Monty Hall, TV: n ”Let's Make a Deal”, isäntä kuolee

Monty Hall saapuu Palm Springs International Film Festival Awards -gaalaan Palm Springs Convention Centerissä Palm Springsissä, Kaliforniassa, vuonna 2014. (Kuva: Jordan Strauss/Invision/AP, Tiedosto)Monty Hall saapuu Palm Springs International Film Festival Awards -gaalaan Palm Springs Convention Centerissä Palm Springsissä, Kaliforniassa, vuonna 2014. (Kuva: Jordan Strauss/Invision/AP, Tiedosto) Hugh Hefner, keskusta, saa tähden Hollywoodin Walk of Famelle Los Angelesissa vuonna 1980. Hollywoodin kunniapormestari Monty Hall, oikealla, pitää köyden, joka on kiinnitetty uuteen tähtiin Hefnerin kanssa. (AP -valokuva/ tiedosto) Monty Hall, vasemmalla, toinen vuosittainen George Burnsin elinikäinen palkinto, nauraa George Burnsin kanssa United Jewish Fund -kunnianosoituksessa humanitaariselle hallille Los Angelesin Century City -osassa vuonna 1993. (AP Photo/Julie Markes, File) Monty Hall saapuu CBS CW Showtime Summer Press -kiertuejuhliin San Marinossa, Kaliforniassa, vuonna 2009. (AP Photo/Dan Steinberg, tiedosto) Wayne Brady, oikeassa, antaa elämäntyöpalkinnon Monty Hallille 40. vuotuisessa Daytime Emmy Awards -tapahtumassa Beverly Hillsissä, Kaliforniassa, vuonna 2013. (Kuva: Chris Pizzello/Invision/AP, tiedosto) Wayne Brady, vasemmalla, näyttää televisiopelien juontajana Monty Hallilta, joka vastaa kysymykseen uudesta Let's Make A Deal -peliesityksestä CBS Summer Press Tourilla Pasadenassa, Kaliforniassa, vuonna 2009. (AP Photo/Dan Steinberg, Tiedosto)

BEVERLY HILLS, Kalifornia.-Monty Hall, geniaalinen TV-ohjelmien juontaja, jonka pitkäaikainen Let's Make a Deal -kauppa kävi kauppaa rahan ja tavaroiden rakkaudesta ja jonka ovella auto oli takana, on kuollut. Hän oli 96.

donald trump jr. nettovarallisuus

Hall, joka oli ollut huonokuntoinen, kuoli lauantaiaamuna sydämen vajaatoimintaan kotonaan Beverly Hillsissä, kertoi tyttärensä Sharon Hall Los Angelesista.

Hallin yhdessä luoma Let's Make a Deal debytoi päiväsaarina NBC: ssä vuonna 1963 ja siitä tuli tv-katkelma. Seuraavien neljän vuosikymmenen aikana se esitettiin myös parhaana aikana, syndikoinnissa ja kahdessa lyhyessä esityksessä muiden isäntien kuin Hallin johdolla.The Odd Couple -jakson jaksossa Felix Unger (Tony Randall) ja Oscar Madison (Jack Klugman) esiintyivät kiistelevinä vieraina Hallin ohjelmassa.

Kilpailijat valittiin studioyleisöstä - pukeutuneena epätavallisesti eläimiin, klovneihin tai sarjakuvahahmoihin houkutellakseen isännän huomion - ja he aloittivat pelin vaihtamalla oman esineensä palkinnoksi. Sen jälkeen oli kyse palkinnon vaihtamisesta käsiin muihin, jotka olivat piilossa ovien, verhojen tai laatikoiden takana, ja sen puheenjohtajana oli pitkäjalkainen hymyilevä Carol Merrill.

Kysely Haluatko oven 1, nro 2 vai nro 3? Siitä tuli suosittu saalislause, ja mahdollisuus voittaa uusi auto oli äärimmäisen kiireellinen. Palkinnot voivat olla auto tai minkkitakki tai arvoton esine, joka on nimeltään zonk.

Energistä, nopeasti ajattelevaa Hallia, joka oli näky sivukalvoillaan ja värikkäillä urheilutakkeillaan, pidettiin täydellisenä isäntänä Alex McNeilin viitekirjassa Total Television.

Monty piti esityksen liikkeellä, kun hän kohteli törkeästi pukeutuneita ja toisinaan ahneita kilpailijoita kohteliaasti; on vaikea kuvitella kenenkään muun kuin Hallin toimivan kaupankäynnin alueella yhtä sujuvasti, McNeil kirjoitti.

Hallille vuorovaikutus oli helppoa.

