Gloria Vanderbiltin nettovarallisuus

Kuinka paljon Gloria Vanderbilt on arvoinen?

Gloria Vanderbiltin nettovarallisuus: 200 miljoonaa dollaria

Gloria Vanderbiltin nettovarallisuus: Gloria Vanderbilt oli yhdysvaltalainen seurapiiri, muotisuunnittelija, näyttelijä, kirjailija ja yrittäjä, jonka nettovarallisuus oli 200 miljoonaa dollaria kuollessaan kesäkuussa 2019. Gloria oli arvostetun Vanderbilt-perheen jäsen, ja vaikka hänellä oli helposti Rikkaus ja yhteydet elää laiskaa seurustelua, Gloria aloitti erittäin menestyvän uran muotisuunnittelijana ja taiteilijana.

Saavutettuaan varhaisen menestyksen taiteilijana, Vanderbilt lainasi nimensä suunnittelijafarkuille ja tuoksuille, joita myytiin huippuluokan tavarataloissa kaikkialla maailmassa. Hänen muotiuransa huipentui 1980-luvulla, ja hän ansaitsi henkilökohtaisesti 10 miljoonan dollarin rojaltit farkuistaan ​​yksin vuonna 1980, mikä on sama kuin noin 30 miljoonaa dollaria tänään inflaation sopeutumisen jälkeen. Vuosikymmeniä myöhemmin hän väitti ansaitsevansa paljon enemmän farkkuja myymällä rahaa kuin perimällä. Gloria muotiomaisuudestaan ​​vs. peritystä varallisuudesta sanoi tunnetusti: 'Itse tekemäsi raha on ainoa rahatyyppi, jolla on todellisuutta.' Vanderbilt julkaisi kuusi muistelmia, kolme romaania ja kaksi taide- ja sisustuskirjaa. Hän on kirjoittanut vuoden 2016 kirjan 'The Rainbow Comes and Goes: A Mother and Son On Life, Love and Loss' yhdessä poikansa, CNN-ankkurin kanssa. Anderson Cooper , ja sinä vuonna nämä kaksi olivat HBO: n dokumenttielokuvan '' Ei mitään jäänyt sanomatta: Gloria Vanderbilt & Anderson Cooper '' aiheita.

Vanderbiltin perhevarallisuus: Glorian isä, Reginald Claypoole Vanderbilt, oli lapsen pojanpoika Kommodori Cornelius Vanderbilt . Inflaatioon sopeutumisen jälkeen Cornelius Vanderbilt oli kaikkien aikojen viiden rikkaimman amerikkalaisen joukossa. Kun hän kuoli, Corneliuksen nettovarallisuus oli 185 miljardia dollaria. Cornelius ansaitsi ensimmäisen omaisuuden laivaliikenteessä, mutta äärimmäinen vauraus tuli paljon myöhemmin elämässä rautateiltä ja kiinteistöiltä.

Aikainen elämä: Gloria Vanderbilt syntyi Gloria Laura Vanderbilt 20. helmikuuta 1924 New Yorkissa. Hänen isänsä, rautatien perillinen Reginald Claypoole Vanderbilt, kuoli kirroosiin, kun Gloria oli vasta 18 kuukautta vanha, joten äiti Gloria Morgan Vanderbilt (joka oli Reginaldin toinen vaimo) ja hänen lastenhoitaja Emma Sullivan Kieslich kasvattivat hänet. Vanderbilt ja hänen sisarpuolensa Cathleen perivät kukin puolet osuudestaan ​​5 miljoonan dollarin rahastosta (joka on suunnilleen 70 miljoonaa dollaria nykypäivän dollareina) isänsä kuoleman jälkeen, ja vaikka Gloria oli alaikäinen, hänen äitinsä hallitsi osuuttaan. Vaikka Vanderbilt kastettiin piispan kirkossa, hänen äitinsä kasvatti hänet katolisessa kirkossa Reginaldin kuoleman jälkeen. Glorian nuoruuden aikana hän meni usein Pariisiin äitinsä Kieslichin ja äitinsä kaksoissisaren Thelma Furnessin kanssa, joka oli Walesin prinssin rakastajatar.

