Oprah Winfrey nettovarallisuus

Paljonko Oprah Winfrey Worth on?

Oprah Winfreyn nettovarallisuus: 3,5 miljardia dollaria

Oprah Winfreyn palkka

300 miljoonaa dollaria vuodessa

Oprah Nettovarallisuus 2020 : Oprah Winfrey on amerikkalainen mediamoguli, televisio-isäntä ja kirjailija. Vuodesta 2020 Oprahin nettovarallisuus on 3,5 miljardia dollaria. Tänään hän ansaitsee noin 315 miljoonaa dollaria vuodessa erittäin tuottoisan monipuolisen mediaimperiuminsa ansiosta.

Aikainen elämä

Oprah Winfrey nousi köyhyydestä, väärinkäytöksistä ja ennakkoluuloista ja tuli yhdeksi planeetan vaikutusvaltaisimmista ihmisistä. Hän syntyi Orpah Gail Winfrey 29. tammikuuta 1954. Se ei ollut kirjoitusvirhe. Hänen etunimi oli Orpah, viittaus Ruutin kirjan raamatulliseen hahmoon. Vauvana ihmiset lausuivat nimen väärin nimellä 'Oprah', joka lopulta juuttui. Hän syntyi Kosciuskossa Mississippissä. Hänen äitinsä, Vernita Lee, oli naimaton teini-ikäinen sisäkkö. Hänen biologinen isänsä, Vernon Winfrey, oli asevoimissa Oprahin syntymähetkellä. Lopulta hän työskenteli parturina, hiilikaivosmiehenä ja kaupunginvaltuutettuna. On huhuttu, että hänen biologinen isänsä olisi voinut olla toinen mies nimeltä Noah Robinson.

Oprah ja hänen äitinsä muuttivat isoäitinsä luokse, kun Oprah oli vauva. Perhe asui surkeassa köyhyydessä, ja Oprah tunnetusti joutui käyttämään perunasäkkejä koulupukuina. Joten hän nousi kirjaimellisesti rätteistä rikkauksiin.

Kun hän oli kuusi, Oprah ja hänen äitinsä muutti Milwaukeeen, missä hänen äitinsä sai työn piikana. Tänä aikana Oprahin äiti synnytti toisen tytär nimeltä Patricia. Vuonna 2003 Patricia kuoli kokaiinin väärinkäyttöön 43-vuotiaana. Toinen puoli-sisar, Jeffrey-niminen veli, syntynyt isälle Vernonille, kuoli vuonna 1989 aidsiin.

Kun Oprah oli 12-vuotias, hänet lähetettiin asumaan isänsä Vernonin luokse Nashvillessä. 13-vuotiaana hän pakeni kotoa pakenemaan siellä kokemiaan väärinkäytöksiä. 14-vuotiaana hän tuli raskaaksi pojalle, joka syntyi ennenaikaisesti ja kuoli.

Aluksi hän osallistui Lincolnin lukioon Milwaukeessa, mutta erinomaisen erikoisohjelmansa jälkeen hän siirtyi varakkaaseen esikaupunkikouluun nimeltä Nicolet High School. Kun hän joutui vaikeuksiin, hän palasi asumaan Nashvillessä. East Nashvillen lukiossa hän alkoi kukoistaa. 17-vuotiaana Oprah voitti Miss Black Beauty Tennessee -kilpailun, joka johti osa-aikatyöhön paikallisessa WVOL-nimisessä mustassa radioasemalla, joka työskenteli uutisankkurina.

Hän ansaitsi stipendin Tennessee State Universitylle, jossa hän opiskeli viestintää. 19-vuotiaana Oprah jätti koulun jatkaakseen uraa kokopäiväisessä mediassa.

Median ura

Oprahista tuli ensimmäinen musta naispuolinen uutisankkuri WLAC-TV: ssä Nashvillessä. Hän oli myös nuorin ankkuri aseman historiassa. Kun hän oli 22-vuotias, hänet palkattiin Baltimoren asemalta, jota kutsuttiin WJZ: ksi ankkuroimaan kello kuusi uutisia, joka oli haluttu asema.

Elokuussa 1978 hän aloitti yhdessä puheohjelman nimeltä People Are Talking. Vuoteen 1980 mennessä hän voitti kansallisesti syndikoidun Phil Donahuen Baltimoren paikallisilla markkinoilla. Baltimore-juoksunsa lopussa hän ansaitsi 220 000 dollaria vuodessa, mikä on sama kuin noin 560 000 dollaria tänään inflaation sopeutumisen jälkeen.

