JK Rowlingin nettovarallisuus

Paljonko JK Rowling on arvoinen?

JK Rowlingin nettovarallisuus: 1 miljardi dollaria

JK Rowlingin nettovarallisuus: JK Rowling on brittiläinen kirjailija ja elokuvantuottaja, jonka nettovarallisuus on miljardi dollaria. JK Rowling on yksi rikkaimmista yksityiskansalaisista Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja ensimmäinen kirjailija maailmassa, jonka nettovarallisuus on miljardi dollaria. On huomattava, että J.K. on erittäin yksityinen henkilökohtaisen taloutensa suhteen ja on kiistänyt olevansa miljardööri. Se voi olla mahdollista, jos hän on salaa lahjoittanut suuren osan varallisuudestaan ​​hyväntekeväisyyteen. Tiedoksi, että tiedetään, että hän on tähän mennessä lahjoittanut vähintään 150 miljoonaa dollaria hyväntekeväisyyteen. Kuten luultavasti tiedät, hän ansaitsi mainetta ja omaisuutta kirjoittamalla Harry Potter -fantasiasarjan, jota on myyty 500 miljoonaa kappaletta debyyttinsä jälkeen vuonna 1997. Kirjoista syntyi monen miljardin dollarin elokuva-, kauppatavara- ja teemapuistoimperiumi. Tiettynä vuonna J.K. ansaitsee keskimäärin 50-100 miljoonaa dollaria erilaisista ponnisteluistaan. Kesäkuun 2018 ja kesäkuun 2019 välisenä aikana hän ansaitsi 90 miljoonaa dollaria. Hän kirjoitti ensimmäisen kirjan työssäkäyvänä yksinhuoltajaäitinä, joka elää hyvinvoinnista.

Aikainen elämä: Joanne ('JK') Rowling syntyi Yatessa, Gloucestershiressä, Englannissa 31. heinäkuuta 1965. Kasvunaan hän kirjoitti fantasiakertoja ja luki ne sisarelleen Diannelle. Hän on todennut, että hänen lapsuutensa olivat onnettomia, vedoten kireään suhteeseen isäänsä ja äitinsä meneillään oleviin taisteluihin multippeliskleroosin kanssa. Hän on sanonut perustaneensa Hermione Grangerin luonteen itsestään 11-vuotiaana. JK valmistuttuaan Exeterin yliopistosta, jossa hän opiskeli ranskaa ja klassikoita, hän muutti Portugaliin Portoon englanninopettajaksi.

Harry Potter: Rowling työskenteli sihteerinä ja tutkijana Amnesty Internationalissa vuonna 1990, kun hän haaveili ensimmäisen romaaninsa ajatuksesta pojasta, joka sai selville olevansa velho ja käy velhokoulussa viivästyneen junamatkan aikana Manchesterista Lontooseen. Heti kun hän palasi huoneistoonsa Clapham Junctionissa, hän alkoi kirjoittaa sitä.

Ensimmäisen romaaninsa hän valmisti vuonna 1995, nimeltään 'Harry Potter ja viisasten kivi' (Yhdysvalloissa se nimettiin uudelleen nimellä `` Velhojen kivi ''). Hän nappasi kirjallisuusagentin, jätti kaksitoista kustantamoa, ja jokainen vastaanotti jyrkän hylkäämisen. Vuotta myöhemmin Bloomsbury Publishing antoi hänelle vihreän valon ja 1500 puntaa ennakon. Bloomsburyn puheenjohtaja oli antanut 8-vuotiaalle tyttärelleen kirjan ensimmäisen luvun tarkasteltavaksi, ja hänen vastauksensa oli vaatia innokkaasti loput heti, mikä vahvisti päätöstä jatkaa kirjaa. Rowling sai pian Scottish Arts Council -apurahan toisen kirjan kirjoittamiseen.

Alun perin painettuna vain 1 000 kappaletta (joista osa meni suoraan kirjastoihin), Harry Potter ja viisasten kivi julkaistiin kesäkuussa 1997. Nukkumaromaani alkoi lopulta voittaa palkintoja ja kiinnittää huomiota, ja vuonna 1998 Scholastic Inc voitti oikeudet huutokaupassa julkaista romaani. Scholastic julkaisi kirjan vuonna 1998 Yhdysvalloissa muutetulla otsikolla 'Harry Potter ja velhojen kivi' (päätöksen, jonka Rowling myöntää nyt olevan eri mieltä ja valitettavasti sanovan kyllä ​​muutokseen).

Tämä sarjan ensimmäinen erä osoittautuisi ensimmäiseksi seitsemän kirjan sarjassa ja suuren kirjallisuus-, elokuva- ja lisenssialan alku. Kun Harry Potter -kirjat saivat suosiota ympäri maailmaa, ne rikkoivat kirjallisia myyntiennätyksiä. Kaksi viimeistä, Harry Potter ja puoliverinen prinssi ja Harry Potter ja kuoleman varjelukset, myytiin yhdeksän ja yksitoista miljoonaa kappaletta vastaavasti 24 tunnin kuluessa julkaisemisestaan. Kirjat on nyt käännetty 65 kielelle ympäri maailmaa. Sarja julkaistiin aikana, jolloin lasten lukijakunta oli laskussa ja nuorten aikuisten sanottiin luopuvan kirjoista nopeasti kasvavan Internetin hyväksi. Sarja oli käännekohta, kun nuorten kiinnostus lukemisesta herätettiin uudelleen.

