Brian Wilson Nettovarallisuus

Paljonko Brian Wilson Worth on?

Brian Wilsonin nettovarallisuus: 100 miljoonaa dollaria

Brian Wilsonin nettovarallisuus: Brian Wilson on amerikkalainen muusikko, jonka nettovarallisuus on 100 miljoonaa dollaria. Brian Wilson tunnetaan laajalti laulajana ja ensisijaisena lauluntekijänä Rantapojat . Hän toimi myös bändin johtajana ja tuottajana. Huumeiden väärinkäyttö ja hänen mielenterveysongelmansa saivat hänet poistumaan ryhmästä, mutta myöhemmin hän aloitti soolouran ja voitti Grammyn vuonna 2005. Wilsonia pidetään yhtenä kaikkien aikojen innovatiivisimmista lauluntekijöistä, sillä hän kirjoittaa yli kaksi tusinaa yhtyeen 40 parasta osumaa. Hänen kirjoittamis- ja sävellystyylillään on ollut valtava vaikutus indie-, pop- ja punk rock -musiikkiin muun muassa.

Aikainen elämä: Wilson syntyi 20. kesäkuuta 1942 Inglewoodissa Kaliforniassa äidille Audree Nevalle ja Murry Wilsonille. Hän on vanhin kolmesta pojasta yhdessä veljien Dennisin ja Carlin kanssa, ja hänellä on sekava Länsi-Euroopan syntyperä. Hänen vanhempansa huomasivat ja kannustivat hänen musiikillisia kykyjään jo varhaisesta iästä lähtien ja huomasivat, että hän pystyi muistamaan kappaleiden melodiat jo vuoden iässä. Hän osallistui paikalliseen kirkkokuoroon seitsemänvuotiaana ja jatkoi laulamista eri tehtäviin aloittaessaan koulun. Hän aloitti laulamisen myös näiden kahden veljen kanssa, opettaen heille harmoniaosia, ja kiinnosti suuresti kiinnostusta harmonisten äänien jäljittelemiseen näppäimistöllä.

Wilson alkoi esiintyä julkisesti lukiossa, yhdistämällä voimansa serkkunsa Mike Loven kanssa, ja jatkoi kiinnostustaan ​​musiikkiin virallisemmin opiskelemalla musiikkia El Camino Collegessa Los Angelesissa vuonna 1960 psykologian ohella. Seuraavana vuonna hän kirjoitti ensimmäisen kappaleensa, josta myöhemmin tuli 'Surfer Girl', tuleva kymmenen parhaan hitti vuonna 1963.

Musiikkinen ura: Ensimmäistä kertaa ryhmä, joka myöhemmin tunnetaan nimellä Beach Boys, esiintyi yhdessä vuonna 1961 nimellä Pendletones. Ryhmään kuului viisi miestä: Wilson, hänen veljensä Carl ja Dennis, serkku Mike Love ja yliopiston ystävä Al Jardine.

Heidän ensimmäinen paikallinen hitti oli Wilsonin ja Lovein kirjoittama Surfin. Kappaleen julkaisi Candix Records, joka muutti bändin nimen nopeasti Beach Boysiksi. Ryhmän aika Candix Recordsin kanssa oli kuitenkin lyhytikäinen, koska Wilsonin isä, joka toimi bändipäällikkönä, irtisanoi sopimuksen ja auttoi yhtyettä tekemään sopimuksen Capitol Recordsin kanssa. Levy julkaisi kappaleet 409 ja Surfin Safari, joista molemmista tuli kansallisia hittejä.

Wilson ja Beach Boys alkoivat äänittää uutta musiikkia Capitol Records -levymerkillä ja ansaitsivat ensimmäisen kärkikappaleensa, Surfin 'USA, vuonna 1963. Wilson oli vahvasti mukana äänitysprosessissa neuvotellen ottamaan vastuun tuotannostaan ​​ensimmäisille LP ja päätös tehdä kaksoisseuranta bändin kaikille lauluille, mikä johti syvään ääniin, josta Beach Boys on kuuluisa.

Wilson jatkoi albumin tuottajana Surfer-tyttö, julkaistiin vuonna 1963 sekä Pikku Deuce Coupe, julkaistiin vasta muutama kuukausi myöhemmin. Lisäksi Wilson alkoi työskennellä muiden taiteilijoiden kanssa myös tuottajana, mukaan lukien Jan ja Dean, Castellit ja Honeys. Hän löysi itsensä paljon paremmin tuottajaroolille, muille taiteilijoille ja Beach Boysille, ja erosi Beach Boysin kiertueohjelmasta vuonna 1964 kärsinyt paniikkikohtauksesta lennolla. Glen Campbell, ja myöhemmin Bruce Johnston, astui Wilsonille live-esitysten aikana.

Vuonna 1965 Wilson alkoi kokeilla kannabista ja psykedeelisiä huumeita, mikä vaikutti syvästi hänen musiikkiinsa. Wilson jatkoi haastamistaan ​​etsimällä uusia musiikkityylejä ja ääniä, kenties erityisesti Beach Boysin albumilla Lemmikkien äänet, joka on tullut laajasti kriitikoiden ylistämä sen julkaisun jälkeen ja jota pidetään usein Brian Wilsonin soololevynä. Pian sen jälkeen toinen Wilsonin kappaleista Beach Boysille, Hyvä tärinä , julkaistiin ja siitä tuli erittäin suosittu bändin kolmanneksi Yhdysvaltain ykköshittinä.

