George R.R. Martin Net Worth

Paljonko George R.R. Martin Worth on?

George R.R. Martinin nettovarallisuus: 120 miljoonaa dollaria

George R.R.Martinin palkka

25 miljoonaa dollaria vuodessa

George R.R. Martinin nettovarallisuus ja palkka: George R.R.Martin on amerikkalainen kirjailija ja televisiotuottaja, jonka nettovarallisuus on 120 miljoonaa dollaria. George R.R.Martin tunnetaan parhaiten Sci-Fi / Fantasia-romaanisarjan kirjoittamisesta Laulu jäästä ja tulesta . Vaikka nämä kirjat ovat suosittuja, ne tavoittivat entistä laajemman yleisön, kun ne sovitettiin suosittuun HBO-sarjaan Valtaistuinpeli . Häntä pidetään Amerikan Tolkienina ja yhtenä vaikutusvaltaisimmista ihmisistä maailmassa.

Tulot: Televisio-ohjelman ja kirjamyynnin välillä Martin ansaitsee noin 25 miljoonaa dollaria vuodessa. Hänen kausikohtainen HBO-palkka per sarja oli 15 miljoonaa dollaria, mikä tarkoittaa, että hän on ansainnut yhteensä noin 200 miljoonaa dollaria Valtaistuinpeli yksin, ja mahdollisuus ansaita paljon enemmän tulevilla spin-off-yhtiöillä.

Aikainen elämä: George Raymond Martin syntyi 20. syyskuuta 1948 New Jerseyssä. 13-vuotiaana hänelle annettiin Richardin vahvistusnimi, jolloin hänen koko nimensä oli George Raymond Richard Martin. Hänen perheensä oli kerran varakas, vaikka he menettivät kaiken suuren laman aikana. Aikuisena Martin ei ollut vain innokas lukija, vaan myös kirjoitti tarinoita nuoresta iästä lähtien. Hän myi jopa tarinansa muille lapsille.

Lukion aikana Martin luki lukemattomia sarjakuvakirjoja ja hänestä tuli innokas Marvel-sarjakuvien fani. Tähän päivään asti hän mainitsee edelleen Stan Leen yhtenä suurimmista kirjallisista vaikutteistaan. Vuonna 1971 George R.R.Martin valmistui Medill School of Journalismista Luoteis-yliopistossa M.S. journalismissa. Pian valmistumisensa jälkeen hänet värvättiin Vietnamin sodan aikana. Tunnollisena vastustajana Martin pakeni asepalveluksesta ja teki sen sijaan vaihtoehtoisen palveluksen.

70-luvun puoliväliin mennessä Martin tuskin ansaitsi tuskin tarpeeksi hengissä. Vaikka kirjoittaminen ja shakkiturnaukset tarjosivat kirjoittajalle tuloja, hän tarvitsi luotettavampaa työtä. Oltuaan yhteydessä toisiinsa George Guthridge, Martin opetti kirjoittamista ja journalismia Clarkin yliopistossa. Martin opetti kuitenkin vain noin kolme vuotta ennen kuin lopetti ja yritti onneaan kokopäiväisenä kirjailijana.

Kun hän ja hänen vaimonsa muuttivat Santa Feen, George R.R.Martinilla oli enemmän aikaa valmistaa erilaisia ​​romaaneja. Tästä huolimatta hän oli kokenut jonkin verran menestystä ennen tätä, erityisesti Sci-Fi-kirjan kanssa Valon kuolema . Suosio Tähtien sota vuonna 1977 teki tällaisista kirjoista paljon kannattavampaa kuin ennen. Kuultuaan kriitikon sanovan, että Sci-Fi- ja Horror-tyylilajeja ei voida sekoittaa yhdeksi romaaniksi, Martin ryhtyi kumoamaan häntä kirjoittamalla sarjan kirjoja, jotka tekivät juuri tämän. Nämä sisälsivät Sandkings vuonna 1979 ja Nightflyers vuonna 1980.

Kevin Winter / Getty Images

Martinin kirjoitusuralla seurasi useita ylä- ja alamäkiä. Nightflyers oli niin menestyksekäs, että elokuvan sovitus tehtiin, mikä lisäsi Martinin vaurautta ja luottamusta huomattavasti. Häntä kannustettiin kirjoittamaan enemmän, mukaan lukien Fevre-unelma , jota on kutsuttu yhdeksi kaikkien aikojen suurimmista vampyyri-romaaneista. Martinin seuraava kirja Harmageddon-kalju otettiin niin huonosti vastaan, että se tuhosi lyhyesti hänen uransa ja maineensa.

