James Earl Jonesin nettovarallisuus

Paljonko James Earl Jones on arvoinen?

James Earl Jonesin nettovarallisuus: 40 miljoonaa dollaria

James Earl Jonesin nettovarallisuus: James Earl Jones on amerikkalainen näyttelijä, jonka nettovarallisuus on 40 miljoonaa dollaria. Vaikka Jonesilla on ollut pitkä ja maineikas näyttelijä-, elokuva- ja ääninäyttelijäura, hän tunnetaan kenties parhaiten siitä, että hän lainasi äänensä Darth Vaderin hahmolle alkuperäisessä Tähtien sota -trilogiassa. James on voittanut lukuisia palkintoja uransa aikana, mukaan lukien kolme Tony-palkintoa, Grammy-palkinnon ja Emmy-palkinnon. Jones on pysynyt hyvin aktiivisena viihdemaailmassa vuosikymmenien ajan ja on edelleen merkittävä hahmo.

Aikainen elämä: James Earl Jones syntyi 17. tammikuuta 1931 Arkabutlassa Mississippissä. James Earl kasvoi pääasiassa maatilalla Jacksonissa, Michiganissa isovanhempiensa jälkeen, kun isä jätti perheen jatkamaan näyttelijänuraa New Yorkissa ja Hollywoodissa. Jones tuli Michiganiin osana suurta muuttoliikettä.

Jones kärsi puhevikoista pian sen jälkeen, kun hän muutti Mississippistä. Aluksi hän kieltäytyi puhumasta lainkaan ja pysyi täysin mykistettynä, kunnes astui lukioon. Opettaja auttoi häntä myöhemmin hoitamaan änkytystä, vaikka hänellä on edelleen pieniä änkytyksen merkkejä tähän päivään saakka.

Valmistuttuaan lukiosta, Jones osallistui Michiganin yliopistoon pre-med majorina. Armeijan tarjoama rakenne houkutteli kuitenkin häntä ja liittyi varapäällikön koulutusjoukkoon. Myöhemmin hän hylkäsi tavoitteensa tulla lääkäriksi ja keskittyi koko sydämestä draamaan, osallistumalla Michiganin yliopiston musiikki-, teatteri- ja tanssikouluun. Osa hänen perusteluistaan ​​osallistua draamaan oli yksinkertaista: hän halusi tehdä jotain nautittavaa ennen kuin hänet otettiin palvelukseen Korean sodan aikana, koska hän ei ollut varma palatakseenko koskaan konfliktista.

Lyhyen näyttämönä työskentelyn jälkeen James Earl Jones huomasi olevansa lähetetty toisena luutnanttina jälkeen Korean sota oli päättynyt. Hän osallistui Ranger-kouluun ja sitten kylmän sään harjoitteluun Coloradossa. Lopulta hän saavutti ensimmäisen luutnantin arvon ennen kuin hänet vapautettiin.

Ura: James Earl Jones aloitti uransa teatterityöllä Michiganissa. Vuonna 1955 hän esiintyi Othellon tuotannossa. Tämä sai alkunsa koko uran kestäneelle Shakespeare-tuotannolle, ja Jonesista tuli melko merkittävä Shakespearean näyttelijä 60-luvulla.

Jones aloitti elokuvauransa myös 60-luvulla, aloittaen rooleista elokuvissa, kuten Dr. Strangelove ja Koomikot. Sitten hän sai tunnustuksen pääosasta näytelmässä 'Suuri valkoinen toivo' sekä sen elokuvasovituksesta. Lisää teatterityötä ja esityksiä elokuvissa, kuten 'The Man' ja 'Claudine', Jones hyväksyi ääniroolin Darth Vaderina vuonna 1977 'Star Wars: A New Hope'. Sitten hän toisti roolinsa Imperiumin vastaisku ja Jedien paluu -elokuvissa.

Lisäteatterityön jälkeen Jones esiintyi useissa menestyvissä elokuvissa 80-luvulla, kuten Conan the Barbarian, Coming to America ja Field of Dreams. Tämä joukko onnistuneita elokuvarooleja jatkui koko 90-luvun, ja hän esiintyi elokuvissa, kuten 'Punaisen lokakuun metsästys', 'Patriot Games', 'Clear and Present Danger' ja monissa muissa. Hänen ääninäyttelijän uransa eteni myös tänä aikana, ja hän hyväksyi Mufasan ääniroolin The Lion King -elokuvassa. Tänä aikana hän esiintyi myös TV-sarjoissa, kuten Gabrielin tuli, Roots: The Next Generations ja Heat Heat.

