Kuinka vuosisadan suurin rock -laulu tuli pienestä Las Vegasin huoneistosta

'Herra. Brightside oli ensimmäinen kappale, jonka The Killers kirjoitti 20 vuotta sitten. (Oriel -yhtiö) The Killers albumin kansiThe Killers albumin kansi Brandon Flowers ja The Killers esiintyvät perjantaina Sam's Town Live -tapahtumassa! juhlimaan toissijaisen albuminsa Sam's Townin 10. vuosipäivää. (Rob Loud) Mark Stoermer ja The Killers esiintyvät perjantaina Sam's Town Live -tapahtumassa! juhlimaan toisen albuminsa Sam's Town 10 -vuotispäivää. Kuva: Rob Loud. 'Herra. Brightside oli ensimmäinen kappale, jonka The Killers koskaan kirjoitti 20 vuotta sitten.

Kaikki alkoi kaapista.

Ennen kuin 21. vuosisadan suurin rock -kappale myytiin yli 5 miljoonaa kappaletta, ennen kuin se rikkoi kaavion ennätykset Yhdistyneessä kuningaskunnassa, ennen kuin se ansaitsi Grammy -nyökkäyksen ja siitä tuli yhtä läsnä urheilutapahtumissa kuin kiihkeiden fanien raaka kurkku, The Killers ' ikoninen hitti Mr. Brightside on peräisin pienestä Las Vegasin huoneistosta.

Minulla oli vahvistin kaapissa vaatteiden ympäröimänä. Se oli mukava äänieristys, Killersin kitaristi Dave Keuning sanoo muistuttaessaan sävellyksen allekirjoitusriffin syntymäpaikkaa kaksi vuosikymmentä sitten. Liitin vain pistorasiaan ja sekaisin. Sain todella äänen, joten pidin tämän sormituksen. Pelasin vain sitä kuten 'No, minne minun pitäisi mennä täältä?'

Jatkoin sitä, ja sitten se menee esikuorolle myöhemmin, hän jatkaa. Laitoin kaiken tuolloin neljän radan päälle. Se vain tuntui viileältä. Tiesin, että minulla oli jotain.

Niin, hän teki.

Äskettäin Mr. Brightside-sydän-in-a-vise-sanoituksillaan ja nyrkki-ilmassa -kuorollaan-tuli 2000-luvun ensimmäiseksi kappaleeksi bändistä yli miljardiin suoratoistoon Spotifyssa, mikä on huomattava saavutus ottaen huomioon, että Brightside julkaistiin vuonna 2003, vuosia ennen kuin suoratoistopalvelu tuli yhtä yleiseksi kuin nykyään.

Se oli oikea kappale siihen aikaan, oikea tunne ja ääni, Mark Needham sanoo. Veteraani mikseri ja tuottaja, jonka asiakkaita ovat olleet Fleetwood Mac ja Shakira, sekoitti herra Brightsiden. Se oli vain niin aggressiivinen ja punk ja indie, mutta niin suuren pop -kuoron kanssa. Se tavallaan painoi kaikkia niitä painikkeita.

viiden eric bollingin nettovarallisuus

Ja se oli ensimmäinen kappale, jonka bändi kirjoitti.

Se on hassua: Mitä enemmän opit ja mitä enemmän palaat studioon tai autotalliin, sitä useammin kävelet ulos pää alaspäin roikkuvana ja masentuneena, Killers -laulaja Brandon Flowers sanoo. Mutta ne alkuajat olivat meille erilaisia. Ne olivat vain jotenkin maagisia.

Brightsiden syntymä

Hän vetäisi ihmisiä puoleensa, jos heillä olisi tarroja autossaan bändeille, joista hän pitää.

Sitten hän kysyi, soittivatko he instrumenttia.

Näin Flowers halusi perustaa bändin.

Koputin ihmisten ovelle kerran viikossa tapaamassa ihmisiä, hän muistelee. Olin juuri menossa siihen.

Vuonna 2001 Flowers vastasi muusikoiden etsimään mainokseen paikallisessa sanomalehdessä, jonka sijoitti Keuning, Iowan elinsiirto, joka myös toivoi aloittavansa oman projektinsa.