Tunnustettuaan potentiaalinsa ABC antoi vuonna 1984 Oprahille aivan oman 30 minuutin aamupuhelutapahtuman Chicagossa, jonka tuotti King World Productions -niminen yritys. King World oli myös tuotantostudio takana Jeopardia ja Onnenpyörä . Työ tuli neljän vuoden, miljoonan dollarin sopimuksella. Inflaation mukauttamisen jälkeen 250 000 dollaria vuodessa tuolloin on sama kuin noin 600 000 dollaria tänään.

Oprah Winfreyn näyttely- ja syndikaatioimperiumi

Muutaman kuukauden kuluttua AM Chicagon ensimmäisestä lentopäivämäärästä 2. tammikuuta 1984 Oprah toi luokitukset kuolleista viimeisimpään Chicagon korkeimmalle arvioidulle talk showlle syrjäyttämällä Phil Donahue . 8. syyskuuta 1986 näyttely nimettiin uudelleen Oprah Winfrey -näyttely , lähettää kansallisesti, syndikoitu ja laajennettu koko tuntiin. Alussa näyttely kohdistui vain naiskysymyksiin, mutta myöhemmin sitä laajennettiin kattamaan muun muassa terveys, henkisyys, sosiaaliset kysymykset ja hyväntekeväisyys.

Myös muutaman kuukauden kuluessa ensimmäisestä lentopäivästä Oprah alkoi epäillä tätä miljoonan dollarin sopimusta. Kaveri Chicago TV -henkilö Roger Ebert käski Oprahia tapaamaan edustajansa, miehen nimeltä Jeffrey Jacobs. Sekä Ebertin että hänen isäntänsä Gene Siskelin edustamisen lisäksi Jeffrey edusti myös Bill Cosbyä.

Jacobs huomautti nopeasti, että Oprah ei todennäköisesti koskaan ansaitse yhtään ylimääräistä dollaria, kun näyttelystä tuli syndikaatti. Hän oli siitä tylsempi ja kertoi Oprahille:

' Tämä on orjasopimus. Orjat työskentelevät kiinteällä dollarilla. He ovat valmiita pankkiin kansallisessa näyttelyssä. Tämä sopimus on tehty neljäksi vuodeksi, yhteensä miljoona dollaria, pyrkimyksenä tehdä sinusta erittäin palkattu orja. '

Jacobs selitti, kuinka Siskel ja Ebert omistivat osan heidän esityksensä syndikaatista ja kuinka Bill Cosby omisti myös osan näyttelynsä syndikaatista.

Kuinka Oprahista tuli miljardööri

Oprah irtisanoi agenttinsa ja lähetti Jeffrey Jacobsin takaisin King World / ABC: lle tekemään uuden sopimuksen. King World kieltäytyi neuvottelemasta uudelleen. Tämä osoittautuisi erittäin satunnaiseksi hylkäämiseksi. Sen sijaan, että antaisi vaatimattoman määrän näyttelyn syndikaatiopisteitä, King World avasi oven Jeffrey Jacobsille ja Oprahille vahingossa käynnistämään imperiumin.

Vaikka neuvottelut olivat kylmiä, Jeffrey ja Oprah menivät yksin ja perustivat HARPO Productionsin.

King World oli vaikeassa asemassa. Tuolloin Oprah houkutteli ennätys katsojalukuja Chicagossa, ja kansallinen syndikaatio näytti olevan slam dunk. Heidän olisi pitänyt antaa periksi ja antaa Oprahille leikkaus taustasta. Se olisi maksanut heille muutaman miljoonan vuodessa.

Viimeinkin King World palasi pöydälle, mutta nyt Oprah ei enää halunnut leikata taustaa. King Worldin johtajat olivat järkyttyneitä saadessaan tietää, että hän suunnitteli tuottavansa näyttelyn ITSE. Hän ja Jeffrey maksavat HARPO Studiosin HARPO Productionsin kautta kaikki näyttelyn tuotantokustannukset ja sitten he maksavat King Worldille määrätyn maksun, joka järjestää näyttelyn kansallisesti. King World oli nyt palkattu työntekijä.

Oprah omisti 90% HARPO: sta. Jeffrey omisti 10%.

Seuraavaksi Oprah ja Jeffrey neuvottelivat paljon suuremman kokonaissopimuksen ABC: n kanssa, joka sisälsi elokuvantuotantoa, aikakauslehteä, kirjoja ja mikä tärkeintä, oikeuden käynnistää muita TV-ohjelmia hänen tuotantonsa alla. Kaikki näiden näyttelyiden tuotanto tapahtuisi hänen 3,5 hehtaarin HARPO-kampuksellaan.

