Las Vegan auttoi Bill Haley & His Cometsia tekemään rock -historiaa

Joe dJoe D'Ambrosio, Rock & Roll Hall of Fame -jäsen, joka tunnetaan parhaiten saksofonistina, joka tunnetusti soitti Rock Around the Clock -elokuvan Bill Haley and the Cometsin kanssa perjantaina 25. lokakuuta 2019 D'Ambrosion kotona. Henderson. (Benjamin Hager/Las VegasJournal) @benjaminhphoto Joe D'Ambrosio, Rock & Roll Hall of Fame -jäsen, joka tunnetaan parhaiten saksofonistina, joka tunnetusti soitti Rock Around the Clock -elokuvan Bill Haley and the Cometsin kanssa perjantaina 25. lokakuuta 2019 D'Ambrosion kotona. Henderson. (Benjamin Hager/Las VegasJournal) @benjaminhphoto Joe D'Ambrosion Rock & Roll Hall of Fame -patsas, oikeassa, kotonaan Hendersonissa perjantaina 25. lokakuuta 2019. (Benjamin Hager/Las VegasJournal) @benjaminhphoto Joe D'Ambrosion kultalevyn hän sai saksofonistina, joka tunnetusti soitti Rock Around the Clockin Bill Haley and the Cometsin kanssa perjantaina 25. lokakuuta 2019 D'Ambrosion kotona Hendersonissa. (Benjamin Hager/Las VegasJournal) @benjaminhphoto Joe D'Ambrosio soittaa saksofonia legendaarisen rock 'n' roll -yhtyeensä The Comets kanssa Canneryssä 10. helmikuuta 2007. D'Ambrosio on Cometsin viimeinen elävä jäsen. (Ralph Fountain/Las VegasJournal) Viisi elossa olevaa rock'n 'roll -yhtyeen Bill Haley & The Cometsin jäsentä esiintyvät sen jälkeen, kun heidät valittiin Rockwalkille Los Angelesin Hollywood -osastolle keskiviikkona 6. heinäkuuta 2005. He ovat vasemmalta John Grande näppäimistöllä , Marshall Lytle bassolla, Dick Richards rummuilla, Joey Ambrose saksofonilla ja Franny Beecher kitaralla. (AP Photo/Damian Dovarganes)

Asialla on vakavaa painoa sekä vauhdissa että historiassa.

Joey D’Ambrosio katselee patsasta Hendersonin kotinsa vaipassa, tummaa, persoonatonta hahmoa kädet ojennettuina ja pitelee kultaista levyä päänsä yläpuolella.

Se on aika raskasta, hän sanoo.



Perusmielessä sen on oltava hyvä 6 kiloa.

kuinka paljon pawn stars on arvoinen

Mutta se symboloi paljon raskaampaa: D’Ambrosion rooli rock ’n’ rollin popularisoinnissa.

Saksofonisti sai merkkinsä pääsystä Rock & Roll Hall of Fameen Bill Haley & His Cometsin jäsenenä vuonna 2012.

Hän soitti kaikissa bändihitteissä, Shake, Rattle and Roll, See You Later Alligator, Rocket 88, vain muutamia mainitakseni.

Mutta erityisesti yksi kappale muutti kaiken: Rock Around the Clock.

Se ei ollut ensimmäinen rock 'n' roll -levy.

Se ei ollut edes ensimmäinen rock 'n' roll -hitti.

Mutta juuri laulu vei musiikin valtavirtaan ennennäkemättömällä tavalla ja nousi listojen kärkeen kahdeksan viikon ajan, ja siitä tuli maailmanlaajuinen hitti, joka antoi uudelle sukupolvelle yhtä uuden musiikkiäänen.

Ihmiset etsivät jotain uutta, D’Ambrosio selittää. He halusivat omaa musiikkia. Kun he kuulivat ”Rock Around the Clock”, levyssä oli jotain, joka sai heidät päälle.

Kaikki alkoi D'Ambrosiolle 19 -vuotiaana.