Olen ihmiset, hän sanoi PBS -dokumenttisarjassa Pioneers of Television. Ja niin en välitä siitä, hyppivätkö he minun päälleni, enkä välitä, jos he huutavat ja he pyörtyvät - ne ovat minun kansani.


'Kaupan' vaikutus

Pelinäytös sai aikaan akateemisen harjoituksen, jossa oppilaita pyydetään punnitsemaan tämä kysymys: Arvaamalla, mikä kolmesta ovesta voisi peittää palkintoauton, ja kun yksi ovi on poistettu mahdollisuudesta, vaihda valintasi siihen, jota et tehnyt ei valita?

Palapeli herätti kiivaita keskusteluja Marilyn vos Savantin Parade -lehden sarakkeessa. (Vastaus Monty Hall -ongelmaan, Hall ja muut sanoivat, oli kyllä, vaihda - mutta vain jos kilpailu on järjestetty niin, että isäntä ei voi vääristää tuloksia tarjoamalla joillekin vieraille mahdollisuuden vaihtaa ovia ja antamatta muille sama vaihtoehto.)

Viiden vuoden NBC-palvelun jälkeen Let's Make a Deal muutti ABC: hen vuonna 1968 ja esitettiin verkossa vuodesta 1976, mukaan lukien prime-time stints. Se siirtyi syndikointiin 1970- ja 1980-luvuilla ja palasi NBC: hen vuosina 1990-91 ja uudelleen vuonna 2003.

Hänen nimensä ja esityksensä ovat osa kieltä. Tyypillinen on lainaus vuoden 2006 Daytona Beachin (Florida) News-Journal -profiilissa, jossa kerrotaan ei-hölynpölystä velkakirjasta, joka sanoo: 'En ole Monty Hall ja tämä ei ole' Tehdään kauppa '.

missä hotellissa krapula kuvattiin

Hall vieraili myös komediasarjoissa ja esiintyi TV-mainoksissa. Ja peliesityksen tuoman vaurauden avulla hän teki hyväntekeväisyyttä ja keräsi avokieltään. Hän vietti siihen 200 päivää vuodessa, hän sanoi arvioidessaan 1990 -luvun lopulla, että hän oli houkutellut lahjoittajilta 700 miljoonaa dollaria.

Hänen tyttärensä Sharon arvioi, että Hall onnistui keräämään lähes miljardi dollaria hyväntekeväisyyteen elämänsä aikana.

Toinen tytär, Joanna Gleason, on pitkäaikainen Broadwayn ja tv -näyttelijä. Hän voitti Tony -palkinnon vuonna 1988 Into the Woods -musikaalin musikaalin parhaasta näyttelijästä ja oli ehdolla Tonys -palkinnon saajaksi kaksi kertaa.

Alkuaikoina Kanadassa

kuinka paljon eazy e:n arvoinen oli, kun hän kuoli

Syntynyt Monty Halparin Winnipegissä, Manitobassa, Kanadassa, Hall kasvoi masennuksen aikana. Vuonna 1942 Hall teki käsityötä silloin, kun varakas muukalainen tarjoutui maksamaan korkeakouluopetuksestaan ​​sillä ehdolla, että hän maksoi rahat takaisin, sai huippuluokan arvot, piti hyväntekijänsä nimettömänä ja suostui auttamaan toista.

Hall paljasti vain edesmenneen Max Freedin nimen noin 30 vuotta myöhemmin.

Hall sai tutkinnon Manitoban yliopistosta tavoitteenaan tulla lääkäriksi. Häneltä evättiin pääsy lääketieteelliseen kouluun, Hall sanoi myöhemmin, koska hän oli juutalainen ja joutui vähemmistöopiskelijoiden pääsyä rajoittaviin kiintiöihin.

Jokainen köyhä lapsi haluaa päästä johonkin ammattiin, ja minun tapauksessani halusin päästä lääketieteeseen tullakseen lääkäriksi. … Unelmani lääkkeestä haihtuivat, Hall sanoi The Canadian Pressin haastattelussa 2002.

Sen sijaan hän kääntyi viihteen puoleen. Hän testasi taitojaan ensin radiossa ja muutettuaan New Yorkiin vuonna 1955 ja myöhemmin Los Angelesiin hän aloitti työskentelyn monissa televisio -ohjelmissa. Hänen isännöimiensä ohjelmien joukossa olivat Cowboy Theatre vuonna 1957, Keep Talking, 1958 ja Video Village vuonna 1960.

Hän teki yhdessä kirjailija-tuottaja Stefan Hatosin kanssa Let's Make a Dealin.

