Lin-Manuel Miranda Net Worth

Paljonko Lin-Manuel Miranda on arvoinen?

Lin-Manuel Miranda Nettovarallisuus: 80 miljoonaa dollaria

Lin-Manuel Miranda nettovarallisuus ja palkka: Lin-Manuel Miranda on amerikkalainen säveltäjä, libretisti, sanoittaja, näyttelijä ja räppäri, jonka nettovarallisuus on 80 miljoonaa dollaria. Miranda tunnetaan todennäköisesti parhaiten menestyksekkäästä urastaan ​​Broadway-musikaalien maailmassa, ja hän on voittanut useita palkintoja uransa aikana. Monilahjainen taiteilija Miranda saa kriitikoiden suosiota siitä, toimiiko hän lavalla vai vetääkö jousia kulissien takana.

Aikainen elämä: Lin-Manuel Miranda syntyi 16. tammikuuta 1980 New Yorkissa. Puertoricolaisen juuren vanhemmat kasvattivat yhden sisarensa rinnalla, ja vieraili perheessään vähintään kerran vuodessa varttuessaan. Miranda intohimoinen musiikkiteatterista ensimmäisen kerran lukion aikana, kun hän kirjoitti omia musikaaleja.

Valmistuttuaan lukiosta Lin-Manuel siirtyi Wesleyanin yliopistoon. Toisen vuoden aikana hän kirjoitti varhaisen luonnoksen elokuvalle 'Korkeudessa'. Hänen koulunsa teatteriosasto hyväksyi näytelmän, ja Wesleyanin yliopisto esitti sen ensimmäisen kerran vuonna 1999. Yliopistossa ollessaan Miranda kirjoitti muita näytelmiä ja näytteli monissa koulutuotannoissa.

Ura: Vuoteen 2002 mennessä Miranda oli valmis herättämään 'Korkeudessa' -elämän ammatillisella näyttämöllä. Hän teki yhteistyötä kokeneen teatterijohtajan Thomas Kailin kanssa, jotta se tapahtuisi. Miranda ja joukko muita henkilöitä muokkaivat käsikirjoitusta, kun se esitettiin off-Broadwayn ulkopuolella, ja vuoteen 2008 mennessä he olivat valmiita debytoimaan musikaalin Broadwaylla ensimmäistä kertaa.

Pian 'In the Heights' oli ehdolla 13 Tony-palkintoon, mikä vie kotiin neljä - mukaan lukien paras musikaali ja paras pisteet. Lisäksi 'Korkeudessa' voitti parhaan musiikkiteatterialbumin Grammyn. Näytelmän kirjoittamisen lisäksi Lin-Manuel näytti myös Usnavin pääroolia näytelmässä ja ansaitsi tuloksena merkittävää kiitosta.

Seuraavan jakson aikana Miranda vei näytelmän Los Angelesiin, toistamalla taas pääosaa. Hän kirjoitti myös muita näytelmiä, myös espanjan kielellä. Koska hän oli nyt kuuluisa hahmo viihdemaailmassa, hänet kutsuttiin osallistumaan kappaleisiin erilaisiin musikaaleihin ja hän alkoi esiintyä myös televisiosarjoissa. Vuonna 2007 hän esiintyi jaksoissa Sopranot, House ja Sesame Street. Kaiken tämän sanottuaan Miranda työskenteli edelleen englanninopettajana vanhassa lukiossaan. Hän tuki myös itseään säveltämällä musiikkia erilaisiin mainoksiin.

Seuraavan ajanjakson aikana Lin-Manuel vakiinnutti itsensä myös räppärinä. Jo vuonna 2003 hän perusti hiphop-improvisaatioryhmän Freestyle Love Supreme, ja he alkoivat kiertää ympäri maailmaa 2000-luvulla. Heistä oli myös TV-ohjelman ja Broadway-musikaalin aihe.

Toinen merkittävä saavutus Lin-Manuel Mirandalle tuli vuonna 2011, kun Bring it On: The Musical kantaesitettiin. Miranda kirjoitti sanoitukset ja musiikin tälle musikaalille, ja myöhemmin sillä oli rajoitettu juoksu Broadwaylla vahvin arvosteluin. Vuonna 2012 hän varasi roolin `` Merrily We Roll Along '', hyvin vastaan ​​otettu Broadway-musikaali. Miranda kirjoitti myöhemmin sanoitukset ja musiikin 2121 Chump Streetille, joka debytoi vuonna 2014. Tuona vuonna hän esiintyi myös toisessa musikaalissa nimeltä Tick, Tick… ​​Boom!

Tänä aikana Miranda esiintyi myös rajoitetusti esiintymisissä elokuva- ja TV-projekteissa. Vuonna 2012 hän varasi pienen roolin Disneyn elokuvassa Timothy Greenin outo elämä. Hän esiintyi edelleen televisio-ohjelmissa, kuten 'Moderni perhe', 'Älä vahingoita' ja 'Kuinka tapasin äitisi'.

