Grateful Deadin lauluntekijä John Perry Barlow kuolee 70 -vuotiaana

John Perry Barlow, Grateful Deadin sanoittaja, Electronic Frontier Foundationin perustaja ja varapuheenjohtaja, nähdään 5. kesäkuuta 2014. EFF: n mukaan Barlow kuoli keskiviikkona 7. helmikuuta 2018 iässä ...John Perry Barlow, Grateful Deadin sanoittaja ja Electronic Frontier Foundationin perustaja ja varapuheenjohtaja, nähdään 5. kesäkuuta 2014. EFF: n mukaan Barlow kuoli keskiviikkona 7. helmikuuta 2018 70-vuotiaana. (Richard Drew/AP, FIle)

SAN FRANCISCO - Grateful Deadin internetaktivisti ja sanoittaja John Perry Barlow on kuollut.

Digitaalisten oikeuksien ryhmä Electronic Frontier Foundation sanoi, että Barlow kuoli varhain keskiviikkona unessaan kotona San Franciscossa. Hän oli 70 -vuotias. Kuolinsyytä ei tiedetty heti.

Barlow perusti EKR: n vuonna 1990 puolustaakseen ilmaisunvapautta ja yksityisyyttä verkossa. Vuonna 1996 julistetussa julistuksessa kyberavaruuden itsenäisyydestä hän väitti, että Yhdysvaltojen ja muiden hallitusten ei pitäisi pakottaa suvereniteettiaan rakentamallemme globaalille sosiaaliselle avaruudelle.

Hän piti Internetiä aina perustavanlaatuisena vapauden paikkana, jossa pitkään vaiennetut äänet voivat löytää yleisön ja ihmiset voivat olla yhteydessä toisiin fyysisestä etäisyydestä riippumatta, EKR: n pääjohtaja Cindy Cohn sanoi lausunnossaan.

Barlow syntyi Sublette Countyn maaseudulla Wyomingissa vuonna 1947 ja varttui Pinedalessa, missä hänen vanhempansa olivat karjankasvattajia.

Barlow on sanonut, että hän kasvoi hurskaana mormonina ennen hyppäämistä 1960 -luvun vastakulttuuriin. Hän ystävystyi Bob Weirin kanssa, joka oli yksi Grateful Deadin perustajajäsenistä, kun he olivat sisäoppilaitoksen luokkatovereita Fountain Valley Schoolissa Coloradossa. Barlow valmistui Wesleyanin yliopistosta vuonna 1969.

Myöhemmin hän palasi Wyomingiin, missä hän johti karjatilaa lähes kaksi vuosikymmentä ja harrastui republikaanien politiikkaan. Hän oli kamppaillut useiden heikentävien sairauksien kanssa vuodesta 2015 lähtien, tukijoiden mukaan, jotka järjestivät hänelle etuuskonsertin lokakuussa.

Barlow kirjoitti Weirin kanssa useita kappaleita Grateful Deadille, mukaan lukien Mexicali Blues, Black Throated Wind, Bombs Away, Heaven Help the Fool, Cassidy, I Need a Miracle, Lazy Lightnin ', Looks Like Rain, Lost Sailor, Money Money, Veljeni Esau, tunne itsesi muukalaiseksi, olojen, anomusten ja tällä kertaa ikuisesti pyhä. Näppäimistö Brent Mydlandin kanssa Barlow kirjoitti Blow Away, Just a Little Light and We Can Run. Hän kirjoitti myös kappaleita String Cheese Incidentille ja Burning Spearille.

Johnilla oli tapa ottaa elämän vaikeimmat asiat ja muotoilla ne haasteiksi, siis seikkailuiksi, Weir sanoi keskiviikkona julkaistussa verkkoviestissä. Häntä oli ihailtava siitä, jopa jäljiteltävä. Hän elää kirjoittamissamme kappaleissa.

Hänen selviytyjiinsä kuuluu kolme tytärtä ja tyttärentytär.