Brian Wilson

Kevin Winter / Getty Images

Wilsonin kaupallinen menestys osui tiellä seuraavalla projektillaan, Hymy, bändin konfliktien ja joidenkin Wilsonin omien ongelmien takia. Projekti lopulta peruutettiin, kun Wilsonin oma kiinnostus Beach Boysia kohtaan alkoi myös laskea. Vaikka hän pysyi bändin parissa seuraavien vuosien aikana, hänen huumeidenkäyttönsä ja lisääntyneet epäkeskisyytensä loivat häntä edeltäneen maineen ja levy-yhtiöt olivat varovaisia ​​työskennellessään hänen kanssaan.

Isänsä kuoleman jälkeen vuonna 1973 Wilsonista tuli entistä syrjäisempi ja hänen äänensä alkoi heikentyä nopeasti tupakan ja kokaiinin usein käyttämisen ansiosta. Tämä turvautumisjakso kesti, kunnes hänen perheensä ja vaimonsa pyysivät apua terapeutilta Eugene Landylta, joka auttoi Wilsonia vakautumaan, vaikka Landyn tekniikat olivat radikaaleja ja hoito kallista. Tämän jälkeen hän on entistä enemmän tekemisissä Beach Boysin kanssa ja alkoi julkaista soolomateriaalia, josta suuri osa on ollut kriittistä menestystä.

Henkilökohtainen elämä : Brian Wilson oli naimisissa Marilyn Rovellin kanssa vuodesta 1964 vuoteen 1979. Heillä oli kaksi tytärtä, Carnie ja Wendy. Avioeronsa jälkeen Rovellista vuonna 1979 Wilson alkoi seurustella Melinda Kae Ledbetterin kanssa vuonna 1986. Kaksi seurustelivat kolme vuotta ennen hajoamista, jotta he voisivat uudelleen solmia ja mennä naimisiin vuonna 1995. He adoptoivat viisi lasta.

Terveysongelmia: Wilsonin taistelu mielenterveyden kanssa ja monimutkainen suhde terapeutti Eugene Landyyn ovat herättäneet paljon huomiota. Landy diagnosoi Wilsonille skitsoafektiivisen häiriön ja maanisen masennuksen, mistä hänelle määrättiin suuria määriä psykotrooppisia lääkkeitä. Näiden lääkkeiden jatkuva käyttö sai Wilsonin myös kehittämään tardiivin dyskinesian, neurologisen tilan, joka aiheuttaa toistuvia ja tahattomia liikkeitä. Wilsonin tiedetään kokeneen hallusinaatioita myös psykedeelisten lääkkeiden käytön aloittamisesta 1960-luvulla.

Musiikillinen perintö ja palkinnot: Henkilökohtaisista ongelmista huolimatta Wilson on edelleen tunnetuin musiikillisesta nerostaan. Yhdeksänkertainen Grammy-palkinnon ehdokas ja kaksinkertainen voittaja, Wilson, on myös Rolling Stone sijoittanut kahdennentoista kaikkien aikojen suurimpien lauluntekijöiden luetteloon. NME on myös tunnustanut hänet 8: ksithkaikkien aikojen suurimmat tuottajat. Hänet on myös otettu mukaan Rock and Roll Hall of Fameen jäseneksi Beach Boysiin ja vuonna 2000 Paul McCartney lauluntekijöiden Hall of Fameen.

Kiinteistöt : Vuonna 1999 Brian käytti julkistamattomia summia saadakseen suuren kartanon Beverly Hillsiin. Vuonna 2007 hän listasi myytävän talon vajaalla 9 miljoonalla dollarilla. Vuonna 2012 Brian ja hänen vaimonsa käyttivät 2,1 miljoonaa dollaria taloon Arrowhead-järvellä. He listasivat myytävän talon vuonna 2016 3,3 miljoonalla dollarilla.

Brian Wilson Nettovarallisuus

Brian Wilson

Nettovarallisuus: 100 miljoonaa dollaria
Syntymäaika: 20. kesäkuuta 1942 (78 vuotta vanha)
Sukupuoli: Uros
Korkeus: 6 jalkaa 2 tuumaa (1,88 m)
Ammatti: Levytuottaja, säveltäjä, basisti, urkuri, laulaja-lauluntekijä, muusikko, musiikkijärjestäjä, pianisti, näyttelijä
Kansalaisuus: Yhdysvallat
Viimeksi päivitetty: 2021
Kaikki nettovarallisuus lasketaan julkisista lähteistä saatujen tietojen perusteella. Tarvittaessa sisällytämme myös yksityisiä vinkkejä ja palautetta, joka on saatu julkkisilta tai heidän edustajiltaan. Työskentelemme ahkerasti varmistaaksemme, että luvumme ovat mahdollisimman tarkkoja, ellei toisin mainita, ne ovat vain arvioita. Olemme tyytyväisiä kaikkiin korjauksiin ja palautteisiin alla olevan painikkeen avulla. Teimmekö virheen? Lähetä korjausehdotus ja auta meitä korjaamaan se! Lähetä korjaus Keskustelu