Tuo kotiin korvaamattomia muistoja kotiin joulukuusen leikkausseikkailussa

(iStock)(iStock)

Jos kaipaat juuri leikattua joulukuusta tänä jouluna, voit mennä johonkin ponnahdusikkunoista, jotka ovat telttamaisia ​​Las Vegasin laakson pisteitä tähän aikaan vuodesta. Mutta jos sinusta tuntuu seikkailunhaluisemmalta, voit koota perheesi ja tehdä siitä päivän matkustamalla Nevadan metsäisemmille osille sekä Utahiin, Arizonaan ja Kaliforniaan etsimään täydellistä puuta sadonkorjuulle.

Useimmissa länsimaissa metsät sijaitsevat pääasiassa liittovaltion mailla, joita hallinnoi Yhdysvaltain metsäpalvelu (www.fs.fed.us) tai Bureau of Land Management (www.blm.gov). Molempien virastojen kenttätoimistot myyvät joulukuusien leikkauslupia nyt vuoden loppuun saakka.

Toistettaessa Norman Rockwellia muistuttavia nostalgisten kohtausten versioita joulukuusileikkurit auttavat harventamaan metsiä, mikä on metsänhoitajien tavoite metsäpalojen torjunnassa.Etelä -Nevadassa ei ole metsäalueita puiden leikkaamiseen.

Paikalliset asukkaat voivat kuitenkin saada lupia ja tietoja muualla osavaltiossa sijaitsevista hakkuualueista Metsäpalvelun ja BLM: n virastojen välisessä toimistossa osoitteessa 4701 N. Torrey Pines Drive. Humboldt-Toiyaben kansallismetsä aloittaa joulukuusilupien myynnin maanantaina. Leikkausalueiden kartat, havainnollistettavat puulajit ja leikkaussäännöt annetaan lupien mukana.

BLM -luvat maksavat 5 dollaria pinyon -mänty- ja katajapuille. Metsäpalveluluvat ovat 8 dollaria subalpiinikuusta, Engelmann -kuusesta, mäntymäntystä, pinyon -mäntystä ja katajasta. Jokainen lupa on hyvä yhdelle puulle, ja paikallisia rajoituksia voidaan soveltaa kaadettaviin puulajeihin.

Monet leikkuualueet sijaitsevat korkeammilla korkeuksilla, joille pääsee joskus primitiivisillä teillä pääväylien ulkopuolella. Korkeavaraiset ajoneuvot ovat paras vaihtoehto perheen leikkausmatkalle, mieluiten nelivetoisilla. Varmista, että sinulla on runsaasti polttoainetta, ylimääräistä vettä, lapio, hyvä vararengas ja työkalut sen vaihtamiseen. Ketjut voivat olla tarpeen siellä, missä lunta on satanut. Ota mukaan yksityiskohtainen valtatiekartta äläkä ole riippuvainen GPS: stä tai matkapuhelimista.

Kerro vastuulliselle henkilölle kotona, mihin olet menossa ja milloin odotat paluuta. Aloita varhain nämä lyhyet päivät ja tarjoa kaikille taskulamppu. Pakkaa välipaloja, kuumia ruokia ja juomia. Varmista, että jokaisella on takki ja hän on pukeutunut lämpimästi kerroksittain hattuihin, käsineisiin ja jalkineisiin. Pakkaa muutama huopa. Ota mukaan ruokaöljyä tai öljysuihketta ja paperipyyhkeitä pyyhkiäksesi väistämätön mehu. Ensiapupakkaus on aina hyvä vakuutus.

Pidä ryhmäsi yhdessä, näköetäisyydellä tai kaukaisuudella, kun etsit täydellistä puuta. Haku saattaa viedä sinut kauas autostasi, joten seuraa maamerkkejä ja suunnanmuutoksia.

Kun löydät vihdoin sinulle parhaiten sopivan puun, avaa se terävällä kirveellä, käsisahalla tai kannettavalla moottorisahalla. Varmista, että kanto on enintään kuusi tuumaa korkea ilman oksia. Älä koskaan leikkaa latvaa korkeammasta puusta, mikä voi olla sakko. Sido lupa välittömästi tukevasti puuhun.

Kun saat puun kotiin, leikkaa hieman rungosta ja aseta puu veteen. Huuhtele se hyvin letkulla. Säilytä sitä auringolta, kunnes olet valmis tuomaan sen sisälle. Suojaa lattiat mehulta ja pidä puu hyvin kasteltuna. Se on tuorein puu, jonka olet koskaan koristanut ja pitkäikäisin.

Et ehkä säästä rahaa oman puun leikkaamisessa, kun lasket matkan kustannukset, mutta perhemuistot yhdessä vietetystä päivästä sekä tuo makea ikivihreä tuoksu kotona ovat korvaamattomia.

Margo Bartlett Pesekin Viikon matka -sarake ilmestyy sunnuntaisin.