Prinssi Net Worth

Kuinka paljon Prince Worth on?

Prince Net Worth: 200 miljoonaa dollaria

Prinssin nettovarallisuus: Prince oli amerikkalainen laulaja, lauluntekijä, muusikko ja näyttelijä, jonka nettovarallisuus oli 200–300 miljoonaa dollaria kuollessaan huhtikuussa 2016. Nettovarallisuuden vaihteluväli riippuu suurelta osin hänen näennäisoikeuksiensa ja muun henkisen omaisuuden, kuten hänen musiikin tekijänoikeutensa.

Uransa aikana Prince myi yli 100 miljoonaa albumia maailmanlaajuisesti ja oli aikansa menestynein konsertti. Princein musiikkityyliin vaikuttivat rock, R & B, soul, New Wave, electronica, disco, funk, folk, jazz, rap, blues, psykedelia ja hip hop. Prince oli kuuluisa siitä, että hän soitti suurinta osaa, ellei kaikkia, äänityksistään. Traagisesti, Prince kuoli vuonna 2016 56-vuotiaana tahattomasta huumeiden yliannostuksesta.

Kiinteistön arvo : Prince omisti tunnetusti suurimman osan työstään, mukaan lukien - mikä tärkeintä - julkaisuoikeudet, AKA: n kappaleiden tekijänoikeudet. Kun Prince kuoli, hänellä ei ollut tahtoa. Hänen omaisuutensa arvo siirtyi kuudelle aikuiselle perheenjäsenelle (joista yksi, velipuoli, kuoli vuonna 2019).

Prinssin kuoleman jälkeisinä vuosina käytiin kiivasta keskustelua Prinssin omaisuuden arvosta. Kartanon ylläpitäjä Comerica Bank & Trust toimitti arvion 82,3 miljoonaa dollaria Prince: n varojen kokonaisarvosta, joka sisältää kiinteistöt, musiikkioikeudet, nimen ja ulkonäön. Tammikuussa 2021 sisäinen verovirasto väitti, että Prinssin omaisuus on aliarvostettu jyrkästi ja sen arvo on 163,2 miljoonaa dollaria. IRS ilmeisesti palveli hänen kiinteistöään ilmoituksella rikoksesta kesäkuussa 2020 ja pyysi ylimääräisiä 32,4 miljoonan dollarin liittovaltion veroja vuodelta 2016 ja lisäksi 6,4 miljoonan dollarin tarkkuuteen liittyvän sakon. Comerica ja Prince's Estate vaativat oikeudenkäyntiä riidasta.

Omaisuus : IRS: n ja Comerica-taistelun perusteella meillä on melko selkeä käsitys Prince: n kuoleman aikana hallitsemista varoista ja niiden kiistetyistä arvoista. Alla on erittely tärkeimmistä varoista ja niiden arvoista:

  • NPG Publishing - yksikkö, joka omistaa hänen lauluntekijänsä tekijänoikeudet. Comerica kiinnitti NPG: n arvon 21 miljoonaan dollariin. IRS kiinnitti arvon 37 miljoonaan dollariin.
  • 'Writer's Share' laulukirjaluettelosta - Comerica kiinnitti 11 miljoonaa dollaria. IRS kiinnitti 22 miljoonaa dollaria.
  • NPG Records - Prinssin levy-yhtiö. Comerica kiinnitti arvon 19,4 miljoonaan dollariin. IRS kiinnitti 46,5 miljoonaa dollaria.
  • Paisley Park - 149 hehtaarin suuruinen rakentamaton maa Chanhassenissa, Minnesotassa. Comerica kiinnitti 11 miljoonaa dollaria. IRS kiinnitti 15 miljoonaa dollaria.

