Gene Wilder nettovarallisuus

Paljonko Gene Wilder arvoinen on?

Gene Wilder nettovarallisuus: 20 miljoonaa dollaria

Gene Wilder nettovarallisuus: Gene Wilder oli amerikkalainen näyttelijä, ohjaaja, käsikirjoittaja ja kirjailija, jonka nettovarallisuus kuollessaan oli 20 miljoonaa dollaria. Wilder oli yksi kirjailija / ohjaaja Mel Brooksin suosikkinäyttelijöistä. Wilderin hullut roolit elokuvissa, kuten Nuori Frankenstein, Blazing Saddles ja Willy Wonka & Suklaatehdas, tekivät hänestä unohtumattoman komediajätin.

Varhainen ura: Hän syntyi Jerome Silberman 11. kesäkuuta 1933 Milwaukee, Wisconsin. Wilder kiinnostui näyttelemisestä ensimmäisen kerran 8-vuotiaana, kun hänen äitinsä oli sairas reumakuumeessa ja lääkäri käski hänen yrittää saada hänet nauramaan. Wilder opiskeli näyttelijän opettajan kanssa kaksi vuotta 13-vuotiaana. Hänen äitinsä lähetti hänet Black-Foxeen, Hollywoodin sotilaitokseen, jossa häntä kiusattiin ja seksuaalisesti pahoinpideltiin, koska hän oli koulun ainoa juutalainen poika. , hänen mukaansa. Sitten hän palasi kotiin ja osallistui paikalliseen teatteriin esittäen 15-vuotiaana Balthasarina Romeo And Juliet -tuotannossa. Hän valmistui Washingtonin lukiosta Milwaukeessa vuonna 1951 ja opiskeli viestintä- ja teatteritaiteita Iowan yliopistossa. Hän valmistui vuonna 1955 ja hänet otettiin vastaan ​​Bristolin Old Vic -teatterikoulussa Bristolissa, Englannissa. Hän palasi Yhdysvaltoihin kuuden kuukauden kuluttua asuessaan sisarensa ja hänen perheensä kanssa Queensissa ja ilmoittautuessaan HB Studioon.

Wilder värvättiin Yhdysvaltain armeijaan kahdeksi vuodeksi, jonka aikana hän työskenteli lääkäreinä Pennsylvaniassa. Sieltä hän muutti takaisin New Yorkiin, jossa hän otti erilaisia ​​outoja töitä elättääkseen itsensä opiskellessaan näyttelijöitä.

Varhainen näyttelijäura: 26-vuotiaana hän muutti nimensä Gene Wilderiksi ja lähti etsimään menestystä off-Broadway- ja Broadway-näyttelyissä. Hänen ensimmäinen ammattinäyttelijän työpaikkansa oli Cambridge, Massachusetts, jossa hän soitti toista upseeria kahdestoista yössä. Opiskellessaan miekkailua Bristolissa kuusi kuukautta, hän toimi myös miekkailukoreografina. Wilder opiskeli kolme vuotta Berghofin ja Uta Hagenin luona, minkä jälkeen Charles Grodin kertoi Wilderille Lee Strasbergin yksityisistä näyttelijätapoista. Hän lähti HB-studiosta opiskelemaan Strasbergin luona ja useita kuukausia myöhemmin hänet hyväksyttiin Actors Studioon. Wilder alkoi huomata hitaasti Broadwayn ulkopuolella, ja hän sai Billy Bibbitin roolin Kirk Douglasia vastapäätä vuosina 1963-1964 'Yksi lensi käkipesän yli'.