JK Rowlingin nettovarallisuus

Andrew Matthews - WPA-allas / Getty Images

Elokuvat: Romaanien valtavan menestyksen jälkeen tuli joukko suosittuja elokuvia, jotka alkoivat vuonna 1998, kun Warner Brothers maksoi seitsemän lukua kahden ensimmäisen kirjan oikeuksista. Harry Potter ja viisasten kivi -elokuvasovitus julkaistiin marraskuussa 2001, ja toinen mukautus julkaistiin seuraavana marraskuussa. Vuosina 2004 ja 2005 julkaistiin myöhemmin Harry Potter ja Azkabanin vanki sekä Harry Potter ja tulen pikari. Kaksi muuta elokuvasovitusta ilmestyi heinäkuussa 2007 ja heinäkuussa 2009, ja sarjan viimeinen erä, Harry Potter ja kuoleman varjelukset, julkaistiin kahdessa osassa, yksi marraskuussa 2010 ja viimeinen segmentti heinäkuussa 2011. Steve Kloves kirjoitti kaikki käsikirjoitukset paitsi viidennelle elokuvalle, jota Rowling avusti. Hän käytti luovaa hallintaa ja tarkasteli jokaista käsikirjoitusta ennen niiden tekemistä. Rowlingin pääpyyntö elokuvista oli, että ne kaikki ammuttiin Isossa-Britanniassa kaikkien brittien näyttelijöillä.

Vuonna 2013 Warner Bros ja Rowling ilmoittivat suunnitellusta viidestä elokuvasta, jotka Rowling käsikirjoittaisi ja tuottaisi Newt Scamander -hahmosta, elokuvan Fantastiset eläimet ja mistä löytää heitä. Ensimmäinen Fantastic Beasts -elokuva julkaistiin vuonna 2016, 70 vuotta ennen Harry Potter -sarjan tapahtumia, ja toinen elokuva julkaistiin marraskuussa 2018.

Henkilökohtainen elämä: Rowling meni naimisiin portugalilaisen televisiotoimittaja Jorge Arantesin kanssa vuonna 1992 ja sai lapsen (Jessica) 27. heinäkuuta 1993 Portugalissa. Pari erosi 17. marraskuuta 1993, ja Rowling ja hänen tyttärensä muuttivat Edinburghiin Skotlantiin. JK oli itse kuvailtu rikki, kamppaileva yksinhuoltajaäiti koko ajan, jonka hän työskenteli ensimmäisen Harry Potter -erän parissa. Tänä aikana hän kamppaili masennuksen kanssa ja harkitsi itsemurhaa.

Hän meni naimisiin anestesiologi David Murrayn kanssa vuonna 2001, ja pariskunnalla on kaksi lasta yhdessä Jessican kanssa hänen edellisestä avioliitostaan. He asuvat Edinburghissa Lontoossa ja Aberfeldyssä Skotlannissa.

Rowlingin äiti Anne hävisi kymmenvuotisen taistelunsa multippeliskleroosin kanssa joulukuussa 1990. Annen kuolema vaikutti voimakkaasti JK: n kirjoituksiin, kun hän kanavoi surunsa sukeltamalla Harryn hahmoon ja siihen, miten hän kohteli tappiota.

ANGELA WEISS / AFP Getty Imagesin kautta

Filantropia: JK on käyttänyt varallisuuttaan ja voimaansa useiden hyväntekeväisyystapojen ja hyväntekeväisyysjärjestöjen tukemiseen. Hän perusti vuonna 2001 Volant Charitable Trustin, joka käyttää huomattavaa budjettiaan lasten köyhyyden torjunnassa. Hän on mukana useissa muissa köyhyys- ja sosiaalisen eriarvoisuuden hyväntekeväisyysjärjestöissä sekä hyväntekeväisyysjärjestöissä, jotka auttavat taistelemaan multippeliskleroosia vastaan. Erityisesti hän vaati, että Coca-Cola, joka voitti tuotesarjan elokuvasarjassa, lahjoittaa 18 miljoonaa dollaria Yhdysvaltain hyväntekeväisyysjärjestölle Reading is Fundamental ja muille yhteisöohjelmille.

Hän on Anne Rowlingin regeneratiivisen neurologian klinikan perustaja Edinburghin yliopistossa. Nimetty äitinsä, joka kärsi multippeliskleroosista, J.K. rahoitti klinikan alkuperäisellä 16 miljoonan dollarin lahjoituksella.

Tähän mennessä hän on henkilökohtaisesti lahjoittanut vähintään 150 miljoonaa dollaria hyväntekeväisyyteen.

Yhteenveto: J.K. Rowlingin nettovarallisuus on miljardi dollaria. Tähän uraansa mennessä hän on ansainnut useita miljardeja kirjojen rojalteja, elokuvan ennakkoja, elokuvien oikeuksia, kauppatavaraa ja paljon muuta.

JK Rowlingin nettovarallisuus

J. K. Rowling

Nettovarallisuus: 1 miljardi dollaria
Syntymäaika: 1965-07-31
Sukupuoli: Nainen
Korkeus: 5 jalkaa 4 tuumaa (1,65 m)
Ammatti: Kirjailija, kirjailija, kirjailija, elokuvantuottaja
Kansalaisuus: Yhdistynyt kuningaskunta
Viimeksi päivitetty: 2020
Kaikki nettovarallisuus lasketaan julkisista lähteistä saatujen tietojen perusteella. Tarvittaessa sisällytämme myös yksityisiä vinkkejä ja palautetta, joka on saatu julkkisilta tai heidän edustajiltaan. Työskentelemme ahkerasti varmistaaksemme, että luvumme ovat mahdollisimman tarkkoja, ellei toisin mainita, ne ovat vain arvioita. Olemme tyytyväisiä kaikkiin korjauksiin ja palautteeseen alla olevan painikkeen avulla. Teimmekö virheen? Lähetä korjausehdotus ja auta meitä korjaamaan se! Lähetä korjaus Keskustelu