E.L. James Net Worth

Kuinka paljon E.L. James Worth?

E.L. James Net Worth: 150 miljoonaa dollaria

E.L. James Net Worth: E.L. James, joka tunnetaan myös nimellä Erika Leonard, on brittiläinen kirjailija, jonka nettovarallisuus on 150 miljoonaa dollaria. Hänet tunnetaan parhaiten kirjoittajana viidenkymmenen sävyn kirjasarjan takana.

Aikainen elämä: Erika Leonard (synt. Mitchell), joka tunnetaan parhaiten kynänimellään E. L.James, syntyi Willesdenissä Englannissa 7. maaliskuuta 1963. Hänen isänsä on skotlantilainen ja äiti chileläinen. Hän kasvoi Buckinghamshiressä ja sai koulutuksen Wycomben lukiossa. Sitten hän jatkoi opintojaan opiskelemalla historiaa Kentin yliopistossa Kaakkois-Englannissa.

Ura: Valmistuttuaan historiasta James sai työn studiopäällikön assistenttina Kansallisessa elokuva- ja televisiokoulussa. Alun perin hänen kirjoituksensa alkoi fanikirjallisuutena vastauksena Stephenie Meyerin Twilight-vampyyri-romaanisarjaan. Hänen ihastuksensa sarjaan alkoi vuonna 2008, kun hän näki elokuvan Twilight, joka oli sovitus Meyerin samannimisestä romaanista. Myöhemmin hän syöksyi päähän romaaneihin ja luki koko sarjan useita kertoja muutaman päivän kuluessa. Sitten romaanit inspiroivat häntä yrittämään kirjoittaa oman fiktionsa ensimmäistä kertaa elämässään.

Hänen alkuperäinen tarkoitus oli kirjoittaa, mikä olisi periaatteessa jatko Twilight-kirjoille. Tammikuun ja elokuun 2009 välisenä aikana James ei kirjoittanut yhtä, vaan kahta kokonaista kirjaa. Hänet inspiroi edelleen julkaisemaan kirjoituksensa löydettyään fiktion maailman, ja teki sen kynän nimellä 'Snowqueens Icedragon'. Hänen seuraava kirjoitusprojektinsa, jonka hän aloitti elokuussa 2009, oli se, mikä lopulta muuttui 'Viisikymmentä sävyä' -kirjoiksi. Hänen alkuperäinen kirjoituksensa oli melko kiistanalainen faniyhteisössä, ja muut kirjoittajat valittivat hänen tarinoissaan esiintyvän sukupuolen määrästä. Tämän seurauksena hän päätyi poistamaan viestit. BDSM-elämäntavan tämä nimenomainen luonne ja kuvaus ovat auttaneet Fifty Shades -sarjaa tulemaan niin suosituksi.

(Kuva: Alberto E.Rodriguez / Getty Images)

Hänen ensimmäinen virallisesti julkaistu romaaninsa Fifty Shades of Grey julkaistiin vuonna 2011. Sitä seurasivat nopeasti Fifty Shades Darker (2012), Fifty Shades Freed (2012), Grey: Fifty Shades of Grey as Told Christian '(2015) ja' Darker: Fifty Shades Darker, kuten Christian kertoi '(2017). Hän on myös julkaissut romantiikan The Mister (2019), joka ei liity Fifty Shades -sarjaan. Jamesin kirjoja on joulukuusta 2018 lähtien myyty maailmanlaajuisesti 125 miljoonaa kappaletta. Viisikymmentä sävyä -sarjasta James on sanonut, että ne ovat 'keski-ikäisiä kriisejä, kirjoitettuja suuria'.

Kun Viisikymmentä sävyä -kirjojen suosio kasvoi, Universal Pictures ja Focus Features päätyivät valitsemaan kirjat elokuvien sovittamiseen. Tämän jälkeen elokuvat 'Fifty Shades of Grey' (2015), 'Fifty Shades Darker' (2017) ja 'Fifty Shades Freed' (2018), joissa pääosissa ovat Dakota Johnson ja Jamie Dornan, on julkaistu. James on toiminut tuottajana kaikissa kolmessa elokuvassa.

Pelkästään vuonna 2013 James ansaitsi hieman yli 50 miljoonaa dollaria kirjojensa menestyksestä ja elokuvien oikeuksien myynnistä, mikä nosti hänet Forbesin eniten ansaitsevien kirjailijoiden listalle. Vuonna 2014 hän ansaitsi 12 miljoonaa dollaria elokuvien ja kirjojen rojalteista. Vuonna 2012 James voitti National Book Awards -palkinnon vuoden suosituimmista fiktiokirjoista. Hänet on nimetty myös Time-lehden listalle 'Maailman 100 vaikutusvaltaisinta ihmistä' ja Publishers Weeklyn 'Vuoden julkaisijaksi'.

Henkilökohtainen elämä: James meni naimisiin käsikirjoittaja Niall Leonardin kanssa vuonna 1987. Heillä on kaksi poikaa yhdessä, ja perhe asuu Lontoossa. Hän on liittynyt muihin brittiläisiin kuuluisuuksiin, kuten näyttelijöihin Tom Hiddlestoniin ja Benedict Cumberbatchiin, ja televisio-juontaja Rachel Rileyyn kerätä varoja hyväntekeväisyysjärjestölle Thomas Coram Foundation for Children suunnittelemalla ja allekirjoittamalla oman korttinsa, joka huutokaupattiin eBayssa vuonna. 2014.

E.L. James Net Worth

E.L.James

Nettovarallisuus: 150 miljoonaa dollaria
Syntymäaika: 7. maaliskuuta 1963 (58 vuotta vanha)
Sukupuoli: Nainen
Ammatti: Elokuvatuottaja, kirjailija, kirjailija
Kansalaisuus: Englanti
Viimeksi päivitetty: 2020
Kaikki nettovarallisuus lasketaan julkisista lähteistä saatujen tietojen perusteella. Tarvittaessa sisällytämme myös yksityisiä vinkkejä ja palautetta, joka on saatu julkkisilta tai heidän edustajiltaan. Työskentelemme ahkerasti varmistaaksemme, että luvumme ovat mahdollisimman tarkkoja, ellei toisin mainita, ne ovat vain arvioita. Olemme tyytyväisiä kaikkiin korjauksiin ja palautteisiin alla olevan painikkeen avulla. Teimmekö virheen? Lähetä korjausehdotus ja auta meitä korjaamaan se! Lähetä korjaus Keskustelu