James Brown Net Worth

Kuinka paljon James Brown on arvoinen?

James Brown Net Worth: 100 miljoonaa dollaria

James Brownin nettovarallisuus : James Brown oli amerikkalainen muusikko, jonka nettovarallisuus oli kuollessaan vuonna 2006 100 miljoonaa dollaria. James Brown tunnettiin yleisesti nimellä 'Soulin kummisetä'. Kun hän kuoli, hänellä oli kunnioitus ja ihailu miljoonista faneista ympäri maailmaa.

Aikainen elämä: James Brown syntyi 3. toukokuuta 1933 Barnwellissa, Etelä-Carolinen osavaltiossa. Hänen 16-vuotias äitinsä Susie synnytti hänet pienessä puisessa mökissä. Brown ja hänen vanhempansa asuivat erittäin köyhtyneessä Elkon kaupungissa Etelä-Carolinassa. Myöhemmin he muuttivat Georgian Augustaan, kun James oli viisivuotias, asettumalla ensin erään tätinsä bordelliin ja sitten muuttamassa taloon, joka jaettiin toisen tädin kanssa. Brownin äiti lähti lopulta perheestä kiistanalaisen ja loukkaavan avioliiton jälkeen isänsä Josephin kanssa ja pakeni New Yorkiin ilman Jamesia. Brown onnistui pysymään koulussa kuudennelle luokalle viettämällä pitkiä aikoja yksin ja hälinöimällä kaduilla päästä toimeen. Brown alkoi laulaa lahjakkuuden näyttelyissä ja suorittaa tanssia viihdyttääkseen joukkoja Camp Gordonista toisen maailmansodan alkaessa. Hän oppi soittamaan pianoa, huuliharppua ja kitaraa tänä aikana. 16-vuotiaana Brown tuomittiin ryöstöstä ja lähetettiin alaikäisten vankilaan. Siellä hän muodosti evankeliumin kvartetin neljän sellitoverinsa kanssa. Hänet vapautettiin ehdonalauksesta kesäkuussa 1952 ja liittyi sen jälkeen Ever-Ready Gospel Singers -ryhmään.

Ura: Hänen uransa, joka ulottui monien vuosien ajan, alkoi tosissaan evankeliumiryhmässä nimeltä The Gospel Starlighters. Ryhmä muutti lopulta nimensä The Flamesiksi ja kierteli (Brownin ollessa mukana) monissa paikoissa etelässä. Tänä aikana tehdyt varhaiset nauhoitukset osoittavat R & B-taiteilijoiden voimakkaan vaikutuksen Pikku Richard ja Ray Charles . The Flames julkaisi ensimmäisen R & B-hittinsä 'Please Please Please' maaliskuussa 1956, ja kappaletta myytiin miljoona kappaletta.

Näistä alkuajoista James Brown lopulta kehittyi sooloartistiksi, mutta hänen musiikkinsa kasvoi ja muuttui edelleen. Lokakuussa 1958 Brown julkaisi nro 1 -hitti Try Me, ensimmäisen seitsemäntoista listan kärjessä olevasta R & B-hitistä. Vuonna 1962 Brown ja hänen bändinsä saivat toisen hitin cover-kappaleillaan 'Night Train' ja julkaisivat balladit 'Lost Someone' ja 'Baby You Right'. Saman vuoden lokakuussa Brown rahoitti live-nauhoituksen esiintymisestä Apollossa ja vakuutti Syd Nathanin julkaisemaan albumin. Live at the Apollo julkaistiin ensi kesänä ja siitä tuli välitön hitti, joka lopulta luki Top 2: n Top 2 -listalla ja pysyi listoilla 14 kuukautta. Vuonna 1963 Brown lanseerasi oman julkaisunsa Try Me Records. Brown julkaisi vuonna 1965 julkaisun Papa's Got a Brand New Bag, joka on edelleen yksi hänen suurimmista hitteistään, ja voitti ensimmäisen Grammy-palkintonsa. Myöhemmin samana vuonna hän julkaisi I Got You -lehden, josta tuli hänen toinen singlensä peräkkäin saavuttaakseen numeron 1. Hän jatkoi sitä balladilla 'It's a Man's Man's Man's World', hänen kolmannella top 10 pop-hitillään ja vielä yhdellä Nro 1 kärkisija R&B: ssä. 60-luvun loppu ja 70-luvun alku näki Brownin nousevan tiukasti funk-kohtauksiin.

Vuosina 1970-1975 Brown oli ansainnut itselleen lempinimen Soulin kummisetä. Hän käsitteli monenlaisia ​​genrejä, mukaan lukien evankeliumi, rytmi ja blues alkuaikoina, sisällyttämään funkin ja afrikkalaisen musiikin elementtejä työhönsä. 70-luvulla James Brown selviytyi musiikin muuttuvista suuntauksista kokeilemalla diskoa, mutta suurin osa näistä ponnisteluista ei onnistunut vastaamaan hänen aikaisemman työnsä menestystä, joista suurin osa on paljon suositumpia kuin nykyään disko. 'Papa Don't Take No Mess' vuonna 1974 osoittautui hänen viimeiseksi singliksi, joka saavutti R&B -listojen ykkönen ja merkitsi hänen viimeisen Top 40-pop-singlensä 70-luvulla.