Läpimurto ja menestys: Vuonna 1963 tuotetussa elokuvassa Äiti rohkeutta ja hänen lapsiaan Wilder tapasi näyttelijä Anne Bancroftin, joka esitteli hänet poikaystävälleen ja myöhemmin aviomiehelleen Mel Brooksille. Wilderistä ja Brooksista tuli nopeita ystäviä, ja Brooks päätti haluavansa ohjata Wilderin kirjoittamaansa käsikirjoitukseen Tuottajat. Elokuvasta tuli lopulta kulttikomediaklassikko, ja Mel Brooks sai Oscar-palkinnon parhaasta alkuperäisestä käsikirjoituksesta ja Wilder sai ehdokkuuden Oscar-palkinnoksi parhaana näyttelijänä. Vuonna 1969 Wilder muutti Pariisiin kuvaamaan pääroolia elokuvassa Aloita vallankumous ilman minua.

Tuottajien menestyksen jälkeen Wilderistä tuli nopeasti kysytty hyödyke Hollywoodissa, ja hän soitti osia useissa ikonisissa komedioissa, mukaan lukien Willy Wonkan ja suklaatehtaan omaperäinen nimihahmo. Vaikka elokuva ei ollut alun perin kaupallinen menestys, se sai lopulta kultin ja keräsi myös Golden Globe -ehdokkaan Wilderille.

Hänen seuraava tärkeä roolinsa oli, kun hän kirjoitti ja näytteli 1974-elokuvassa 'Young Frankenstein' - elokuvassa, joka määrittäisi Wilderin entistä paremmin ja loisi kultin seuraamisen. Nuori Frankenstein oli kaupallinen menestys, ja Wilder ja Brooks saivat parhaan sovitetun käsikirjoituksen ehdokkuudet Oscar-palkinnoissa ja menettivät Francisco Coppolalle ja Mario Puzolle heidän The Godfather Part II -sovituksestaan. Kun hän työskenteli nuoren Frankenstein-käsikirjoituksen parissa, hänelle tarjottiin Foxin osa Pikku prinssi -elokuvan sovituksessa. Hän kirjoitti, ohjasi ja näytteli myös vuonna 1975 julkaistussa Sherlock Holmesin älykkäämpi veli -seikkailussa, joka ei ollut kaupallisesti yhtä menestyvä.

(Kuva: Charley Gallay / Getty Images)

Wilderin viime hetken päätös ottaa rooli Mel Brooksin 1974 komediassa 'Blazing Saddles' määrittelisi hänen uransa ja laukaisi hänet komedian stratosfääriin. Wilder jatkoi tähtiä neljässä elokuvassa koomikon kanssa Richard Pryor : Silver Streak (1976), Stir Crazy (1980), See No Evil, Hear No Evil (1989) ja Another You (1991). 'Toinen sinä' oli Pryorin viimeinen päärooli elokuvassa ja merkitsi myös Wilderin viimeistä esiintymistä elokuvassa. Wilderin jäljellä oleva työ koostui TV-elokuvista ja satunnaisista vierailuista TV-ohjelmissa. Hänet otettiin mukaan Wisconsinin esittävän taiteen Hall of Fameen huhtikuussa 1991. Vuonna 1994 hän esiintyi NBC: n komediasarjassa 'Something Wilder'. Se sai huonoja arvosteluja ja kesti vain yhden kauden. Wilder lopetti näyttelijänuransa vuonna 2003, kun hän esiintyi NBC: n Will & Grace -elokuvan kahdessa jaksossa, joista hänen esityksensä ansaitsi hänelle Emmy-palkinnon komediasarjan erinomaisesta vieraanäyttelijästä. Myöhempinä vuosina näyttelyn lopettamisen jälkeen Wilderistä tuli vakava kirjailija, joka kirjoitti muistelmia ja useita romaaneja. Hän keskittyi myös luoviin energioihinsa maalaamiseen.

Henkilökohtainen elämä: Wilder meni naimisiin Mary Mercierin kanssa 22. heinäkuuta 1960. He lopulta erosivat vuonna 1965. Hän meni naimisiin Mary Joan Schutzin kanssa lokakuussa 1967 ja adoptoi tyttärensä Katharinen. Pariskunta hajosi seitsemän vuoden avioliiton jälkeen, kun Katharine epäili Wilderin olevan tekemisissä nuoren Frankenstein-tähtensä Madeline Kahnin kanssa. Wilder erottui lopulta Katharinesta.

