Liz Taylor Net Worth

Paljonko Liz Taylor Worth on?

Liz Taylorin nettovarallisuus: 600 miljoonaa dollaria

Liz Taylor Net Worth: Liz Taylor oli brittiläisamerikkalainen näyttelijä, jonka nettovarallisuus oli kuollessaan 600 miljoonaa dollaria. Elizabeth oli muotikuvake humanitaarinen ja yksi kuuluisimmista Hollywood-tähdistä 1950- ja 1960-luvuilla. Hän aloitti lapsinäyttelijänä 40-luvun alussa, jatkoi menestyvän ja palkitun uran johtamista ruudulla koko 60-luvun ja pysyi merkittävänä julkishenkilönä kuolemaansa saakka vuonna 2011. Valokeilan ulkopuolella Taylor tunnettiin tapahtumarikkaasta henkilökohtaisesta toiminnastaan. elämä, joka sisälsi ylenmääräisen suihkulähteen elämäntavan, kahdeksan avioliittoa, useita sairauksia ja monia hyväntekeväisyystoimia.

Varhainen elämä ja uran alku: Elizabeth Rosemond Taylor syntyi vuonna 1932 Lontoossa, Englannissa, yhteiskunnallisesti merkittävien vanhempien Yhdysvalloista: taidekauppiaan Francis Lenn Taylorin ja eläkkeellä olevan näyttelijättären Sara Sothernin kanssa. Vuonna 1939 Euroopassa vallinneen sodan pelon takia hän ja hänen perheensä muuttivat Los Angelesiin, jossa Taylor osallistui Hawthornen kouluun. Kaliforniassa ollessaan nuori Taylor sai huomiota violettisilmänsä ja paksujen, tummien silmäripsiensa vuoksi, ja perheen teollisuuden ystävät kannustivat häntä koe-elokuviin. Alkuvuodesta 1941 Taylor kuuli sekä MGM: n että Universal Picturesin, ja päätyi tarjoamaan sopimuksia molemmilta.

Vuonna 1942 Taylor debytoi näyttelijällään pienellä roolilla elokuvassa 'On yksi syntynyt joka minuutti', minkä jälkeen hänen sopimus Universalin kanssa irtisanottiin. Toinen mahdollisuus tuli myöhemmin samana vuonna, kun Taylor pystyi esiintymään pienessä osassa MGM: n Lassie Come Home -elokuvaa. Hänelle annettiin kolmen kuukauden kokeilusopimus, joka jatkettiin normaaliksi seitsemän vuoden sopimukseksi vuoden 1943 alussa. Näyttelijä puhkesi täysin seuraavana vuonna, jolloin hänet otettiin 12-vuotiaana hevoskilpailudraamaan. 'Kansallinen sametti'. Elokuva oli lipputulot, kun se julkaistiin jouluna vuonna 1944, ja kun Taylor täytti 15 vuotta, häntä verrattiin vanhempiin Hollywood-tähtiin, kuten Lana Turneriin ja Ava Gardneriin. Taylorin teini-ikäisten merkittäviin elokuviin sisältyivät vuoden 1947 Elämä isän kanssa 1948-lukioaiheinen musikaali A Date with Judy ja romanttinen komedia Julia Misbehaves. Taylorin viimeinen murrosikä tuli Pikku naiset -sovelluksen sovituksella vuonna 1949.

Aikuisten roolit ja kriittiset voitot: Aikuisena Taylor alkoi jakautua kypsempiin rooleihin, kuten epäillyn Neuvostoliiton vakoojan vaimoon vuonna 1949 'Salaliittaja', ja tulevana morsiamena valmistautumassa häihinsä 1950-luvun 'Morsiamen isässä'. Taylorin suurin kriittinen suosiota saavutti kuitenkin A Place in the Sun vuonna 1951, jossa hän soitti hemmoteltua seurakuntaa vastakkaisilla tähdillä Montgomery Clift ja Shelley Winters. Elokuva oli osuma, keräsi kuusi Oscaria. Taylor seurasi tätä useilla MGM: n menestyksillä, mukaan lukien 1952: n 'Rakkaus on parempi kuin koskaan' ja 'Ivanhoe' ja vuoden 1954 'Viimeinen aika näin Pariisin', romanttinen draama Van Johnsonin kanssa.

Taylorin kriittisen menestyksen huippu saavutettiin 1950-luvun jälkipuoliskolla ja 60-luvun alussa. Silloin hän esiintyi James Deanin ja Rock Hudsonin rinnalla vuonna 1956 järjestetyssä Länsi-eepoksessa Giant. Seuraavana vuonna Taylor yhdistettiin entisen costar Montgomery Cliftin kanssa MGM: n sisällissodan draamaan Raintree Country. Näyttelijä soitti henkisesti häiriintyneestä eteläisestä belle-elokuvasta ensimmäisen Oscar-ehdokkuuden parhaaksi näyttelijäksi. Seuraavana oli vielä kolme peräkkäistä ehdokkuutta, 1958: n '' Kissa kuumalla peltikatolla '' - 1959: n '' Yhtäkkiä, viime kesä '', Costarring Katharine Hepburn ja Montgomery Clift, ja 1960: n 'BUtterfield 8', joissa hän soitti korkean luokan seksityöntekijää. Jälkimmäinen elokuva oli villi kaupallinen menestys, ja ansaitsi Taylorille ensimmäisen Oscar-palkintonsa.

