Muhammad Ali Nettovarallisuus

Kuinka paljon Muhammad Ali on arvoinen?

Muhammad Ali Nettovarallisuus: 50 miljoonaa dollaria

Muhammad Ali nettovarallisuus : Muhammad Ali oli eläkkeellä oleva amerikkalainen nyrkkeilijä, jonka nettovarallisuus kuollessaan oli 50 miljoonaa dollaria. Hallituskautensa aikana Muhammad oli yksi palkattuimmista urheilijoista maailmassa. Hän kuoli 4. kesäkuuta 2016 74-vuotiaana.

Aikainen elämä: Muhammad Ali syntyi Cassius Marcellus Clay, Jr: ssä 17. tammikuuta 1942 Louisvillessä Kentuckyssä. Yksi kuudesta lapsesta, hän nimettiin isänsä Cassius Marcellus Clay vanhemman mukaan. Hänen isänsä maalasi mainostaulut ja hänen äitinsä, Odessa O'Grady Clay, jäi kotiin kasvattamaan Cassiusta ja nuorempaa veljeään. Hän kävi Louisvillen keski-lukiossa ja kamppaili oppimisvaikeuksien kanssa koko koulun ajan. Rotuerottelun keskellä kasvanut Cassius koki monia rodullisia epäoikeudenmukaisuuksia ja ennakkoluuloja, kuten sitä, että häneltä evättiin juoman juominen kaupasta. Emmett Tillin vuonna 1955 tapahtunut murha vaikutti häneen syvästi, mikä johti siihen, että hän ja ystävä vandalisoivat paikallista päivittäislehteä protestina.

Varhainen ura: Ali kiinnostui nyrkkeilystä 12-vuotiaana, kun pyörä oli varastettu ja hän lensi villiin raivoon rikoksen paikalle. Paikalla oleva poliisi näki Clayn vihan ja kehotti häntä ohjaamaan sen nyrkkeilyyn. Cassius teki yhteistyötä nyrkkeilyvalmentajan Fred Stonerin kanssa, ja yhdessä he voittivat useita mestaruuskilpailuja, mukaan lukien kuusi Kentuckyn kultaista hansikkaita, amatööri urheilullinen juniori-arvonimen ja kaksi kansallista kultaista hansasta. Hän debytoi vuonna 1954 voittona paikallista nyrkkeilijää Ronnie O'Keefeä vastaan. Amatööriuransa viimeiset neljä vuotta hänet kouluttivat Chuck Bodak. Hänen suurin saavutus harrastelijana oli voittanut kevytraskainen kultamitalin Rooman olympialaisissa 1960. Hänen amatööriennätyksensä oli 100 voittoa ja 5 tappiota.

Ammattimainen nyrkkeilyura: Olympialaisten jälkeen Clay palasi Louisvilleen, missä aloitti ammattilaisuransa. Hän teki voittodebyyttinsä 29. lokakuuta 1960 ja pysyi voittamattomana kolme vuotta. 19 ottelusta 15 päättyi pudotuksiin. Tämä johtui Clayn epätavallisesta nyrkkeilytyylistä. Hänen pituutensa ja hahmonsa nyrkkeilijät luottivat yleensä kättensä pitämiseen korkealla puolustamaan kasvoja, mutta Clay käytti nopeuttaan välttääkseen lyönnit ja piti kätensä matalalla. Clay alkoi nopeasti rakentaa mainettaan itselleen. Hän oli kuuluisa ilmoittamalla, millä kierroksella hänen nyrkkeilijänsä menisi alas, ja oli oikeassa seitsemän kertaa. Tämän lisäksi hän alkoi pilkata vastustajiaan ennen jokaista ottelua. Pian Cassiuksesta tuli paras kilpailija Sonny Listonia vastaan, joka oli nykyinen tittelin haltija. Vaikka Claylla oli hämmästyttävä ennätys, hän jatkoi taistelua heikommana. Lopulta Clay voitti Listonin ja kaksikymmentäkaksi tuli nuorimmaksi taistelijaksi, joka on koskaan varastanut tittelin raskaansarjan mestarilta.

