Bob Marley Net Worth

Paljonko Bob Marley Worth on?

Bob Marley Nettovarallisuus: 32 miljoonaa dollaria

Bob Marley Net Worth : Bob Marley oli jamaikalainen reggae-laulaja, lauluntekijä ja muusikko. Hänet tunnetaan reggaen edelläkävijänä ja Rastafari-liikkeen kuvakkeena. Marleyn levyjä on myyty yli 75 miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti, joten hän on yksi kaikkien aikojen myydyimmistä taiteilijoista. Hän kuoli acral lentiginous melanoomasta vuonna 1981.

Varallisuuden ja omaisuuden taistelu: Hänen kuolemansa aikana vuonna 1981 Bobin omaisuuden arvo oli 11,5 miljoonaa dollaria. Se on sama kuin 32 miljoonaa dollaria tämän päivän inflaatiokorjattuina dollareina. Hänen kuolemaansa seuraavina vuosikymmeninä Marleyn musiikki- ja kuvaoikeudet antoivat satoja miljoonia dollareita tuloja hänen perillisilleen. Valtuutetut ja luvattomat lisenssimaksut tuottavat yli 500 miljoonan dollarin tuloja vuodessa. Kiinteistö hyötyy vain hyväksytyistä (laillisista) kaupoista. Tänään kiinteistö tuottaa 25-30 dollaria vuodessa perheen rojalteja. Jos Bob Marley olisi elossa tänään, hän olisi henkilökohtaisesti arvoinen yli 200 miljoonaa dollaria.

Valitettavasti Bob kuoli ilman tahtoa, väitetysti siksi, että hänen rastafaristinen uskonsa kielsi häntä tunnustamasta omaa kuolevaisuuttaan luomalla jotain testamenttia.

Jamaikan lain mukaan, kun joku kuolee ilman tahtoa, joka tunnetaan myös nimellä 'suolisto', 10% omaisuudesta menee heti leskelle. Ajan myötä leskellä voi olla viime kädessä 45 prosentin lisäosuus perinnöstä, yhteensä 55 prosenttia. Loput on jaettu tasan kaikkien elävien lasten kesken. Ja kun Rita kuolee, täydellinen 100-prosenttinen hallinta jaetaan hänen elävien lastensa kesken.

Jamaikan laki edellyttää myös, että henkilön kuoleman jälkeen lähetetään mainos, joka etsii mahdollisia perillisiä. Marleyn tapauksessa tämä mainos sai satoja hakemuksia ihmisiltä, ​​jotka väittivät olevansa hänen lapsensa.

Joidenkin varjoisten neuvonantajien rohkaisemana hänen leski Rita Marley väärennti Bobin allekirjoituksen testamentista, joka oletettavasti edeltää hänen kuolemaansa. Tämä jättää suurimman osan hänen omaisuudestaan ​​itselleen. Kun yksi Marleyn pitkäaikaisista yritysjohtajista huomasi tapahtuneen, hän aloitti 10 vuotta kestäneen oikeudellisen taistelun, jonka oikeudenkäyntimaksu oli 6 miljoonaa dollaria, mikä on suunnilleen puolet kiinteistön arvosta.

Loppujen lopuksi Jamaikan tuomioistuin määräsi, että Marleyn omaisuuden hallinta säilyy Bobin levy-yhtiön Island Musicin omistajalla Chris Blackwellillä. Blackwell hoiti kiinteistöä Island Logic Ltd: n kautta vuoteen 2001 asti, jolloin Rita Marley ja hänen 11 tunnustettua laillista lastaan ​​siirtyivät täyden hallinnan.

