Bruce Lee Net Worth

Paljonko Bruce Lee Worth on?

Bruce Lee nettovarallisuus: 10 miljoonaa dollaria

Bruce Lee nettovarallisuus: Bruce Lee oli kiinalainen amerikkalainen taistelulajien taistelulajien ohjaaja ja elokuvatähti, jonka nettovarallisuus oli 10 miljoonaa dollaria kuollessaan vuonna 1973 (inflaation mukauttamisen jälkeen). Häntä pidetään laajalti kaikkien aikojen vaikutusvaltaisimpana taistelulajien taiteilijana ja 20-vuotiaanathvuosisadan kulttuurikuvake.

Varhainen elämä ja uran alku: Lee Jun-fan, joka tunnetaan paremmin nimellä Bruce Lee, syntyi San Franciscossa Chinatownissa Kaliforniassa 27. marraskuuta 1940. Hän ja hänen vanhempansa Grace Ho ja Lee Hoi-chuen palasivat Hongkongiin ollessaan vasta kolmena kuukauden ikäinen, ja hänet kasvatettiin siellä perheen kanssa Hongkongissa. Hänen isänsä oli todella kuuluisa kantonilainen oopperatähti, ja isänsä kautta Lee tutustui elokuviin ja taiteeseen nuorena. Hänellä oli ensimmäinen roolinsa näytöllä, kun hän oli vasta vauva elokuvassa Golden Gate Girl (1941), ja myöhemmin hän esiintyi isänsä kanssa elokuvassa The Kid (1950), kun hän oli vasta yhdeksän vuotias. Hän jatkoi näyttelemistä, ja 18-vuotiaana Lee oli esiintynyt 20 elokuvassa!

Kun Lee joutui teini-ikäisenä useisiin katutaisteluihin Hongkongissa, hänen vanhempansa päättivät, että hänen tarvitsi harjoittelua taistelulajeissa, saadakseen lisää kurinalaisuutta ja kanavoida energiansa muualle. Hän aloitti Wing Chunin opiskelun 16-vuotiaana Wing Chun -mestarin Yip Manin johdolla. Hän oli myös innokas cha-cha-tanssija ja voitti jopa Hongkongin Crown Colony Cha-Cha -mestaruuden vuonna 1958.

Kun Leen osallistuminen jengiin liittyviin katutappeluihin lisääntyi ja niiden vakavuus lisääntyi, hänen isänsä päätti lähettää hänet takaisin Yhdysvaltoihin etäännyttääkseen hänet väkivallasta. Hänet lähetettiin asumaan vanhemman sisarensa Agnesin luokse, joka asui perheystäviensä luona San Franciscossa. Myöhemmin hän muutti Seattleen vuonna 1959 vietettyään vain muutaman kuukauden Kaliforniassa jatkaakseen lukiokoulutusta. Saatuaan lukion tutkinnon Edisonin teknillisestä koulusta Seattlessa, Lee jatkoi opintojaan Washingtonin yliopistossa, mutta lopulta lopetti yliopiston vuonna 1964 muuttaakseen Oaklandiin. Kaliforniassa hän esiintyi erilaisissa taistelulajien näyttelyissä. Se oli yksi näistä Long Beachin näyttelyistä vuonna 1964, mikä johti siihen, että televisiotuottaja William Dozier kutsui Lee esiintymiskoeihin. Vaikka koe-esiintyjää Lee ei koskaan otettu mukaan, Dozier näki potentiaalin hänessä ja auttoi häntä laskeutumaan enemmän.

Bruce Lee, joka tunnetaan myös nimellä Lee Jun-fani, syntyi San Franciscossa Kaliforniassa ja vietti osan lapsuudestaan ​​Hongkongissa. Kun japanilainen miehitys Hongkongissa päättyi, Bruce Lee aloitti taistelulajien opiskelun. Hän aloitti koulutuksen Wing Chunissa kuuluisan ohjaajan Yip Manin johdolla. Vaikka hän oli erinomainen opiskelija, hän tuli voimakkaasti mukaan jengielämään, ja isoisänsä päätti lähettää hänet Yhdysvaltoihin päästäkseen eroon Hongkongin jengistä.

(Kuva: Getty Images)

Ura: Lee tuli amerikkalaiseen televisioon vuonna 1966, kun hän soitti Katon roolissa The Green Hornet -sarjassa (1966-1967). Sen tuotti William Dozier, ja vaikka se kesti vain yhden kauden, näyttely oli merkittävä, koska se oli ensimmäinen suosittu amerikkalainen näyttely, jossa esiteltiin ja esitettiin aasialaistyylisiä taistelulajeja.