Silloin hän liittyi Bill Haley & His Cometsiin kotimaassaan Philadelphiassa.

Kuulin, että hän aikoo palkata saksofonisti, D’Ambrosio muistelee olohuoneestaan ​​ja väläyttää usein hymyn yhtä kirkkaana kuin seinälle kiinnitetyt hohtavat kultalevyt. Hän ei koskaan käyttänyt saksofonia aikaisemmin. Soitin hänelle, tein koe -esityksen ja he palkkasivat minut.

Olin Dizzy Gillespie -kaveri, hän jatkaa. Joten kun kuuntelin musiikkia, kuulin sen eri tavalla. Kun menin harjoituksiin bändin kanssa, hän työskenteli ensimmäisen kappaleen kanssa, jonka hän aikoi nauhoittaa Deccan kanssa, Rock Around the Clock. oli. Hän oli maalaismies. Sanoin: 'Se menee paremmin tällä tavalla kuin sinulla on.'

Seuraavana päivänä he osuivat studioon ja tekivät historiaa.

Lopulta.

kuinka paljon jeff gordon tienaa vuodessa

D'Ambrosio jätti Cometsin vuonna 1955, perusti oman bändinsä, The Jodimarsin, ja muutti Las Vegasiin vuonna 1964. Hän soitti vävyjensä kanssa The Satellitesissa esiintyen esittelyhuoneissa eri puolilla kaupunkia, Sandsista Stardust ja paljon muuta.

Lopulta hän jätti musiikkiliiketoiminnan keskittyäkseen perhe -elämäänsä ja työskenteli Caesars Palacessa 27 vuotta, ensin jälleenmyyjänä ennen kuin hän valmistui kuoppia. 80 -luvun lopulla D’Ambrosio alkoi jälleen kiertää The Cometsin kanssa keikkaillen ympäri maailmaa Etelä -Afrikasta Espanjaan.

Nyt 85 -vuotiaana hän on klassisen Comets -kokoonpanon viimeinen elävä jäsen. Hän harjoittelee edelleen melkein joka päivä.

Tällä hetkellä etsin keikkaa, D'Ambrosio sanoo. Tykkään pelata, tiedätkö?

Äskettäin arkipäivän iltapäivällä D’Ambrosio kesti jonkin aikaa kertoa tarinan yhden kaikkien aikojen merkittävimmistä rock ’n’ roll -kappaleista.

Review-Journal: Legendan mukaan bändi melkein jätti Rock Around the Clockin tallennusistunnon, koska lautta Philadelphiasta New Yorkiin osui hiekkatankoon.

Joey D’Ambrosio: Oikein. Delaware -joella. Myöhästyimme istunnosta, pari tuntia. Mutta onnistuimme. Kun saavuimme sinne, OK, tässä on kappale, jonka aiomme tehdä, ”Rock Around the Clock”. Emme olleet koskaan kuulleet sitä. Heillä ei ollut edes esittelyä siitä.

Meillä oli kahden tunnin istunto, siinä kaikki. Kun he kuulivat bändin ja saivat äänen, insinöörit tasapainottivat kaiken, meillä oli vain noin tunti aikaa tehdä istunto. Joten teimme sen kerran. Sanoimme: Ei, ei liian hyvä. Tehdään se uudestaan. Teimme sen kahdesti. Toisen kerran saimme sen täydellisesti. Pelasimme sitä kuin harjoittelimme. Se tuli järjestelmän yli ja he sanoivat: Tämä on hienoa.

Aluksi et pitänyt kappaleesta, eikö? Luulit, että Thirteen Women, toinen sinä päivänä nauhoittamasi kappale, tulee olemaan hitti.

Näin ajattelimme. Näin he kertoivat meille. Siitä tuli A-puoli. Joten me teimme sen ensin ja he sanoivat: OK, tee se 'Rock' -juttu.

Joten teit vain kaksi kappaletta kappaleesta, joka lopulta muutti rock 'n' roll -historiaa?

