Dolly Parton nettovarallisuus

Paljonko Dolly Parton on arvoinen?

Dolly Partonin nettovarallisuus: 600 miljoonaa dollaria

Dolly Partonin nettovarallisuus: Dolly Parton on amerikkalainen laulaja, lauluntekijä, näyttelijä, kirjailija, yrittäjä ja hyväntekijä, jonka nettovarallisuus on 600 miljoonaa dollaria. Dolly Parton on kirjoittanut ja esittänyt hittimaa-kappaleita yli 40 vuoden ajan. Hän on julkaissut 41 top-country-albumia, ja hänellä on ollut 25 singleä. Hänet tunnetaan laajimmin kappaleistaan ​​'9-5' ja 'I Will Love Love You', jotka Whitney Houston katettu elokuva, Henkivartija . Uransa aikana hän on myynyt yli 100 miljoonaa albumia yksin sooloartistina. Tähän ei kuulu satoja miljoonia albumeja, jotka muut artistit ovat myyneet hänen kappaleidensa avulla. Dolly on sijoittanut suuria määriä omaisuuttaan kotikaupunkiinsa Tennesseeen hyväntekeväisyyden ja yrittäjyyden avulla. Hänen teemapuisto Dollywood on 24. suosituin teemapuisto Yhdysvalloissa, ja se toivottaa tervetulleeksi 3 miljoonaa kävijää vuodessa. Hän oli lahjoittanut ja / tai kerännyt satoja miljoonia dollareita tukemaan erilaisia ​​hyväntekeväisyysjärjestöjä.

Aikainen elämä : Dolly Rebecca Parton syntyi vuonna 1946 Sevierin piirikunnassa, Tennessee, neljäntenä kahdestatoista lapsesta. Hänen isänsä oli tupakanviljelijä. Myöhemmin hän kuvaili perheensä likaiseksi ja muistaa kuulleensa, että hänen isänsä maksoi lääkärille, joka auttoi toimittamaan hänet pussilla kaurahiutaleita. Musiikilla oli aina tärkeä rooli hänen elämässään, ja monet hänen varhaisista esityksistään olivat kirkossa. 9-vuotiaana Parton esiintyi Cas Walkerin näyttely ja myöhemmin allekirjoitettiin pienellä Louisiana-etiketillä, Goldband Records . Päivä sen jälkeen, kun Dolly valmistui lukiosta vuonna 1964, hän muutti Nashvilleen. Hän löysi menestyksen lauluntekijänä hyvin nopeasti. Hän teki yhteistyötä Bill Owens -nimisen setän kanssa kirjoittamalla useita singlelistoja.

Menestys : Vuonna 1965, 19-vuotiaana, Dolly allekirjoitti Monument Recordsin. Alun perin häntä markkinoitiin kupla-pop-laulajana. Hänen varhaiset pop-kappaleet eivät onnistuneet. Sen jälkeen, kun yksi hänen country-kappaleistaan ​​saavutti 6. sijan maanlistalla toisen taiteilijan (Bill Phillips - Dolly harmoniassa) esittämällä, Monument Records näki lopulta valon ja luopui pop-unelmistaan ​​Dollylle.

Dollyn ensimmäinen single artistina, 'Dumb Blonde', saavutti maakuntakaavion 24. sijan. Ironista kyllä, hän ei kirjoittanut tätä kappaletta. Se on yksi harvoista itse kirjoittamattomista kappaleista, jotka Dolly nauhoitti tämän aikakauden aikana. Hänen toinen singlensä 'Something Fishy' osui # 17.

Nämä kaksi kappaletta esiteltiin Dollyn debyytti-studiolevyllä, 1967: n Hello, I'm Dolly. Albumilla oli myös omat versiot useista hänen kirjoittamistaan ​​kappaleista, joista muut artistit olivat tulleet kuuluisiksi. Levyn huippu oli Billboard Hot Country Albums -listalla 11. sijalla.

