Kalifornian aavekaupunki on jäässä ajassa

Swazey-hotelli Bodie State Historic Parkissa, Kalifornia, on vääristynyt muistutus kerran kukoistavasta villistä länsikaupungista. (K.M. Cannon/Las VegasJournal)Swazey-hotelli Bodie State Historic Parkissa, Kalifornia, on vääristynyt muistutus kerran kukoistavasta villistä länsikaupungista. (K.M. Cannon/Las VegasJournal)

Bodie, aavekaupunki lähellä Mono -järveä Itä -Kaliforniassa, säilyttää 1880 -luvun nousukauden jäänteet pidätetyn rappeutumisen tilassa Kalifornian osavaltion historiallisena puistona.

piff the Magic Dragon kultainen summeri

Noin 200 000 kävijää vuodessa tekee kiehtovan retken menneisyyteen Bodiessa, joka on listattu kansallisten historiallisten paikkojen rekisteriin. Voittoa tavoittelematon Bodie -säätiö valvoo puistoa.

Sijaitsee luonnonkauniilla Yhdysvaltain moottoritiellä 395, Bodielle pääsee 13 meripeninkulman, enimmäkseen päällystettyä tietä Kalifornian reitillä 270. Kääntymispaikka on Mono-järven pohjoispuolella ja seitsemän kilometriä Bridgeportista etelään. Ensimmäisen 10 mailin päällystetty tie jatkuu kolmen mailin päällystämättömällä osuudella pysäköintialueelle, josta on näkymät vanhaan kultakaivoskaupunkiin. Helppo kävely johtaa kävijät noin 100 haalistuneen rakennuksen ohi muutaman kadun lähellä kaivosrakenteita ja viereistä myllyä.Vaikka Bodie on avoinna ympäri vuoden, sen syrjäinen sijainti mahtavien Sierra Nevadan huippujen itäpuolella ja sen 8400 metrin korkeus takaavat yleensä julmat talvet. Monet talvikävijät saapuvat moottorikelkoilla, koska tie on usein suljettu useimmilta muilta ajoneuvoilta. Kun kevät vihdoin saapuu, tien päällystämätön osa on usein petollinen muta. Muutama kuukausi kevään lumen sulamisen ja myöhäisen syksyn lumen palautumisen välillä on Bodien paras kausi.

Puisto noudattaa pitempiä kesäaikoja (klo 9.00–18.00) maaliskuun puolivälistä 31. lokakuuta. Talviajat (klo 9.00–16.00) ovat voimassa 1. marraskuuta ja maaliskuun puolivälissä. Jopa kesällä kävijöiden tulisi tuoda kevyt takki. Pakkaa piknik ja välipaloja, koska niitä ei ole saatavilla Bodiessa. Suosittelemme myös tukevia jalkineita, aurinkovoidetta ja bug -suihketta.

Vierailutilat ovat minimaaliset aavekaupungissa. Huuhtelukäymälät ovat saatavilla parkkipaikalla ja muutaman pöydän lähellä piknik -alueella, jossa on myös juomavettä. Vanha kaivostyöntekijöiden liittohalli, joka kerran oli kokoontumispaikka yhteisötapahtumille, toimii vierailukeskuksena, jossa on lahjatavarakauppa ja historiallisia näyttelyitä. Tiedustele siellä itseopastettuja kierroksia, aikataulutettuja ohjelmia ja opastettuja kierroksia kaupungissa ja tehtaalla. Tehdaskierrokset ovat saatavilla 8. syyskuuta klo 11.00-13.00. ja klo 15 hintaan 6 dollaria per henkilö. Retken koko on rajoitettu 25 osallistujalle. Syyskuun jälkeen tiedustele kiertueen saatavuutta luontokeskuksessa.

Elokuussa suunniteltuja erityistapahtumia ovat Bodien ystävien päivä 13. elokuuta. Aavekaupunki on juhlallinen Bodie -säätiön jäsenten kanssa ajanjakson pukuissa, taide- ja käsityökoppeissa, ruokakauppiaissa, musiikissa, elävän historian ohjelmissa, matkoilla ja muuliryhmän esittelyssä. 27. elokuuta puisto on avoinna klo 22 asti. Bodie Ghost Walkille ja Star Storiesille. Haamukävely alkaa klo 18.30. 35 dollaria per henkilö. 50 minuutin kierros Standard Companyn yhdeksän leiman tehtaalla klo 20.00 maksaa 20 dollaria. Tähtitarinat -istunto tähtitieteilijän kanssa klo 20.30. on ilmainen. Hanki liput osoitteesta bodie.com tai soittamalla numeroon 760-647-6564.

Bodie sai nimensä William Bodeylta, joka löysi sieltä kultaa vuonna 1859 ja kuoli talvimyrskyssä seuraavana vuonna.

kuinka paljon Andrew onni tienaa vuodessa

Bodey löysi löydöksensä suunnilleen samaan aikaan kuin hopea löydettiin Virginia Citystä ja läheisestä Aurorasta. Mutta Bodie oli myöhässä.

Vasta vuonna 1877 tehdyistä uusista löydöistä Bodie lähti liikkeelle ja tuhannet saapuivat paikalle. Pian sillä oli 65 salongia, punaisten lyhtyjen alue ja oopiumikota-sekä tappeluita, ryöstöjä ja murhia.

Vuonna 1881 saapui kapearaiteinen Bodie Railway and Lumber Company, joka kesti vuoteen 1917. Viimeinen kaivos suljettiin vuonna 1942. Vuoteen 1943 mennessä Bodiessa asui vain kolme ihmistä, mukaan lukien talonmies, joka korjasi ja suojeli kaupungin jäljellä olevia rakennuksia. Siitä tuli Kalifornian osavaltion historiallinen puisto vuonna 1962.

Margo Bartlett Pesekin sarake ilmestyy sunnuntaisin.

kuinka paljon nancy reagan on arvoinen