Johnny Nash, joka lauloi ”I Can See Clear selvästi nyt”, kuolee 80 -vuotiaana

Johnny Nash (Facebook)Johnny Nash (Facebook)

Johnny Nash, laulaja-lauluntekijä, näyttelijä ja tuottaja, joka nousi pop-laulajasta varhaisen reggae-tähdeksi miljoonan myydyn hymni I Can See Clearly Now -lukijan luojaksi ja esittäjäksi, kuoli tiistaina, hänen poikansa kertoi.

Nash, jonka terveys oli heikkenemässä, kuoli luonnollisista syistä kotonaan Houstonissa, syntymäkaupungissaan, hänen poikansa Johnny Nash Jr. kertoi The Associated Pressille. Hän oli 80.

Nash oli 30 -luvun alkupuolella, kun I Can See Clearly Now nousi listojen kärkeen vuonna 1972 ja hän oli elänyt useita show -bisneselämiä. 1950-luvun puolivälissä hän oli teini, joka kattoi Darn That Dreamin ja muita standardeja, hänen kevyt tenori verrattiin Johnny Mathisin ääneen. Kymmenen vuotta myöhemmin hän johti levy-yhtiötä, hänestä oli tullut harvinainen amerikkalaissyntyinen reggae-laulaja ja hän avasi ystävänsä Bob Marleyn uran.

rick harrison parasta mitä voin tehdä

Nash ylisti tämän pienen saaren tunnelmaa puhuessaan Jamaikasta, ja hän oli ensimmäisten taiteilijoiden joukossa, joka toi reggaen Yhdysvaltain yleisölle. Hän saavutti huippunsa kaupallisesti 1960 -luvun lopulla ja 1970 -luvun alussa, kun hänellä oli hittejä Hold Me Tight, You Got Soul, varhainen versio Marleyn Stir It Upista ja I Can See Clearly Now, edelleen hänen tunnuslaulunsa.

Raportin mukaan Nash on kirjoittanut toipumassa kaihileikkauksesta, I Can See Clearly Now oli tarina vaikeiden aikojen voittamisesta, joka itse kohotti lukemattomien kuuntelijoiden henkiä paisuvan pop-reggae-uransa kanssa, lupauksen kirkkaasta, kirkkaasta auringonpaisteesta ja Nashin evankeliumista -muotoinen huudahdus puolivälissä, Katso suoraan eteenpäin, ei muuta kuin sinistä taivasta !, taustakuoro nostaa sanat taivaaseen.

Rokkikriitikko Robert Christgau kutsuisi kappaleen, jonka Nash myös tuotti, 2 minuuttia ja 48 sekuntia laimentamatonta inspiraatiota.

Vaikka Grammys -tuomarit jättävät sen huomiotta, I Can See Clearly Now -tapahtuma kattoi taiteilijoita Ray Charlesista ja Donny Osmondista Soul Asylumiin ja Jimmy Cliffiin, jonka versio esitettiin vuoden 1993 Cool Runnings -elokuvassa. Se ilmestyi myös kaikkialta Thelmasta ja Louisesta Windex -mainokseen, ja viime vuosina siihen viitattiin usein kaihiprosessien verkkosivuilla.

Chris Brownin nettovarallisuus 2018 Forbes

Minusta musiikki on universaalia. Musiikki on korville, ei iälle, Nash kertoi Cameron Crowelle, joka kirjoitti silloin Zoo World Magazine -lehdelle vuonna 1973. Jotkut ihmiset sanovat vihaavansa musiikkia. Olen törmännyt muutamaan, mutta en ole varma uskonko niihin.

I See See Clearly Now -maine ylitti Nashin oman. Hän teki harvoin kaavioita seuraavina vuosina, vaikka hän julkaisi sellaisia ​​albumeita kuin Tears On My Pillow ja Celebrate Life, ja 1990 -luvulla hän oli lopettanut liiketoiminnan. Hänen viimeinen albuminsa Here Again ilmestyi vuonna 1986, vaikka viime vuosina hän oli kuulemma digitoinut vanhan teoksensa, joista osa katosi vuoden 2008 tulipalossa Universal Studiosissa Los Angelesissa.