Porter Wagoner : Samana vuonna Dolly kutsuttiin aloittamaan säännölliset esiintymiset Porter Wagonerin viikoittaisessa syndikoidussa The Porter Wagoner Show -esityksessä. Nähdessään hänen kykynsä ja hyödyntämättömän potentiaalinsa Wagoner vakuuttaa pian etikettinsä RCA Victorin allekirjoittavan Dollyn. Porterista tuli myös hänen tuottajansa ja osti 50% Owe-Parista, kustantaja, jonka hän perusti setänsä Bill Owensin kanssa. Sellaisena Porter investoitiin voimakkaasti Dollyn menestykseen.

Hänen ensimmäinen singlensä toisella studioalbumillaan, 1968: n Just Just I'm a Woman, oli duetti Porterin kanssa.

Porter ja Dolly julkaisisivat edelleen 13 studioalbumia duona vuosina 1968–1980. Heidän albumeistaan ​​tuotettiin 21 singleä maan listalla, mukaan lukien # 1 single 'Please Don't Stop Loving Me'.

Valitettavasti Dollyn sooloura kamppaili lentoonlähdön kanssa useita vuosia. Lopulta vuonna 1973 hänellä oli valtava hitti kappaleella 'Jolene'. Kappale nousi maakohtaisten listojen listalle helmikuussa 1974 ja menestyi hyvin muissa kuin maailman listoissa ympäri maailmaa. Rolling Stone sijoittaa kappaleen myöhemmin 217. sijalle 500 kaikkien aikojen suurimpien kappaleiden luettelossa. Dolly itse paljastaa, että Jolene on kappale, jonka muut artistit nauhoittavat eniten kaikista hänen kirjoittamistaan ​​kappaleista.

Hänen soolotyössään Dolly siirtyi Porter Wagonerista huhtikuussa 1974, vaikka hän tuotti hänen laulunsa vuoteen 1975.

Dolly Parton - rikkaimmat laulajat

(Kuva: Valerie Macon / Getty Images)

Rakastan sinua aina: Dolly alkoi kirjoittaa kappaletta, joka lopulta kutsutaan nimellä 'Minä rakastan sinua aina' vuonna 1973. Hän kirjoitti kappaleen jäähyväisiksi Porter Wagonerille tunnustamaan heidän seitsemän vuoden ammattikumppanuutensa loppu. Elvis osoitti kiinnostusta äänittää kappaletta, ja Dolly harkitsi tätä vaihtoehtoa, kunnes Elvisin johtaja eversti Tom Parker vaati häntä luovuttamaan puolet kappaleen julkaisuoikeuksista. Dolly kieltäytyi ja jatkoi oman sooloversionsa valmistelua.

Kun kappale julkaistiin 18. maaliskuuta 1974, kappale osui Billboardin maakaaviossa ensimmäiseksi. Se saavutti # 1 kahdesti, saavuttaen esityksen uudelleen vuonna 1982 sen jälkeen, kun se oli nauhoitettu elokuvalle 'The Best Little Whorehouse in Texas'.

Vuonna 1991, katsottuaan varhaisen version The Bodyguard -elokuvasta, musiikkituottajasta (ja Whitney Houstonin mentorista), Clive Davis järkyttyi nähdessään, kuinka vähän elokuva tosiasiallisesti hyödynsi Whitneyn musiikillisia kykyjä. Clive kehotti tuottajia, mukaan lukien Kevin Costner, etsimään Whitneylle kappaleen laulettavaksi elokuvan huipentumassa. Costner suostui palautteeseen ja päätti yksin, että kappaleen tulisi olla 'Minä rakastan sinua aina'. Whitneyn versio vietti 14 viikkoa Billboard Hot 100: n ykkösellä ja oli yksi kaikkien aikojen 10 myydyimmistä sinkuista, joka lähetti yli 20 miljoonaa kappaletta. Whitneyn versio on kaikkien aikojen myydyin naisartisti.

