'Enemmän kuin Miyagi' -elokuva tutkii Pat Moritan monimutkaista elämää

Pat Morita hänen kanssaanPat Morita elokuvassa Karate Kid, Ralph Macchio. (Evelyn Guerrero-Morita) Juliste 'Enemmän kuin Miyagi: Pat Moritan tarina'. Pat Morita Morita aloitti show-liiketoiminnan vasta 30-vuotiaana. (Evelyn Guerrero-Morita) Pat Morita ja Evelyn Guerrero-Morita yhdistyivät uudelleen vuonna 1992 Las Vegasissa, missä pari meni naimisiin kaksi vuotta myöhemmin ja lopulta tekivät kotinsa. (Evelyn Guerrero-Morita) Halusin, että hänen tarinansa on todistus ihmisen hengen kestävyydestä, sanoo Evelyn Guerrero-Morita edesmenneestä aviomiehestään Pat Moritasta. Samalla halusin tutkia hänen elämänsä haurautta. (Evelyn Guerrero-Morita) 'On ihme, että hän pystyi voittamaan nämä uskomattomat kertoimet ja saavuttamaan niin suuren menestyksen', sanoo Evelyn Guerrero-Morita edesmenneestä aviomiehestään Pat Moritasta. (Evelyn Guerrero-Morita) Nuori Pat Morita varhaisista päivistään stand-up-koomikkona. (Evelyn Guerrero-Morita) Xolo Mariduea näyttelee Miguel Diazina kuvaa herra Miyagista (Pat Morita) jakson 309 jaksossa Cobra Kai. (Curtis Bonds Baker/Netflix) Ralph Macchio seisoo Pat Moritan kuvan edessä Miyagina Cobra Kai -elokuvan kohtauksessa. (Bob Mahoney/Netflix) Martin Kove, vasemmalta, Ralph Macchio ja Pat Morita elokuvassa The Karate Kid. (Sony Pictures Entertainment) Ralph Macchio, vasemmalla, ja Pat Morita elokuvassa The Karate Kid. (Sony Pictures Entertainment) Ralph Macchio vasemmalla ja Pat Morita Karate Kid -elokuvan kohtauksessa. (Sony Pictures Entertainment) Ralph Macchio vasemmalla ja Pat Morita Karate Kid -elokuvan kohtauksessa. (Sony Pictures Entertainment) Lapsena Pat Moritan vaimo Evelyn Guerrero asui serkkunsa Lenny Brucen kanssa, joka nähtiin täällä vuonna 1963. Guerreron täti ja Brucen äiti, Sally Marr, palvelivat Moritan mentorina. (AP Photo/John Lindsay) Nuori Pat Morita varhaisista päivistään stand-up-koomikkona. (Evelyn Guerrero-Morita)

Teini -ikäisenä Evelyn Guerrero asui serkkunsa Lenny Brucen kanssa, kun hän taisteli säälittävyyttä ja heroiiniriippuvuutta vastaan. Näyttelijänä hän teki itselleen nimen Donnana kolmessa Cheech & Chong -elokuvassa. Joten ei ehkä ole täysin yllättävää, että hänen elämänsä rakkaus osoittautui koomikoksi, jolla oli raittiusongelmia.

Shokki on, että koomikko oli Noriyuki Pat Morita, rakastettu Happy Days -näyttelijä ja Karate Kid Oscar -ehdokas, jonka kuusi vuosikymmentä juominen vaikutti hänen kuolemaansa Las Vegasissa vuonna 2005.

Niille, jotka eivät tunteneet häntä, Moritan alkoholismi vaikuttaa täysin luonteeltaan. Dokumentti Enemmän kuin Miyagi: Pat Moritan tarina, jonka on tuottanut Guerrero-Morita ja joka on saatavana perjantaina digitaalisesti sekä DVD- ja Blu-ray-levyinä, on tehty näille katsojille.

Halusin, että hänen tarinansa todistaa ihmishengen kestävyydestä, sanoo pitkäaikainen Las Vegan, joka muutti Moritan kanssa laaksoon sen jälkeen, kun he menivät tänne vuonna 1994. Ja samalla halusin tutkia haurautta hänen elämänsä.

Elokuva rakentuu Moritan kirjoittamien muistelmien ympärille, mutta ei koskaan päättynyt. Viimeinen kolmasosa käsittelee alkoholismiaan, aiheen, jota Guerrero-Morita epäröi sisällyttää. En halunnut sen määrittelevän häntä, hän sanoo. En halunnut ihmisten kävelevän pois ja sanovan: 'Voi kuinka surullinen tarina.'

kuinka paljon donnie wahlberg on arvoinen

Mutta edesmennyt näyttelijä lupasi kertoa tarinansa - kaiken.

Se on voittoisa tarina, hän sanoo. Kuuntele, se on ihme, että hän pystyi voittamaan nämä uskomattomat kertoimet ja saavuttamaan niin suuren menestyksen.

Vaikea alku

Saatuaan selkärangan tuberkuloosin 2-vuotiaana Morita vietti seuraavat yhdeksän vuotta sairaaloissa, suurimman osan ajasta liikkumattomana. Seitsemän vuoden ajan hän oli valettu harteiltaan polvilleen.

kuinka paljon patrick swayze oli arvoinen

Kun hänet lopulta vapautettiin, Morita vietiin suoraan Arizonan internointileirille, jossa hänen vanhempansa olivat vankilassa. Hänen isoisänsä johti leirin bootleg sake -operaatiota, joka auttoi häiritsemään vankien sanomattomia olosuhteita. Morita, joka viettäisi kolme vuotta siellä lukittuna, alkoi juoda 12 -vuotiaana.