Nash oli naimisissa kolme kertaa ja hänellä oli kaksi lasta. Hän oli rakastanut ratsastusta hevosista lähtien ja asui aikuisena perheensä kanssa karjatilalla Houstonissa, missä hän johti vuosia myös rodeo -esityksiä Johnny Nash Indoor Arenalla.

Poikansa lisäksi hänestä jää tytär Monica ja vaimo Carli Nash.

John Lester Nash Jr., jonka isä oli autonkuljettaja, kasvoi laulaen kirkossa ja 13 -vuotiaana hänellä oli oma show Houstonin televisiossa. Muutaman vuoden kuluessa hänellä oli kansallinen seuraaja esiintyessään Arthur Godfrey Show -esityksessä, hänen hittikansissaan Doris Day's A Very Special Love ja yhteistyössä vertaistensa Paul Ankan ja George Hamilton IV: n kanssa terveellisessä The Teen Commandments (of Love) -elokuvassa. . Hänellä oli myös rooleja elokuvissa Take a Giant Step, jossa hän näytteli lukion oppilaana, joka kapinoi sisällissodan opetusta vastaan, ja Key Witness, rikosdraama, jonka pääosissa ovat Dennis Hopper ja Jeffrey Hunter.

Hänen uransa hiipui 1960-luvun alkupuoliskolla, mutta hän löysi uuden äänen ja menestyi uudelleen 60-luvun puolivälissä, kun hänellä oli rytmi- ja blues-hitti Let's Move and Groove Together -tapahtumassa ja tapasi Marleyn ja muut Wailers-kollegat Peter Tosh ja Bunny Livingston Jamaikan vierailun aikana. Seuraavien vuosien aikana heidän uransa ovat lähentyneet toisiaan.

Nash vakuutti managerinsa ja liikekumppaninsa Danny Simsin, jonka kanssa hän perusti JAD Recordsin, allekirjoittamaan Marleyn ja Wailersin, joka äänitti Reggae On Broadwayn ja kymmeniä muita kappaleita JAD: lle. Nash toi Marleyn Lontooseen 1970 -luvun alussa, kun Nash oli kansainvälinen tähti ja antoi Marleyn kanssa improvisoidun konsertin paikallisessa poikakoulussa. Nashin kannet Stir It Up ja Guava Jelly auttoivat paljastamaan Marleyn kirjoitukset suurelle yleisölle. He tekivät yhteistyötä myös balladissa You Poured Sugar On Me, joka ilmestyi I Can See Clearly Now -albumilla.

1980 -luvun jälkeen Nashista tuli mysteeri faneille ja entisille kollegoille, kun hän lopetti nauhoituksen ja esiintymisen ja puhui harvoin lehdistölle tai kenellekään musiikkiteollisuudesta. Vuonna 1973 hän kertoi Crowelle odottavansa vuosien kovaa työtä: Haluan tehdä osana tätä liiketoimintaa ja ilmaista itseäni ja saada jonkinlaisen hyväksynnän tekemällä ihmiset onnellisiksi.

britney spears las vegas show -liput

Neljännesvuosisata myöhemmin hän selitti The Gleanerille vieraillessaan Jamaikalla, että suurten musiikkihankkeiden kehittäminen ilman kiertueita ja mainostamista oli vaikeaa ja että hän halusi olla perheensä kanssa.

Luulen, että olen tyydyttänyt ihmisiä, joita minulla on ollut mahdollisuus tavata. En ole koskaan voittanut Grammyä, mutta en usko uskoani tällaisiin asioihin, hän lisäsi. Elinikäinen työ, josta voin olla ylpeä, on minulle tärkeämpää. Ja erityinen kansan sekoitus tekemääni musiikkiin, siitä on kyse.