Judy Garland Net Worth

Paljonko Judy Garland on arvoinen?

Judy Garland nettovarallisuus: 40 tuhatta dollaria

Judy Garlandin nettovarallisuus ja palkka: Judy Garland oli amerikkalainen näyttelijä, laulaja ja vaudevillian, jonka nettovarallisuus kuollessaan oli 40 tuhatta dollaria - vastaa 300 000 dollaria nykypäivän dollareissa sen jälkeen kun sopeutui inflaatioon. Hän oli ansainnut yli 400 000 dollaria elokuvapalkkoja ennen 18-vuotiaita ja ansaitsi lähes 10 miljoonaa dollaria uransa aikana, noin 100 miljoonaa dollaria inflaation sopeutumisen jälkeen. Huipussaan Judy Garland oli yksi menestyvistä näyttelijöistä maailmassa, ja hän oli myös taitava laulaja. Garland tuli aikakaudelta, jolloin näyttelijöiden odotettiin osaavan laulaa ja tanssia, ja hän oli yksi harvoista, joka pystyi suorittamaan kaikki nämä tehtävät yhtä taitavasti.

Saavutustensa seurauksena Judy voitti useita palkintoja ja kunniamerkkejä. Näihin sisältyivät akateeminen nuorisopalkinto, Golden Globe -palkinto, Tony-erikoispalkinto, Grammy-palkinto ja monia muita tunnustuksia. Hän aloitti uransa teini-ikäisenä, ja tutustuminen viihdemaailmaan aiheutti kustannuksia. Vuosien varrella Garland kärsi huonosta itsearvosta, ja hän taisteli päihteiden väärinkäytöstä jo varhaisesta iästä lähtien. Taloudelliset kysymykset kiusasivat myös legendaarista näyttelijää, ja tämä johti hänen erittäin alhaiseen nettovarallisuuteen hänen menehtyessään.

Avaintiedot
  • Ansaitsi 400 tuhatta dollaria ennen 18 vuoden ikää, noin 7,5 miljoonaa dollaria nykypäivän dollareina
  • Ansaitsi 100 miljoonan dollarin inflaatioekvivalentin uransa aikana
  • Ansaitsi 500 dollaria viikossa elokuvassa The Wizard of Oz
  • Ainoa ensisijainen jäsen, joka teki vähemmän, oli Toto
  • Ansaitsi yhteensä 9 649 dollaria Oz: lta, sama kuin tänään 190 000 dollaria
  • Hänen omaisuudellaan oli kuoleman aikaan 4 miljoonan dollarin arvoinen velka
  • Ansaitsi 50-80k dollaria vuodessa musiikkirojaltista 1960-luvulla
  • Osa hänen rojalteistaan ​​korotettiin verovelan kattamiseksi

Aikainen elämä: Frances Ethel Gumm syntyi 10. kesäkuuta 1922 Grand Rapidsissa, Minnesotassa. Vanhemmat, jotka olivat molemmat vaudevillialaisia, kasvattivat Francesin intohimon lauluun ja tanssiin hyvin nuorena. Hän ja hänen sisaruksensa esiintyivät usein yhdessä tämän alkuvaiheen aikana. Lopulta Gumm-perhe muutti Lancasteriin Kaliforniaan, kun hänen isänsä oletetuista homoseksuaalisista taipumuksista tuli yleistä tietoa heidän kotikaupungissaan. Francesin läheisyys Hollywoodiin loi joukon uusia mahdollisuuksia nuorelle näyttelijälle.

Ura: Vuoteen 1928 mennessä Gumm Sisters oli alkanut esiintyä yhdessä useissa televisio-segmenteissä. Lopulta ryhmä muutti nimensä Garland Sistersiksi, eikä koskaan paljastettu selvästi, miksi he valitsivat tämän nimen - vaikka myöhemmin syntyi useita teorioita. Lauluntekijä Burton Lane erotti Judy Garlandin, ja hän järjesti hänelle koe Metro-Goldwyn-Mayer Studiosin kanssa. Suoritettuaan kappaleen koe-esiintymisen aikana, Garland sai sopimuksen.

Valitettavasti elokuvastudioilla ei ollut aavistustakaan mitä tehdä Garlandin kanssa. 13-vuotiaana hän oli hankalassa välivaiheessa lapsen ja aikuisen roolien välillä. Häntä muistutettiin myös räikeästi siitä, että hän oli 'ruma ankanpoikanen', ja että hänellä ei ollut samaa fyysistä kauneutta kuin Ava Gardnerin ja Elizabeth Taylorin aikalaisiin.

