John Wayne Net Worth

Kuinka paljon John Wayne on arvoinen?

John Wayne Nettovarallisuus: 50 miljoonaa dollaria

John Wayne Nettovarallisuus: John Wayne oli amerikkalainen elokuvanäyttelijä, ohjaaja ja tuottaja, jonka nettovarallisuus kuollessaan vuonna 1979 oli 7 miljoonaa dollaria. Se on sama kuin noin 25 miljoonaa dollaria tämän päivän dollareissa inflaation sopeutumisen jälkeen. Hänen omaisuutensa arvo julkistettiin pian hänen kuolemansa jälkeen. Kiinteistöihin sisältyi miljoona dollaria kiinteistöjä ja noin 6 miljoonaa dollaria henkilökohtaisia ​​varoja / sijoituksia. Hän ansaitsi 100 000 dollaria vuodessa passiivisia tuloja sijoituksista ja rojalteista, noin 350 000 dollaria nykypäivän dollareina. Wayne omisti kiinteistön Arizonassa, Newport Harbourissa ja Puget Soundilla Washingtonissa.

Hän oli Oscar-palkittu näyttelijä, joka oli kolmen vuosikymmenen ajan parhaiden lipputulojen joukossa. Joitakin hänen tunnetuimmista teoksistaan ​​ovat 'The Big Trail', 'Stagecoach', 'The Quiet Man', 'The Searchers', 'All the King's Men' ja 'True Grit'.

Aikainen elämä: Marion Michael Morrison, joka tunnetaan paremmin nimellä John Wayne, syntyi Wintersetissä Iowassa 26. toukokuuta 1907. Hän syntyi Marion Robert Morrisonina, ja hänen vanhempansa vaihtoivat toisen nimensä Michaeliksi päätettyään nimetä seuraava poikansa Robert. Hänen kasvaessaan Waynen perhe muutti ensin Palmdaleen Kaliforniaan, ennen kuin muutti Glendaleen Kaliforniassa vuonna 1916. Siellä hänen isänsä, Clyde Leonard Morrison, työskenteli apteekkina. Wayne osallistui Glendale Unionin lukioon ja oli sekä tähtiopiskelija että urheilija. Hän osallistui toimintoihin, kuten liittymiseen keskustelutiimiin sekä jalkapallojoukkueeseen. Hän jatkoi opintojaan Etelä-Kalifornian yliopistossa, jossa hän opiskeli oikeustiedettä ja pelasi myös siellä olevassa jalkapallojoukkueessa. Hän kuitenkin rikkoi solisluun kehon purjelautailun aikana, minkä vuoksi hän ei pystynyt harrastamaan urheilua. Myöhemmin hän menetti urheilututkimuksensa ja joutui jättämään yliopiston.

Ura: Legendaarinen näyttelijä, joka oli karun maskuliinisuuden kuvake, Wayne tunnettiin erottuvasta rauhallisesta äänestään, kävelystään ja pituudestaan. Uransa aikana Wayne näytteli 170 elokuvaa, ja hän oli ensisijaisesti tyypillinen länsimaisissa elokuvissa. Hän aloitti ensimmäisen kerran viihdemaailmassa, kun hän aloitti työskentelyn Fox Film Corporationissa, ja ohjaaja John Ford palkkasi hänet potkuripoikaksi ja ylimääräiseksi. Hän siirtyi riveihin, ensin laskeutui vähän osia ja erilaisia ​​pieniä rooleja, kunnes ohjaaja Raoul Walsh näki hänet liikkuvan studiokalusteita ja heitti hänet sitten pääelokuvaansa The Big Trail (1930). The Big Trail oli yksi ensimmäisistä äänikaupan suurista budjetista otetuista elokuvista, jotka kuvattiin ulkona, ja vaikka monet modernit kriitikot pitävät sitä erittäin arvokkaana, sitä pidettiin tuolloin suurena kaupallisena epäonnistumisena. Wayne joutui debyyttielokuvansa flopin jälkeen useisiin pienempiin rooleihin, ja hän esiintyi myös arviolta noin 80 pienen budjetin hevosoopperassa vuosina 1930-1939.

Waynen läpimurto tuli vuonna 1939 John Fordin elokuvalla Stagecoach. Fordin oli alun perin ollut vaikea saada elokuvaa rahoitetuksi, mikä johtui suurelta osin Waynen B-elokuvan asemasta ja aikaisemmista kokemuksista. Lopulta hän onnistui saamaan elokuvan maasta, ja se oli upea hitti, joka muutti Waynen valtavirran tähdeksi ja kotitalouden nimeksi. Wayne esiintyisi melkein kahdessa kymmenessä John Ford -elokuvassa seuraavien 20 vuoden aikana.

