afrikkalais-amerikkalaisesta etsivästä Ron Stallworthista (John David Washington) tuli Ku Klux Klanin kortteja kantava jäsen, joka nojautui sen järjettömyyteen.

Sen avaamisesta lähtien kuvamateriaali tri Kennebrew Beauregardista (säveltämätön Alec Baldwin) kompastuu myrkyllisten linjojen yli hyökkäyksestä valkoista perintöä kohtaan, ja sen kuvaamiseen David Duke (Topher Grace) Aryan Ned Flanders-tyyppisenä-täydellisenä hänen olet vitun hammas ja mitä voin tehdä sinulle? - BlacKkKlansman tuntuu Coenin veljesten elokuvalta, alikäytetyn Steve Buscemin näyttelijänä Stallworthin etsivätovereina.

Kun olet vaipunut omahyväisyyteen, Lee odottaa kuitenkin löi sinua ylösalaisin tappavilla vakavilla yhtäläisyyksillä 1970 -luvun ympäristön ja tämän päivän välillä.

Black Pantherin johtaja Kwame Ture (Corey Hawkins) kiskoo järjestelmää vastaan ​​- valkoiset rasistiset poliisit ampuvat meidät kaduilla - luennon aikana, joka toimii myös Stallworthin ensimmäisenä salaisena tehtävänä. Beauregard demonisoi koko yhteisön raiskaajaksi ja murhaajaksi. Duke toivoo, että Amerikka saavuttaisi jälleen suuruutensa.

Ainakin Lee ja hänen käsikirjoittajatoverinsa Charlie Wachtel, David Rabinowitz ja Kevin Willmott eivät ole esittäneet mitään hahmoistaan, jotka ilmoittavat, että Klaanin kohtaamisen molemmin puolin oli erittäin hienoja ihmisiä. Lee antaa Donald Trumpin tehdä sen itse koodin aikana, joka sisältää kuvamateriaalia presidentin lausunnoista viime kesän tappavien vastakkainasettelujen jälkeen Charlottesvillessä, Virginiassa. (Ei ole sattumaa, että BlacKkKlansman avautuu viikonloppuna kyseisen matalan pisteen ensimmäisen vuosipäivän viikonloppuna.)

Stallworthin muistelman perusteella BlacKkKlansman seuraa Colorado Springsin, Coloradon, poliisin ensimmäistä mustaa jäsentä tehtävänsä jälkeen arkistohuoneesta, josta hän hakee tiedostoja työtovereilleen, jotka viittaavat afrikkalaisamerikkalaisiin rupikonnaina, nopealla ylennyksellään tiedustelupalvelu.

Selaamalla paikallista sanomalehteä eräänä päivänä Stallworth näkee rekrytointimainoksen KKK: n paikallisosastolle, soittaa numeroon ja puhuu sen johtajan Walter Breachwayn (Ryan Eggold) kanssa. Laulamalla joitain loukkaavia kieliä ja turhia stereotypioita, joita hän oli kohdannut koko elämänsä, Stallworth saa kutsun Klaanin kokoukseen.

Stallworth värvää toisen etsivän, Flip Zimmermanin (Adam Driver), joka on juuri tulossa toimeen juutalaisen perintönsä kanssa, jakamaan luomansa persoonan. Stallworth jatkaa Klanin tutkintaa puhelimitse, kun taas Zimmerman on Ron Stallworth aina, kun kasvokkain tapaamisia tarvitaan.

Stallworthin rooli on tähtien käänne Washingtonille, joka työskenteli ensimmäisen kerran Leen kanssa 6-vuotiaana isänsä Denzelin rinnalla Malcolm X: ssä.

BlacKkKlansman on myös sytyttävä paluu muotoon Lee: lle, joka ei vain vedä lyöntejä, vaan lisää runsaasti heinäntekijöitä sekoitukseen.

Duke, silloinen Ku Klux Klanin velho, on kuvattu puhvelina puhelinkeskusteluissaan oikean Stallworthin kanssa. Hän voi esimerkiksi kertoa, että Stallworth on ylpeä valkoinen mies, koska hän lausuu sanan. Jos Stallworth olisi musta mies, Duke julistaa, hän julistaisi sen olevan.

Duken retoriikka yllyttää jotkut väkivaltaan. Toiset kannustavat D.W. Griffith's Birth of a Nation hänen kanssaan ikään kuin se olisi rasslin -ottelu. Duken todellinen vaara on siinä, miten hän hautaa avoimen rasismin poliittisten asioiden alle, jotta ideat voivat juurtua. Lopulta eräänä päivänä saat Valkoisessa talossa jonkun, joka uskoo sen.

Leen nykyiset hyökkäykset ovat kaikkea muuta kuin hienovaraisia.

Ne voivat jopa ajaa pois muutamia elokuvan kävijöitä.

Toisaalta ne, joita hän eniten haluaa loukata, eivät olleet joka tapauksessa tarkasti jonossa nähdäkseen Spike Lee -elokuvan.

Arvostelu

Elokuva: BlacKkKlansman

Käyntiaika: 134 minuuttia

Arvosana: R; kielellä kaikkialla, myös rodulliset epiteetit, sekä häiritsevää/väkivaltaista materiaalia ja joitakin seksuaalisia viittauksia

Arvosana: TO-

smith Center for esittävien taiteiden las vegas

Nyt soi: Useissa paikoissa