Nick Saban Net Worth

Paljonko Nick Saban Worth on?

Nick Saban Nettovarallisuus: 60 miljoonaa dollaria

Nick Sabanin palkka

11,5 miljoonaa dollaria vuodessa

Nick Saban Nettovarallisuus ja palkka: Nick Saban on yhdysvaltalainen yliopistojalkapallon päävalmentaja, jonka nettovarallisuus on 60 miljoonaa dollaria. Saban on maailman eniten palkattu yliopistojalkapallovalmentaja, ja hänen palkkansa vastaa hänen mainettaan. Lukemattomat kriitikot pitävät Nickiä historian parhaana jalkapallovalmentajana, ja hän on saavuttanut uskomattomia asioita uransa aikana. Vahvan ennätyksen lisäksi Saban on yksi vain kahdesta valmentajasta, jotka ovat voittaneet SEC-mestaruudet eri koulujen kanssa. Häntä verrataan usein Bear Bryantiin, toiseen legendaariseen college-jalkapallovalmentajaan.

Aikainen elämä: Nick Saban syntyi 31. lokakuuta 1951 Fairmontissa, Länsi-Virginiassa. Nick kasvoi Monongahin pikkukaupungissa sisarensa rinnalla ja osallistui lopulta Länsi-Virginian osavaltion yliopistoon. Siellä hän pelasi mestaruusjoukkueessa. Sitten hän osallistui Kentin osavaltion yliopistoon ja sai kauppatieteiden kandidaatin tutkinnon ennen maisterin tutkintoa urheiluhallinnossa vuonna 1975. Kent State -alueella Nick Saban pelasi puolustavaa jalkapallojoukkueessa ja pelasi valmentaja Don Jamesin johdolla.

Ura: Nick Saban aloitti uransa toimimalla apuvalmentajana Syracusen yliopistossa, Länsi-Virginian yliopistossa, Ohion osavaltion yliopistossa, Merivoimien akatemiassa ja Michiganin osavaltion yliopistossa. Tämä ajanjakso auttoi Sabania hankkimaan arvokasta kokemusta, ja se kesti vuosina 1977-1987. Hänen pitkän aikavälin tavoitteena oli palata Kentin osavaltioon uudeksi päävalmentajaksi, mutta Dick Crum palkattiin sen sijaan.

Lyhyen ajanjakson jälkeen NFL: n Houston Oilersin apuvalmentajana Saban sai tarjouksen toimia Toledon yliopiston päävalmentajana vuonna 1989. Joukkue muuttui heti Nickin johdolla ja hävisi vain kaksi peliä kaudella 1990.

Vain yhden kauden jälkeen Toledossa Saban erosi, jotta hän voisi ottaa aseman Cleveland Brownsin puolustava koordinaattori. Vaikka hän pysyi tässä roolissa seuraavat neljä vuotta, Nick myöhemmin katui valintaa ja totesi, että se oli yksi hänen koko uransa pahimmista jaksoista.

Juuri ennen kautta 1995 Sabanista tuli Michigan State Universityn uusi päävalmentaja. Muutaman kauden jälkeen hän paransi asteittain spartalaisia, mikä johti heihin vahvaan vuoteen 1999 vain kahdella tappiolla. Tämän onnistuneen viime kauden jälkeen Michiganin osavaltiossa Nick Saban muutti LSU: han. Viiden vuoden aikana tiikereiden valmennuksessa hän johti heidät BCS National Championshipiin.

Vuonna 2004 Nick Saban palasi jälleen NFL: ään uudeksi päävalmentajaksi Miami Dolphinsille. Joukkue kamppaili ensimmäisen kauden aikana, ja vammat tekivät toisen kauden vielä pettymykseksi. Huhut levittivät Sabanin harkitsevan Alabaman osavaltion yliopiston päävalmentajan tehtävää, ja pian kävi ilmeiseksi, että Nick palasi yliopistolliseen jalkapalloon.

Vuonna 2007 Saban aloitti virallisesti virkansa Crimson Tide -päävalmentajana. Sitten hän johti joukkueen täydelliseen toiseen kauteen 12-0-voittotuloksella. Sitten joukkue pääsi SEC-mestaruusotteluun, ja Nick voitti useita Vuoden valmentaja -palkintoja. Crimson Tide päätti kauden voittamattomana jälleen kerran vuonna 2010, ja he voittivat myös kansallisen mestaruuden. Seuraavien vuosien aikana The Crimson Tide kehitti mainetta tiimien täysin reitittämisestä. Vuosina 2012 ja 2013 he voittivat peräkkäiset kansalliset mestaruudet.