Tästä huolimatta Garland oli lahjakas näyttelijä ja laulaja, ja hän edusti valtavaa tulonlähdettä MGM: lle. Hänet heitettiin tiukkaan aikatauluun, hän esiintyi elokuvissa, kuten Loves Finds Andy Hardy, Babes in Arms, Andy Hardy Meets Debutante ja Life Begins for Andy Hardy. Tänä aikana Garlandille määrättiin amfetamiinia pitämään hänet hereillä pitkittyneiden versojen vuoksi. Kun hänen oli aika mennä nukkumaan, hänelle annettiin barbituraatteja. MGM kiisti tämän myöhemmin.

Yksi asia, joka on kiistatta selvä, on se, että studio ei koskaan ollut tyytyväinen Judyn painoon. Hänet ruokittiin jatkuvasti ja hänet pakotettiin syömään vain keittoa ja salaattilevyjä. Kaikki tämä ruokki Judyn itsevarmuuden tunnetta, ja tämä tunne muuttui vääntyneemmäksi ja itsetuhoisemmaksi vain tulevina vuosina.

Merkittävä läpimurto tapahtui vuonna 1939, kun Judy Garland valittiin Oz Wizardin pääosaan. Tästä tuli yksi hänen määrittävimmistä rooleistaan, ja hänestä tuli kuuluisa laulamalla ikonisen kappaleen Over the Rainbow. Tämän saavutuksen jälkeen Garland siirtyi aikuisrooleihin ja aloitti ensimmäisen todellisen suhteen Artie Shawin kanssa. Sitten hän meni naimisiin David Rosein kanssa, mutta heidän avioliitonsa päättyi eroon vuoteen 1944. Suhteen aikana Garland teki abortin. Toinen abortti seuraisi vuonna 1943.

Useamman aikuisroolin jälkeen Garland päätti MGM-sopimuksensa useiden merkittävien elokuvien kanssa. Ensimmäinen oli The Pirate vuonna 1948, jonka aikana Garland sai hermoromahduksen ja yritti itsemurhaa ensimmäistä kertaa. Kaupallisesti menestyneen pääsiäisparaatin elokuvan jälkeen Garland aloitti monenlaisten lääkkeiden, kuten unilääkkeiden ja morfiinin, käytön. Alkoi todellinen alaspäin suuntautuva spiraali, ja Garlandin näyttelijöiden suorituskyky alkoi horjua. Hänet ammuttiin usein elokuvista, ja joskus hän vain lakkasi näyttämästä. Vuonna 1950 MGM keskeytti sopimuksensa, mikä ilmeisesti sai Garlandin yrittämään itsemurhaa jälleen. Vuoden loppuun mennessä hänet vapautettiin sopimuksestaan.

Henkilökohtaisista kamppailuistaan ​​huolimatta Judy koki menestystä teatterimaailmassa uransa loppupuolella. Aito paluu alkoi, ja Garland palasi vaudeville-juurilleen. Tänä aikana hän alkoi esiintyä myös tyttärensä Liza Minnellin rinnalla. 1950-luvun puoliväliin mennessä Garland oli palannut Hollywoodiin elokuvan A Star is Born kanssa. Hänen odotettiin voittavan Oscar-palkinnon tästä esityksestä, mutta sen sai Grace Kelly sen sijaan, mitä on kuvattu yhdeksi elokuvateollisuuden suurimmista ryöstöistä.

60-luvulla ja sen jälkeen Garland alkoi esiintyä enemmän televisiossa, ja hänelle annettiin jopa oma tv-show. Kun tämä näyttely peruutettiin, hän palasi näyttämötyöhön ja esiintyi jälleen tyttärensä Lizan kanssa, joka oli nyt 18-vuotias. Useat epäedulliset avioerot tänä aikana ja kasvavat taloudelliset vaikeudet saivat Garlandin epätoivoisemmaksi. 60-luvun loppuun mennessä oli selvää, että hän oli huonolla tiellä.

Palkkahistoria : Judyn ensimmäinen sopimus MGM: n kanssa vuonna 1935 maksoi 100 dollaria viikossa. Siihen mennessä, kun hänet valittiin näyttelemään Dorothyä elokuvassa The Wizard of Oz, hänen palkkansa oli noussut 500 dollariin viikossa. Hänen ensisijaiset näyttelijät ansaitsivat 3000 dollaria viikossa. Judy ansaitsi Oz: lta yhteensä 9 649 dollaria, sama kuin noin 190 000 dollaria nykypäivän dollareina. Judyn äiti otti leikkauksen näistä palkoista suuressa osassa varhaisen uransa.

1950-luvun alussa Judy voisi ansaita 15-20 000 dollaria viikossa esiintyessään Broadwaylla. Se on sama kuin tänään 163 000 dollaria viikossa. Kun hän esiintyi The Ford Star Jubilee -elokuvassa vuonna 1955, hän ansaitsi 100 000 dollaria.