Varhainen: Prinssi syntyi prinssi Rogers Nelsonina 7. kesäkuuta 1958 Minneapolisissa, Minnesotassa. Hänen äitinsä Mattie Della oli jazzlaulaja ja hänen isänsä John Lewis Nelson oli pianisti ja lauluntekijä. Hänen vanhempansa ja kaikki isovanhempansa tervehtivät Louisianaa. Prinssin sisar Tyka syntyi kaksi vuotta prinssin jälkeen. Vanhempien rohkaisemana molemmat sisarukset kiinnostivat voimakkaasti musiikkia. Prince kirjoitti ensimmäisen laulunsa isänsä pianolle ollessaan vasta seitsemänvuotias. Prinssin vanhemmat erosivat, kun hän oli kymmenen, ja siitä lähtien hänellä oli murtunut suhde vanhempiinsa ja lopulta isovanhempiinsa ja sisaruksiinsa. Hän pomppii usein kotoa kotiin. Prinssin isä potkaisi hänet lopulta. Prince pelasi jalkapalloa, koripalloa ja baseballia Central High Schoolissa. Hän oli myös opiskelija Minnesotan tanssiteatterissa. Hän jatkoi vapaa-ajan koripallon pelaamista aikuisena.

Ura: Vuonna 1973 Prince tapasi lauluntekijän ja tuottajan Jimmy Jamin. Jimmy Jam oli syvästi vaikuttunut Prinssin musiikillisesta kyvystä ja hallitsevastaan ​​monenlaisia ​​instrumentteja. Prince loi demonauhan vuonna 1976 tuottaja Chris Moonin kanssa Minneapolis-studiossa. Alun perin kykenemättömäksi saamaan levyn kappaleita, Moon toi nauhan Minneapolis-liikemiehelle Owen Husneylle, joka allekirjoitti Prinssin johdolle. Husney auttoi häntä luomaan uuden demonauhan, joka sai kiinnostuksen kymmeniltä suurilta levy-yhtiöiltä. Prince allekirjoitti Warner Bros.Husney ja Prince lähtivät Minneapolisista Sausalitoon Kaliforniaan nauhoittamaan ensimmäisen albuminsa Record Plant Studiosissa. Prince julkaisi ensimmäisen albuminsa 'For You' 17. huhtikuuta 1978. Prince kirjoitti, sovitti, sävelsi, tuotti ja soitti kaikki levyllä olevat 27 instrumenttia itse.

Seuraavaksi hän julkaisi itsenäisen albumin 'Prince' lokakuussa 1979. Tämä albumi katapultoi hänet maineeseen kahdella huippuhitillä 'Why You Wanna Treat Me So Bad?' ja 'Haluan olla rakastajasi'. Vuonna 1980 hän julkaisi Dirty Mindin, josta tuli kuuluisa seksuaalisen materiaalinsa vuoksi. Omassa studiossaan levytetty albumi sai kultaa. Vuonna 1981 Prince ilmestyi ensimmäisen kerran Saturday Night Live -tapahtumassa esittäen 'Partyup'. Hän kiersi seuraavan albuminsa, Controversy, tueksi, avaten Rolling Stonesille heidän Yhdysvaltain kiertueellaan.

Violetti sade: Vuosina 1984-1989 Prince kutsui yhtyettä nimellä The Revolution. Prinssi oli vaatinut johtoaan hankkimaan sopimuksen elokuvan tähdittämisestä huolimatta siitä, että hänen altistumisensa oli vielä jonkin verran rajoitettua. Kaupan tuloksena syntyi surullisen hittielokuva Purple Rain, vuonna 1984. Prince näytteli siinä ja teki ääniraidan. Elokuva oli löyhästi omaelämäkerrallinen. Purple Rain myi yli 13 miljoonaa kappaletta Yhdysvalloissa. Se vietti 24 viikkoa Billboard-listan ykkönen ja Prince voitti Oscarin parhaasta alkuperäisestä kappaleesta. Elokuvan kappaleista, kuten When Doves Cry ja Let's Go Crazy, tuli kansainvälisiä listan kärjessä. 1984, Princeellä oli numero 1 albumi, sinkku ja elokuva Yhdysvalloissa samanaikaisesti, mikä merkitsi ensimmäistä kertaa, kun laulaja oli koskaan hankkinut kaikki kolme samanaikaisesti. Yksi kappale albumilta, Darling Nikki, johti vanhempien musiikkiresurssikeskuksen perustamiseen ja myöhemmin käytetyn standardivaroitusmerkin käyttämiseen, jossa luki Parental Advisory: Explicit Lyrics levyjen kannessa, joiden on katsottu sisältävän sanoituksia sopii alaikäisille.