Päättyessään MGM-sopimuksestaan ​​Taylor esiintyi 20th Century Foxin massiivibudjetissa 'Kleopatra', josta tuli vuoden 1963 suurin elokuva. Ilmestyi tulevan aviomiehen Richard Burtonin rinnalla, jonka kanssa hänellä oli avioliiton ulkopuolella kulissien takana, Taylorista tuli ensimmäinen. näyttelijälle maksetaan miljoona dollaria roolistaan. Taylor ja Burton ilmestyivät myöhemmin yhdessä The V.I.P.s -lehdessä ja jatkoivat työskentelyä Costarina koko 1960-luvun superparina. Yhteistyön apogeeniksi tuli 1966: n 'Who's Afraid of Virginia Woolf?' -Sovellus Edward Albee -näytökseen, jossa he soittivat katkera, riitelevä aviopari. Taylorin suorituskyvystä tuli uransa kriitikoiden ylistämä, ja hän sai toisen Oscar-palkinnon parhaasta näyttelijästä.

Liz Taylor

Hulton-arkisto / Getty Images

Uran lasku ja eläkkeelle siirtyminen: Painon nousu ja kyvyttömyys pysyä mukana uusien Hollywood-tähtien, kuten Jane Fondan, glamourissa, Taylorin ura laski 60-luvun lopulla. Hän jatkoi elokuvissa esiintymistä 70-luvulla, mutta hänen kriittiset ja kaupalliset menestyksensä olivat suurelta osin hänen takanaan. 80-luvun alkupuolella hän yritti haastaa itsensä ja otti Regina Giddensin johtavan roolin Broadway-tuotannossa The Little Foxes. Viime vuosikymmenen aikana Taylor esiintyi enimmäkseen televisioon tehdyissä tuotannoissa, kuten 'Malice in Wonderland', 'There must be a pony' ja 'Sweet Bird of Youth'. 1990-luvulla ja 2000-luvun alkupuolella tehdyn työtön jälkeen Taylor ilmoitti jäävänsä eläkkeelle omistamaan aikansa hyväntekeväisyyteen.

Henkilökohtainen elämä: Taylorin aikuisvuotta leimasi voimakas tiedotusvälineiden huomio hänen romanttisessa elämässään, joka sisälsi skandaalisia asioita ja kahdeksan avioliittoa. Ensimmäinen avioliitto solmittiin Hiltonin perillisen Conrad Hilton Jr: n kanssa, jonka hän avioitui 18-vuotiaana. Kaksi erosivat kahdeksan kuukauden kuluessa, kun Hilton paljasti olevansa väärinkäyttäjä ja alkoholisti. Taylorin toinen avioliitto oli näyttelijä Michael Wildingin kanssa vuonna 1952, ja heillä oli kaksi poikaa, ja he erosivat vuonna 1957. Tuona vuonna Taylor meni naimisiin tuottaja Mike Toddin kanssa ja sai yhden tyttären. Vuonna 1958 Todd kuoli lentokoneen onnettomuudessa. Pian sen jälkeen näyttelijä aloitti suhteen naimisissa olevan Eddie Fisherin kanssa, mikä johti skandaaliin. He menivät kuitenkin myöhemmin naimisiin vuonna 1959. Taylor aloitti Cleopatran kuvaamisen aikana vuonna 1962 uuden miehen miehen kanssa, josta tuli hänen kuuluisa näyttökumppaninsa: Richard Burton. He menivät naimisiin vuonna 1964 Taylorin avioeron jälkeen Fisherista kymmenen vuotta myöhemmin, Taylor ja Burton erosivat. Vuonna 1975 molemmat menivät naimisiin toisen kerran ja erosivat toisen kerran vuonna 1976. Pian sen jälkeen Taylor tapasi ja meni naimisiin republikaanipoliitikon John Warnerin kanssa, jonka vaalikampanjassa hän työskenteli. Tylsistyneenä ja yksinäisenä Washingtonissa Taylor erosi Warnerista vuonna 1982. Näyttelijä jatkoi treffaa näyttelijä Anthony Gearyn kanssa ja oli kihloissa lyhyesti lakimies Victor Lunan ja liikemies Dennis Steinin kanssa. Hänen seitsemäs ja viimeinen aviomiehensä oli rakennustyöläinen Larry Fortensky, heidän suhteensa kesti vuosina 1991-1996.

