Joaquin Guzman Loera Nettovarallisuus

Paljonko Joaquín Guzmán Loera on arvoinen?

Joaquín Guzmán Loera Nettovarallisuus: 1 miljardi dollaria

'El Chapo' Guzmánin nettovarallisuus: Joaquin 'El Chapo' Guzmán on meksikolainen entinen huumekuningas, jonka nettovarallisuus oli miljardi dollaria. Guzmán on Sinaloa-huumekartellin entinen johtaja. Hallituskautensa aikana hän valvoi Meksikon ja Yhdysvaltojen välistä huumekauppaa poikkeuksellisen suuressa mittakaavassa. Voimansa huipulla El Chapo oli maailman suurin kokaiinin salakuljettaja Kolumbian ja Yhdysvaltojen välillä, ja käytti usein tunneleita ja piilotti huumeita tölkeissä tai sammuttimissa. Hän salakuljetti myös suuria määriä heroiinia, metamfetamiinia ja marihuanaa.

Koko 80-luvun Guzmán juoksi logistiikkaa Guadalajaran ja Sinaloan kartelleille. Huumeita, pääasiassa kokaiinia, mutta hieman heroiinia, tuotettiin Kolumbiassa ja toimitettiin Meksikoon. El Chaposta tuli asiantuntija lentokoneiden, veneiden, junien ja kuorma-autojen järjestämisessä huumeiden kuljettamiseksi Yhdysvaltoihin ja Eurooppaan. Kun kartellin johtavat johtajat pidätettiin, Guzmán otti hallinnan. 80-luvun lopulla ja 90-luvun alussa kartelli aloitti myös metan valmistuksen Meksikossa. El Chapo pidätettiin Guatemalassa vuonna 1993 ja tuomittiin 20 vuodeksi Meksikon vankilaan. Hän onnistui lahjomaan useita vartijoita ja pakeni vuonna 2001. Huolimatta siitä, että amerikkalaisen lainvalvontaviranomaisen pään päällä oli 5 miljoonan dollarin palkkio, Guzmán onnistui välttämään vangitsemisen yli vuosikymmenen ajan. Hänet pidätettiin lopulta vuonna 2014, ja heinäkuussa 2015 hän pakeni jälleen vankilasta ja lähti pakenemaan, kunnes hänet vangittiin tammikuussa 2016.

Aikainen elämä: Joaquin 'El Chapo' Guzmán syntyi Joaquín Archivaldo Guzmán Loeraksi 4. huhtikuuta 1957 La Tunassa, Badiraguaton kunnassa, Sinaloa, Meksiko. Guzmán varttui äidin Marían, isän Emilio (karjankasvattaja) ja nuorempien sisarusten Armidan, Bernardan, Aurelianon, Miguel Ángelin, Emilion ja Arturon kanssa. Joaquinilla oli myös kolme vanhempaa veljeä, jotka kuolivat lapsena. Kun hän oli kolmannessa luokassa, Guzmán keskeytti koulun työskennellä isänsä luona, joka voitti häntä säännöllisesti. Kuten monet maaseutukaupungin asukkaat, Joaquin viljeli pieniä määriä oopiumunikkoa ja marihuanaa ansaitsemaan hieman ylimääräistä rahaa, ja 15-vuotiaana hän aloitti marihuanakasvien kasvattamisen. Kun Emilio potkaisi Joaquinin perheen kodista, hän asui isoisänsä luona. Seisoi 5 jalkaa 6 tuumaa pitkä, Guzmán ansaitsi lempinimen 'El Chapo' (mikä tarkoittaa 'Shorty') nuorena. Kaksikymppisenä Guzmán lähti Badiraguatosta setänsä, huumekauppiaan Pedro Avilés Pérezin avulla, ja hän osallistui järjestäytyneeseen rikollisuuteen.

Huumeiden liiketoiminta: Joaquin työskenteli huumeiden herra Héctor 'El Güero' Palmassa 1970-luvulla, kuljettaen ja valvomalla huumeiden lähetyksiä Sierra Madren alueelta Yhdysvaltain ja Meksikon rajan lähellä oleviin paikkoihin. El Chapo käytti usein väkivaltaa liiketoiminnassaan, ja kun lähetykset saapuivat myöhässä, hän ampui salakuljettajaa päähän. Hän aloitti kuljettajana Félix Gallardolle Guadalajaran kartellista 1980-luvun alussa, minkä jälkeen hän ylennettiin logistiikan päälliköksi. Kun Félix pidätettiin vuonna 1989 DEA-agentin murhasta, kartellin alueet jaettiin, ja Guzmánista tuli yksi Sinaloa-kartellin johtajista yhdessä Palman ja Ismael 'El Mayo' Zambadan kanssa. Joaquin kiinnitti Yhdysvaltain viranomaisten huomion vuonna 1987, ja myöhemmin Arizonassa annettiin syytös, jonka mukaan hän oli vastuussa 2000 kg marihuanan ja 4700 kg kokaiinin kuljettamisesta syksyn 1987 ja kevään 1990 välillä. Vuodesta 1989 vuoteen 1993 Sinaloa Kartelli oli osallisena riidassa Tijuana-kartellin kanssa, joka johti lukuisiin kuolemiin, mukaan lukien Guadalajaran kardinaali ja arkkipiispa Juan Jesús Posadas Ocampo, joka ammuttiin 14 kertaa, kun Tijuana-kartellin aseet yrittivät tappaa El Chapoa. Meksikon hallitus lähti operaatioon pidättämään kaikki kardinaali Posadas Ocampon tappaneessa ampumassa mukana olleet, ja vaikka Joaquin piiloutui useisiin eri kaupunkeihin, hänet pidätettiin Guatemalassa 9. kesäkuuta 1993. El Chapon pidätyksen aikaan Sinaloa Cartel oli Meksikon rikkain ja tehokkain kartelli.

