John D. Rockefellerin nettovarallisuus

Kuinka paljon John D. Rockefeller on arvoinen?

John D.Rockefellerin nettovarallisuus: 340 miljardia dollaria

John D. Rockefellerin nettovarallisuus: John D. Rockefeller oli amerikkalainen liikemagnaatti ja hyväntekijä. Kaupan perusteella toiminut kirjanpitäjä Rockefeller muutti 4 000 dollarin investoinnin Clevelandin öljynjalostamoon suurimmaksi omaisuudeksi ihmiskunnan historiassa. Kuolemansa aikaan vuonna 1937 John D. Rockefellerin nettovarallisuus oli 340 miljardia dollaria sen jälkeen, kun se oli sopeutunut inflaatioon ja ottanut huomioon suhteellisen BKT: n tuolloin. Tämä inflaatioon mukautettu varallisuus tekee Rockefelleristä ylivoimaisesti kaikkien aikojen rikkaimman amerikkalaisen ja modernin historian rikkaimman ihmisen.

John D. Rockefellerin omaisuus syntyi Standard Oil -yhtiön ansiosta, joka lopulta kasvoi maailman hallitsevaksi monopoliksi. Syy, miksi Standard Oil ei ehkä ole nykyään tuttu, on se, että sitä hallittiin vuonna 1911 laittomana monopolina ja se jaettiin kymmeniin yrityksiin, erityisesti Sohioon (joka sulautui myöhemmin BP: hen) ESSO (joka sulautui myöhemmin Exxoniin) ja SoCal (joka sulautui myöhemmin Chevron). Rockefeller, joka oli aiemmin omistanut 25% Standard Oil -monopolista, säilytti suhteellisen omistuksen jokaisesta uudesta yrityksestä. Kilpailun lopulta virratessa öljymarkkinoilla yritykset vahvistuivat ja hallitsivat itsenäisempiä yksiköitä ja kasvattivat siten Rockefellerin henkilökohtaista omaisuutta.

Mitä tapahtui Rockefellerin omaisuudelle? Lyhyt vastaus on, että hän antoi noin puolet omaisuudestaan ​​hyväntekeväisyyteen (säätiön kautta), ja toinen puoli varattiin luottamusrahastoihin perheenjäsenten hyödyttämiseksi sukupolvien ajan.

Kuolemansa aikaan John hallitsi arviolta 1,4 miljardia dollaria todellisia dollareita ja muita likvidejä varoja.

Vuonna 1917 John siirsi 460 miljoonaa dollaria ainoalle pojalleen, John D. Rockefellerille, nuoremmalle. Se on sama kuin noin 9,3 miljardia dollaria tänään.

Vuonna 1934 John Jr. antoi 1,4 miljardia dollaria kuuteen luottamusrahastoon, yhden kullekin lapselleen (viisi poikaa ja tytär). Vuonna 1952 hänen lapsenlapsilleen luotiin kymmenkunta uutta luottamusta. Jokainen oli sukupolven ohittanut luottamus. Sukupolvet ohittava luottamus lukitsee rahaa siihen asti, kunnes nuorimman lapsenlapsen kuolema elossa hyväntekijän perustamisen aikaan kuolee. Kun tuo sukupolven ohittava tapahtuma vihdoin tapahtuu, Rockefellerin luottamus on jaettu seuraavaan sukupolveen.

Nykyään Rockefeller-perhe työllistää satoja talousjohtajia, jotka ylläpitävät 'perhetoimistoa' New Yorkin 30 Rockefeller Centerin 56. kerroksessa. Nämä johtajat valvovat sekä 4 miljardin dollarin Rockefeller-säätiötä että arviolta 20 miljardin dollarin henkilökohtaista varallisuutta, joka kuuluu noin 250 perilliselle. Esimerkkinä perheen nykyaikaisesta rikkaudesta John vanhemman pojanpojanpoika Jay Rockefeller toimi senaattorina Länsi-Virginiasta vuosina 1985--2015. Viimeisen kongressin taloudellisen tiedonsaannin mukaan Jay - joka syntyi kuukautta ennen isoisäänsä - isoisä kuoli - arvo oli 160 miljoonaa dollaria vuonna 2013. David Rockefeller, yksi John Jr.: n lapsista, oli 3,3 miljardia dollaria kuollessaan vuonna 2017. Pelkästään hänen taidekokoelmansa arvo oli noin miljardi dollaria.

Oliko John D. Rockefeller ensimmäinen miljardööri? Vuonna 1902 Standard Oil -tarkastus paljasti, että John oli henkilökohtaisesti 200 miljoonan dollarin arvoinen. Se on sama kuin noin 6 miljardia dollaria nykypäivän dollareina. Vuoteen 1913 mennessä, kaksi vuotta monopolin hajoamisen jälkeen, kun maailma valmistautui ensimmäiseen maailmansotaan ja lähetti öljyn hinnan nousuun, päivitetty tarkastus osoitti, että John oli henkilökohtaisesti 900 miljoonan dollarin arvoinen. Se on sama kuin noin 23,6 miljardia dollaria tänään.