Seuraavien parin vuoden aikana The Crimson Tide saavutti huippuluokan ja keräsi useita muita mestaruuskilpailuja. Hieman hitaasti alkaneen vuoden 2015 jälkeen joukkue saavutti jälleen huippumuodon. Vuonna 2017 Saban voitti ensimmäisen Sugar Bowl -tittelin. Kaudella 2019 Alabama kaadettiin maan päälle kärsimällä yli kaksi tappiota ensimmäistä kertaa vuoden 2010 jälkeen eikä karsittu College Football Playoff -otteluihin.

Tässä on yhteenveto Nick Sabanin tuloista hänen sopimuksensa aikana:

2017: 11,5 miljoonaa dollaria

2018: 7,15 miljoonaa dollaria

2019: 7,55 miljoonaa dollaria

2020: 7,55 miljoonaa dollaria

2021: 10,35 miljoonaa dollaria

(Kuva: Kevin C.Cox / Getty Images)

Kiinteistöt: Vuonna 2007 Saban ja hänen vaimonsa Terry ostivat kodin Tuscaloosasta noin 2,9 miljoonalla dollarilla. Vuonna 2013 Saban myi 8700 neliömetrin omaisuutensa Crimson Tide Foundationille 3,1 miljoonalla dollarilla. Tämä oli näennäisesti osa Sabanin yliopiston kanssa tekemää sopimusta, ja hän jatkoi asumista kiinteistössä myös myydessään sen.

Tällä tavalla Crimson Tide -säätiö pystyi tarjoamaan asuntoja Sabanille maksamalla kiinteistöverot ja muut maksut. Tämä on suhteellisen yleinen käytäntö, koska yliopisto osti myös Bear Bryantin talon vastaavalla tavalla vuosia aiemmin.

Nick Burton on myös ostanut kiinteistöjä Burton-järveltä Pohjois-Georgian vuoristossa. Hän osti yhden kiinteistön, jossa oli 9600 neliömetriä asuintilaa ja 1,7 hehtaarin maata. Kiinteistöä reunustavat metsät, ja se sijaitsee aivan veden äärellä, yli 700 metriä järven julkisivua. Vuonna 2013 Saban myi tämän kodin huutokaupassa vajaalla 11 miljoonalla dollarilla. Tämän kiinteistön myymisen jälkeen hänen ei tarvinnut siirtyä kauas. Huutokaupan aikaan Nickin perheellä oli jo toinen koti Burton-järvellä, jolla oli vastaava arvo.

Palkka: Kesäkuussa 2014 Saban allekirjoitti sopimuksen jatkamisen Alabaman kanssa pitääkseen hänet koulussa vuoteen 2022 mennessä. Hänen peruspalkka noina kahdeksana vuodenaikana on keskimäärin 6,9 miljoonaa dollaria, mikä on huomattava nousu verrattuna hänen edelliseen 5,6 miljoonan dollarin palkkaansa vuodessa. Vuonna 2017 hän ansaitsi 11,5 miljoonan dollarin palkan vuodessa, mikä teki hänestä korkeimman palkan valmentajan yliopiston jalkapallossa. Lisäksi tämä palkka tekee Sabanista palkatun julkisen työntekijän koko Alabaman osavaltiossa.

Nickin palkka on niin tuottoisa, että hän kilpailee nyt NFL: n ja NBA: n valmentajilla bruttotulojen suhteen. Uudelleenjärjestellyn kaupan arvo on 55,2 miljoonaa dollaria. Sopimuksessa määrätään myös, että vaikka hänet erotettaisiin jossain vaiheessa, Alabama on silti koukussa 23 miljoonalla dollarilla.

Nick Saban Net Worth

Nick Saban

Nettovarallisuus: 60 miljoonaa dollaria
Palkka: 11,5 miljoonaa dollaria vuodessa
Syntymäaika: 1951-10-31
Sukupuoli: Uros
Korkeus: 5 jalkaa 6 tuumaa (1,68 m)
Ammatti: Amerikkalaisen jalkapallon valmentaja, valmentaja, näyttelijä
Kansalaisuus: Yhdysvallat
Viimeksi päivitetty: 2020
Kaikki nettovarallisuus lasketaan julkisista lähteistä saatujen tietojen perusteella. Tarvittaessa sisällytämme myös yksityisiä vinkkejä ja palautetta, joka on saatu julkkisilta tai heidän edustajiltaan. Työskentelemme ahkerasti varmistaaksemme, että luvumme ovat mahdollisimman tarkkoja, ellei toisin mainita, ne ovat vain arvioita. Olemme tyytyväisiä kaikkiin korjauksiin ja palautteeseen alla olevan painikkeen avulla. Teimmekö virheen? Lähetä korjausehdotus ja auta meitä korjaamaan se! Lähetä korjaus Keskustelu