(ALFREDO ESTRELLA / AFP Getty Imagesin kautta)

Pidätykset, pakeneminen ja syytteeseenpano: Guzmánia syytettiin huumekaupasta, lahjonnasta ja rikollisjärjestöstä, ja hän sai 20 vuoden yhdeksän kuukauden vankeustuomion. Hän aloitti rangaistuksensa liittovaltion sosiaalisessa sopeutumiskeskuksessa nro 1, mutta hänet siirrettiin liittovaltion sosiaalisen kuntoutuksen keskukseen nro 2 vuoden 1995 lopulla. Tammikuussa 2001 Joaquin lahjoi joitain vartijoita ja pakeni vankilasta piiloutuessaan lähes pesukärryyn. Hänen väitettiin olevan pakenemassa 80 henkilöä. Viranomaisilta kesti 13 vuotta löytää El Chapo, ja he lopulta pidättivät hänet helmikuussa 2014 hotellissa Mazatlánissa Meksikossa. Hänet vietiin liittovaltion sosiaaliseen uudelleensopeutumiskeskukseen nro 1, jossa hän vietti 23 tuntia päivässä eristyssellissä. Guzmán pakeni vankilasta jälleen heinäkuussa 2015, tällä kertaa suihkutilan tunnelin kautta. Liittovaltion poliisi pidätti hänet varastetulla ajoneuvolla tammikuussa 2016, ja saatuaan vihjeen siitä, että kymmenet salamurhaajat olivat matkalla vapauttamaan El Chapoa, poliisi vei hänet motelliin odottamaan varmuuskopiota ja luovutti hänet myöhemmin merijalkaväelle. Joaquin vietiin takaisin liittovaltion sosiaaliseen uudelleensopeutumiskeskukseen nro 1 ja luovutettiin sitten Yhdysvalloille, missä hänet etsittiin useissa osavaltioissa tammikuussa 2017. Yhdysvalloissa Guzmán joutui syytteisiin, mukaan lukien sieppaukset, murhat, rahanpesu ja muut. huumekauppaa, ja hänet tuomittiin elinkautiseen vankilaan plus 30 vuoteen heinäkuussa 2019.

Henkilökohtainen elämä: Joaquin meni naimisiin Alejandrina María Salazar Hernándezin kanssa vuonna 1977, ja he toivottivat vähintään kolme lasta (Jesús Alfredo, César ja Iván Archivaldo) tervetulleiksi yhdessä ennen hajoamista. Myöhemmin hän meni naimisiin Estela Peñan, pankkivirkailijan kanssa, jonka hän kerran sieppasi, ja hän meni naimisiin Griselda López Pérezin kanssa 1980-luvun puolivälissä, ja hänellä oli neljä lasta (Griselda Guadalupe, Joaquín Jr., Ovidio ja Édgar). Vuonna 2007 Guzmán avioitui vain 18-vuotiaan amerikkalaisen kauneuskuningatar Emma Coronel Aispuron kanssa, ja hän synnytti kaksoset Emali Guadalupe ja Maria Joaquina neljä vuotta myöhemmin. El Chapon pojat seurasivat isänsä jalanjälkiä ja ryhtyivät huumekauppaan, ja Édgar murhattiin vuonna 2008. Guzmánin veli Arturo murhattiin vuonna 2004, Ramírez Villanuevan ammuttiin vankilassa, kerrotaan kostoksi Rodolfo Fuentesin murhasta.

Kiinteistöt: Meksikon hallitus takavarikoi kuusi kotia Guzmánin pidätyksen jälkeen, ja he myivät niistä kolme huutokaupassa marraskuussa 2019. Vaikka toivoivat myyvänsä kullekin kodille vähintään miljoona dollaria, koteja myytiin 107530, 64589 ja 55725 dollareilla.

Joaquin Guzman Loera Nettovarallisuus

Joaquin Guzman Loera

Nettovarallisuus: 1 miljardi dollaria
Syntymäaika: 4. huhtikuuta 1957 (64 vuotta vanha)
Sukupuoli: Uros
Korkeus: 5 jalkaa 6 tuumaa (1,68 m)
Ammatti: Toinen herra
Kansalaisuus: Meksiko
Viimeksi päivitetty: 2020
Kaikki nettovarallisuus lasketaan julkisista lähteistä saatujen tietojen perusteella. Tarvittaessa sisällytämme myös yksityisiä vinkkejä ja palautetta, joka on saatu julkkisilta tai heidän edustajiltaan. Työskentelemme ahkerasti varmistaaksemme, että luvumme ovat mahdollisimman tarkkoja, ellei toisin mainita, ne ovat vain arvioita. Olemme tyytyväisiä kaikkiin korjauksiin ja palautteeseen alla olevan painikkeen avulla. Teimmekö virheen? Lähetä korjausehdotus ja auta meitä korjaamaan se! Lähetä korjaus Keskustelu