Aikainen elämä: Robert Nesta Marley syntyi 6. helmikuuta 1945 59-vuotiaalle Norval Sinclair Marleylle ja 18-vuotiaalle Cedella Malcolmille Nine Milessä, Saint Ann Parishissa, Jamaikalla. Hänen isänsä oli valkoinen jamaikalainen Sussexista, Englannista, joka palveli kuninkaallisissa merijalkaväissä ja työskenteli istutusten valvojana. Bob näki isänsä harvoin, ja Norvalin kuoleman jälkeen vuonna 1955 Cedella ja Bob muutti Trenchtowniin. Cedella avioitui myöhemmin amerikkalaisen virkamiehen Edward Bookerin kanssa ja antoi Bobille kaksi veljeä, Richardin ja Anthony. Marleylla oli myös puolisisko Claudette äitinsä suhteesta Thadeus Livingstoniin, Bobin ystävän ja tulevan bändikaverinsa Bunny Wailerin isään.

Bob ja Bunny olivat olleet lapsuuden ystäviä ja soittaneet musiikkia yhdessä ollessaan opiskelijoita Stepneyn ala- ja yläasteella Nine Mile. Asuessaan Trenchtownissa Bob ja Bunny liittyivät lauluryhmään Peter Toshin, Beverley Kelson ja Junior Braithwaiten kanssa. Muusikko Joe Higgs asui lähellä ja ohjasi ryhmää antamalla heille laulutunteja ja opettaen Marleylle kitaransoittoa.

Musiikin ura: Marley aloitti musiikkiuransa vuonna 1963, kun hän perusti The Wailersin yhdessä Bunny Wailerin, Peter Toshin, Junior Braithwaiten, Beverley Kelson ja Cherry Smithin kanssa ja taitti omaleimaisen laulunkirjoituksen ja laulutyylin, joka myöhemmin resonoi yleisön kanssa ympäri maailmaa. The Wailers julkaisi joitain varhaisimpia reggae-levyjä tuottaja Lee Scratch Perryn kanssa, ja heidän singleltään 'Simmer Down' tuli suosituin hitti Jamaikalla helmikuussa 1964. Kun alkuperäinen kokoonpano hajosi vuonna 1974, Marley jatkoi soolouraa, joka huipentui vuonna 1977 julkaistussa Exodus-albumissa, joka vahvisti hänen maailmanlaajuisen maineensa ja nosti Marleyn kartalle yhtenä maailman myydyimmistä artisteista, ja sen myynti oli yli 75 miljoonaa albumia ja singleä. Mukana hänen työnsä The Wailersin kanssa, Marley julkaisi 13 studioalbumia (1 julkaistiin postuumisti) ja 6 live-albumia, ja merkittäviin sinkkuihin kuuluvat Redemption Song, I Shot the Sheriff, No Woman, No Cry, One Love, 'ja' Nouse, nouse ylös. ' Vaikka Marley tunnettiin ensisijaisesti reggaesta, hänen musiikkinsa sisälsi myös ska- ja rocksteady-elementtejä, ja hänen suurin hittialbumi Legend on kaikkien aikojen myydyin reggae-albumi.

Michael Ochsin arkisto / Getty Images

Henkilökohtainen elämä: 10. helmikuuta 1966 Bob meni naimisiin Alpharita Constantia 'Rita' Andersonin kanssa Kingstonissa Jamaikalla. Hän isäsi 4 lasta Ritan kanssa ja adoptoi hänet 2 lasta aiemmista suhteista. Hänellä oli myös 5 lasta muiden naisten kanssa. Pojat Ziggy, Stephen ja Damian kasvoivat Grammyn voittaneiksi reggae-muusikoiksi. Marley vietti suurimman osan elämästään Jamaikalla, mutta hän muutti Lontooseen vuoden 1976 salamurhayrityksen jälkeen, jossa Bob, Rita, johtaja Don Taylor ja bändin työntekijä Louis Griffiths ammuttiin.

Marley oli sitoutunut Rastafari, ja hän ilmaisi musiikissaan syvällisen hengellisyyden tunteen. Marleyn elämäkerta-kirjoittajien mukaan hän oli yhteydessä kahdentoista heimon kartanoon, joka on yksi Rastafarin kartanoista, ja kuului nimitykseen nimeltä Joosefin heimo, koska hän syntyi helmikuussa (kukin kahdestatoista lahkosta koostuu jäsenistä, jotka ovat syntyneet eri kuukausi). Marleyn rastafarialainen usko vaikutti hänen panafrikalismin tukeen, uskoon, että afrikkalaisten kaikkialla maailmassa tulisi olla yhtenäinen. Bob oli marihuanan äänellinen kannattaja ja uskoi, että se pitäisi laillistaa. Hän aloitti marihuanan käytön vuonna 1966, kun hän oli siirtynyt katolilaisuudesta Rastafari-uskoon, ja hänet pidätettiin ja sakotettiin kannabiksen hallussapidosta Lontoossa vuonna 1968.

