Jimmy Cobb, Miles Davisin Kind of Blue -rumpali, kuolee 91 -vuotiaana

Tässä Smoke Sessions Recordsin toimittamassa 2019 -valokuvassa muusikko Jimmy Cobb poseeraa julkaisuja varten ...Tässä Smoke Sessions Recordsin toimittamassa 2019 -valokuvassa muusikko Jimmy Cobb poseeraa albuminsa This I Dig of You julkaisemiseksi New Yorkissa. Cobb, lyömäsoittaja ja viimeinen elossa oleva jäsen Miles Davisin vuonna 1959 julkaisemassa Kind of Blue -mullistavassa jazz -albumissa, joka muutti tyylilajin ja synnytti useita uraa, kuoli sunnuntaina 24. toukokuuta 2020 New Yorkin Manhattan -kotonaan. Hän oli 91. (Smoke Sessions Recordsin kautta AP: n kautta) TIEDOSTO - Tässä 17. elokuuta 2019 arkistokuvassa Kind of Blue -albumin kansi on esillä Bull Moose -levymyymälässä Portlandissa, Maine, albumin julkaisun 60 -vuotispäivänä. Rumpali Jimmy Cobb, viimeinen elossa oleva muusikko, joka esiintyi Miles Davisin jazz -mestariteoksessa Kind of Blue, kuoli sunnuntaina 25. toukokuuta 2020 Manhattan -kotonaan keuhkosyöpään. Hän oli 91. (AP Photo/David Sharp, Tiedosto)

Jimmy Cobb, lyömäsoittaja ja Miles Davisin vuoden 1959 Kind of Blue -mullistavan jazz -albumin viimeinen elossa oleva jäsen, joka muutti tyylilajin ja käynnisti useita uraa, kuoli sunnuntaina.

Hänen vaimonsa Eleana Tee Cobb ilmoitti Facebookissa, että hänen miehensä kuoli New Yorkin kotona keuhkosyöpään. Hän oli 91.

Washingtonissa syntynyt Cobb kertoi The Associated Pressille vuonna 2019, että hän kuunteli jazz -albumeja ja jäi myöhään kuuntelemaan levy -johtaja Symphony Sidin jazzia New Yorkissa ennen ammattiuransa aloittamista. Hän sanoi, että saksofonisti Cannonball Adderley suositteli häntä Davisille, ja hän päätyi soittamaan useilla Davisin tallenteilla.lotus of siam las vegas varaukset

Mutta Cobbin rooli rumpalina Davisin johtamassa Kind of Blue jam -istunnossa muuttaisi hänen uransa ikuisesti. Albumilla oli myös Adderley ja John Coltrane.

Jazzin muutos

17. elokuuta 1959 julkaistu albumi sisälsi hetken, jolloin jazz oli muuttumassa bebopista uuteen, viileämpään ja vähemmän rakenteelliseen.

Kaikki kappaleet otettiin vain kerran, yhtä poikkeusta lukuun ottamatta, Cobb sanoi. Freddie Freeloaderia piti pelata kahdesti, koska Davis ei pitänyt sointujen vaihtamisesta ensimmäisellä yrityksellä, hän sanoi.

Davis, joka kuoli vuonna 1991, merkitsi muistiinpanoja, mutta nuotteja ei ollut. Sivujen täyttäminen oli improvisoijien tehtävä. Hän sanoi, että tämä on balladi. Haluan sen kuulostavan kelluvalta. Ja sanoisin: 'OK', ja sitä se oli, Cobb muisteli.

Albumi sai tuolloin paljon suosiota, mutta kriitikot, bändi ja studio eivät olisi voineet tietää, että sillä olisi niin pitkäikäisyys. Hän ja hänen bändikaverinsa tiesivät, että levystä tulee hitti, mutta eivät tienneet tuolloin, kuinka ikoniseksi siitä tulisi.

Tiesimme, että se oli pirun hyvää, Cobb vitsaili.

joka oli Bellen ääni

4 miljoonaa kappaletta myyty

Sitä on myyty yli 4 miljoonaa kappaletta ja se on edelleen kaikkien aikojen myydyin jazz -albumi. Se toimi myös protestilevynä afroamerikkalaisille miehille, jotka odottivat Davisin ja jazzmuusikoiden rikkovan stereotypioita jazzista ja mustasta ihmisyydestä.

Cobb työskentelee myös sellaisten taiteilijoiden kanssa kuin Dinah Washington, Pearl Bailey, Clark Terry, Dizzy Gillespie, Sarah Vaughan, Billie Holiday, Wynton Kelly ja Stan Getz. Hän julkaisi myös useita albumeja yksin.

Hän esiintyi hyvin 80 -luvun loppupuolella ja soitti Albuquerquessa New Mexicossa vuonna 2017 osana New Mexico Jazz Festivalia. Jazz -fanit kaikkialta Amerikan lounaisosasta tulivat kunnioittamaan sitä, mitä monet pitivät hyvästinä.

kuinka paljon sarah huckabee tienaa

Cobb julkaisi viimeisen albuminsa This I Dig of You Smoke Sessions Recordsin kanssa elokuussa 2019.

Associated Pressin kirjailija David Sharp osallistui tähän teokseen Portlandista, Maine. Contreras raportoi Albuquerquesta, New Mexico.