Ensimmäistä kertaa, kun he tapasivat, Keuning antoi Flowersille neljän raidan tallenteen Mr. Brightside -riffin kanssa.

Kun hän palasi, hänellä oli siihen sanoitukset ja laulumelodia, Keuning muistelee. Se oli kuin 'Vau.' Rakastuin heti siihen, mitä hän teki sen kanssa. Sitten lisäsimme kuoron yhteen - emme ole varmoja siitä, miten se tapahtui. Luulen, että hänellä oli sointuja tai me vain soitimme niitä.

'Tuntui vain hyvältä'

Meillä oli tämä suuri kuoro, jonka muistan vain tuntuvan hyvältä, Keuning jatkaa. Heti kun olimme valmiita, halusin toistaa sen uudelleen, kuten 'Mitä täällä juuri tapahtui?'

Seuraavaksi he rekrytoivat rumpali Matt Norcrossin City Life -viikkolehden mainoksen kautta.

Norcoss muistelee, että tallenteet olivat vaikuttuneita kuullessaan ne Keuningin asunnossa ensimmäistä kertaa.

Olin kuin: 'Joo, tämä on mahtavaa', hän sanoo bändin sekoituksesta 80-luvun New Wave -popista ja kovaa ajavaa rockia. Se oli ehdottomasti jotain muuta kuin mitä radiossa soitettiin tuolloin. Kappaleet eivät kuulostaneet kaikelta, mitä silloin tuli.

Marraskuussa 2001 trio tuli nyt suljettuun Kill the Messenger -studioon nauhoittamaan neljän kappaleen demo, joka sisältää Under the Gun, Desperate, Replaceable ja Mr. Brightside.

Luulen, että pudotimme nauhoituksesta 2500 dollaria, Norcross sanoo.

Muistan, että perhosia meni vähän sisään ja olin hermostunut, Flowers toteaa. Se oli ensimmäinen kerta, kun maksoin studioajasta. Punainen valo palaa. Kello tikittää. Sinulla on vain niin paljon aikaa tehdä nämä demot. Tuntui jännittävältä olla siellä studiossa tekemässä sitä.

Tuolloin kriisi synnytti vahingossa Brightsiden hieman epätavallisen laulurakenteen, jossa toinen jae toistaa ensimmäisen.

Tämä johtuu viivytyksestä, Flowers myöntää. Yksi muistoista, jotka minulla on Kill the Messengerissä olemisesta, on olla laulukopissa ja pitää sanat paperilla, katsoa keskeneräistä toista jaetta ja kello tikittää. Maksoit siitä. Se on kuin: 'Mitä teet? Mumble läpi tämä toinen jae? ’Päätin vain laulaa ensimmäisen jakeen uudelleen. Se päätyi kiinni.

Norcross antaisi demon radioisäntä Laurie Steelelle, joka on ohjannut KOMP-FM, 92.3: n kotimaista näyttelyä vuodesta 1998 ja oli ensimmäisten joukossa esittämässä The Killersia paikallisissa lähetyksissä.

Aikakausi, jolloin he alkoivat ensimmäistä kertaa täällä, oli Papa Roach-vibe, rap-rock-tyyppinen asia, muistelee Steele, joka alun perin oli enemmän epätoivoinen kuin herra Brightside. Heidän äänensä oli täysin erilainen - erilainen, kuten 'Mihin he sopivat?'

kuinka paljon jim cantore tienaa vuodessa

Muuttaa sydänsurun osumaksi

Niiden alkua edelsi pari loppua.

Kun Kukat ja Keuning tapasivat ensimmäisen kerran, yksi yhteinen asia heillä oli, että he molemmat pääsivät eroon ihmissuhteista.

Kun näin tapahtuu, sinulla on paljon vapaa -aikaa, Keuning naurahtaa. Oli siis hyvä ajoitus. Mutta hän oli hieman sydäntäsärkevämpi kuin minun.