Tarinallisen rakkauselämänsä lisäksi Taylor oli tuottelias aktivismissa ja hyväntekeväisyydessä. Hän oli yksi ensimmäisistä julkkiksista, joka lisäsi tietoisuutta HIV / aidsista ja auttoi keräämään yli 270 miljoonaa dollaria asiaan. Taylor myös todisti ennen kongressia mainostamalla Ryan White Care Act -lakia ja perusti useita organisaatioita keräämään rahaa tutkimukseen ja tarjoamaan tukipalveluja taudista kärsiville.

Lisäksi Taylor oli innokas juutalaisten ja sionististen syiden kannattaja siirtyessään juutalaisuuteen vuonna 1959. Hän auttoi keräämään rahaa juutalaisen kansallisen rahaston hyväksi ja oli Simon Wiesenthalin keskuksen johtokunnassa.

Kuolema ja perintö: Taylor käsitteli lukuisia vammoja ja sairauksia koko elämänsä ajan luumurtumista melkein kuolemaan johtaneisiin keuhkokuumeihin. Runsas tupakoitsija hänestä tuli myös riippuvainen alkoholista ja kipulääkkeistä, ja hän lopulta suljettiin pyörätuoliin selän ongelmien takia. Vuonna 2011, kuusi viikkoa sairaalahoidon vuoksi kongestiivisen sydämen vajaatoiminnan vuoksi, Taylor kuoli 79-vuotiaana.

Tänään Taylorilla on syvällinen perintö, ja aktiviteettinsa ansiosta hänellä on maine LGBTQ-kuvakkeena. Oscar-palkintojen lisäksi hänelle annettiin presidentin kansalaisten mitali tunnustuksena hänen hyväntekeväisyystyössään. Hän sai myös arvostettuja kunnianosoituksia, kuten AFI: n elämänhankintapalkinnon, Cecil B.DeMille -palkinnon, Screen Actors Guildin kunniapalkinnon ja Britannian valtakunnan ritarikunnan komentajan arvonimen. Vuonna 1999 American Film Institute nimesi Taylorin kaikkien aikojen seitsemänneksi suurimmaksi naisnäyttelijälegendaksi.

Liz Taylor Net Worth

Elizabeth Taylor

Nettovarallisuus: 600 miljoonaa dollaria
Syntymäaika: 27. helmikuuta 1932 - 23. maaliskuuta 2011 (79 vuotta vanha)
Sukupuoli: Nainen
Korkeus: 5 m 2 tuumaa (1,6 m)
Ammatti: Näyttelijä, elokuvantuottaja
Kansalaisuus: Yhdysvallat
Viimeksi päivitetty: 2021

Liz Taylor Ansiot

Napsauta laajentaaksesi
 • Flintstones 2 500 000 dollaria
 • Poker Alice 500 000 dollaria
 • Pohjoinen ja eteläinen 200 000 dollaria
 • Malice in Wonderland 1 000 000 dollaria
 • Peilihalkeama oli 250 000 dollaria
 • Talvi tappaa 100000 dollaria
 • Ainoa peli kaupungissa 1 250 000 dollaria
 • Salainen seremonia 1 000 000 dollaria
 • Puomi! 1 250 000 dollaria
 • Koomikot 500 000 dollaria
 • Shrewin kesyttäminen 50% bruttomäärästä
 • Kuka pelkää Virginia Woolfia? 1100000 dollaria 10% bruttomäärästä
 • Sandpiper 1 000 000 dollaria
 • Elizabeth Taylor Lontoossa 387500 dollaria
 • Kleopatra 1 000 000 dollaria 10% bruttomäärästä
 • BUtterfield 8 150000 dollaria
 • Yhtäkkiä viime kesänä 500 000 dollaria
 • Kissa kuumalla peltikatolla 4750 dollaria viikossa
 • Jättiläinen 175000 dollaria
 • Ivanhoe 5500 dollaria viikossa
 • Paikka auringossa 1500 dollaria viikossa
 • Rohkeus Lassielle 750 dollaria viikossa
 • Lassie Come Home 100 dollaria / viikko
 • Joka minuutti on syntynyt 200 dollaria viikossa
Kaikki nettovarallisuus lasketaan julkisista lähteistä saatujen tietojen perusteella. Tarvittaessa sisällytämme myös yksityisiä vinkkejä ja palautetta, joka on saatu julkkisilta tai heidän edustajiltaan. Työskentelemme ahkerasti varmistaaksemme, että luvumme ovat mahdollisimman tarkkoja, ellei toisin mainita, ne ovat vain arvioita. Olemme tyytyväisiä kaikkiin korjauksiin ja palautteeseen alla olevan painikkeen avulla. Teimmekö virheen? Lähetä korjausehdotus ja auta meitä korjaamaan se! Lähetä korjaus Keskustelu