Cassius muutti nimensä virallisesti Muhammad Aliksi vuonna 1964, kun hän liittyi islamin kansakuntaan. Vuonna 1966 hän kieltäytyi ottamasta armeijaan vetoamalla uskonnollisiin vakaumuksiin ja Vietnamin sodan vastustamiseen. Ali pidätettiin ja hänet todettiin syylliseksi veronkiertoon. Häneltä riistettiin nyrkkeilytietosi, mutta hän valitti päätöksestä korkeimpaan oikeuteen. He kumoivat hänen vakaumuksensa vuonna 1971, mutta olivat olleet poissa kehästä neljä vuotta ja menettäneet huippu- ja huipputasonsa. Kansalaisoikeusaktivistit ylistivät ja tukivat hänen kieltäytymistään laatimasta. Al Sharpton puhui Alin rohkeudesta ja hänen liikkeen takana olevasta energisoivasta voimasta. Vuonna 1970 kansalaisoikeusjohtaja Ralph Abernathy sai hänet Martin Luther King -palkinnolla. Coretta Scott King lisäsi seremoniassa pitämässään puheessa, että Ali oli 'oikeudenmukaisuuden, rauhan ja yhtenäisyyden puolustaja'.

(ERIC FEFERBERG / AFP Getty Imagesin kautta)

Myöhemmin samana vuonna Ali osallistui vuosisadan taisteluun ylistettyyn taisteluun, kun hän 8. maaliskuuta nousi raskaansarjan tittelin haltijaa Joe Frazieria vastaan ​​Madison Square Gardenissa. Taistelu piti nimensä mukanaan, kun kaksi voittamatonta taistelijaa menivät varpaisiin varpaisiin 15 kierrosta. Loppujen lopuksi Frazier otti taistelun ja palveli Alille hänen ensimmäisen ammattimaisen tappionsa. Ali ja Frazier taistelivat vielä kaksi kertaa. Heidän seuraava taistelu ei ollut otsikkotaistelussa, koska Frazier oli jo menettänyt tittelinsä George Foreman . Tällä kertaa Ali vei Frazierin alas, mikä aloitti taistelun Foremania vastaan. Alin ja Foremanin välistä ottelua kutsuttiin nimellä 'Rumble in the Jungle', koska se tapahtui Kinshasassa, Zairessa. Ali meni jälleen taisteluun kavereina ja yllättäsi jälleen maailman, kun hän voitti Foremanin saadakseen takaisin raskaansarjan tittelin vuonna 1981. Ali oli kuuluisa roskakorista puhumisesta renkaassa ja hänen puhesanaisen runonsa renkaassa muistutti hip -hop ja räppää. Vuonna 1984 Alilla todettiin Parkinsonin oireyhtymä. Oireyhtymä otti pois Alin äänen ja motoriset taidot. Tästä takaiskusta huolimatta hän oli elämänsä aikana erittäin aktiivinen taistelussa Parkinsonia vastaan. Vuonna 1996 hänelle annettiin kunnia sytyttää olympia liekki. Ali on ainoa kolminkertainen raskaansarjan raskaansarjan mestari. Hän todennäköisesti menee historiaan yhtenä kaikkien aikojen suurimmista raskaansarjan mestareista.

Sormuksen ulkopuolella Ali oli lahjakas muusikko, joka sai kaksi Grammy-ehdokasta. Hän oli myös näyttelijä ja kirjailija ja julkaisi kaksi omaelämäkertaa. Hänet tunnettiin hyväntekeväisyydestä ja humanitaarisuudesta. Valitettavasti Muhammad Ali kuoli septiseen sokkiin 4. kesäkuuta 2016 74-vuotiaana Scottsdalessa Arizonassa. Hänen muistomerkkinsä osallistuivat muihin urheiluhenkilöihin ja kuuluisuuksiin, ja sitä katseli arviolta miljardi katsojaa ympäri maailmaa.