Sairaus ja kuolema: Heinäkuussa 1977 Marley diagnosoitiin pahanlaatuinen melanooma varpaankynsien alla. Marleyn lääkäri neuvoi häntä ampumaan varpaansa, mutta Bob päätti sitä vastaan ​​johtuen uskonnollisista vakaumuksistaan ​​ja siitä, että amputaatio saattoi häiritä hänen kykynsä toimia. Marley päätti poistaa kynsien ja kynsien sängyn, ja alueen peitti ihonsiirto hänen reidestään. Hän jatkoi kiertuetta, ja viimeinen konsertti pidettiin Pittsburghissa, Pennsylvaniassa 23. syyskuuta 1980. Kaksi päivää aiemmin hän oli romahtanut lenkillä Central Parkissa ja huomannut sairaalavierailun aikana, että syöpä oli levinnyt aivoihinsa. Yritettyään vaihtoehtoista syöpähoitoa Josef Isselsin Baijerin klinikalla Bob päätti palata Jamaikalle. Hänen tilansa heikkeni matkansa aikana, ja kun hänen koneensa laskeutui Miamiin, hänet vietiin Cedars of Libanon Hospital -sairaalaan Miamiin (nykyinen Miamin yliopistollinen sairaala). 11. toukokuuta 1981 Marley kuoli 36-vuotiaana. Hänen viimeiset sanansa olivat 'Rahalla ei voi ostaa elämää', puhuttu hänen poikansa Ziggylle. Marley sai valtion hautajaiset Jamaikalla, joka myöhemmin kunnioitti häntä nimitetyllä ansiomerkillä.

Perintö: Marley otettiin mukaan Rock and Roll Hall of Fameen vuonna 1994, ja Time Magazine nimettiin Exodus-vuosisadan albumiksi vuonna 1999. Vuonna 2001 Marley sai tähden Hollywoodin Walk of Fame -palkinnolla ja Grammyn elinikäisen palkinnon, ja vuonna 2004 hän sijoittui 11. sijalle 'Rolling Stone' -lehden kaikkien aikojen 100 suurimman taiteilijan listalle ja pääsi Britannian Music Hall of Fameen. Bob Marley -patsaat pystytettiin Kingstoniin Jamaikalle ja Serbian Banatski Sokolaciin, ja Bobin entisestä kodista Kingstonin Hope Road 56: sta tuli Bob Marley -museo vuonna 1987.

Bob Marley Net Worth

Bob marley

Nettovarallisuus: 32 miljoonaa dollaria
Syntymäaika: 6. helmikuuta 1945 - 11. toukokuuta 1981 (36 vuotta vanha)
Sukupuoli: Uros
Korkeus: 5 jalkaa 7 tuumaa (1,72 m)
Ammatti: Laulaja, muusikko, kitaristi, lauluntekijä
Kansalaisuus: Jamaika
Viimeksi päivitetty: 2020
Kaikki nettovarallisuus lasketaan julkisista lähteistä saatujen tietojen perusteella. Tarvittaessa sisällytämme myös yksityisiä vinkkejä ja palautetta, joka on saatu julkkisilta tai heidän edustajiltaan. Työskentelemme ahkerasti varmistaaksemme, että luvumme ovat mahdollisimman tarkkoja, ellei toisin mainita, ne ovat vain arvioita. Olemme tyytyväisiä kaikkiin korjauksiin ja palautteisiin alla olevan painikkeen avulla. Teimmekö virheen? Lähetä korjausehdotus ja auta meitä korjaamaan se! Lähetä korjaus Keskustelu