Vuonna 2015 Lin-Manuel Miranda vei uransa aivan toiselle tasolle menestyneimmän musikaalinsa '' Hamilton: An American Musical ''. Jo vuonna 2008 Miranda oli leikittänyt ajatuksella luoda musikaali, joka keskittyy Alexander Hamiltonin elämään. Hän vietti vuosia hienostamalla näytelmää ennen kuin hän oli valmis toimimaan pääosassa ja herättämään tarinan eloon lavalla. Esitys oli niin suosittu, että ihmiset ostivat arpalippuja vain saadakseen mahdollisuuden nähdä näytelmän. Kriitikot rakastivat myös elokuvaa Hamilton: American Musical, ja se voitti Tony-palkinnon parhaasta musikaalista monien muiden palkintojen joukossa.

Teatterimaailman ulkopuolella Lin-Manuel Mirandalla on vahvat yhteydet Disneyyn. Vuonna 2014 hän osallistui musiikkiin ja sanoituksiin Moana-elokuvaan. Ensi vuonna hän työskenteli Disneyn kanssa jälleen Star Wars: The Force Awakens -elokuvassa, ja hän osallistui yhden kappaleen kohtaukseen kantinassa. Vuonna 2017 hän työskenteli ääninäyttelijänä elokuvassa DuckTales, joka oli Gizmoduckin rooli. Hän soitti myös Jack-lamppua Disneyn live-action-uudelleenkäynnistyksessä, Mary Poppins Returns. Vuonna 2019 Miranda palasi jälleen Tähtien sota -elokuvaan The Rise of Skywalker -kirjoituksella, kirjoittamalla yhden kappaleen ja esiintymällä lyhyessä pienoiskuvassa vastarintataistelijana.

Vuoden 2020 tulos: Kesäkuun 2019 ja kesäkuun 2020 välisenä aikana Lin-Manuel ansaitsi 45 miljoonaa dollaria.

(Kuva: Rich Polk / Getty Images IMDb: lle)

Kuinka paljon Lin-Manuel Miranda saa Hamiltonin pois?

Vuoteen 2018 mennessä Hamilton oli kerännyt 365 miljoonaa dollaria. Vuodesta 2020 näyttely on tuottanut reilusti yli 500 miljoonaa dollaria. Lin-Manuel Mirandalla on Hamiltonin ainoana tekijänä, kirjailijana, säveltäjänä ja entisenä tähtinä 7 prosentin leikkaus lipputulojen bruttoarvosta. Eri raporttien mukaan tämä kauppa johtaa siihen, että Miranda ansaitsee 105 000 dollarin rojaltitarkistuksen joka viikko näyttelykierrosten aikana. Se on noin 5,5 miljoonaa dollaria vuodessa - Miranda ei koskaan nosta sormea. Vuoteen 2017 mennessä nämä rojaltit olivat ansainneet Mirandalle noin 12,7 miljoonaa dollaria.

Kaiken lisäksi Disney maksoi helmikuussa 2020 70 miljoonaa dollaria elokuvien oikeuksista Hamiltonille.

Kiinteistöt: Vuonna 2008 Miranda osti vanhemmilleen kiinteistön Inwoodin naapurustossa Pohjois-Manhattanilla. Hänen vanhempansa miehittivät 1125 neliömetrin asunnon vuoteen 2013 asti, ja sitten se tuotiin markkinoille vajaan miljoonan dollarin hintaan. Vuonna 2019 Lin-Manuel osti draamakirjakaupan New Yorkista. Manuel kirjoitti alkuperäisen luonnoksen elokuvalle In the Heights kirjakaupoissa vuosia aiemmin, ja hän osti myymälän pelastaakseen sen lopettamasta liiketoimintaa.

Lin-Manuel Miranda Net Worth

Lin-Manuel Miranda

Nettovarallisuus: 80 miljoonaa dollaria
Syntymäaika: 16. tammikuuta 1980 (41 vuotta vanha)
Sukupuoli: Uros
Ammatti: Näyttelijä, sanoittaja, säveltäjä, räppäri, näytelmäkirjailija, teatterinjohtaja
Kansalaisuus: Yhdysvallat
Viimeksi päivitetty: 2020
Kaikki nettovarallisuus lasketaan julkisista lähteistä saatujen tietojen perusteella. Tarvittaessa sisällytämme myös yksityisiä vinkkejä ja palautetta, joka on saatu julkkisilta tai heidän edustajiltaan. Työskentelemme ahkerasti varmistaaksemme, että luvumme ovat mahdollisimman tarkkoja, ellei toisin mainita, ne ovat vain arvioita. Olemme tyytyväisiä kaikkiin korjauksiin ja palautteeseen alla olevan painikkeen avulla. Teimmekö virheen? Lähetä korjausehdotus ja auta meitä korjaamaan se! Lähetä korjaus Keskustelu