Vanderbiltin isätätti Gertrude Vanderbilt Whitney ajatteli, että Glorian äiti oli kelvoton vanhempi, ja vei hänet oikeuteen vuonna 1934 yrittääkseen saada 10-vuotiaan tytön huoltajuuden. Gertrude sai Gloriasta huoltajuuden, ja huoltajuuden taistelu ikuistettiin vuoden 1980 kirjassa 'Little Gloria… Happy at Last' (kirjoittanut Barbara Goldsmith) ja 1982 NBC-minisarjassa, jolla on sama nimi. Vanderbiltin äiti sai nähdä hänet vain viikonloppuisin, eikä hän enää ollut vastuussa tyttärensä rahastosta. Huoltajuuden menettämisen jälkeen Glorian äiti sai edelleen 21 000 dollaria vuodessa rahastosta, mutta kun Vanderbilt oli tullut tarpeeksi vanha hallitsemaan sitä, hän katkaisi äitinsä. Gloria opiskeli Greenvale Schoolissa (Long Island, New York), Miss Porter's Schoolissa (Farmington, Connecticut), Wheeler Schoolissa (Providence, Rhode Island) ja Art Students League -sarjassa (New York City).

Gloria Vanderbiltin nettovarallisuus

(Kuva: Robin Marchant / Getty Images)

Ura: Vanderbilt aloitti mallinnuksen teini-ikäisenä, ilmestyessään 'Harper's Bazaar' -lehdessä 15-vuotiaana. 1950-luvun puolivälistä 1960-luvun alkuun hän jatkoi näyttelijänuraa, opiskellessaan Sanford Meisnerin luona Naapuruston leikkimökissä ja debytoiden vuonna 1954 Joutsenen Pocono Playhouse -tuotanto. Gloria soitti Elsiea elokuvan The Time of Your Life 1955 elvytyksessä, ja hän esiintyi TV-sarjassa Studio One Hollywoodissa vuonna 1957. Vanderbilt vieraili myös elokuvissa Adventures in Paradise (1960) ja Shirley Temple's Satukirja: House of Seven Gables (1960) ja esiintyi suorissa televisio-näytelmissä 'Kraft Theatre' (1958) ja 'The United States Steel Hour' (1958). Vuonna 1981 hän vieraili pääosassa itsenäisesti The Love Boat -osan kaksiosaisessa jaksossa.

Gloria käänsi keskittymisensä muotimaailmaan, kun Glentex antoi lisenssin joillekin maalauksistaan ​​tyylikkäille huiveille vuonna 1976. Hän perusti tänä vuonna vaatetustuotteita valmistavan GV Ltd. -nimisen yrityksen ja myöhemmin yhteistyössä suunnittelija Mohan Murjanin kanssa. luoda suunnittelijafarkut, joissa takataskussa on Vanderbiltin allekirjoitus. Vuonna 1978 hän myi Murjani-ryhmälle nimensä oikeudet ja alkoi myydä kenkiä, mekkoja, vuodevaatteita, puseroita ja paljon muuta GV Ltd: llä. Vuosina 1982-2002 L'Oreal julkaisi kahdeksan tuoksua Gloria Vanderbilt -nimellä.

Gloria oli intohimoinen taiteeseen ja piti näyttelyitä maalauksistaan ​​vuodesta 1948 lähtien. Hänen taideteoksensa myönsi Hallmark Cards ja tekstiilivalmistaja Bloomcraft, ja hän aloitti taideteosten luomisen lasitavaroille, keramiikalle ja liinavaatteille. Vanderbilt järjesti taidenäyttelyitä Etelä-Vermontin taidekeskuksessa vuosina 2001 ja 2007, ja vuonna 2007 hän toimi paneelin keskuksen vuotuisessa Fall Show -näyttelyssä. 90-vuotispäivänsä kunniaksi vuonna 2014 kokoelma Glorian taidetta esiteltiin New York Design Centerin 1stdibs-galleriassa. Vanderbilt kirjoitti säännöllisesti Vanity Fair, Elle ja The New York Times, ja hän julkaisi useita kirjoja, kuten Gloria Vanderbilt Book of Collage (1970), Never Say Goodbye: A Novel ( 1989), 'Äidin tarina' (1995) ja 'Se näytti tärkeältä tuolloin: romanssimuistomerkki' (2004).

