Ray Charles Net Worth

Paljonko Ray Charles Worth maksaa?

Ray Charles Net Worth: 75 miljoonaa dollaria

Ray Charlesin nettovarallisuus: Ray Charles on legendaarinen laulaja, äänitys ja hyväntekijä. Hän on yksi 1900-luvun arvostetuimmista muusikoista. Hänen nettovarallisuutensa oli kuollessaan 75 miljoonaa dollaria. Ray Charles tuli uskomattoman nöyrästä ja köyhtyneestä alusta ennen kuin hän löysi valtavan menestyksen musiikkiteollisuudessa.

Estate Legal -taistelu : Raysta selviytyi 12 lasta 10 eri naiselta. Testamentin ehtojen mukaan jokaiselle lapselle lahjoitettiin 500 000 dollaria. Se on 6 miljoonaa dollaria. Hän myös ilmeisesti vihjasi heille henkilökohtaisesti, että he saisivat enemmän rahaa rivillä. Lapset tulkitsivat tämän tarkoittavan, että he hyötyisivät hänen tulevista rojaltistaan ​​ja henkisestä omaisuudestaan.

Suurin osa hänen jäljellä olevista varoistaan ​​lahjoitettiin Ray Charles -säätiölle - hyväntekeväisyysjärjestölle, joka tukee kuulo- ja näkövammaisia ​​lapsia. Huipullaan noin vuonna 2011 säätiöllä oli 60 miljoonaa dollaria varoja ja se tuotti noin 5 miljoonaa dollaria sijoitustuotoista. Nykyään Ray Charles -säätiö tuottaa noin 3 miljoonaa dollaria vuodessa ja sillä on 41 miljoonaa dollaria varoja.

Rayn lapset haastoivat myöhemmin oikeudet isänsä lauluoikeuksiin ja master-äänitteisiin. He väittivät, että master-tallenteiden ja muun IP-omaisuuden arvo olisi 25–50 miljoonaa dollaria. Säätiö nosti kanteen, väittäen, että oikeusjuttu rikkoi heidän rahastoissaan tehtyjä sopimuksia. Tuo oikeusjuttu kesti vuoteen 2015, jolloin Kalifornian tuomioistuin oli säätiön puolella.

Aikainen elämä: Ray Charles Robinson syntyi 23. syyskuuta 1930 Albanyssa Georgiassa. Hän alkoi osoittaa uteliaisuutta musiikissa kolmen vuoden ikäisenä Pitmanin Red Wing Cafessa, jossa hän katseli Pitmania soittavan vanhalla pystysuoralla pianolla. Pitman opetti myöhemmin Charlesille pelaamisen. Rayn nuorempi veli George kuoli traagisesti hukkumisonnettomuudessa neljän vuoden ikäisenä. Charles alkoi menettää näköään viiden vuoden iässä. Glaukooman takia Charles oli täysin sokea ennen 8. syntymäpäiväänsä. Hänen äitinsä Aretha käytti yhteyksiä paikalliseen yhteisöön löytääkseen koulun, joka hyväksyisi sokean mustan oppilaan. Hänet kirjattiin Floridan kuurojen ja sokeiden kouluun St. Augustinessa vuosina 1937-1945, jossa hän hiotti musiikillista kykyään oppimalla lukemaan pistekirjoitusmusiikkia ja soittamaan klassista pianoa. Kun hän oli 14, hänen äitinsä kuoli. Ray tunsi edelleen sekä hänen että veljensä varhaisen kuoleman painon, levoton Ray, lähti koulusta ja muutti Jacksonvilleen Floridaan asumaan perheenystävän Charles Wayne Powellin luokse.