Wilder oli naimisissa omituisen, rakastettavan Gilda Radnerin ('Saturday Night Live' maineen) kanssa hänen tuhoisaan kuolemaansa asti. He olivat tavanneet kuvaamassa Sidney Poitierin Hanky ​​Pankyä. Rander oli naimisissa kitaristi G.E. Smith tuolloin, mutta hänestä ja Wilderistä tuli erottamattomia ystäviä. Heidän suhteensa kasvoivat ja Rander erosi Smithistä vuonna 1982. He muuttivat yhdessä ja menivät sitten naimisiin 14. syyskuuta 1984 Etelä-Ranskassa. Pari halusi saada lapsia, mutta Radner kärsi keskenmenoista eikä lääkärit pystyneet selvittämään ongelmaa. Radner alkoi kokea voimakasta väsymystä ja kipua yläreunoissaan. Hänellä todettiin munasarjasyöpä lokakuussa 1986 ja taisteli tautia seuraavien puolitoista vuoden ajan. Lyhyen remission jälkeen hänen syöpä palasi toukokuussa 1989 ja oli metastasoitunut. Gilda Radner kuoli 20. toukokuuta 1989. Wilder, tuhoutuneena, ryhtyi aktiivisesti edistämään syöpätietoisuutta ja hoitoa perustamalla Gilda Radnerin munasarjasyövän havaintokeskuksen Los Angelesiin ja perustavan tukiryhmän Gilda's Clubin, joka alkoi New Yorkista, mutta jolla on nyt useita sivuliikkeitä kaikkialla Yhdysvalloissa. Wilder avioitui uudelleen Karen Webbin kanssa syyskuussa 1991.

Gene Wilder kuoli 29. elokuuta 2016 83-vuotiaana Alzheimerin tautiin liittyviin komplikaatioihin.

Kiinteistöt : Vuonna 2007 Gene maksoi 2,725 miljoonaa dollaria kodista Chalon Roadilla Bel Airissä, Los Angelesissa. Vuonna 2013 hän myi kodin 6,75 miljoonalla dollarilla miljardööri Elon Musk . Koti istuu kadun toisella puolella suuresta kartanosta, jonka Musk oli miehittänyt monta vuotta. Vuonna 2020 Elon hämmästytti maailmaa ilmoittaessaan myyvänsä kaikki kodinsa ja aineelliset omaisuutensa. Siihen sisältyi Wilderin entinen koti. Hän tarkensi, että Wilderin kodin ostajan olisi suostuttava olemaan muuttamatta omaisuutta paljon, koska Elonin mielestä Wilderin taika-charmia olisi säilytettävä.

Gene Wilder nettovarallisuus

Gene Wilder

Nettovarallisuus: 20 miljoonaa dollaria
Syntymäaika: 11. kesäkuuta 1933 - 29. elokuuta 2016 (83 vuotta vanha)
Sukupuoli: Uros
Korkeus: 5 jalkaa 10 tuumaa (1,78 m)
Ammatti: Koomikko, näyttelijä, kirjailija, käsikirjoittaja, elokuvaohjaaja, käsikirjoittaja
Kansalaisuus: Yhdysvallat
Viimeksi päivitetty: 2020
Kaikki nettovarallisuus lasketaan julkisista lähteistä saatujen tietojen perusteella. Tarvittaessa sisällytämme myös yksityisiä vinkkejä ja palautetta, joka on saatu julkkisilta tai heidän edustajiltaan. Työskentelemme ahkerasti varmistaaksemme, että luvumme ovat mahdollisimman tarkkoja, ellei toisin mainita, ne ovat vain arvioita. Olemme tyytyväisiä kaikkiin korjauksiin ja palautteeseen alla olevan painikkeen avulla. Teimmekö virheen? Lähetä korjausehdotus ja auta meitä korjaamaan se! Lähetä korjaus Keskustelu