Kim Jong-unin nettovarallisuus

Paljonko Kim Jong-un Worth on?

Kim Jong-unin nettovarallisuus: 5 miljardia dollaria

Kim Jong-unin nettovarallisuus: Kim Jong-un on Pohjois-Korean ylin johtaja, jonka nettovarallisuus on 5 miljardia dollaria. Vaikka Kim Jong-unista tiedetään vähemmän kuin muut poliittiset johtajat ympäri maailmaa, media on kuitenkin saanut siihen huomattavaa huomiota. Kim Jong-unilla on useita titteleitä Pohjois-Koreassa, mukaan lukien marsalkka ja sotilaallisen keskuskomission puheenjohtaja, ulkoministeriön puheenjohtaja ja yleinen päällikkö. Pohjois-Korean tiedotusvälineissä häntä kutsutaan usein nimellä 'Hyvä johtaja'.

Pohjois-Korean johtajana Kim Jong-un on ollut eturintamassa lukemattomissa kiistoissa, jotka johtuvat hänen kansansa väitetyistä rikoksista, kuten kidutus, sieppaukset, internointi vankileireillä ja monet muut.

Aikainen elämä: Ei tiedetä, milloin Kim Jong-un syntyi, vaikka Pohjois-Korean virallinen kanta on, että hänen syntymäpäivänsä on 8. tammikuuta 1982. Monet ovat huomauttaneet, että tämä syntymäpäivä näyttää hieman liian 'täydelliseltä' ollakseen totta, koska se tarkoittaisi häntä syntyi täsmälleen 70 vuotta isoisänsä jälkeen ja täsmälleen 40 vuotta isänsä jälkeen. Hänen isänsä oli Kim Jong-il, joka oli Pohjois-Korean edellinen johtaja. Kim Jong-unin isoisä oli Kim Il-sung, mies, joka perusti ensimmäisen kerran Korean demokraattisen kansantasavallan, jota nykyään kutsutaan pääasiassa Pohjois-Koreaksi.

Kim Jong-un kasvatettiin vanhemman veljen ja nuoremman sisaren rinnalla, ja hänen isällään oli myös muita lapsia erilaisten naisten kanssa. Kim Jong-ilin muiden lasten kanssa Kim Jong-un kasvatettiin Sveitsissä. Hän kävi koulua väärällä nimellä ja hänen ilmoitettiin olevan ujo, vaikka hän integroitui hyvin muiden opiskelijoiden kanssa ja osoitti intohimoa koripalloon. Vuoteen 2000 mennessä hänet oli vedetty lukiosta palatakseen Pohjois-Koreaan.

Palattuaan kotiin Kim Jong-un osallistui Kim Il-sung -yliopistoon, upseerikoulutukseen Pyongyangin pääkaupungissa. Kim Jong-un sai kaksi tutkintoa ennen valmistumistaan ​​vuonna 2007: yhden fysiikassa ja toisen armeijan upseerina koulun armeijan kautta. Vuonna 2010 hänet esiteltiin julkisesti Pohjois-Korean ihmisille ja hänen henkilöllisyytensä paljastettiin täysin. Tämä oli myös vuosi, jolloin hänestä tuli virallisesti Pohjois-Korean työväenpuolueen jäsen.

STR / AFP kautta Getty Images

Pohjois-Korean johtaja: Aluksi kukaan ei odottanut Kim Jong-unin tulevan Pohjois-Korean uudeksi johtajaksi. Hänen vanhempi veljensä, Kim Jong-nam, oli selvä valinta, ennen kuin hänet kiinni yritettiin päästä Japaniin väärennetyllä passilla. Hän väitti haluavansa vierailla Disneylandissa Tokiossa. Sen jälkeen, kun Kim Jong-nam nolasi Pohjois-Korean hallintoa tällä teolla, Kim Jong-unista näytti tulleen uusi suosikki korvata isänsä kansakunnan johtajana. Kim Jong-nam kuitenkin myöhemmin ilmoitti, että hänen mielestään hänet unohdettiin ja myöhemmin karkotettiin, koska hän oli kriittinen hallintoa kohtaan ja kannatti uudistusta. Kim Jong-un nähtiin myös isänsä kopiona, jolla oli monia samoja ominaisuuksia ja makuja.

Vuonna 2009 Kim Jong-unista tuli virallisesti seuraava seuraaja Kim Jong-ilin seuraajana Pohjois-Korean korkeimpana johtajana. Myöhemmin hänet nostettiin Etelä-Korean työväenpuolueen riveistä, ja lopulta hänestä tuli neljän tähden kenraalin vastaava vuonna 2010. Vuoteen 2011 mennessä hallinto kootti potentiaalisia kilpailijoita Kim Jong-unin peräkkäin ja joko teloitti heidät tai laittaa heidät internointileireihin.

Kun Kim Jong-il kuoli joulukuussa 2011, Kim Jong-un julistettiin julkisesti korkeimmaksi johtajaksi vain muutama päivä myöhemmin, huolimatta teorioista, joiden mukaan muut korkeat virkamiehet toimisivat regenteinä ennen vallan luovuttamista. Vuonna 2012 hänet nostettiin marsalkka-asteikoksi - korkeimmaksi Pohjois-Korean armeijassa. Teoreettisesti Kim Jong-unilla on vain kolmasosa maan presidentin tyypillisesti vallasta, sillä myös Pohjois-Korean pääministeri ja parlamentin presidentti pitävät heilahtelua. Käytännössä Kim Jong-unilla on kuitenkin lopullinen valta kansakuntaa kohtaan.