Hän kantoi vankeuden kauhuja koko elämänsä, Guerrero-Morita sanoo.

milloin american ninja warrior on kuvattu

Nuoren miehen unelmat lääketieteellisestä oppilaitoksesta katkesivat, kun hänen apuaan tarvittiin Sacramentossa, Kaliforniassa, hänen vanhempiensa avaamassa kiinalaisessa ravintolassa - tuolloin, niin pian toisen maailmansodan jälkeen, japanilainen ravintola ei ollut kaupallisesti kannattava.

Morita aloittaisi show-liiketoiminnan vasta 30-vuotiaana, jolloin silloin 12-vuotias Guerrero tapasi miehen, jonka kanssa hän menisi naimisiin.

Hänen tätinsä, Sally Marr, Lenny Brucen äiti, toimi Moritan mentorina. Joitakin hänen varhaisimmista työpaikoistaan ​​avattiin Guerrero-Moritan äidille, Dee Strangille, burleskitanssijalle, joka työskenteli nimellä Dee Dee Cartier.

Oli tavallista nähdä hänen tulevan ja menevän taloni ja tätini talon välillä, hän sanoo Moritasta. Hän oli osa perhettä. Jos joku olisi sanonut minulle silloin: 'Sinä tulet joskus kasvamaan ja naimisiin tämän miehen kanssa', olisin sanonut: 'Olet hullu! Pat -setä? '

Las Vegasin vuodet

Kaksikko näki toisensa vuosien varrella, mutta yhdistyi uudelleen vasta vuoden 1992 mellakoissa. Morita soitti tarkistamaan Marrin tietämättä, että hän oli paennut kaupungista. Guerrero-Morita istui kotona hänen puolestaan, he alkoivat puhua ja menivät sushiksi sinä iltana. Kaksi vuotta myöhemmin he menivät naimisiin Las Vegasiin, jossa he lopulta saivat kodin äitinsä ja muiden sukulaistensa sekä kuuluisien ystävien, kuten Debbie Reynoldsin, Lance Burtonin ja Siegfried & Royn rinnalle.

Huolimatta hänen demoneistaan, Guerrero-Morita sanoo, hänen miehensä löysi katarsiksen työssään. Vuosien ajan hän oli täydellinen ammattilainen. Et koskaan tiennyt, että hän oli juonut perävaunussaan koko päivän.

Asiat alkoivat muuttua vuonna 2003, jolloin Moritan alkoholismi teki hänestä lähes työkyvyttömän. Lopulta hän sai hänet tohtori Drew Pinksyn hoitamaan hoitolaitokseen, ja Morita pysyi raittiina 3-4 kuukautta. Tylsyys alkoi kuitenkin pian, eikä hän voinut odottaa paluuta töihin. Vuonna 2004 Morita alkoi esiintyä lipunmyynnissä julkkisbrunssilla, jonka Larry Manetti, Magnum, P.I. kuuluisuutta, isännöi Plaza.

Garth Brooks, Allegiant Stadium, 22. elokuuta

Guerrero-Morita kertoo pyytäneensä miestään, ettei hän ryhtyisi työhön, koska näyttelytilassa oli saatavilla alkoholia. Huolimatta hänen parhaistaan ​​saadakseen baarimikot jättämään hänet huomiotta, hän maksoi ne ja putosi nopeasti vaunusta. Morita, 73, kuoli 24. marraskuuta 2005 munuaisten vajaatoiminnan seurauksena.

'Karate Kid' -uudistus

Seuraavina vuosina Guerrero-Morita yritti saada elokuvan, josta tulisi enemmän kuin Miyagi, pois maasta, mutta kiinnostus oli vähäistä.

Hän elvytti projektin haastateltuna The Real Miyagi -dokumentissa 2015 Fumio Demurasta, karatemestarista, joka oli Moritan hyvä ystävä ja Karate Kid -kaksinkertainen temppu. Hän oli niin vaikuttunut elokuvan ohjaajan Kevin Derekin ja tuottaja Oscar Alvarezin työstä, että hän tarjosi heille mahdollisuuden kertoa Moritan tarina.

Projekti sai vihdoin vauhtia, kun se menestyi Netflixin suoratoistosarjan Cobra Kai -seurannassa, jossa pääosissa ovat Ralph Macchio, William Zabka ja muut Karate Kid -pelisarjasta.

kuinka vanha on pat boone laulaja

Hän olisi pitänyt siitä, Guerrero-Morita sanoo sarjasta, joka etsii edelleen tapoja kunnioittaa herra Miyagi -hahmoa, jota hänen myöhäinen aviomiehensä suositteli neljän elokuvan aikana. Vitsailetko? Hän olisi ollut niin nöyrä.

Nyt Moritan koko tarina, ylä- ja alamäet kerrotaan lopulta.

Ennen kuolemaansa hän antoi minulle luvan olla rehellinen ja rehellinen ja kertoa hyvät, pahat ja rumat, Morita-Guerrero sanoo. Hän ei ollut huolissaan ansioistaan ​​tai menestyksestään. Hän ei halunnut perintönsä olevan vain sitä.

Hän sanoi: 'Jos voin auttaa yhtä köyhää paskiaista tämän sairauden kanssa, niin minusta olisi tuntunut siltä, ​​että olen tehnyt jotain hyvää ja jättänyt jotain hyvää tälle maapallolle.'