80-luvun loppu: Prince: n seuraava albumi Purple Rainin jälkeen oli ympäri maailmaa päivässä vuonna 1985. Se meni suoraan ykköseksi ja pysyi siellä kolme viikkoa. Yksittäinen Vadelma Beretti saavutti listan toiseksi. Hänen seuraava albuminsa, Parade, meni numeroon 3 ja synnytti hitti-kisan. Parade -tapahtuman jälkeen Hit n Run -kiertueensa jälkeen Prince hajosi vallankumouksen ja ampui kuuluisan muusikkoduoinsa Wendy & Lisa.

90-luku ja sen jälkeen: 90-luvulla, pitkällisen vastakkainasettelun aikana silloisen levy-yhtiönsä kanssa, Warner Bros , Prince muutti nimensä sanoiksi, jota ei voida lausua. Tuolloin häntä kutsuttiin yleensä taiteilijaksi, joka tunnettiin aiemmin prinssinä. Hän lopetti 'rakkaussymbolin' käyttämisen nimenä ja palasi takaisin vanhaan nimensä, kun hänen suhteensa Warner Brosiin oli virallisesti päättynyt, toukokuussa 2000. Prince julkaisi viisi levyä vuosina 1994-1996 ja allekirjoitti Arista Recordsin kanssa vuonna 1998. Aristan kanssa. Levyt, Prince julkaisi vielä 16 albumia. Hänen menestynein 2000-luvun albumi oli vuoden 2004 Musicology. Prince: n viimeinen albumi Hit n Run Phase Two julkaistiin vuonna 2015. Princeä on pitkään pidetty yhtenä kaikkien aikojen lahjakkaimmista ja monipuolisimmista muusikoista.

Jonathan Daniel / Getty Images

Paisley Park: Vuonna 1985 Prince perusti oman etiketin Paisley Park Records ja NPG-tietueet , jota hän käytti itse tuottamaan ja kirjoittamaan musiikkiaan. Paisley Park on myös fyysinen paikka, jättiläinen, 65 000 neliön jalkainen äänityskompleksi, jossa Prince asui ja työskenteli Chanhassenissa, Minnesotassa, aivan Minneapoliksen ulkopuolella. Studion on suunnitellut BOTO Design -arkkitehtitoimisto. Paisley Park avattiin virallisesti 11. syyskuuta 1987. Se sisälsi kaksi elävää musiikkia, jotka toimivat Prinssin harjoitustilana. Vaikka Paisley Park -levy-yhtiö taittui vuonna 1994, Prince jatkoi asumista ja levytystä Paisley Park Studiosissa, isännöi usein valtavia, ylellisiä juhlia muille muusikoille ja viihdyttäjille. Traagisesti, Prince löydettiin kuolleena Paisley Parkin hissistä 21. huhtikuuta 2016. Ennen kuolemaansa hän oli aikonut perustaa kartanon julkiseksi tilaksi samaan tapaan kuin Graceland. Paisley Park -kiertueet alkoivat lokakuussa 2016. Graceland Holdings, sama yritys, joka hallinnoi Gracelandia, järjesti matkat. Kierrokset sisältävät studiot, joissa Prince äänitti, äänilavat, joissa hän harjoitti, ja tuhansia esineitä hänen henkilökohtaisista arkistoistaan, mukaan lukien vaatekaappi, palkinnot, instrumentit, harvinaiset äänitteet, autot ja moottoripyörät. Prinssin tuhkat olivat aiemmin esillä puiston pääsisäänkäynnin uurnassa, mutta ne on sittemmin poistettu ja laitettu kellarissa olevaan holviin, joka sisältää myös julkaisematonta materiaalia ja erittäin salaisia ​​kappaleita.

