Joni Mitchell Net Worth

Paljonko Joni Mitchell on arvoinen?

Joni Mitchellin nettovarallisuus: 100 miljoonaa dollaria

Joni Mitchellin nettovarallisuus: Joni Mitchell on legendaarinen laulaja ja lauluntekijä, jonka nettovarallisuus on 100 miljoonaa dollaria. Joni Mitchellia pidetään yleisesti kaikkien aikojen parhaimpana muusikkona ja lauluntekijänä. Uransa aikana Joni myi miljoonia ja miljoonia albumeja. 40 vuoden uransa aikana hän on julkaissut seitsemäntoista alkuperäistä albumia, voittanut yhdeksän Grammy-palkintoa ja hänet on valittu Rock and Roll Hall of Fameen sekä Kanadan Music Hall of Fameen. Häntä pidetään yhtenä vaikutusvaltaisimmista ja merkittävimmistä naismuusikoista 1900-luvun loppupuolella.

Hämmästyttävää, että hän on ainoa tuottaja jokaisessa omassa albumissaan. Muusikon lisäksi Mitchell on taidemaalari ja suunnitellut kaikki levynkannet.

Aikainen elämä: Joni Mitchell syntyi Roberta Joan Anderson 7. marraskuutath, 1943 Fort Macleodissa, Alberta, Kanada. Hänen äitinsä oli skotlantilaista ja irlantilaista syntyperää, ja hän työskenteli koulunopettajana. Hänen isänsä perhe oli norjalainen, ja hän oli Kanadan kuninkaallisten ilmavoimien luutnantti, joka työskenteli lennonopettajana RCAF-aseman Fort Macleodilla, kun hän oli pieni lapsi. Toisen maailmansodan päättymisen jälkeen hän aloitti työskentelyn ruokakaupassa ja perhe muutti harvaan asutulla Saskatchewanin maakunnassa useita vuosia. Yhdeksänvuotiaana hän sai polio-viruksen ja vietti useita viikkoja sairaalassa, ja hän alkoi tupakoida tuossa iässä. Kun hän oli yksitoista, hänen perheensä asettui Saskatoonin kaupunkiin. Lapsena Mitchell osoitti kiinnostusta musiikin soittamiseen, laulamiseen ja maalaamiseen. Polio-ottelun aikana hän esiintyi muille sairaalan potilaille. Hän kamppaili koulussa, mutta oli mukana runo- ja kirjoitustunnillaan. Hän osallistui lukioon Aden Bowman Collegiateen, ja valmistuttuaan hän ilmoittautui Saskatoonin tekniseen kollegiaaliin opiskelemaan taidetta ja maalausta.

Varhainen ura ja läpimurto: Opiskellessaan Mitchell työskenteli laulajana ja esiintyjänä The Depression Coffee Housessa, ja hän lauloi paikallisessa televisiossa radioasemien lisäksi. Kun hän oli kaksikymmentävuotias, hän päätti jatkaa kansanlaulua urana Ontariossa, ja hän lähti ensimmäistä kertaa elämässään Länsi-maaseudulta Kanadasta. Kerran Ontariossa hän otti kansanmusiikkia esitteleviä töitä pieniin kokouksiin, klubeihin ja muihin vähemmän muodollisiin paikkoihin. Vuonna 1964 hän tuli raskaaksi, ja poikaystävä jätti hänet. Koska hänellä ei ollut keinoja tukea lasta, hän antoi tytön adoptoitavaksi vuonna 1965.

Kansanlaulaja Tom Rush oli tavannut Mitchellin ja saanut yhden hänen kappaleistaan, 'Urge for Going', ja 1960-luvun lopulla hän nauhoitti itsensä soittamaan sitä. Muut artistit kuulivat hänen esittelevän sitä, ja kappale alkoi tarttua kansanpiireihin. Keväällä 1968 hän kirjautui levy-yhtiöön Reprise ja julkaisi debyyttialbuminsa Song to a Seagull. Se laskeutui näyttämättömään numeroon. 189 Billboard 200 -albumin listalla, mutta kriitikot ylistivät sitä. Hän julkaisi seuraavan albuminsa 'Clouds' vuonna 1969, ja hän voitti seuraavana vuonna parhaan kansansuorituksen Grammyn. Levy suoriutui paremmin kuin hänen debyyttinsä, laskeutui no. 31 Billboard-albumilistalla, ja hänen kolmas 1970-levy 'Ladies of the Canyon' saavutti sijan. 27 ja myöhemmin sertifioitu platinaksi. Hänen seuraava albumi 'Blue' oli kaupallinen menestys, ja se esiintyy usein kaikkien aikojen suurimpien albumien luetteloissa. Levyn julkaisun jälkeen Mitchell lähti kiertueelle ja tuotti sitten kaksi muuta kriitikoiden ylistämää albumia, For For Roses ja Court ja Spark. Jälkimmäisestä teoksesta hän sai neljä Grammy-ehdokasta yhdellä voitolla vuonna 1975. Tänä aikana hänen musiikkityylinsä oli siirtynyt puhtaasta folkista ja siirtynyt kohti kokeellisempia, jazzin innoittamia ääniä. Hän valmistui seitsemänkymmentäluvun albumilla 'The Hissing of Summer Lawns', 'Hejira', 'Don Juan's Reckless Daughter' ja hän teki yhteistyötä jazzartistin Charles Minguksen kanssa heidän vuoden 1979 Mingus-albumillaan. Vaikka hänen albuminsa seitsemänkymmentäluvulla olivat kaupallisesti ja kriittisesti menestyviä, hänen tyylinen siirtymänsä jazziin hämmensi fanejaan, ja levyt eivät olleet yhtä suuria hittejä kuin edelliset.

