Eduardo Saverin Nettovarallisuus

Paljonko Eduardo Saverin on arvoinen?

Eduardo Saverinin nettovarallisuus: 12 miljardia dollaria

Eduardo Saverinin nettovarallisuus: Eduardo Saverin on Brasiliassa syntynyt Internet-yrittäjä, jonka nettovarallisuus on 12 miljardia dollaria. Eduardo Saverin on kuuluisa yhdestä Facebookin perustajista.

Aikainen elämä: Eduardo Luiz Saverin syntyi 19. maaliskuuta 1982 Sao Paulossa Brasiliassa varakkaasta juutalaisperheestä. Hänen perheensä muutti Rio de Janeiroon hänen kasvaessaan. Hänen isänsä Roberto työskenteli vaatetus-, merenkulku- ja kiinteistöalalla. Hänen äitinsä Sandra oli psykologi. Hänellä on kaksi sisarusta. Hänen Romaniassa syntynyt isoisänsä Eugenio Saverine oli Tip Top -nimisen lastenvaatekauppaketjun perustaja. Vuonna 1993 Eduardon perhe muutti Yhdysvaltoihin ja asettui Miamiin Floridassa sen jälkeen, kun Eduardon nimi löydettiin lunnaiden sieppaamiseen erikoistuneiden jengien sieppausten uhrien luettelosta.

Miamissa Saverin osallistui Gulliverin valmistelukouluun. Sitten hän osallistui Harvardin yliopistoon. Harvardissa hän oli Harvard Investment Associationin puheenjohtaja, Alpha Epsilon Pi -veljeskunnan jäsen ja Phoenix S.K. Klubi. Harvardin perustutkinnon aikana hän käytti kiinnostustaan ​​meteorologiaan ennustamaan hurrikaaneja ja ansaitsemaan 300 000 dollaria sijoittamalla öljyfutuureihin. Hän valmistui magna cum laudesta taloustieteen kandidaatin tutkinnoksi vuonna 2006.

Ura: Saverin tapasi Mark Zuckerbergin nuorempana vuonna (ja Zuckerbergin toisen vuoden opiskelijana) Harvardissa. He työskentelivät yhdessä täyttääkseen aukon, joka johtui sosiaalisen verkostoitumisen verkkosivuston puuttumisesta Harvardin opiskelijoille, joten he perustivat Facebookin vuonna 2004. Perustajana Saverin toimi talousjohtajana ja yritysjohtajana. Saverin on yksi Facebook.comin neljästä perustajasta yhdessä Mark Zuckerbergin, Dustin Moskovitzin ja Chris Hughesin kanssa.

Vuoden 2010 loppuun mennessä Saverin selvitti vähintään 250 miljoonan dollarin arvosta Facebook-osaketta. Hän investoi myös alkuvaiheen startup-yrityksiin, mukaan lukien Shopsavvy, hintavertailusovellus Qwiki, multimediavideosivusto ja Jumio, joka loi verkkomaksujärjestelmän Netswipe. Samana vuonna Saverin perusti hyväntekeväisyyden verkkoportaalin Aporta.

Vuonna 2012 Saverin omisti 53 miljoonaa Facebookin osaketta, mikä oli noin 2% kaikista tuolloin liikkeeseen lasketuista osakkeista. Näiden osakkeiden arvo oli noin 2 miljardia dollaria. Saverin juoksi Facebookin liikepuolta samalla kun Zuckerberg työskenteli tuotteen parissa. Sen sijaan, että liittyisi Palo Altoon, Saverin pysyi itärannikolla ja työskenteli uudessa käynnistyksessä. Lopulta hän alkoi tuntea itsensä syrjäytetyksi ja jäädytti Facebookin pankkitilin. Helpottaakseen Saverinia ja rajoittamalla hänen sanaansa siitä, miten Facebook rahoitettaisiin, Zuckerberg vähensi Saverinin omistusta yrityksessä. Zuckerberg laski Saverinin 34 prosentin omistusosuuden Facebookista alle 10 prosenttiin, minkä seurauksena Saverin nosti oikeusjutun. Facebook nosti kanteen Saverinia vastaan ​​väittäen, että Saverinin lokakuussa 2005 allekirjoittamat osakekauppasopimukset olivat pätemättömiä. Saverin jätti vastalaskun Zuckerbergia vastaan ​​väittäen, että Zuckerberg käytti Facebookin rahaa (Saverinin rahaa) henkilökohtaisiin kuluihin kesän aikana. Molemmat oikeudenkäynnit ratkaistiin tuomioistuimen ulkopuolella. Saverin on ainoa perustaja, jolla ei ole päätöksentekovaltaa yrityksessä.