Kuolema: 7. huhtikuuta 2016 Prince lykkäsi kahta näyttelyä Atlantassa julkaisemalla lausunnon, jonka mukaan hän oli toipumassa influenssasta. Hän suunnitteli uudelleen 14. huhtikuuta ja suoritti viimeisen esityksensä sinä päivänä, vaikka hän tunsi edelleen huonoa oloa. Lennolla takaisin Minneapolisiin seuraavana aamuna Prince ei reagoinut. Hänen yksityinen suihkukoneensa teki hätälaskun Illinoisissa, jossa Prince sairaalahoitoon ja sai Narcan-lääkkeen, jota käytettiin estämään opioidien yliannostuksen vaikutukset. Kun hänet elvytettiin, hän lähti lääkärin neuvoja vastaan. Hänet nähtiin ostoksilla levymyymälässä, pyöräilemässä ja seuraavana päivänä Paisley Parkin improvisoidulla tanssijuhlilla. Huhtikuun 911 soitti 21. huhtikuuta aamulla ja pyysi ambulanssin lähettämistä Paisley Parkiin. Prinssi todettiin vastaamattomaksi ja ensihoitajat suorittivat elvytyksen, mutta havaittiin, että hän oli kuollut yli kuusi tuntia. 2. kesäkuuta virallinen sana oli, että prinssi oli kuollut tahattomasta yliannostuksesta opioidia Fentanyl. Hän oli 57-vuotias.

Tunnustukset: Prince voitti uransa aikana kultaisen maapallon, seitsemän Grammy-palkintoa ja Oscar-palkinnon. Levytystaiteilijan luettelossa on tiettävästi useita satoja julkaisemattomia kappaleita. Hänet otettiin postuumiin R&B Music Hall of Fameen vuonna 2016.

Henkilökohtainen elämä: Prinssi meni naimisiin Mayte Garcian kanssa vuonna 1996. Hän oli 37 ja 22. Heillä oli vuonna 1996 poika Amirr Nelson, joka kuoli viikon ikäisenä harvinaiseen geneettiseen oireyhtymään. Pari erosi vuonna 2000. Prince oli naimisissa Manuela Testolinin kanssa vuosina 2001-2006.

Prince noudatti tiukkaa vegaanista ruokavaliota ja tuli Jehovan todistajaksi vuonna 2001.

Hän ei puhunut julkisesti hyväntekeväisyydestään, mutta hänen humanitaariset ja hyväntekeväisyystyönsä olivat paljon julkisuutta hänen kuolemansa jälkeen. Hän lahjoitti nimettömästi suuria palasia kirjastoille ja maksoi nimettömästi erilaisten kamppailevien muusikoiden lääketieteelliset laskut sekä lukemattomat muut hyväntekeväisyystyöt.

Prinssi Net Worth

Prinssi

Nettovarallisuus: 200 miljoonaa dollaria
Syntymäaika: 7. kesäkuuta 1958 - 21. huhtikuuta 2016 (57 vuotta vanha)
Sukupuoli: Uros
Korkeus: 5 jalkaa 2 tuumaa (1,575 m)
Ammatti: Muusikko, moninstrumentalisti, musiikkijärjestäjä, laulaja, levytuottaja, lauluntekijä, laulaja-lauluntekijä, näyttelijä, tanssija, kirjoittaja
Kansalaisuus: Yhdysvallat
Viimeksi päivitetty: 2021
Kaikki nettovarallisuus lasketaan julkisista lähteistä saatujen tietojen perusteella. Tarvittaessa sisällytämme myös yksityisiä vinkkejä ja palautetta, joka on saatu julkkisilta tai heidän edustajiltaan. Työskentelemme ahkerasti varmistaaksemme, että luvumme ovat mahdollisimman tarkkoja, ellei toisin mainita, ne ovat vain arvioita. Olemme tyytyväisiä kaikkiin korjauksiin ja palautteeseen alla olevan painikkeen avulla. Teimmekö virheen? Lähetä korjausehdotus ja auta meitä korjaamaan se! Lähetä korjaus Keskustelu