Viimeisestä elokuvastaan, 1963: n 'Voisin mennä laulamaan', Judylle maksettiin 200 000 dollaria ja taattiin 10% bruttoelokuvasta, kun elokuva teki 3 miljoonaa dollaria.

Suuren osan elämästään Judyn johdonmukaisin tulonlähde oli 50-80 000 dollaria vuodessa, jotka ansaitsivat musiikkirojaltit. Valitettavasti IRS: n ja Kalifornian franchising-verolautakunta korotti osan näistä rojalteista verotuksellisten ongelmien jälkeen.

Syöttö: 22. kesäkuuta 1969 hänen viimeinen aviomiehensä Mickey Deans löysi Garlandin kuolleena kylpyhuoneesta. Hän oli 47-vuotias. Judyn terveys oli heikentynyt nopeasti hänen viimeisten konserttiensa esiintyessä Lontoossa ja Kööpenhaminassa, ja hänen kuolemansa todettiin myöhemmin johtuvan barbituraatin yliannostuksesta. Vaikka itsemurha suljettiin pois, Garland oli ottanut uskomattoman suuren annoksen lääkettä pitkään aikaan.

Ruumiinavaus totesi myös, että Garland olisi pian kuollut maksakirroosiin, maksan toiminnan massiiviseen heikkenemiseen, vaikka myöhemmät tutkimukset hylkäsivät tämän väitteen. Toinen lääkäri ehdotti, että Judyllä oli syömishäiriö ja että tämä myös vaikutti jollakin tavalla hänen kuolemaansa.

Taloudelliset ongelmat: Huolimatta ansainnastaan ​​miljoonia dollareita uransa huippunsa aikana, Judy koki vakavia taloudellisia ongelmia, jotka jäivät hänen elämäänsä mennessä ahdingossa. Vuosikymmenien ajan tapahtunut huonoa taloudellista hallintaa yhdistettynä hänen anteliaisuuteensa ystäviin ja perheeseen, jättäen hänet niin suureen velkaan, että monia hänen testamentissaan olevia hyväntekeväisyysvaatimuksia ei voitu täyttää.

Vain muutama vuosi ennen kuolemaansa Judy huomasi, että hän oli IRS: lle velkaa 500 000 dollaria. Se on noin 4 miljoonaa dollaria nykypäivän dollareina. Tämä johtui hänen agenttiensa, Freddie Fieldsin ja David Begelmanin, kavalluksesta ja huonosta hallinnasta. IRS asetti veropantin kotiinsa Brentwoodissa, Los Angelesissa, ja aloitti rojaltien maksamisen Capital Recordsin äänityssopimuksesta ja muista liikeyrityksistä. Judy pakotettiin lopulta myymään koti jyrkällä alennuksella, mikä johti jaksoon, jossa hän hyppäsi hotellilta hotellille, jättäen usein suuren maksamattoman laskun.

Vuonna 1967 Judy ansaitsi yli 200 000 dollaria 27 yön sitoutumisesta New Yorkin palatsiteatterissa. Hän ansaitsi 75% näyttelyn voitoista. Valitettavasti IRS takavarikoi suurimman osan näistä tuloista. Judyn kuoleman jälkeen hänen tyttärensä Liza Minnelli keräsi kartanon velkojen maksamiseen tarvittavat rahat. Yli 500 hänen henkilökohtaisista esineistään huutokaupattiin, keräten 250 000 dollaria (noin miljoona dollaria nykypäivän rahana). Frank Sinatra myös henkilökohtaisesti lahjoitti varoja velkojen selvittämiseksi.

Judy Garland Net Worth

Judy Garland

Nettovarallisuus: 40 dollaria tuhatta
Syntymäaika: 10. kesäkuuta 1922 - 22. kesäkuuta 1969 (47 vuotta vanha)
Sukupuoli: Nainen
Korkeus: 4 jalkaa 11 tuumaa (1,51 m)
Ammatti: Laulaja, näyttelijä, Vaudeville-esiintyjä
Kansalaisuus: Yhdysvallat
Viimeksi päivitetty: 2021
Kaikki nettovarallisuus lasketaan julkisista lähteistä saatujen tietojen perusteella. Tarvittaessa sisällytämme myös yksityisiä vinkkejä ja palautetta, joka on saatu julkkisilta tai heidän edustajiltaan. Työskentelemme ahkerasti varmistaaksemme, että luvumme ovat mahdollisimman tarkkoja, ellei toisin mainita, ne ovat vain arvioita. Olemme tyytyväisiä kaikkiin korjauksiin ja palautteeseen alla olevan painikkeen avulla. Teimmekö virheen? Lähetä korjausehdotus ja auta meitä korjaamaan se! Lähetä korjaus Keskustelu