Siitä lähtien kun kuningas Jong-unista tuli Etelä-Korean johtaja, hän uudisti kansaa monilla merkittävillä tavoilla. Kansakunnan kulttuurissa oli, vaikkakin hienovaraista, lisääntynyttä länsimaista vaikutelmaa. Hän osoitti myös huolettomampaa lähestymistapaa julkiseen kuvaansa, esittäen vaimoaan musiikillisessa konsertissa ja ilmaissessaan syvän pahoillaan, kun kerrostalo romahti hänen hallituskautensa aikana. Talousuudistus on myös ollut Kim Jong-unin hallituskauden tunnusmerkki, jossa rajoitukset löysivät huomattavasti. Infrastruktuurin suhteen Kim Jong-un on keskittynyt enemmän luistinrata, puistojen ja uima-altaiden rakentamiseen poliittisten muistomerkkien sijaan, mikä oli aiemmin status quo.

Kimin hallinnossa on kuitenkin pimeä puoli. Hän on teloittanut järjestelmällisesti Jang Song-taekin (entinen korkean tason Pohjois-Korean hahmo) perheenjäseniä ja kokenut heidän olevan uhka hänen vallalleen. Väitetään, että Kim Jong-un haluaa poistaa kaikki perheenjäljet ​​ja kaikki, joilla on ollut historiaa heidän tukemisestaan.

Vaikka entisellä presidentillä Trumpilla ja Kim Jong-unilla oli suhdeltaan ennennäkemätön suhde, Pohjois-Korean johtajaa kritisoitiin Trumpilta ankarasti sen jälkeen, kun yhdysvaltalainen opiskelija kuoli vankilassa Pohjois-Koreassa. Toinen kiistanaihe on Pohjois-Korean ydinaseiden kehittäminen.

Vuoteen 2018 mennessä Kim Jong-un otti vielä ennennäkemättömiä toimia tapaamalla henkilökohtaisesti Etelä-Korean ja Kiinan johtajia sekä presidentti Trumpin. Seuraavina vuosina Pohjois-Korean johtaja tapasi Venäjän presidentin Vladamir Putinin. Näiden kokousten seurauksena hän sitoutui riisumaan Pohjois-Korean ydinaseet ja jatkamaan rauhaa muiden kansojen kanssa. Monissa tapauksissa tämä oli ensimmäinen kerta, kun eri kansojen johtajat tapasivat henkilökohtaisesti Pohjois-Korean korkeimman johtajan.

Henkilökohtainen omaisuus: Maaliskuussa 2013 eteläkorealaisen ja amerikkalaisen tutkimuksen mukaan Kim Jong-unin ja hänen perheensä hallitsemat varat ja pankkitilit olivat jopa 5 miljardia dollaria. Nämä varat löytyivät yli 200 ulkomaisesta pankkitilistä, jotka sijaitsevat ympäri maailmaa Itävallassa, Lichtensteinissa, Venäjällä, Singaporessa, Kiinassa, Sveitsissä ja Luxemburgissa. Monet näistä tileistä sijaitsevat Kiinassa ja sisältävät kuulemisia satoja miljoonia dollareita.

Raporttien mukaan Kimillä on lähes 20 palatsia ja kartanoa hajallaan ympäri Pohjois-Koreaa henkilökohtaiseen käyttöön. Hänen sanotaan myös omistavan yli 100 luksusautoa, mieluummin eurooppalaisia ​​urheiluautoja. Lisäksi Kim Jong-un omistaa vähintään yhden yksityisen suihkukoneen ja ylellisen jahdin, jonka pituus on yli 100 jalkaa. Kuten Dennis Rodman on kuvannut, Kim Jong-un viettää suuren osan ajastaan ​​yksityisellä saarella Pohjois-Korean rannikolla.

Kim Jong-unin nettovarallisuus

Kim Jong-un

Nettovarallisuus: 5 miljardia dollaria
Syntymäaika: 8. tammikuuta 1983 (38 vuotta vanha)
Sukupuoli: Uros
Korkeus: 5 jalkaa 8 tuumaa (1,75 m)
Ammatti: Poliitikko
Kansalaisuus: Pohjois-Korea
Viimeksi päivitetty: 2021
Kaikki nettovarallisuus lasketaan julkisista lähteistä saatujen tietojen perusteella. Tarvittaessa sisällytämme myös yksityisiä vinkkejä ja palautetta, joka on saatu julkkisilta tai heidän edustajiltaan. Työskentelemme ahkerasti varmistaaksemme, että luvumme ovat mahdollisimman tarkkoja, ellei toisin mainita, ne ovat vain arvioita. Olemme tyytyväisiä kaikkiin korjauksiin ja palautteeseen alla olevan painikkeen avulla. Teimmekö virheen? Lähetä korjausehdotus ja auta meitä korjaamaan se! Lähetä korjaus Keskustelu