Vihreän hornetin päättymisen jälkeen Lee löysi itsensä ilman työtä ja käänsi huomionsa taistelulajeihin. Hän avasi Jun Fan Gung Fu -instituutin ja kehitti tekniikkajärjestelmän, joka sopisi paremmin katutaisteluun kuin perinteisten taistelulajien jäykemmät ja virallisemmat tekniikat. Hän kutsui tätä uutta järjestelmää, jonka hän kehitti, Jeet Kune Do ('' sieppaavan nyrkin tapa ''). Tämän taistelulajien järjestelmän katsotaan usein tasoittaneen tietä nykyaikaisen sekalaisen taistelulajin (MMA) kehittämiselle. Hän työskenteli myös useissa pienissä rooleissa ja parittomissa töissä ympäri Hollywoodia, mukaan lukien pienet roolit esityksissä, kuten '' Tule tänne morsiamet '' ja '' Blondie '' vuonna 1969.

Tyytymätön pieniin tukirooleihin, joita hänelle tarjottiin Yhdysvalloissa, Lee palasi Hong Kongiin. Siellä hänet tunnustettiin laajalti The Green Hornetin tähdeksi, jota oli myös pelattu laajalle menestykselle Hongkongissa. Hän allekirjoitti sopimuksen pääosissa kahdessa Golden Harvest -studion tuottamassa elokuvassa, mikä johti elokuviin 'The Big Boss' (1971) ja 'Fist of Fury' (1972). Nämä kaksi elokuvaa olivat valtava lipputulot, ja hän pystyi neuvottelemaan uuden sopimuksen Golden Harvestin kanssa ja perustamaan oman tuotantoyhtiön Concord Production Inc: n. Kolmannesta Golden Harvest -elokuvastaan ​​Lee sai täyden hallinnan elokuvasta. elokuva, ja toimi kirjailijana, ohjaajana, tähtinä ja taistelukohtausten koreografina, jolloin syntyi elokuva '' Lohikäärmeen tie '' (1972), jossa pääkilpailijana esiintyi amerikkalainen karate-mestari Chuck Norris.

(Kuva: Warner Brothers / Getty Images)

Lee aloitti sitten neljännen Golden Harvest -elokuvansa, Kuoleman pelin, työskentelyn elokuusta lokakuuhun 1972, mutta tuotanto lopetettiin marraskuussa, kun hänelle tarjottiin päärooli elokuvassa Enter the Dragon (1973) - tuottaneet Warner Brothers, Concord ja Golden Harvest. Lee kuoli odottamatta vain kuusi päivää ennen Enter the Dragon -elokuvan julkaisua. Elokuva tuotti arviolta 350 miljoonaa dollaria maailmanlaajuisesti.

Postuuminen työ: Ohjaaja Robert Clause julkaisi vuonna 1978 Lee'sin keskeneräisen neljännen Golden Harvest -elokuvan Enter the Dragon. Ennen kuolemaansa Lee on kuvannut yli 100 minuutin videomateriaalin, ennen kuin elokuvan kuvaaminen lopetettiin, ja Clause lisäsi olemassa olevaa materiaalia Lee: n arkistomateriaalilla ja ulkonäöltään elokuvan viimeistelyyn. Lopputuotteessa on kuitenkin vain viisitoista minuuttia todellista Lee-materiaalia. Käyttämätön Lee-kuva, jonka hän alun perin kuvasi Enter the Dragon -elokuvalle, palautettiin lopulta ja esiteltiin dokumenttielokuvassa Bruce Lee: Warrior Journey (2000).

Henkilökohtainen elämä ja kuolema: Toukokuussa 1973 Lee romahti, kärsi kohtauksista ja päänsärystä, ja lääkärit diagnosoivat sen aivoturvoon. He pystyivät saamaan sen hallintaan, mutta myöhemmin hän toistui kuolemansa päivänä. Hän kuoli 20. heinäkuuta 1973. Lee oli naimisissa Linda Emeryn kanssa, ja heillä oli kaksi lasta yhdessä. He tapasivat ollessaan molemmat Washingtonin yliopiston opiskelijoita.

Bruce Lee Net Worth

Bruce Lee

Nettovarallisuus: 10 miljoonaa dollaria
Syntymäaika: 27. marraskuuta 1940 - 20. heinäkuuta 1973 (32 vuotta vanha)
Sukupuoli: Uros
Korkeus: 5 jalkaa 7 tuumaa (1,71 m)
Ammatti: Näyttelijä, käsikirjoittaja, elokuvaohjaaja, taistelulajien ohjaaja, filosofi, elokuvatuottaja, taistelulajien taiteilija
Kansalaisuus: Yhdysvallat
Viimeksi päivitetty: 2020
Kaikki nettovarallisuus lasketaan julkisista lähteistä saatujen tietojen perusteella. Tarvittaessa sisällytämme myös yksityisiä vinkkejä ja palautetta, joka on saatu julkkisilta tai heidän edustajiltaan. Työskentelemme ahkerasti varmistaaksemme, että luvumme ovat mahdollisimman tarkkoja, ellei toisin mainita, ne ovat vain arvioita. Olemme tyytyväisiä kaikkiin korjauksiin ja palautteisiin alla olevan painikkeen avulla. Teimmekö virheen? Lähetä korjausehdotus ja auta meitä korjaamaan se! Lähetä korjaus Keskustelu