Henkilökohtainen elämä: Ali oli naimisissa neljä kertaa. Hän meni naimisiin ensimmäisen kerran cocktail-tarjoilijan Sonji Roin kanssa elokuussa 1964 ja he erosivat tammikuussa 1966. Ali meni naimisiin Belinda Boydin kanssa elokuussa 1967 ja heillä oli neljä lasta yhdessä. Vuonna 1974 32-vuotiaana Ali oli avioliiton ulkopuolisessa suhteessa 16-vuotiaan Wanda Boltonin kanssa. Pariskunnalla oli kaksi lasta yhdessä ja he menivät naimisiin islamilaisessa seremoniassa, jota valtio ei tunnustanut laillisesti. Hän meni naimisiin Veronica Porchen kanssa vuonna 1977, ja heillä oli kaksi yhteistä lasta. He erosivat vuonna 1986 ja Ali meni naimisiin Yolanda Williamsin kanssa, joka oli ollut hänen läheinen ystävänsä vuodesta 1964. He adoptoivat pojan. Yksi Alin tyttäristä, Laila, oli ammattimainen nyrkkeilijä vuosina 1999–2007.

Muhammad Ali Uran ansainta: Ali ei ollut ensimmäinen nyrkkeilijä, joka ansaitsi miljoona dollaria taistelusta. Tämä kunnia tuli Gene Tunneylle vuonna 1927 hänen uudesta ottelustaan ​​Jack Dempseyä vastaan. Mutta Ali ansaitsi 2,5 miljoonaa dollaria vuonna 1971 taistellakseen Joe Frazierin kanssa. Se on sama kuin 15 miljoonaa dollaria tänään. Sitten hän ansaitsi 5,45 miljoonaa dollaria George Foremania vastaan ​​taistelussa vuonna 1974. Se on sama kuin tänään 26 miljoonaa dollaria. Alin suurin urapalkka tuli vuonna 1980, kun hän otti kotiin 7,9 miljoonaa dollaria taistelusta Larry Holmesia vastaan. Mielenkiintoista on, että kun inflaatioon sopeutettu, 7,9 miljoonaa dollaria vuonna 1980 on 22 miljoonaa dollaria tänään, mikä tekee Alin 5,45 miljoonasta dollarista vuonna 1974 teknisestä tarkastuksesta uransa suurimman palkkapäivän.

Vuonna 2006 Ali ilmoitti myyvänsä nimensä ja kuvansa oikeudet 50 miljoonalla dollarilla. Osana tätä sopimusta Ali omisti 20 prosentin osuuden lisenssistään. Tämä 20 prosentin omistusosuus on tuottanut 7 miljoonaa dollaria vuodessa.

Muhammad Ali Nettovarallisuus

Muhammad Ali

Nettovarallisuus: 50 miljoonaa dollaria
Syntymäaika: 17. tammikuuta 1942 - 3. kesäkuuta 2016 (74 vuotta vanha)
Sukupuoli: Uros
Korkeus: 6 jalkaa 3 tuumaa (1,91 m)
Ammatti: Ammattimainen nyrkkeilijä, filantropisti, sosiaalinen aktivisti
Kansalaisuus: Yhdysvallat
Viimeksi päivitetty: 2020

Muhammad Ali Ansiot

Napsauta laajentaaksesi
  • Fort Apache 110 000 dollaria
  • Koska olet mennyt pois 2200 dollaria viikossa
  • Nouse ja iloita! 75 dollaria / viikko
  • Anteeksi My Pups 1 000 dollaria viikossa plus 35 000 dollaria jokaisesta luottamuksellisesta elokuvasta plus 250 dollaria viikossa äidilleen
  • Kid Hollywoodissa 150 dollaria viikossa
  • Punainen tukka Alibi 50 dollaria kaksi päivää
Kaikki nettovarallisuus lasketaan julkisista lähteistä saatujen tietojen perusteella. Tarvittaessa sisällytämme myös yksityisiä vinkkejä ja palautetta, joka on saatu julkkisilta tai heidän edustajiltaan. Työskentelemme ahkerasti varmistaaksemme, että luvumme ovat mahdollisimman tarkkoja, ellei toisin mainita, ne ovat vain arvioita. Olemme tyytyväisiä kaikkiin korjauksiin ja palautteeseen alla olevan painikkeen avulla. Teimmekö virheen? Lähetä korjausehdotus ja auta meitä korjaamaan se! Lähetä korjaus Keskustelu