(Kuva: Frank Micelotta / Getty Images)

Suurin osa kahdeksankymmentäluvulta osoittautui sekä James Brownin suosion että myynnin laskuna. Hän teki suuren paluun, kun hän allekirjoitti sopimuksen Scotti Brothers Recordsin kanssa ja julkaisi vuonna 1986 kohtalaisen menestyksekkään albumin Gravity, joka sisälsi hänen uransa viimeisen Top 10 -pop -elokuvan Living in America. Tämä oli hänen ensimmäinen Top 40 -hitti vuodesta 1974 ja hänen ensimmäinen Top 10 -hakemuksensa vuodesta 1968. Kappale esiintyi näkyvästi Rocky IV -elokuvassa ja ääniraidassa. Brown esitti kappaleen Apollo Creedin viimeisessä taistelussa. Brown julkaisi omaelämäkerran vuonna 1986, James Brown: Soulin kummisetä, kirjoittanut Bruce Tucker. Vuonna 1987 Brown voitti parhaan miespuolisen R & B-lauluesityksen Grammyn elokuvasta Living in America.

Laajan uransa aikana James Brown julkaisi 63 studioalbumia sekä 15 live-albumia ja 49 kokoelma-albumia. Hänen vuoden 1963 albumi Live at the Apollo sijoittui 25. sijalle Rolling Stone Magazinen kaikkien aikojen 500 suurimmalle levylle vuonna 2003, ja hän menestyi myös albumeilla, mukaan lukien In the Jungle Groove vuonna 1986 ja Star Time vuonna 1991. Jotkut Brownin muista hitteistä olivat 'Sano se ääneen - olen musta ja olen ylpeä' ja 'Nouse ylös (tunnen olevani a seksikone)'. Brown esiintyi myös monissa elokuvissa ja useissa tv-sarjoissa.

Henkilökohtainen elämä: Brown oli naimisissa neljä kertaa, ensin Velma Warrenin kanssa vuonna 1953. Heillä oli kolme poikaa yhdessä ja erosivat vuonna 1969. Hänen toinen avioliitto oli Deidre Jenkinsin kanssa vuosina 1970-1981. Heillä oli kaksi tytärtä yhdessä. Häntä syytettiin perheväkivallasta tässä suhteessa. Hänen kolmas avioliittonsa Adrienne Lois Rodriguezin kanssa oli kiistanalainen ja teki useita otsikoita kotitalouksien väärinkäyttövalitusten vuoksi. He erosivat vuonna 1988, mutta yhdistyivät uudelleen ja pysyivät naimisissa Rodriguezin kuolemaan asti vuonna 1996. Alle vuosi hänen kuolemansa jälkeen Brown palkkasi Tomi Rae Hynien bändin taustalaulajaksi ja vuonna 2002 hänestä tuli hänen neljäs vaimonsa. Brownilla oli lukuisia isyysväitteitä ja hän myönsi, että yhdeksän niistä oli hänen omiaan.

Suurimman osan urastaan ​​Brown oli vaatinut tiukkaa huumeiden ja alkoholittomuutta koskevaa politiikkaa bändinsä tai seurueensa jäsenille. Kahdeksankymmentäluvun puoliväliin mennessä väitettiin, että Brown itse oli alkanut käyttää huumeita. Hänen huumeidenkäyttönsä aiheutti väkivaltaisia ​​purkauksia häneltä ja hänet pidätettiin useita kertoja perheväkivallasta. Tammikuussa 1988 Brown joutui neljään rikossyytteeseen, jotka liittyivät ajamiseen, PCP: n hallintaan ja aseen hallintaan.

Kuolema: 23. joulukuuta Brown joutui sairaalaan Atlantissa Georgiassa sijaitsevaan Emory Crawford Long Memorial Hospital -sairaalaan keuhkokuumeen havaitsemiseen ja hoitoon. Hänen tilansa huononi nopeasti seuraavana päivänä ja hän kuoli joulupäivänä 2006 73 vuoteen kongestiivisesta sydämen vajaatoiminnasta ja keuhkokuumeen komplikaatioista.

