Vanhan lännen selviytyjä Pioche oli paha maine

HakkuPiochen pahamaineinen miljoonan dollarin oikeustalo. (Kohteliaisuus/Pioche Chamber of Commerce) Kukoistuksessaan Piochella oli noin 10 000 asukasta ja maine ehkä länsimaiden lainvastaisin kaupunki. (Kohteliaisuus/Pioche Chamber of Commerce) Kukoistuksessaan Piochella oli noin 10 000 asukasta ja maine ehkä länsimaiden lainvastaisin kaupunki. (Kohteliaisuus/Pioche Chamber of Commerce) Malmikauhat roikkuvat edelleen raitiovaunulla, joka kulkee Piochen kaupungin yläpuolella. (Kohteliaisuus/Pioche Chamber of Commerce)

Historiallinen Pioche, joka oli laillinen puomikeskus, kutsuu kävijöitä tutustumaan sen värikkääseen menneisyyteen. Kukoistuksessaan Pioche asui noin 10 000 asukkaan, mikä on yli 10 kertaa enemmän kuin nykyään kotona. Haihtuvat omaisuudet ja tuhoisat tulipalot vaativat veronsa useita kertoja sen jälkeen, kun Pioche perustettiin 1860 -luvun lopulla, mutta kaupunki säilyy Lincolnin kreivikunnan pitkäaikaisena kotipaikkana ja palvelu- ja kauppakeskuksena harvaan asutulle maaseudulle Itä -Nevadassa.

Pioche sijaitsee 174 kilometriä Las Vegasista pohjoiseen. Seuraa Interstate 15 pohjoista Yhdysvaltain valtatie 93: n lähellä Apexin liittymään. Määritetty luonnonkaunis reitti suurimman osan pituudestaan ​​Silver State, USA 93: n kautta, on yhdensuuntainen Nevadan ja Utahin rajan kanssa aina pohjoiseen Idahoon. Valtatie yhdistää Etelä-Nevadanit Lincoln Countyn moniin nähtävyyksiin, mukaan lukien viisi osavaltion puistoa, historiallisia kohteita, valtatien ulkopuolisia polkuja ja mahdollisuuksia kalastukseen, metsästykseen, vaellukseen ja telttailuun. Valtatie kulkee Calientesta pohjoiseen Meadow Valleyn kautta.

Pioche istuu lyhyen silmukkatien varrella Yhdysvaltojen 93: sta muutaman kilometrin päässä Cathedral Gorge State Parkista pohjoiseen. Päällystetty kannus haarautuu Aarremäen kaivoksiin, jotka antoivat Piochelle elämän lähes 150 vuotta sitten. Kun lähestyt kaupunkia, huomioi jyrkät otsikkokehykset, kaivoksen rikastusjätteet ja ylärajaura, useiden kaivospuomisyklien jäänteet. Pian tie muuttuu Piochen pääkaduksi pitkin arvostettuja liikerakennuksia, jotka antavat kaupungille vintage -charmia. Vuonna 1873 kunnostetussa oopperatalossa on jälleen näyttämöteoksia ja yhteisötapahtumia. Useimmat rakennukset on sisustettu taloyhtiöille, kaupoille, baareille, ravintoloille ja museolle.Jos haluat tarkastella lähemmin alueen historiaa, pysähdy Lincoln Countyn historiallisessa museossa osoitteessa 69 Main Street. Museo on avoinna päivittäin klo 10.00– myöhään iltapäivällä, ja siellä on kaivosmuistoesineitä, mineraalinäytteitä, vintage-soittimia, alkuperäiskansojen esineitä, kiinalaisia ​​pyhäinjäännöksiä ja uudelleen luotuja huoneita, joissa on aikakauden sisustus ja puvut. Vaikka sisäänpääsymaksua ei veloiteta, lahjoituksia arvostetaan.

Kun saavut Lacour Streetille, käänny vasemmalle nähdäksesi surullisen kuuluisan Million Dollar Courthouse -rakennuksen ja sen vieressä olevan vankilan, joka on rakennettu vuonna 1872. Kun Pioche nimettiin lääninpaikaksi vuonna 1871, suunniteltiin kaksikerroksinen kiven ja tiilin oikeustalo. Se maksoi 26 400 dollaria. Ajan myötä kalliit muutokset, ylitykset, taloudellinen viimeistely ja jälleenrahoitus nostivat kustannukset lähes miljoonaan dollariin. Velka maksettiin lopulta pois vuonna 1937, neljä vuotta alkuperäisen rakennuksen tuomitsemisen ja uuden oikeustalon rakentamisen jälkeen. Uusi oikeustalo on edelleen käytössä, ja siihen päästään jatkamalla kiertotietä Yhdysvaltoihin 93. Kun kunnostettu alkuperäinen oikeustalo on avoinna opastetuille kierroksille, se on matka ajassa taaksepäin, paljastaen 1800-luvun arkkitehtonisia yksityiskohtia, komeita puutöitä, hienoja kalusteita ja leimattuja metallikattoja.

Varhainen Pioche sai pahan maineen. Monien mielestä se oli länsimaiden laittomin kaupunki. Lähes 60 prosenttia Nevadan murhista vuosina 1871 ja ’72 tapahtui Piochessa. Katumurrot, ryöstöt, pahoinpitelyt ja muut rikokset olivat arkipäivää. Väitehyppy oli niin yleistä, että kaivostoiminta palkkasi aseenmiehiä estämään harjoittelua. Korruptio hyödytti monia Piochen varhaisia ​​poliitikkoja ja virkamiehiä. Vierailu kaupungin Boot Hillissä vahvistaa tarinoita vanhoista huonoista ajoista.

Yksi rikoksen uhreista Piochessa oli mormonien karjankasvattaja ja rajavartija William Gunlock Bill Hamblin, joka auttoi käynnistämään kaivostoiminnan alueella lähellä hänen tilojaan Utahissa. Hamblin ja muut toivat tienraivaajaperheitä Meadow Valleyssa perustamaan maatiloja uuden yhteisön ympärille, nimeltään Panaca, paikallisen Paiutesin kutsuman panoraaman kallioperän jälkeen. He osoittivat Hamblinille tämän reunan vuonna 1864 ja se osoittautui runsaasti hopeamalmia. Hamblin oli yksi ensimmäisistä, joka teki vaatimuksia parittomasta reunasta. Kaivostoiminta alkoi pian, nousukausi seurasi ja paha Pioche kasvoi ottamalla nimensä varhaiselta sijoittajalta.

Vuonna 1872 Hamblin totesi, että hänen vaatimuksensa liittyivät oikeusriitoihin. Hänet myrkytettiin ollessaan Piochessa taistellakseen laittomien väitteiden kanssa. Hän kuoli 41 -vuotiaana Clover Valleyssä, Nevadassa, matkalla kotiin. Hamblin on haudattu tienraivaajahautausmaalle vanhan Barclayn paikalle.

Margo Bartlett Pesekin Viikon matka -sarake ilmestyy sunnuntaisin.