Varhainen ura: Jacksonville, Charles alkoi soittaa pianoa bändeille Ritz-teatterissa LaVillassa ansaitsemalla 4 dollaria per yö. Hän aloitti maineensa lahjakkaana muusikkona alueella, mutta työpaikat eivät tulleet tarpeeksi nopeasti, jotta hän voisi rakentaa fanikannan. 16-vuotiaana hän muutti Orlandoon, jossa hän asui köyhyydessä ja meni usein päiviä syömättä. Vuonna 1947 hän muutti Tampaan ja sai työn pianistina Charles Brantleyn Honey Dippers -elokuvalle. Hän oli innokas saamaan oman bändin, ja hänen neljän ensimmäisen levynsä - 'Wondering and Wondering', 'Walking and Talking', 'Why Did You Go?' ja 'Löysin lapseni siellä' - hän päätti lähteä Floridasta Seattleen. Hän perusti bändin nimeltä McSon Trio, ja he nauhoittivat Confession Blues -lehden huhtikuussa 1949 - se olisi hänen ensimmäinen kansallinen hitti. Hän sovitti kappaleita myös muille taiteilijoille, kuten Cole Porter ja Dizzy Gillespie. Saatuaan menestystä kahdella ensimmäisellä singlellään, Charles lähti tielle Los Angelesiin vuonna 1950 ja vietti muutaman vuoden kiertueella Lowell Fulsonin kanssa musiikillisena johtajana. Kun hän allekirjoitti Swing Time Recordsin, Ray nauhoitti vielä kaksi hittiä: 'Baby Let Me Hold Your Hand' vuonna 1951 ja 'Kiss Me Baby' vuonna 1952, jotka saavuttivat numerot 5 ja 8.

Menestys: Se oli vuonna 1953, jolloin hän teki ensimmäisen suuren hittisinglensä allekirjoitettuaan Atlantic Recordsin kanssa. Mess Around ei ollut vain suosittu omana aikanaan, mutta se on edelleen yksi Charlesin suosituimmista kappaleista. Sieltä Charles jatkoi suurentumistaan ​​ja oli lopulta yksi ensimmäisistä artisteista, joilla oli todellinen crossover-menestys popmusiikissa. Vuonna 1954 Charles äänitti elokuvan 'Olen saanut naisen', toisen merkittävän hitin, joka saavutti R & B-listan toiseksi. Seuraavana vuonna hänellä oli suuria osumia elokuvissa This This Girl of Mine ja Fool for You. Vuoteen 1958 mennessä hän johti paikkoja kuten Apollo-teatteri ja Carnegie Hall New Yorkissa. Vuonna 1959 toinen mahdollinen ikoninen Ray-hitti, 'What'd I Say', saavutti Billboard R & B -taulukon ykkönen. Kappale, joka yhdisti gospelin, jazzin, bluesin ja latinalaisen musiikin, oli hänen menestyksensä huippu Atlantilla ja siitä tuli hänen ensimmäinen pop-levynsä kymmenen parhaan joukossa. Myöhemmin samana vuonna hän julkaisi ensimmäisen country-laulunsa ja kolme muuta albumia etiketille.

(Kuva: David Redfern / Redferns / Getty Images)

Rayn sopimus päättyi vuonna 1959, ja useita isoja etikettejä soitettiin. Hän allekirjoitti ABC-Paramountin kanssa marraskuussa 1959, ja he tarjosivat hänelle 50000 dollarin vuosittaisen ennakon ja korkeammat rojaltit kuin koskaan aiemmin Atlantilla. Hänen ensimmäinen hitti-singlensä ABC-Paramountin kanssa tuli vuonna 1960 kappaleella 'Georgia on My Mind'. Hän sai laulusta maailmanlaajuisen suosion ja neljä Grammy-palkintoa. Hän ansaitsi toisen Grammyn seurannastaan ​​'Hit the Road Jack', jonka kirjoitti Percy Mayfield. 60-luvun alussa Charles kohtasi melkein kuoleman, kun Louisianasta Oklahoma Cityyn matkustavan koneensa ohjaaja menetti näkyvyyden lumessa. Kone laskeutui turvallisesti ja ilman vaaratilanteita. Vuonna 1964 Rayn ura pysähtyi, kun hänet pidätettiin heroiinista, mikä merkitsi hänen kolmatta rikkomustaan. Hän meni kuntoutukseen ja vietti vuoden ehdonalaiseen ja ilmestyi uudelleen listoille vuonna 1966.