(Kuva: Michael Ochs Archives / Getty Images)

Kun Amerikka tuli toiseen maailmansotaan, Wayne ei palvellut armeijassa, koska hänet vapautettiin palveluksesta iän ja perhe-aseman vuoksi. Vuosina 1943 ja 1944 hän kuitenkin kiersi amerikkalaisia ​​tukikohtia ja sairaalaa Etelä-Tyynenmeren alueella kolmen kuukauden ajan yleispalveluviraston kanssa. Tällä matkalla hän auttoi myös huomaamattomasti arvioimaan strategisten palvelujen toimiston (OSS) - nykyaikaisen CIA: n varhaisen muodon - puolesta, estikö kenraali Douglas MacArthur OSS: n työtä. Vuonna 1941 Wayne esiintyi ensimmäisessä värillisessä elokuvassaan 'Shepherd of the Hills', pääosassa Harry Carey. 1940-luvulla hän esiintyi elokuvissa, kuten 'Reap the Wild Wind' (1942), 'Flying Tigers' (1942), 'Lady Takes a Chance' (1943), 'Tall in the Saddle' (1944), 'Dakota' '' (1945), '' Punainen joki '' (1948), '' Punaisen noidan herätys '' (1948) ja '' Iwo Jiman hiekka '' (1949). Lopulta hän voitti Oscar-palkinnon parhaasta näyttelijästä elokuvasta True Grit (1969) sekä palkinnon parhaan elokuvan tuottajana elokuvasta The Apartment (1960). Hänen viimeinen näytöksensä näytöllä oli vuonna 1976, jolloin hän näytteli elokuvassa The Shootist ikääntyvänä tulitaistelijana taistelussa syöpää vastaan.

Näyttelijätyönsä lisäksi Wayne esiintyi usein myös vieraana useissa radio-ohjelmissa, usein dramaattisissa rooleissa. Kuuden kuukauden ajan vuonna 1942 hän näytti omassa radioseikkailusarjassaan nimeltä 'Kolme levyä tuulelle'. Hän työskenteli myös ohjaajana ja ohjasi elokuvia 'Alamo' (1960) ja 'Vihreät baretit' (1968). Hän toimi myös tuottajana The Alamolle, ja se nimitettiin parhaaksi elokuvaksi Oscar-palkinnoissa. Hän toimi tuottajana monissa muissa elokuvissa ja projekteissa, ja myös useimmissa hän ei luottanut.

Henkilökohtainen elämä ja kuolema: Wayne oli naimisissa kolme kertaa ja eronnut kahdesti. Hän puhui sujuvasti espanjaa ja hänen kolme vaimoaan olivat kaikki latinalaisia ​​kunnollisia. Hänellä oli myös useita korkean profiilin asioita, kuten näyttelijä Merle Oberonin kanssa vuosina 1938–1947 ja entisen sihteerinsä Pat Stacyn kanssa vuodesta 1973 kuolemaansa saakka. Hänellä oli seitsemän lasta, neljä ensimmäisen vaimonsa kanssa ja kolme toisen vaimonsa kanssa, useat hänen lapsistaan ​​siirtyivät myös elokuva- ja televisioalalle. Wayne kuoli mahasyöpään 11. kesäkuuta 1979. Hänellä oli aiemmin diagnosoitu keuhkosyöpä vuonna 1964, ja hänen vasen keuhkonsa ja neljä kylkiluunsa poistettiin leikkauksella. Kaksi vuotta hänen kuolemansa jälkeen Amerikan elokuvainstituutti nimitti hänet kaikkien aikojen suurimpien miesnäyttelijöiden joukossa 13. sijalle. Hän on myös saanut kaksi korkeinta siviilikoristetta, jotka Yhdysvaltojen hallitus on tunnustanut: Kongressin kultamitali, joka myönnettiin hänelle 26. toukokuuta 1979, ja presidentin vapausmitali, joka hänelle myönnettiin postuumisti 9. kesäkuuta 1980.

John Wayne Net Worth

John Wayne

Nettovarallisuus: 50 miljoonaa dollaria
Syntymäaika: 26. toukokuuta 1907 - 11. kesäkuuta 1979 (72 vuotta vanha)
Sukupuoli: Uros
Korkeus: 6 jalkaa 3 tuumaa (1,93 m)
Ammatti: Näyttelijä, elokuvaohjaaja, elokuvatuottaja, liikemies
Kansalaisuus: Yhdysvallat
Viimeksi päivitetty: 2020
Kaikki nettovarallisuus lasketaan julkisista lähteistä saatujen tietojen perusteella. Tarvittaessa sisällytämme myös yksityisiä vinkkejä ja palautetta, joka on saatu julkkisilta tai heidän edustajiltaan. Työskentelemme ahkerasti varmistaaksemme, että luvumme ovat mahdollisimman tarkkoja, ellei toisin mainita, ne ovat vain arvioita. Olemme tyytyväisiä kaikkiin korjauksiin ja palautteeseen alla olevan painikkeen avulla. Teimmekö virheen? Lähetä korjausehdotus ja auta meitä korjaamaan se! Lähetä korjaus Keskustelu