Missy Elliottin ensimmäinen naispuolinen räppäri valittiin Songwriters Hall of Fameen

TIEDOSTO - Tässä 7. heinäkuuta 2018 julkaistussa tiedostovalokuvassa Missy Elliott esiintyy vuoden 2018 Essence -festivaalilla New Orleansissa. Missy Elliott tekee historiaa ensimmäisenä naisräppärinä, joka otettiin mukaan lauluntekijöihin ...TIEDOSTO - Tässä 7. heinäkuuta 2018 julkaistussa tiedostovalokuvassa Missy Elliott esiintyy vuoden 2018 Essence -festivaalilla New Orleansissa. Missy Elliott tekee historiaa ensimmäisenä naisräppärinä, joka valittiin Songwriters Hall of Fameen, jonka vuoden 2019 luokkaan kuuluu myös legendaarinen brittiläinen laulaja Cat Stevens ja country-folk-ikoni John Prine. Organisaatio julkisti uuden osallistujaryhmän lauantaina 12. tammikuuta 2019. (Kuva: Amy Harris/Invision/AP, tiedosto) TIEDOSTO - Tänä lauantaina, 24. syyskuuta 2016, tiedostokuva, muusikko Yusuf Cat Stevens esiintyy vuoden 2016 Global Citizen Festival -tapahtumassa Central Parkissa New Yorkissa. Missy Elliott tekee historiaa ensimmäisenä naisräppärinä, joka valittiin Songwriters Hall of Fameen, jonka vuoden 2019 luokkaan kuuluu myös legendaarinen brittiläinen laulaja Stevens ja country-folk-ikoni John Prine sekä muut, jotka järjestö ilmoitti lauantaina 12. tammikuuta 2019. (Kuva: Evan Agostini/Invision/AP, tiedosto) TIEDOSTO - Tässä keskiviikkona 13. syyskuuta 2017 arkistokuvassa John Prine esiintyy Americana Honors and Awards -näyttelyssä Nashvillessä, Tenn. Missy Elliott tekee historiaa ensimmäisenä naisräppärinä, joka valittiin Songwriters Hall of Fameen, jonka 2019 -luokka sisältää myös legendaarisen brittiläisen laulajan Cat Stevensin ja country-folk-ikonin Prine ja muita, jotka järjestö ilmoitti lauantaina 12. tammikuuta 2019. (AP Photo/Mark Zaleski, Tiedosto) TIEDOSTO - Tässä 30. lokakuuta 2012 julkaistussa tiedostovalokuvassa Tom T. Hall saapuu 60. vuotuiseen BMI Country Awards -tapahtumaan Nashvillessä, Tennesseessä. Missy Elliott tekee historiaa ensimmäisenä naisräppärinä, joka valittiin Songwriters Hall of Fameen, jonka 2019 -luokka Mukana on myös legendaarinen brittiläinen laulaja Cat Stevens ja country-folk-ikoni John Prine sekä lauluntekijä Hall ja muut, jotka järjestö ilmoitti lauantaina 12. tammikuuta 2019. (Kuva: Wade Payne/Invision/AP, tiedosto)

NEW YORK-Missy Elliott tekee historiaa ensimmäisenä naisräppärinä, joka valittiin Songwriters Hall of Fameen, jonka vuoden 2019 luokkaan kuuluu myös legendaarinen brittiläinen laulaja Cat Stevens ja country-folk-ikoni John Prine.

Järjestö julkisti uuden valittavan ryhmän lauantaina. Muita osallistujia ovat Tom T. Hall, jota Johnny Cash kutsui kaikkien aikojen suosikki lauluntekijäkseen; Jack Tempchin, joka kirjoitti kappaleita Eaglesille ja Glenn Freyn soololevyille; ja Dallas Austin, TLC: n, Monican, Pinkin, Boyz II Menin, Madonnan ja muiden radiohittien takana oleva lauluntekijä.

Elliott on vasta kolmas räppäri, joka on astunut Songwriters Halliin Jay-Z: n ja Jermaine Duprin vuonna 2017 ja 2018 esittelyjen jälkeen. Vaikka hän on kirjoittanut omia rappejaan, Elliott on myös lainannut kirjoitustaitojaan kaikille Beyoncesta Whitney Houstoniin ja edesmenneeseen ikoni Aaliyahiin.Uusi lauluntekijöiden luokka otetaan virallisesti käyttöön 13. kesäkuuta Marriott Marquis -hotellissa New Yorkissa. Lauluntekijät ovat oikeutettuja perehdyttämiseen hittikappaleiden kirjoittamisen jälkeen vähintään 20 vuoden ajan.

Stevens, joka myös käyttää Yusufia (nimi, jonka hän käytti kääntyessään), on ollut arvostettu kirjailija debyyttinsä julkaisemisen jälkeen vuonna 1967. Hänellä on ollut joukko 40 suosituinta hittiä Peace Trainista Morning Has Brokeniin. Ja ensimmäinen leikkaus on syvin, jonka hän kirjoitti viisi vuosikymmentä sitten, on tullut hitti useille taiteilijoille, mukaan lukien Rod Stewart ja Sheryl Crow.

Prinen osallistuminen on erikoista, koska hän oli ehdolla tämän vuoden Rock and Roll Hall of Fameen, mutta ei päässyt leikkaukseen. 72-vuotiaasta on tullut miellyttävä lauluntekijäguru monille Nashvillen lahjakkaille nuorille taiteilijoille, kuten rokkari Dan Auerbach Mustista avaimista, maakapinallinen Sturgill Simpson ja naimisissa olevat amerikkalaiset rakkaat Jason Isbell ja Amanda Shires.

—————

Online:

https://www.songhall.org/