John D. Rockefelleria kutsutaan usein Amerikan ensimmäiseksi miljardööriksi. 29. syyskuuta 1916 sanomalehdet rannikolta rannikolle ilmoittivat, että Rockefelleristä oli tullut Amerikan ensimmäinen miljardööri, koska Standard Oilin osakekurssi nousi edellisenä päivänä. On epäselvää, olivatko nuo raportit todella totta. Tiedetään, että Henry Fordista tuli virallisesti miljardööri yhdeksän vuotta myöhemmin vuonna 1925.

Hulton-arkisto / Getty Images

Aikainen elämä: John Davison Rockefeller vanhempi syntyi Richfordissa New Yorkissa. Hänellä oli viisi sisarusta. Hänen isänsä William Avery ei ollut kovin lähellä, joten hänen äitinsä Eliza oli pohjimmiltaan murtunut yksinhuoltajaäiti. Rockefeller työskenteli ansaitsemaan ylimääräistä rahaa ja auttoi ympäri taloa aina kun pystyi. Lopulta hänen perheensä muutti Moraviaan New Yorkiin, sitten Owegoon New Yorkiin, missä hän kävi koulua Owego Academy -opistossa. Perhe muutti myöhemmin Strongsvillessa Ohiossa, jossa Rockefeller osallistui Clevelandin keski-lukioon. Hän suoritti myös 10 viikon liikekurssin Folsom's Commercial Collegessa kirjanpidon oppimiseksi.

Varhainen ura: 16-vuotiaana, saatuaan koulun päätökseen, hän työskenteli avustavana kirjanpitäjänä Hewitt & Tuttle -yrityksessä, Clevelandissa sijaitsevassa pienessä tuotevalikoimassa. Hän ansaitsi vain 50 senttiä päivässä, mutta lahjoitti silti 6% siitä hyväntekeväisyyteen. Tämä oli tärkeä tilaisuus Rockefellerille, koska se oli täällä kuin hän alkoi oppia merenkulkuneuvotteluista ja laskea kuljetuskustannuksia. Lopulta hän meni kumppanuuteen Maurice B.Clarkin kanssa ja he avasivat oman pienten tuotteiden välityspalveluliiketoimintansa keräten 4 000 dollaria (113 822 dollaria vuonna 2019 dollaria) pääomaa.

Pian sen jälkeen Rockefeller ja Clark rakensivat öljynjalostamon Clevelandiin Ohioon, jonka he omistivat yhdessä Samuel Andrewsin ja Clarkin kahden veljen kanssa. Tuolloin liittohallitus tuki öljyn hintoja, ja jalostetulle öljylle oli petrolin muodossa suuret markkinat. Kaksi vuotta myöhemmin Rockefeller osti Clark Brothersin ja liiketoiminta nimettiin uudelleen Rockefeller & Andrewsiksi. Rockefeller osoittautuu pian olevansa yksi ihmiskunnan historian parhaista yrittäjistä, joka voisi muuttaa rahaa enemmän rahaa, eikä samalla koskaan antanut ahneuden estää häntä jakamasta omaisuuttaan.

Öljyliiketoiminnan ura: Rockefellerin veli William Jr. rakensi uuden jalostamon Clevelandiin vuonna 1866 ja toi hänet pian liiketoimintaan. He rekrytoivat Henry Morrison Flaglerin vuonna 1867, ja kaikki heidän yhdistetyt omaisuutensa sulautuivat Rockefeller, Andrews & Flagler -yritykseen. Vuoteen 1868 mennessä yritys oli maailman suurin öljynjalostamo, jolla oli kaksi jalostamoa Clevelandissa ja markkinointitytäryhtiö New Yorkissa. Niinpä perustettiin Standard Oil Companyn myöhemmälle perustamiselle. Vuoteen 1869 mennessä markkinoiden kyky jalostaa kerosiinia ylitti kuitenkin selvästi kysynnän ja tarjonnan.

Tammikuussa 1870 Rockefeller hajosi Rockefeller, Andrews & Flagler -kumppanuuden. Sen tilalle hän perusti Ohion Standard Oil -yhtiön. Rockefeller jatkoi liiketoimintamallia, jonka strategiana oli ostaa vähiten tehokkaat kilpailevat jalostamot, mennä sisään ja parantaa niiden tehokkuutta, neuvotella alennuksista öljyn toimituksista, alentaa kilpailua, kerätä sijoituspääomaa ja sitten ostaa kilpailijansa jopa tekemällä salaisia ​​kauppoja tarvittaessa. Vuonna 1874 hänen entinen suurin kilpailunsa, New Yorkin suurin jalostaja Charles Pratt and Company, teki sopimuksen Rockefellerin ostettavaksi, ja heidän johtajistaan ​​Charles Pratt ja Henry H. Rogersistä tuli Rockefellerin kumppaneita. Standardiöljy jatkoi kasvuaan, ja 1870-luvun loppuun mennessä ne jalostivat yli 90% öljystä Yhdysvalloissa. Samalla Rockefelleristä oli tullut miljonääri (mikä olisi 26 miljoonaa dollaria sen jälkeen, kun se on sopeutunut vuoden 2019 dollarin inflaatioon).