Estate taistelu : James Brownin omaisuuden sulkemiseen kului reilusti vuosikymmen. Testamentin ehtojen mukaan James testamentoi suurimman osan omaisuudestaan ​​vähäosaisille opiskelijoille Etelä-Carolinassa ja Georgiassa. Lähes välittömästi hänen kuolemansa jälkeen Jamesin neljäs ja elossa oleva vaimo Tomi Rae Hynie kiisti testamentin väittäen, että hänellä oli oikeus kolmasosaan varoista ja tekijänoikeuksista liittovaltion lain mukaan. Hänen likvidien varojensa, henkisen omaisuutensa, musiikkiluettelonsa ja tulevien rojaltivirtojen kokonaisarvoksi oli arvioitu 100 miljoonaa dollaria, kun James kuoli. Kesäkuuhun 2020 mennessä - 14 vuotta myöhemmin - sota Jamesin kartanon kanssa jatkui edelleen ilman, että myönnettiin yhtä apurahaa. Tässä vaiheessa 14 vuotta myöhemmin tuomari totesi Tomin vaatimukset olevan pätemättömiä, koska hän ei ollut koskaan mitätöinyt aiempaa avioliittoa eikä ollut siksi laillisesti naimisissa Jamesin kanssa hänen kuolemansa aikaan. Tomin puolustukseksi hänen asianajajansa väittivät, että hän oli todellakin aiemmin naimisissa, mutta avioliitto ei ollut laillinen, koska hän sai myöhemmin tietää, että hänen Pakistanissa syntyneellä edellisellä aviomiehellään oli kolme muuta vaimoa. Etelä-Carolinan korkein oikeus lopulta puolusti Tomi Rae Hyniea.

James Brownin testamentin erityisehdoissa määrättiin, että hänen kuusi eloon jäänyttä lasta jakavat hänen monet puvut ja taloustavarat tasaisesti. Testamentti varaa 2 miljoonaa dollaria apurahojen maksamiseen lapsenlapsilleen. Jäljellä oleva omaisuus oli hyväntekeväisyysjärjestölle nimeltä 'Tunnen itseni luottavan'.

Sen jälkeen kun hänen lapsensa käynnistivät vuonna 2008 oikeusjutun, jonka mukaan heidän isänsä ei ollut henkisesti kunnossa, kun hän teki testamentin, saavutettiin kompromissi, joka antoi 1/4 Brownin omaisuudesta lapsilleen ja 1/4 Tomi Rae Hynielle. Etelä-Carolinan osavaltion korkeimman oikeuden päätös mitätöi tämän kompromissin ja vaati Jamesin alkuperäisten tahtoehtojen noudattamista. Tuomioistuin katsoi, että perhekompromissi aiheutti 'Brownin huolellisesti suunnitellun kartanosuunnitelman täydellisen pilkkaamisen ja sen ylösnousemuksen muodossa, joka vääristi hänen aikomustaan.'

Musiikkiluettelon oikeudet / rojaltit : Suuri osa arvioidusta 100 miljoonan dollarin arvosta liittyi Jamesin '' irtisanomisoikeuksiin ''. Liittovaltion tekijänoikeuslakien mukaan tietyn ajan kuluttua - vuosikymmenien kuluttua taideteoksen luomisesta - oikeudet palautuvat taiteilijalle. Kaikki tekijänoikeudet, jotka on myyty musiikin kustantajalle tai jotka omistaa kustantaja äänityssopimuksen vuoksi, voivat palata taiteilijan / taiteilijan perillisiin, jotka voivat sitten ansaita tuloja lisensseistä ja rojalteista.

Esimerkkinä Brown-luetteloarvosta, vuonna 2015 Tomi Rae Hynie myi 1/3 osuutensa vain viidessä kappaleessa olevista irtisanomisoikeuksista Warner Chappell Musicille kertaluonteisena 1,9 miljoonan dollarin palkkapäivänä. Tänään Jamesin lapsilla on 100% osuus isänsä irtisanomisoikeuksista.

James Brown Net Worth

James Brown

Nettovarallisuus: 100 miljoonaa dollaria
Syntymäaika: 3. toukokuuta 1933 - 25. joulukuuta 2006 (73 vuotta vanha)
Sukupuoli: Uros
Korkeus: 5 jalkaa 6 tuumaa (1,68 m)
Ammatti: Bandleader, levytuottaja, laulaja, lauluntekijä, urkuri, muusikko, räppäri, taiteilija, tanssija, näyttelijä
Kansalaisuus: Yhdysvallat
Viimeksi päivitetty: 2020

James Brown Ansiot

  • T.A.M.I. Näytä 15 000 dollaria
Kaikki nettovarallisuus lasketaan julkisista lähteistä saatujen tietojen perusteella. Tarvittaessa sisällytämme myös yksityisiä vinkkejä ja palautetta, joka on saatu julkkisilta tai heidän edustajiltaan. Työskentelemme ahkerasti varmistaaksemme, että luvumme ovat mahdollisimman tarkkoja, ellei toisin mainita, ne ovat vain arvioita. Olemme tyytyväisiä kaikkiin korjauksiin ja palautteeseen alla olevan painikkeen avulla. Teimmekö virheen? Lähetä korjausehdotus ja auta meitä korjaamaan se! Lähetä korjaus Keskustelu