Vuosien mittaan enemmän TV-rooleja tuli esityksiin, kuten 'Laki ja järjestys', 'Will & Grace', 'Kaksi ja puoli miestä', 'Big Bang Theory' ja 'The Simpsons'. Koko 2010-luvun Jones keskittyi jälleen enemmän teatterityöhön.

Ihmissuhteet: Vuonna 1968 James Earl Jones meni naimisiin ensimmäisen vaimonsa, näyttelijä Julienne Marien kanssa. Heidän avioliitonsa kesti neljä vuotta ennen kuin he päättivät avioeron. Vuonna 1982 Jones meni naimisiin toisen näyttelijän nimeltä Cecilia Hart. Heillä oli yksi lapsi ennen kuin Hart kuoli munasarjasyöpään vuonna 2016.

Terveysasiat: Vuonna 2016 Jones ilmoitti taistelleensa tyypin 2 diabetesta suurimman osan elämästään.

Tähtien sota: Kun James Earl Jones otettiin yhteyttä tarjoukseen Darth Vaderin äänittämisestä vuonna 1977 julkaistussa Tähtien sodassa (myöhemmin uudeksi nimeksi Uusi toivo), hän suhtautui skeptisesti elokuvan mahdollisuuksiin. Vaikka hänelle tarjottiin prosenttiosuus elokuvan bruttotuloista, hän päätti hyväksyä ennakkomaksun ääniroolistaan. Hän päätyi viettämään pari tuntia studiossa nauhoittamaan linjojaan, ja hänelle maksettiin yhteensä 7000 dollaria ajastaan. Jamesille tämä oli paljon - koska hän oli tuolloin sidottu käteiseen ja tarvitsi rahaa päivittäistavaroiden ostamiseen. Asioiden näkökulmasta 7000 dollaria vuonna 1977 vastaa noin 27 000 dollaria nykypäivän rahoissa.

Käteismaksu osoittautui kuitenkin Jonesin erittäin harkitsemattomaksi päätökseksi. Kuten kaikki tietävät tänään, Tähtien sota-franchisingista tuli yksi sukupolven suosituimmista elokuvista, ja vuoden 1977 elokuva keräsi yli 775 miljoonaa dollaria (ei sopeutunut inflaatioon). Tämä teki siitä kaikkien aikojen kolmanneksi eniten tuottaneen elokuvan. Joten mitä kaikki tarkoitti James Earl Jonesille? Lyhyesti sanottuna se tarkoittaa, että hän menetti paljon rahaa. Puhumme täällä kymmeniä miljoonia.

Sen sijaan Sir Alec Guinness päätti hyväksyä prosenttiosuuden lipunmyynnin tuloista osana sopimusta (vaikka hänkin oli skeptinen elokuvan potentiaalista). Tähän mennessä tämä päätös on johtanut yli 95 miljoonan dollarin maksuun hänen omaisuudelleen ja perillisilleen. Tämä antaa sinulle käsityksen siitä, mitä Jones menetti.

James Earl Jonesin nettovarallisuus

James Earl Jones

Nettovarallisuus: 40 miljoonaa dollaria
Syntymäaika: 17. tammikuuta 1931 (90 vuotta vanha)
Sukupuoli: Uros
Korkeus: 6 jalkaa 1 tuumaa (1,87 m)
Ammatti: Näyttelijä, ääninäyttelijä, sotilas
Kansalaisuus: Yhdysvallat
Viimeksi päivitetty: 2020

James Earl Jonesin tulos

  • Tulossa Amerikkaan 900000 dollaria
  • Tähtien sota 9000 dollaria
Kaikki nettovarallisuus lasketaan julkisista lähteistä saatujen tietojen perusteella. Tarvittaessa sisällytämme myös yksityisiä vinkkejä ja palautetta, joka on saatu julkkisilta tai heidän edustajiltaan. Työskentelemme ahkerasti varmistaaksemme, että luvumme ovat mahdollisimman tarkkoja, ellei toisin mainita, ne ovat vain arvioita. Olemme tyytyväisiä kaikkiin korjauksiin ja palautteeseen alla olevan painikkeen avulla. Teimmekö virheen? Lähetä korjausehdotus ja auta meitä korjaamaan se! Lähetä korjaus Keskustelu