Silloin oli hyvin vaikeaa käyttää yritystä useissa osavaltioissa. Seurauksena oli, että Standard Oil koostui kymmenistä erillisistä yrityksistä, joissa kukin toimi tietyssä tilassa. Tämä teki koko yrityksen hallinnasta tehotonta ja vaikeaa, joten vastauksena Rockefellerin lakitiimi auttoi ratkaisun luomisessa: yritysyrityksen tai 'luottamuksen' luomisessa. Tuloksena olevalla Standard Oil Trust -yhtiöllä oli 41 yritystä, joita johti yhdeksän edunvalvojaa, mukaan lukien Rockefeller.

Kilpailuoikeuden lisääntyessä Yhdysvalloissa Sherman Antitrust Act hyväksyttiin vuonna 1890. Vuonna 1911 Yhdysvaltain korkein oikeus päätti, että New Jerseyn Standard Oil Company rikkoi lakia, ja se määrättiin jaettavaksi 34 uusia yrityksiä. Joitakin seurauksena syntyneitä yrityksiä ovat Conoco, Chevron, Esso (myöhemmin Exxon, nyt osa ExxonMobilia). Rockefeller, jolla oli hallussaan yli 25% Standard Oilin osakkeista jakautumisen aikaan, sai oikeasuhteiset osakkeet kustakin 34 yrityksestä. Vaikka Rockefellerin valvonta öljyteollisuudessa väheni kokonaisuudessaan, jakautuminen oli hänelle erittäin kannattavaa, koska yritysten yhteenlaskettu nettovarallisuus kasvoi viisinkertaiseksi ja hänen henkilökohtainen varallisuutensa nousi 900 miljoonaan dollariin.

Filantropia: Rockefeller oli uskollinen kristitty, joka antoi aina 10% tuloistaan ​​kymmenyksinä kirkolleen. Hän jätti suurimman osan varallisuudestaan ​​kuolemaansa hyväntekeväisyyteen säätiöiden muodossa, joita hänen perheensä hallitsee edelleen tähän päivään asti.

Rockefeller antoi anteliaasti koulutusta perustamalla Chicagon yliopiston ja Rockefellerin yliopiston. Hän perusti monia organisaatioita hyödyntääkseen lääketieteellistä tutkimusta, koulutusta ja tiedettä, ja hänen perustamisensa tutkimukseen auttoi eliminoimaan keltaisen kuumeen ja koukkumatojen sairaudet. Mitä enemmän rahaa hän ansaitsi, sitä antelias hänestä tuli. Osa hänen panoksestaan ​​meni Atlantin Spelman Collegeen afrikkalaisamerikkalaisille naisille. Hän tuki myös yliopistoja, kuten Yale, Harvard, Vassar, Columbia ja muita oppilaitoksia. Rockefeller oli perustaja Rockefellerin lääketieteellisen tutkimuksen instituutille, Rockefellerin terveyskomissiolle ja hänen yleissivistyshallitukselleen vuonna 1903, joka perustettiin toivoen, että kaikille annetaan yhtäläinen mahdollisuus oppia.

Henkilökohtainen elämä: Rockefeller meni naimisiin Laura Celestia 'Cettie' Spelmanin kanssa vuonna 1864. Yhdessä heillä oli neljä tytärtä ja yksi poika. Rockefeller kuoli arterioskleroosista toukokuussa 1937, kaksi kuukautta ujo hänen 98: stathsyntymäpäivä.

John D. Rockefellerin nettovarallisuus

John D.Rockefeller

Nettovarallisuus: 340 miljardia dollaria
Syntymäaika: 8. heinäkuuta 1839-23. Toukokuuta 1937 (97 vuotta vanha)
Sukupuoli: Uros
Ammatti: Bisneshenkilö
Kansalaisuus: Yhdysvallat
Viimeksi päivitetty: 2021
Kaikki nettovarallisuus lasketaan julkisista lähteistä saatujen tietojen perusteella. Tarvittaessa sisällytämme myös yksityisiä vinkkejä ja palautetta, joka on saatu julkkisilta tai heidän edustajiltaan. Työskentelemme ahkerasti varmistaaksemme, että luvumme ovat mahdollisimman tarkkoja, ellei toisin mainita, ne ovat vain arvioita. Olemme tyytyväisiä kaikkiin korjauksiin ja palautteeseen alla olevan painikkeen avulla. Teimmekö virheen? Lähetä korjausehdotus ja auta meitä korjaamaan se! Lähetä korjaus Keskustelu