Kaarlen menestys Charlesilla oli lyhytikäinen, ja 70-luvulla hänen musiikkinsa näki vain vähän tai ei lainkaan radiota. Psykedeelisen rockin nousu tuolloin sekä kovemmat rock- ja R&B-muodot olivat vähentäneet Rayn vetovoimaa. Hän jätti ABC: n vuonna 1974 ja äänitti useita albumeita omalle levy-yhtiölleen, Crossover Recordsille. Vuonna 1979 'Georgia on my Mind' julistettiin Georgian valtionlauluksi. Vuonna 1983 hän allekirjoitti sopimuksen Columbia Recordsin kanssa ja äänitti merkkijonon maa-albumeja, ja hän oli löytänyt sinkkuja useissa dueteissa maataiteilijoiden sekä Willie Nelsonin kanssa.

Ray julkaisi Valkoisen talon kirjeenvaihtajaillallisen Washington DC: ssä vuonna 2003. Hänen viimeinen julkinen esiintymisensä oli 30. huhtikuuta 2004 hänen musiikkistudionsa vihkimisessä historiallisena maamerkkinä Los Angelesissa.

Hänen tähtensä ei kuitenkaan lakannut nousemasta vain musiikista, mutta lopulta isännöi Saturday Night Liveä ja esiintyi The Blues Brothers -elokuvassa. Vaikka hänen henkilökohtainen elämänsä, kuten Oscar-palkitussa biopiirissä näkyy, ei ollut vapaa myllerryksestä, hänen musiikkinsa muistetaan eniten vuosien myötä.

Henkilökohtainen elämä: Charles oli naimisissa kahdesti, ensin Eileen Williamsin kanssa vuosina 1951-1952. Hänen toinen vaimonsa oli Della Beatrice Howard Robinson. He menivät naimisiin vuonna 1955 ja heillä oli kolme poikaa yhdessä. Hänen jatkuvan heroiiniriippuvuutensa ja kiertueiden uskottomuutensa vuoksi hänen avioliittonsa heikkeni ja he erosivat vuonna 1977. Charles syntyi yhteensä 12 lasta ja kymmenen erilaista naista, joista monet olivat seurausta avioliiton ulkopuolisista suhteista. Hänen kumppaninsa kuollessaan oli Norma Pinella. Ray kuoli kotonaan Beverly Hillsissä Kaliforniassa maksan vajaatoiminnan seurauksena 10. kesäkuuta 2004 73-vuotiaana. Hänen hautajaisiinsa osallistui lukuisia musiikkiteollisuuden suuria nimiä, ja BB King ja Stevie soittivat musiikillisia kunnianosoituksia. Ihme.

Ray Charles Net Worth

Ray Charles

Nettovarallisuus: 75 miljoonaa dollaria
Syntymäaika: 23. syyskuuta 1930 - 10. kesäkuuta 2004 (73 vuotta vanha)
Sukupuoli: Uros
Korkeus: 5 jalkaa 8 tuumaa (1,75 m)
Ammatti: Laulaja-lauluntekijä, muusikko, jazzpianisti, säveltäjä, taiteilija, näyttelijä, elokuvan säveltäjä, musiikkijärjestäjä, musiikkitaiteilija
Kansalaisuus: Yhdysvallat
Viimeksi päivitetty: 2020
Kaikki nettovarallisuus lasketaan julkisista lähteistä saatujen tietojen perusteella. Tarvittaessa sisällytämme myös yksityisiä vinkkejä ja palautetta, joka on saatu julkkisilta tai heidän edustajiltaan. Työskentelemme ahkerasti varmistaaksemme, että luvumme ovat mahdollisimman tarkkoja, ellei toisin mainita, ne ovat vain arvioita. Olemme tyytyväisiä kaikkiin korjauksiin ja palautteisiin alla olevan painikkeen avulla. Teimmekö virheen? Lähetä korjausehdotus ja auta meitä korjaamaan se! Lähetä korjaus Keskustelu