Kustantajat eivät halunneet työskennellä Martinin kanssa hänen monumentaalisen epäonnistumisensa jälkeen, kirjailija etsi muita vaihtoehtoja. Lopulta hän oli yhteydessä tuottajaan Hämärävyöhyke ja alkoi työskennellä näyttelyn käsikirjoittajana. Pian Martin huomasi, että kirjoittaminen televisioon oli uskomattoman tuottoisaa, ja siksi hän muutti Los Angelesiin jatkamaan täysimittaista uraa viihdemaailmassa. Lopulta hänet palkattiin kirjailija-tuottajaksi vuoden 1989 fantasiasarjaan Kaunotar ja hirviö .

Tämä oli outoa aikaa Martinille, kun hän tuli pakkomielle roolipeleistä työskennellessään nimikirjasarjan toimittajana Villit kortit . 90-luvulla R.R.Martin oli kyllästynyt televisiomaailmassa hänelle asetettuihin rajoihin, ja hän palasi kirjoittamaan romaaneja, joissa hän saattoi antaa mielikuvituksensa valloilleen. Hän ihaili Tolkienin fantasiamaailmaa ja halusi luoda jotain samanlaista. Vaikka hänellä ei ollut aluksi mitään erityisiä ideoita, hän päätti perustaa tarinansa historiallisiin tapahtumiin, kuten Ruusujen sota ja kirjat, kuten Ivanhoe ja Kirotut kuninkaat . Mikä lopulta syntyi vuonna 1996, oli Valtaistuinpeli - sarjan ensimmäinen romaani Laulu jäästä ja tulesta .

Vaikka sarja sai vauhtia vähitellen, neljäs merkintä Variksen juhla lopulta saavutti ykköspaikan New Yorkin ajat Myydyimpien tuotteiden luettelo. George R.R.Martin toisti esityksen julkaisemalla Tanssi lohikäärmeiden kanssa vuonna 2011. Tähän mennessä Tulen ja jään laulu oli tullut maailmanlaajuinen ilmiö, joka vahvisti Martinin sijaa kaikkien aikojen menestyneimpinä ja tunnetuimpina tekijöinä. Vuodesta 2020 sarjasta oli vielä julkaissut kaksi muuta kirjaa. George R.R.Martin on kieltäytynyt keskittymästä kokonaan Laulu jäästä ja tulesta , mieluummin kirjoittaa muita kirjoja jatko-osien väliin. Esimerkiksi, Tuli ja veri julkaistiin vuonna 2018, ja tämä kirja keskittyy kokonaan House Targaryeniin.

Television mukautukset: Ostettuaan oikeudet aiemmin HBO aloitti tuotannon TV: n sovituksella Tulen ja jään laulu vuonna 2011. Vaikka Martin oli kiinnostunut kirjoittamisesta tuolloin, hän kuitenkin osallistui ensimmäisen kauden tuotantoon. Tämä ensimmäinen kausi voitti useita palkintoja ja tunnustuksia. Sarja jatkui yhteensä 8 vuodenaikaa, päättyen vuonna 2019. Näiden kausien aikana George R.R.Martinilla olisi yhä merkittävämpi rooli niiden tuotannossa. Vuonna 2016 ilmoitettiin, että prequel-spinoff oli käynnissä.

Henkilökohtainen elämä: Vaikka Martin oli kerran ollut suhteessa muiden scifi-kirjailijoiden Lisa Tuttlein kanssa, hän lopulta meni naimisiin Gale Burnickin kanssa vuonna 1975. He erosivat vuonna 1979. Vuonna 2011 Martin avioitui Parris McBriden kanssa pitkän suhteen jälkeen. He asuvat tällä hetkellä Santa Fessä.

George R.R.Martin on hyvin mukana hyväntekeväisyydessä, etenkin Wild Spirit Wolf -sairaalassa New Mexicossa. Hän käynnisti kampanjan kerätä rahaa tälle eläinsuojelualueelle ja onnistui lahjoittamaan yli 500 000 dollaria.

George R.R. Martin Net Worth

George R.R.Martin

Nettovarallisuus: 120 miljoonaa dollaria
Palkka: 25 miljoonaa dollaria vuodessa
Syntymäaika: 20. syyskuuta 1948 (72 vuotta vanha)
Sukupuoli: Uros
Korkeus: 5 jalkaa 6 tuumaa (1,68 m)
Ammatti: Kirjoittaja, kirjailija, käsikirjoittaja, televisio-tuottaja, kirjailija, toimittaja
Kansalaisuus: Yhdysvallat
Viimeksi päivitetty: 2020
Kaikki nettovarallisuus lasketaan julkisista lähteistä saatujen tietojen perusteella. Tarvittaessa sisällytämme myös yksityisiä vinkkejä ja palautetta, joka on saatu julkkisilta tai heidän edustajiltaan. Työskentelemme ahkerasti varmistaaksemme, että luvumme ovat mahdollisimman tarkkoja, ellei toisin mainita, ne ovat vain arvioita. Olemme tyytyväisiä kaikkiin korjauksiin ja palautteisiin alla olevan painikkeen avulla. Teimmekö virheen? Lähetä korjausehdotus ja auta meitä korjaamaan se! Lähetä korjaus Keskustelu