Ei siinä kaikki.

Oprah ja Jeffrey menivät niin pitkälle, että neuvottelivat omistusosuuden itse King World Productionsista. Tämän kaupan ansiosta Oprah ansaitsi rahaa jokaisesta King Worldin tuottamasta näyttelystä, mukaan lukien Jeopardy ja Onnenpyörä.

Vuonna 1999 CBS osti King Worldin 2,5 miljardin dollarin varastossa. Kun kauppa oli ohi, Oprah omisti 1% koko CBS: stä. Hän päätyi myös omistamaan merkittävän osan Disney-osakkeista sopimuksella, jonka hän teki ABC: n kanssa 1990-luvun puolivälissä.

Vaikka hänen 1980-luvun talk show -aikansa, kuten Sally Jesse Raphael, Phil Donahue ja Jerry Springer, ansaitsisi kymmeniä miljoonia dollareita perinteisten sopimusten kautta, Oprah ansaitsi useita miljardeja dollareita.

Oprahin nettovaralliset välitavoitteet
Vuosi Nettovarallisuus
1985 500 000 dollaria
1989 1 000 000 dollaria
tuhatyhdeksänsataayhdeksänkymmentäviisi 500 000 000 dollaria
2000 1 000 000 000 dollaria
2007 2 000 000 000 dollaria
2014 3 000 000 000 dollaria
2019 3 100 000 000 dollaria
2020 3 500 000 000 dollaria

Kun Oprah siirtyi ensimmäisen kerran miljardööri-asemaan vuosina 1999/2000, hänestä tuli Amerikan ensimmäinen musta naismiljardööri. Noin tuolloin hän ansaitsi 300 miljoonaa dollaria vuodessa tuottamalla omaa näyttelyään sekä tohtori Philin ja Rachael Rayn esityksiä.

Tämän kirjoituksen jälkeen Oprah on planeetan kolmanneksi rikkain julkkis . Ainoat miljardöörijulkkikset, jotka ovat voittaneet, ovat Steven Spielberg (3,7 miljardilla dollarilla) ja George Lucas (6,5 miljardilla dollarilla).

Oprah Winfrey on Amerikan rikkain itse tekemä nainen.

GIANLUIGI GUERCIA / AFP kautta Getty Images

Hyväksynnät ja muut projektit

Oprah on ollut Weight Watchersin hallituksen jäsen vuodesta 2015. Kun hänet tuotiin yhtiöön, hänelle myönnettiin 43,5 miljoonan dollarin pääoma. Tuon osuuden arvo on kasvanut yli 400 miljoonaan dollariin. Vuonna 2019 hän allekirjoitti monivuotisen sopimuksen Applen kanssa näyttelyiden tuottamiseksi teknologiajätille.

Näyttelijänä Oprah on esiintynyt useissa suurissa elokuvissa, mukaan lukien vuoden 1985 The Colour Purple, 1998's Beloved, 2013 The Butler ja 2014 Selma.

Hän on tuottanut kymmeniä televisio-ohjelmia, dokumentteja ja minisarjoja.

Tämän kirjoituksen jälkeen Oprah on nimitetty kahdelle Oscar-palkinnolle, yhden parhaaksi naispääosanäyttelijäksi elokuvalle The Color Purple ja toisen tuottajaksi parhaaksi elokuvaksi elokuvalle Selma. Vuonna 2011 hän sai Jean Hersholtin humanitaarisen akatemian palkinnon.

Oprah on voittanut 18 päiväsaikaan Emmy-palkintoa (26 ehdokkaasta), yhden Kultaisen maapallon, kaksi Primetime Emmyä ja Tony-palkinnon.

Oprah-kiinteistösalkku

Vuosina 1985--2015 Oprahin ensisijainen asuinpaikka oli 9625 neliömetrin Chicago-koti, jonka hän myi vuonna 2015 4,625 miljoonalla dollarilla. Hän omisti aiemmin myös kattohuoneiston Atlantassa, jonka hän myi vuonna 2008 1,8 miljoonalla dollarilla.