Vuonna 2015 Saverin perusti riskipääomayrityksen B Capitalin ystävänsä Raj Gangulyn, entisen konsultin ja Bain Capitalin varapresidentin, kanssa. Saverin ja Ganguly yhdessä kolmen muun yhteistyökumppanin kanssa näkevät yli miljardi dollaria neljässä toimistossa ja kahdessa rahastossa. Vuonna 2016 Saverinin rahasto päätti Aasiassa yli 140 miljoonan dollarin alkuerät, mukaan lukien 30 miljoonaa dollaria alueellisessa logistiikkayrityksessä Ninja Van. Saverin on myös sijoittanut Singaporessa asuvaan Anideoon, jota johtaa pitkäaikainen ystävä Andrew Solimine. Yritys kehitti videoiden suoratoistosovelluksen Denson, joka on erikoistunut videoiden valitsemiseen käyttäjän henkilökohtaisen maun perusteella.

Henkilökohtainen elämä: Saverin luopui Yhdysvaltain kansalaisuudestaan ​​syyskuussa 2011. Tämän seurauksena hän pystyi välttämään arviolta 700 miljoonaa dollaria myyntivoittoveroja. Hän on asunut Singaporessa vuodesta 2009 ja ilmoitti luopuneensa Yhdysvaltain kansalaisuudesta, koska halusi asua ja työskennellä Singaporessa. Hän kiisti syytökset siitä, että hän lähti Yhdysvalloista välttääkseen verojen maksamisen.

Saverin tapasi Elaine Andriejanssenin, kun he olivat molemmat korkeakouluopiskelijoita Massachusettsissa ja palasivat takaisin, kun hän muutti Singaporeen, jossa hän asui. He kihloivat keväällä 2014 ja pitivät Balilla runsaan kihlasuusjuhlan, jossa esiintyi John Legend. Pari meni naimisiin 25. kesäkuuta 2015 Ranskan Rivieralla. Hän on kiinalainen indonesialainen nainen, joka on koulutettu Singaporen Raffles-tyttöjen koulussa ja Tuftsin yliopistossa. Hän työskenteli kvantitatiivisena tutkimusanalyytikkona Franklin Templeton Investmentsissa. Hänen perheensä johtaa useita yrityksiä Indonesiassa.

Saverinia näyttelee Andrew Garfield elokuvassa Sosiaalinen verkosto, joka kuvaa vuosia Facebookin perustamisen aikana.

Palkan kohokohdat: Facebookin julkistamisen jälkeen arkistointi osoitti, että Saverinilla oli 53133 360 osaketta yhteensä 2,18 miljardin dollarin edestä eli vajaat 2% Facebookin osakkeista. Se olisi ollut paljon arvokkaampi, jos hän ei olisi myynyt yli puolta osakkeistaan ​​ennen listautumisantia.

Kiinteistöt: Vuonna 2019 Saverin osti kodin kahdelta hehtaarilta Singaporesta 167 miljoonalla dollarilla. Kaksikerroksinen talo sijaitsee puiden reunustamalla kadulla yhdellä Singaporen kalleimmista kaupunginosista ja sinne pääsee aidatulla ajotieltä. Hotellissa on uima-allas, tenniskenttä ja suuri piha.

Saverinin mukaan omistetaan myös ylellinen kattohuoneisto Singaporen korkeimmassa asuinrakennuksessa.

Eduardo Saverin Nettovarallisuus

Eduardo Saverin

Nettovarallisuus: 12 miljardia dollaria
Syntymäaika: 19. maaliskuuta 1982 (39 vuotta vanha)
Sukupuoli: Uros
Ammatti: Liikemies, yrittäjä
Kansalaisuus: Brasilia
Viimeksi päivitetty: 2020
Kaikki nettovarallisuus lasketaan julkisista lähteistä saatujen tietojen perusteella. Tarvittaessa sisällytämme myös yksityisiä vinkkejä ja palautetta, joka on saatu julkkisilta tai heidän edustajiltaan. Työskentelemme ahkerasti varmistaaksemme, että luvumme ovat mahdollisimman tarkkoja, ellei toisin mainita, ne ovat vain arvioita. Olemme tyytyväisiä kaikkiin korjauksiin ja palautteeseen alla olevan painikkeen avulla. Teimmekö virheen? Lähetä korjausehdotus ja auta meitä korjaamaan se! Lähetä korjaus Keskustelu