Tämä ilmoittaisi Mr. Brightsiden sanoitukset, jotka palavat miehen mustasukkaisilla ajatuksilla entisen rakkauden romanttisista sotkeutumisista, kuten kerosiinilla täytetty sydän ja liekki.

Luulen, että monet ihmiset valitettavasti samaistuvat siihen, Flowers sanoo kappaleesta. Se on vain jotain, mitä monet ihmiset käyvät läpi, etenkin parisuhteessaan. Se on sitä, kun kuorossa on vastustuskykyä - on hieman hopeaa - ja musiikki on voittoisa tunne.

Tämä sekoitus haavoittuvuutta ja päättäväisyyttä yhdistettynä yleismaailmalliseen tunteeseen on tehnyt kappaleesta niin suhteutettavan moniin.

Sanoitukset ovat ilmeisesti hyvin henkilökohtaisia ​​Brandonille, mutta ne ovat myös jokamiehen sanoituksia. Jokainen on tehnyt siitä oman tarinansa, Needham sanoo. Olen ollut konserteissa, joissa 20 000 yleisöä alkaa laulaa sitä alusta loppuun ja huutaa keuhkojensa yläosassa. Se on vain yksi niistä kappaleista, jotka sanallisesti todella resonoivat ihmisten kanssa.

Ja se on alusta alkaen: Mr.

Pelottava keikka

Laitoimme nimemme vain tähän luetteloon, Keuning muistelee. Katsot muita ihmisiä ja ihmettelet, onko sinulla rohkeutta, kuten he odottavat nimeäsi ja vatsaasi. Nimeämme kutsuttiin, siinä vain sanottiin: 'Dave ja Brandon', joten nousimme sinne, kaikki tuijottivat meitä ja aloimme leikkiä.

minkä arvoinen on dale teenihardt jr

Kukaan ei oikeastaan ​​tehnyt mitään kappaleen aikana, hän jatkaa, mutta sitten osa yleisöstä taputti jälkeenpäin, joten se oli lohdullista. Mutta se oli raakaa. Se voi olla pelottavin keikka, joka meillä on koskaan ollut.

Killers lopulta erosi Norcrossin kanssa rekrytoidakseen rumpali Ronnie Vannucci Jr. ja basisti Mark Stoermerin, joka soitti tuoreella Brightsiden demolla.

Ne lisäävät paljon, Flowers sanoo kahden bändikaverinsa panoksesta Brightsiden uudelleen tallennettuun versioon. Et voi alentaa Ronnie Vannucci Jr: n ja Mark Stoermerin tuomaa, koska he todella nostivat sen, kun saivat sen käsiinsä.

The Killers teki sopimuksen brittiläisen indie-levy-yhtiön Lizard King kanssa, joka painoi Mr. Ryan Pardey, paikallinen DJ, josta tuli myöhemmin The Killersin kiertuepäällikkö ja joka työskenteli tuolloin Cafe Espresso Romassa, sai kopion levystä ja soitti sen viikoittain järjestettävissä indie -tanssibileissä, joita hän isännöi transsukupuolisten klubissa Tramps.

Uskon, että olin ensimmäinen DJ, joka koskaan pyöritti The Killersiä tanssilattialla, Pardey sanoo. Tämä tapahtui postilaitoksen, aivohalvausten ja Interpolin iskujen aikana. Sekoitin ne helposti joidenkin näiden kappaleiden kanssa sekä monet 80 -luvun New Wave -kappaleeni. Tajusin, että The Killers oli kurssille sopiva, ja he pitivät kiinni muista tuon ajan suurista nimistä.

Bändi soitti levy -esittelyn Trampsissa toukokuussa 2003, jossa Keuning pukeutui suureen turkkiin kuumuudesta huolimatta.

Siellä oli varmaan 110 astetta, koska se oli vain seinästä seinään ja hikinen kuin helvetti, ja Davella oli tämä iso karvainen takki, Pardey muistaa. He käyttivät tuolloin meikkiä ja eyelineria. He ehdottomasti menivät siihen.

Ja he saivat sen: bändi allekirjoitti Island Def Jam Recordsin.