Näyttelyn juuret löytyvät The Auctioneer -pelinäyttelyhallista, joka järjestettiin Torontossa 1950 -luvulla. Huutokaupanpitäjä oli kaunis jalankulkijaohjelma viimeiseen 10 minuuttiin asti, jolloin hän vaihtoi yleisön jäseniä, Hall kertoi Daily Heraldille Chicagon esikaupunkialueelta vuonna 2000.

Se oli paljon jännittävämpää kuin esityksen ensimmäiset 20 minuuttia, hän muisteli.

Hallin lisäksi Let's Make a Dealin juontajana olivat Bob Hilton (1990) ja Billy Bush (2003). Mutta Hall oli viimeksi todettu TV: n suureksi jälleenmyyjäksi, kuten ohjelma esitti, mikä hän piti ainakin lievästi hämmentävänä.

Kun People -lehden haastattelija ehdotti vuonna 1996, että Let's Make a Deal olisi hänen epitafiansa, Hall vastasi hämmentyneenä: Laitat sen hautakivelleni, ja minä tapan sinut.

Kunnioitetaan hyväntekeväisyystoimista

Sharon Hall sanoi kuitenkin, ettei Hall koskaan kieltäytynyt nimikirjoituksesta ja käytti mainettaan muiden auttamiseen.

Hänen perheensä taloudelliset olosuhteet ja lapsuuden onnettomuus herättivät tätä hyväntekeväisyyshalua, Hall sanoi.

7 -vuotiaana hän poltti vakavasti kattilassa kiehuvaa vettä ja toipui pitkään.

Kun olet ollut niin sairas, viettänyt vuoden koulusta, tunnistat itsesi ihmisten kanssa, joilla on näitä vaivoja ja sairauksia, hän kertoi Palm Beach (Fla.) Postille vuoden 2003 haastattelussa. Ja kun kasvaa köyhäksi, tunnistat tarvitsevat ihmiset.

frank american pickersin nettovarallisuudesta

Hallia palkittiin toistuvasti hyväntekeväisyyspyrkimyksistään ja palkittiin muun muassa Kanadan ritarikunta, Manitoban ritarikunta ja Variety Clubs Internationalin humanitaarinen palkinto. Osastot nimettiin hänen kunniakseen Mount Sinai -sairaalassa Torontossa, Hahnemannin yliopistollisessa sairaalassa Philadelphiassa ja muissa terveyskeskuksissa.

Hall ja hänen vaimonsa Marilyn Plottel menivät naimisiin vuonna 1947. Hän kuoli aiemmin tänä vuonna.

Tyttäriensä lisäksi Hallista selviää hänen poikansa Richard; veli, Robert Hall Torontosta, Kanada, ja viisi lastenlasta.

Hall Las Vegasissa

Monty Hall, joka hurmasi yleisön Let's Make a Dealilla ja joskus ylitti Las Vegasin etsien ehkä mitä tahansa verhon nro 2 takana.

Hän esiintyi kabaree -yökerhossa Saharassa vuonna 1971 ja hänet valittiin Las Vegas Hiltoniin (nykyään Westgate) American TV Game Show Hall of Fameen vuonna 2007.

Päivitetty versio Let's Make a Dealista, pääosassa Wayne Brady Hallin isäntäroolissa, nauhoitettu Tropicanassa vuonna 2009. Aristocrat Technologiesilla on nyt kasinoilla Let's Make a Deal -paikka, jossa esiintyy Brady.

danny thomasin nettovarallisuus kuollessaan

Tämä on ollut vauvani 46 vuotta, Hall kertoi Las VegasJournalille vuonna 2009, jolloin hän toimi isäntä-emeritus- ja show-konsulttina.

Hän selitti, että Let's Make a Deal -kierteen kaikki jännittävät, ja sen pukuverhoiltu, kylttejä heiluttava yleisö kehittyi. Vuonna 1963 hän kertoi RJ: lle, että kilpailijat saapuivat tärkkelyspukuissa ja vaatimattomissa mekkoissa, kunnes yksi nainen, joka halusi saada Hallin valitsemaan hänet, nosti merkin.

Siinä luki: 'Ruusut ovat punaisia, violetit ovat sinisiä, tulin tänne käsittelemään sinua', Hall muistelee. Valitsin hänet, sitten kaikki alkoivat tulla merkkejä, sitten hauskoja hattuja. NBC kutsui minut kokoukseen sanomalla: ”Sinulla on ihmisiä pukeutuneena kuin se olisi Halloween, mitä aiot tehdä asialle?” Minä sanoin: ”Ehdottomasti mitään. Tämä on televisio, kuvallinen. '

- Matthew Crowley, Las VegasJournal