Se todella teki. Asia oli, se ei ollut aluksi hitti.

Nauhoitit sen vuonna -54, mutta vasta vuonna -55 siitä tuli hitti.

Mitä tapahtui, tallensimme sen ja ajattelimme, ettei mitään tapahdu. Sitten he pyysivät meitä tekemään musiikkia Blackboard Jungle -elokuvaan. Tapahtuu niin, että elokuvan tuottajan poika oli makuuhuoneessaan ja soitti tallenteitaan. Ja hän sattui olemaan Rock Around the Clock. Hänen isänsä kuuli hänen soittavan sitä ja sanoi: Mikä se laulu on? Se on kappale, jota haluan käyttää tässä elokuvassa. Siihen se menee täydellisesti. Joten hän laittoi sen sinne. Emme tienneet siitä mitään. Meille ei edes kerrottu, että he aikovat tehdä sen.

Vuotta myöhemmin elokuva julkaistiin tuolla kappaleella. Se avasi elokuvan. No, elokuvasta tuli hitti. Tuolloin lapsilla, nuorilla, ei ollut vielä omaa musiikkia. He kuuntelivat edelleen Harry Jamesia ja big bändejä. Mutta kun tämä elokuva ilmestyi, he alkoivat nousta elokuvateatterin käytäville ja tanssia.

Milloin tajusit, että kappale oli hitti?

parhaat elokuvateatterit las vegasissa

Se vain hiipui meihin. Kuuntelemme näitä levyjokeja, ja he kaikki alkavat soittaa Rock Around the Clockia. He saavat lisää pyyntöjä. Se todella tarttui. Siitä tuli maailman ensimmäinen, ei vain täällä Yhdysvalloissa. Kaikki saivat tämän ennätyksen. Se oli swinging -musiikkia - vain swinging. Ja sitä he tarvitsivat. Siitä tuli iso, iso hitti.

Tein vain 43 dollaria tästä levystä. Se on kaikki, mitä hän koskaan maksoi minulle - minulle ja kavereille, jotka järjestivät sen. Muut komeetat olivat Bill Haleyn kumppaneita, ks. He saivat rahat. Rojaltit alkoivat tulla melko hyvin, tiedätkö? Voitte kuvitella, että rahaa tuli paljon. Mutta emme saaneet mitään rojaltirahoista. Ei mitään. Saimme vain 43 dollaria.

Et saanut rahaa, mutta autoit popularisoimaan rock'n'rollia tuleville sukupolville. Milloin tajusit laulun vaikutuksen?

Aloin todella ymmärtää sen, kun menit huvipuistoihin ja kuulit sen soittavan kaiuttimesta. Ja peliautomaatit alkoivat käyttää sitä. Siellä oli peliautomaatteja nimeltä Rock Around the Clock. Jalkapallopelit alkoivat käyttää sitä. He avasivat jokaisen jalkapallo -ottelun sunnuntai -iltapäivänä Rock Around the Clockilla. Silloin aloin todella ymmärtää, mitä meillä oli.

Ja sitten vuosia myöhemmin pääset Rock & Roll Hall of Fameen.

Todellakin. En koskaan odottanut sitä. Oli jännittävää saada esille. Siitä on nyt 60 vuotta, kun tallensimme sen. … Olen ainoa (alkuperäisen bändin) elossa. Olen viimeinen mohikaani.

Tutustua: Joey D ’Ambrosio

Suosikki hemmottelu: Tykkään hiihtää.

Lemmikkieläimet: Jack Russellinterrieri, Lulu. Hän on fiksu.

Suosikkiurheilulaji: Rakastan jalkapalloa, Eaglesia.

Lempielokuva: Forrest Gump.

Paikka, johon otat aina kävijöitä: Yleensä menemme vuorille.

Ruoka, jonka voit syödä joka päivä: Olen italialainen, siis spagettia ja lihapullia.

Paikka, jossa asuisit, ellei Las Vegas: San Francisco.