Rojaltit : Dolly ansaitsi 10 miljoonaa dollaria rojalteja 1990-luvun alussa Whitneyn version ansiosta, noin 20 miljoonaa dollaria inflaation sopeutumisen jälkeen. Myöhemmin hän vitsaili, että hän ansaitsi 'tarpeeksi rahaa Gracelandin ostamiseksi' kappaleesta. Tähän päivään asti Dolly ansaitsee kirjoitus- ja julkaisuoikeuksien omistajana noin 8 senttiä radiosoitosta ja 2 dollaria myytyä albumia kohti.

Pop-tähti ja näyttelijäura : Vuosina 1974–1980 Dolly jatkoi maanhittien kartoittamista kahdeksan singlen kanssa. Hän isännöi omaa varieteensa vuosien 1976 ja 1977 välillä. Hänen vuonna 1977 itse tuotettu albumi New Harvest… First Gathering sisälsi pop-kappaleita ja tuotteita. Levyllä hän käsitteli R & B-klassikoita 'My Girl' ja 'Higher and Higher'.

Vuonna 1980 Dolly esiintyi elokuvassa 9-5 Jane Fondan ja Lilly Tomlinin kanssa. Hän kirjoitti ja lauloi myös elokuvan nimikappaleen. Laulu 9-5 ansaitsi Dollylle Oscar-ehdokkuuden ja neljä Grammy-ehdokasta. Hän päätyi voittamaan Grammy-palkinnot parhaasta country-laulusta ja parhaasta country-lauluesityksestä.

Muita merkittäviä Dolly-elokuvia ovat 1982: n 'Paras pieni Whorehouse Texasissa', 1984 'Rhinestone', 1989 'Steel Magnolias' ja 2012 'Joyful Noise'.

Henkilökohtainen elämä : Vuonna 1966 Dolly meni naimisiin Carl Thomas Deanin kanssa. Dean välttää julkisuutta. Hän vietti suuren osan elämästään asfalttitien päällystysliiketoiminnassa Nashvillessä. Hän seuraa harvoin vaimoaan julkisiin tapahtumiin. Partonin mukaan Carl on nähnyt hänen esiintyvän julkisesti vain kerran.

Parton ja Dean auttoivat kasvattamaan useita Partonin nuorempia sisaruksia, ja vaikka hänellä ei ole omia lapsia, hän on aktiivinen sisarus- ja veljenpoikiensa elämässä ja on myös esiintyjä Miley Cyrusin kummitiimi.

Dolly Parton nettovarallisuus

Dolly Parton

Nettovarallisuus: 600 miljoonaa dollaria
Syntymäaika: 19. tammikuuta 1946 (75 vuotta vanha)
Sukupuoli: Nainen
Korkeus: 4 jalkaa 11 tuumaa (1,524 m)
Ammatti: Liikemies, kirjailija, laulaja-lauluntekijä, näyttelijä, muusikko, säveltäjä, moninstrumentalisti, levytuottaja, elokuvatuottaja, filantropisti
Kansalaisuus: Yhdysvallat
Viimeksi päivitetty: 2020

Dolly Partonin tulos

  • Tekojalokivi 2 000 000 dollaria
Kaikki nettovarallisuus lasketaan julkisista lähteistä saatujen tietojen perusteella. Tarvittaessa sisällytämme myös yksityisiä vinkkejä ja palautetta, joka on saatu julkkisilta tai heidän edustajiltaan. Työskentelemme ahkerasti varmistaaksemme, että luvumme ovat mahdollisimman tarkkoja, ellei toisin mainita, ne ovat vain arvioita. Olemme tyytyväisiä kaikkiin korjauksiin ja palautteisiin alla olevan painikkeen avulla. Teimmekö virheen? Lähetä korjausehdotus ja auta meitä korjaamaan se! Lähetä korjaus Keskustelu