Pardey muistelee tapaamistaan ​​Cafe Romassa viikonpäivälehden toimittajan kanssa, kun The Killers teki ensimmäistä kertaa aaltoja kaupungissa.

Hän oli kuin: 'Mitä mieltä olet tästä Killers -hypetyksestä?' Hän sanoo. Muistan sanoneeni: 'Merkitse sanani, tästä tulee suurin bändi, joka on koskaan tullut Las Vegasista.'

'Hot Fuss' Amerikassa

Tähdet eivät olleet ulkona, mutta tähtiä syntyi.

The Killers ilmoitti todella itsensä Yhdysvaltain yleisölle räjähtävän iltapäiväesityksen aikana Coachella -musiikkifestivaalilla huhtikuussa 2004.

Se oli kuin 'Rock -tähdet olivat saapuneet Amerikkaan', Pardey muistelee. Siellä oli tuhansia ihmisiä hyppäämässä Mr. Brightside. ’Silloin Killers -mania oli vihdoin tullut Amerikkaan, kun tiesimme, että tällä asialla tulee olemaan jalkoja.

'Herra. Brightside oli matkan jokaisessa vaiheessa yksi sarjan tärkeimmistä hetkistä, hän jatkaa. En usko, että he ovat koskaan pelanneet Mr. Brightside ’yhdessä sarjastaan.

Silti kappale ei ollut hetkellinen hitti.

Vaikka Brightside julkaistiin bändin ensimmäisenä singlenä debyyttialbumiltansa Hot Fuss syyskuussa 2003, Brightside ei vaikuttanut aluksi listoihin täällä.

Se oli The Killersin toinen single, Somebody Told Me, joka antoi bändille ensimmäisen kerran vakavaa vauhtia Amerikassa.

Yli 250 esitystä vuonna 2005

ovatko baarit auki las vegas nevadassa

Sitten Brightside julkaistiin uudelleen myöhemmin vuonna 2004, kun bändi asui käytännössä tiellä. Pardey arvioi, että The Killers soitti yli 250 keikkaa pelkästään vuonna 2005-mukaan lukien 19 keikkaa 20 päivässä yhden jakson aikana.

Kesti aikaa, Flowers sanoo kappaleen hitaasta rakentamisesta. Emme todellakaan katsoneet kaavioita, katsoimme (yleisön) reaktiota joka ilta. Menisit pelaamaan Clevelandia tai missä tahansa, ja sitten palaat toisen ja sitten kolmannen kerran ja näet, mitkä kappaleet resonoivat. 'Brightside' teki niin. Näimme varmasti erilaisen sitoutumisen väkijoukkoon. Se oli fyysistä.

Kappale nousi Amerikan kaavioiden sijalle 10 ja siitä tuli vieläkin suurempi hitti Yhdistyneessä kuningaskunnassa, jossa se pysyi Yhdistyneen kuningaskunnan singlelistan Top 100: ssa yli 200 viikon ajan.

Minulla ei ole koskaan ollut lujaa kehossani, mutta olin melko varma, että kappale onnistuisi hyvin, jos saisimme mahdollisuuden, Keuning sanoo. Olin kuin: 'Jos tämä on koskaan radiossa, ihmiset pitävät siitä.' Olin erittäin varma siitä. Mutta en tiennyt, tuleeko se koskaan radioon.

Kaksikymmentä vuotta myöhemmin sitä ei koskaan jätetty.

Olin vielä niin nuori - olin niin nuori - kirjoitin sen puolet elämästäni sitten, Flowers sanoo kappaleen alkuperästä. Kaikki oli uutta ja jännittävää. Vasta kiertueella ja toisen levyn tekemisen aikana tajusimme: 'Se ei ole vain juhlia ja tyttöjä ja kaikkea muuta; se on kovaa työtä, jos aiot jatkaa tätä. 'Sinun on löydettävä inspiraatiota. Joko hyväksyt sen tai häipyt.

Olen kiitollinen siitä, että sinnittelimme ja painostimme itseämme, hän jatkaa. Tämä luova elämä, jonka meillä on ollut onni elää, kaikki alkoi 'Mr. Valoisa puoli.'