Joni Mitchell

JEFF HAYNES / AFP / Getty Images

Kahdeksankymmentäluvut ja 90-luvut: Hän palasi folk- ja popjuuriensa luo vuonna 1982 julkaistulla albumillaan 'Wild Things Run Fast', joka oli huipussaan. 25 Billboard-listalla, mutta hänen vuoden 1985 albumi '' Dog Eat Dog '' toimi vain kohtalaisen hyvin. Hän saavutti suuremman yleisön hänen vuonna 1994 julkaisemalla Turbulent Indigo -albumillaan, joka voitti kaksi Grammyä. Levy esitteli Mitchellin nuoremmalle artistisukupolvelle. Kun levy-yhtiö on suostunut julkaisemaan parhaimman hittialbumin, '' Hits '', hänen levy-yhtiöt antoivat hänelle julkaista albumin vähemmän tunnetuista kappaleistaan ​​nimeltä Misses. Yhdysvalloissa 'Hits' listattu nro. 161, mutta se suoriutui paljon paremmin Isossa-Britanniassa, huipussaan ei. 6 kaavioilla. Vuonna 1998 Mitchell julkaisi elokuvan Taming the Tiger, joka olisi hänen viimeinen julkaisunsa uusista ja omaperäisistä kappaleista. Hän julkaisi molemmat sivut nyt vuonna 2000 ja Travelogue vuonna 2003 täyttääkseen sopimusvelvoitteet. Molemmat albumit esittelivät hänen vanhempia kappaleitaan. Hänen seuraavat albumit olisivat kokoelmia aikaisemmista teoksista.

Henkilökohtainen elämä: Hän oli naimisissa kansanmuusikon Chuck Mitchellin kanssa vuosina 1965–1967. Vuonna 1987 hän meni naimisiin basistin ja ääniteknikon Larry Kleinin kanssa, ja he erosivat kaksitoista vuotta myöhemmin. Hän allekirjoitti vuonna 1990 sopimuksen Random Housen kanssa omaelämäkerran julkaisemiseksi, ja vaikka hän aiemmin ilmoitti, että se olisi vähintään neljä nidettä, hän paljasti vuonna 2015, että hän äänitti niitä suullisesti.

Hänet otettiin mukaan Kanadan musiikkihalliin vuonna 1981, ja vuonna 2000 hän sai tähden Kanadan kuuluisuudella. Vuonna 2002 hänet nimitettiin Kanadan ritarikunnan kumppaniksi, joka on Kanadan korkein siviilikunnia. Hän sai Grammy Lifetime Achievement Award -palkinnon vuonna 2002. Vuonna 2015 hän kärsi aivojen aneurysman repeämästä, mikä vaati laajaa fysioterapiaa ja päivittäisiä hoitoja. Hän on myös ilmoittanut, että hänellä on Morgellons-oireyhtymä, joka on vähän ymmärretty tila, joka aiheuttaa haavaumia iholle. Lääketieteellisten ongelmiensa vuoksi hän on esiintynyt vähemmän julkisesti ja keskittynyt arkistojulkaisuihinsa, jotka sisältävät hänen henkilökohtaisen holvinsa tietoja. Vuonna 2020 hän sai Les Paul -palkinnon ja oli ensimmäinen nainen, joka sai kunnian.

Kiinteistöt : Jonin ensisijainen asuinpaikka on ollut monien vuosien ajan suuri talo Bel Airissa Kaliforniassa. Jos tämä talo tulee markkinoille, sen arvo on todennäköisesti 15 - 20 miljoonaa dollaria.

Laulukatalogi : Kiitos älykkään neuvottelutaidon ja sen, että hän on itse tuottanut jokaisen albuminsa, Joni omistaa tänään 100% Master Recordingsista ja julkaisurojastaan. Kun Counting Crowsin, Amy Grantin tai Vanessa Carltonin kaltainen taiteilija levittää Joni Mitchellin kappaleen, kuten 'Big Yellow Taxi', Joni saa melkein suurimman osan kannen rojalteista.

Joni Mitchell Net Worth

Joni Mitchell

Nettovarallisuus: 100 miljoonaa dollaria
Syntymäaika: 7. marraskuuta 1943 (77 vuotta vanha)
Sukupuoli: Nainen
Korkeus: 5 jalkaa 6 tuumaa (1,68 m)
Ammatti: Muusikko, levytuottaja, taidemaalari, laulaja-lauluntekijä
Kansalaisuus: Kanada
Viimeksi päivitetty: 2021
Kaikki nettovarallisuus lasketaan julkisista lähteistä saatujen tietojen perusteella. Tarvittaessa sisällytämme myös yksityisiä vinkkejä ja palautetta, joka on saatu julkkisilta tai heidän edustajiltaan. Työskentelemme ahkerasti varmistaaksemme, että luvumme ovat mahdollisimman tarkkoja, ellei toisin mainita, ne ovat vain arvioita. Olemme tyytyväisiä kaikkiin korjauksiin ja palautteeseen alla olevan painikkeen avulla. Teimmekö virheen? Lähetä korjausehdotus ja auta meitä korjaamaan se! Lähetä korjaus Keskustelu