Henkilökohtainen elämä: Vasta 17-vuotiaana Gloria meni naimisiin Hollywoodin agentin / väitetyn mafioittilaisen Pat DiCiccon kanssa 28. joulukuuta 1941. He erosivat alle neljän vuoden avioliiton jälkeen, ja Vanderbilt paljasti myöhemmin, että DiCicco kutsui häntä 'Fatsy Roo': ksi ja hyväksikäytti häntä sanoen 'Hän otti pääni ja löi sen seinää vasten ... minulla oli mustat silmät.' Gloria naimisissa kapellimestari Leopold Stokowskin kanssa, joka oli 42 vuotta vanhempi, 21. huhtikuuta 1945 ja ennen avioeroa vuonna 1955, he ottivat pojat Leopoldin (tunnetaan paremmin nimellä Stan) ja Christopherin vastaan ​​22. elokuuta 1950 ja 31. tammikuuta 1952, vastaavasti. Vanderbilt oli myös äitipuoli Stokowskin kolmelle tyttärelle kahdesta edellisestä avioliitosta. Seuraavaksi Gloria meni naimisiin ohjaajan Sidney Lumetin kanssa 28. elokuuta 1956 ja he erosivat vuonna 1963. 24. joulukuuta 1963 hän meni naimisiin neljännen aviomiehensä, kirjailija Wyatt Emory Cooperin kanssa, ja heillä oli kaksi lasta, Carter (syntynyt 27. tammikuuta 1965). ja Anderson (syntynyt 3. kesäkuuta 1967). Anderson kasvoi CNN-uutisankkuriksi ja Anderson Cooper 360 -esityksen johtajaksi, mutta vuonna 1988 Carter kuoli traagisesti itsemurhaan 23-vuotiaana sen jälkeen, kun hänen käyttämänsä reseptilääke ilmoitti aiheuttaneen psykoottisen jakson, joka sai hänet hyppäämään perheen 14. kerroksen kattohuoneisto. Valitettavasti Vanderbilt menetti Wyattin vuonna 1978, kun hän kuoli avoimen sydämen leikkauksen aikana. Gloria oli myöhemmin pitkäaikaisessa suhteessa elokuvantekijä / valokuvaaja Gordon Parksiin, kunnes hän kuoli vuonna 2006, ja hän ilmoitti treffanneensa Frank Sinatran, Marlon Brandon, Roald Dahlin ja Howard Hughesin.

Vanderbilt oli antanut valtakirjan psykiatrilleen tohtori Christ Zoisille ja asianajajalle Thomas Andrewsille, ja vuonna 1993 hän haastoi heidät väittämään, että he olivat varastaneet häneltä miljoonia dollareita ja myneet hänen liiketoimintansa edut kuulematta häntä. Andrews oli kuollut siihen mennessä, kun tuomioistuin teki päätöksen Vanderbiltin eduksi. Hänelle myönnettiin 1,79 miljoonaa dollaria, mutta hän ei koskaan saanut sitä, ja New Yorkin asianajajaliitto myönsi hänelle myöhemmin 300 000 dollaria petoksen uhrien rahastosta. Andrews ei ollut myöskään maksanut Glorian veroja useita vuosia, joten hän oli IRS: lle velkaa 2,5 miljoonaa dollaria ja joutui myymään muutaman kotinsa maksamaan rahat takaisin.

Kuolema ja omaisuus: 17. kesäkuuta 2019 Vanderbilt kuoli vatsasyövästä Manhattanin kodissaan 95-vuotiaana. Hän on haudattu edesmenneen aviomiehensä Wyattin ja poikansa Carterin viereen Vanderbiltin mausoleumiin Staten Islandin Moravian hautausmaalle. Vaikka hänen poikansa Anderson sanoi kerran haastattelussa: 'Äitini on tehnyt minulle selväksi, ettei rahastoa ole', Gloria jätti hänelle suurimman osan omaisuudestaan. Anderson peri myös kaiken äitinsä omistaman omaisuuden, lukuun ottamatta Manhattanin osuuskuntaa (arvoltaan 1,2 miljoonaa dollaria), joka jätettiin hänen vanhimmalle pojalleen Stanille. Jäljellä oleva poika, Chris, erottui Vanderbiltistä ja jätettiin tahdosta.

Gloria Vanderbiltin nettovarallisuus

Gloria Vanderbilt

Nettovarallisuus: 200 miljoonaa dollaria
Syntymäaika: 20. helmikuuta 1924 - 17. kesäkuuta 2019 (95 vuotta vanha)
Sukupuoli: Nainen
Ammatti: Suunnittelija, näyttelijä, taiteilija, kirjailija, muotisuunnittelija, seurustelija, kuvataiteilija
Kansalaisuus: Yhdysvallat
Viimeksi päivitetty: 2021
Kaikki nettovarallisuus lasketaan julkisista lähteistä saatujen tietojen perusteella. Tarvittaessa sisällytämme myös yksityisiä vinkkejä ja palautetta, joka on saatu julkkisilta tai heidän edustajiltaan. Työskentelemme ahkerasti varmistaaksemme, että luvumme ovat mahdollisimman tarkkoja, ellei toisin mainita, ne ovat vain arvioita. Olemme tyytyväisiä kaikkiin korjauksiin ja palautteeseen alla olevan painikkeen avulla. Teimmekö virheen? Lähetä korjausehdotus ja auta meitä korjaamaan se! Lähetä korjaus Keskustelu