Epäilemättä hänen vaikuttavin kiinteistöomaisuutensa on 23 000 neliön jalkainen kartano Montecitossa Kaliforniassa (lähellä Santa Barbaraa), jonka hän osti vuonna 2001 50 miljoonalla dollarilla. Nykyään tämän kodin arvo on vähintään 90 miljoonaa dollaria. Vuonna 2016 hän osti 23 hehtaarin maatilan, myös Montecitosta, hintaan 29 miljoonaa dollaria. Vuonna 2019 hän osti naapuritalon 6,85 miljoonalla dollarilla, mikä laajensi Monteciton jalanjälkeään neljä hehtaaria. Oprah omistaa yhteensä 67 hehtaaria Montecitossa.

Oprah omistaa 43 hehtaarin tila Orcasin saarella Washingtonin osavaltiossa, jonka hän osti 8,275 miljoonalla dollarilla vuonna 2018.

Vuonna 2014 hän käytti 14 miljoonaa dollaria kotiin Telluride, Colorado.

Oprah osti ensimmäisen kiinteistönsä Mauilta vuonna 2002. Vuosien varrella hän on käyttänyt peräti 60 miljoonaa dollaria 160 + hehtaarin kokoamiseen Mauilla. Hän käytti 32 miljoonaa dollaria yhdessä tapahtumassa ostamaan viereisen kiinteistön.

Oprah omistaa yhteensä satoja (mahdollisesti yli 1000) hehtaarin kiinteistöjä Yhdysvalloissa, joiden vähimmäisarvo on 200 miljoonaa dollaria.

Hyväntekeväisyys

Tämän kirjoituksen jälkeen Oprah on antanut yli 400 miljoonaa dollaria hyväntekeväisyyteen, pääasiassa koulutukseen liittyviin syihin. Hän on maksanut yli 400 apurahaa Atlantan Morehouse Collegelle.

Vuonna 1998 hän perusti Oprah's Angel Network -järjestön, joka tukee voittoa tavoittelemattomia organisaatioita ympäri maailmaa. Oprah's Angel Network on tähän mennessä kerännyt yli 80 miljoonaa dollaria useille organisaatioille. Oprah maksaa henkilökohtaisesti 100% verkon hallinnollisista kustannuksista, joten 100% kaikista kerätyistä varoista voidaan siirtää suoraan voittoa tavoittelemattomille organisaatioille.

Vuonna 2007 Oprah perusti Oprah Winfreyn tyttöjen johtavan akatemian Etelä-Afrikkaan. Tähän mennessä hän on henkilökohtaisesti antanut 40 miljoonaa dollaria koulun rahoittamiseen. Tämän kirjoituksen jälkeen koulussa on 322 ilmoittautumista, ja suunnitelmia on laajentaa 450: een.

Oprah's Angel Network keräsi 11 miljoonaa dollaria hirmumyrsky Katrina -hätäapuun, ja Oprah lahjoitti lisäksi 10 miljoonaa dollaria.

Vuonna 2013 hän lahjoitti 12 miljoonaa dollaria Smithsonianin afrikkalaisamerikkalaisen historian ja kulttuurin kansallismuseolle. Samana vuonna Oprah sai presidentti Barack Obamalta presidentin vapausmitalin.

Oprah Winfrey nettovarallisuus

Oprah Winfrey

Nettovarallisuus: 3,5 miljardia dollaria
Palkka: 300 miljoonaa dollaria vuodessa
Syntymäaika: 29. tammikuuta 1954 (67 vuotta vanha)
Sukupuoli: Nainen
Korkeus: 5 jalkaa 6 tuumaa (1,69 m)
Ammatti: Medianomistaja, näyttelijä, juontaja, liikemies, televisiotuottaja, elokuvatuottaja, toimittaja, filantropisti, ääninäyttelijä
Kansalaisuus: Yhdysvallat
Viimeksi päivitetty: 2020

Oprah Winfreyn tulos

  • Oprah Winfrey Show 315 000 000 dollaria vuodessa
  • Väri violetti 35000 dollaria
Kaikki nettovarallisuus lasketaan julkisista lähteistä saatujen tietojen perusteella. Tarvittaessa sisällytämme myös yksityisiä vinkkejä ja palautetta, joka on saatu julkkisilta tai heidän edustajiltaan. Työskentelemme ahkerasti varmistaaksemme, että luvumme ovat mahdollisimman tarkkoja, ellei toisin mainita, ne ovat vain arvioita. Olemme tyytyväisiä kaikkiin korjauksiin ja palautteeseen alla olevan painikkeen avulla. Teimmekö virheen? Lähetä korjausehdotus ja auta meitä korjaamaan se! Lähetä korjaus Keskustelu