Sammy Davis, nuorempi nettovarallisuus

Paljonko Sammy Davis, Jr. on arvoinen?

Sammy Davis, Jr., nettovarallisuus: 5 miljoonaa dollaria

Sammy Davis, nuorempi nettovarallisuus: Sammy Davis, nuorempi, oli amerikkalainen viihdyttäjä, jonka nettovarallisuus oli 5 miljoonaa dollaria kuollessaan vuonna 1990. Sammyn nettovarallisuus olisi voinut olla paljon suurempi, mutta hänen taloudellista tilannettaan ei auttanut se, että hän oli naimisissa kolme kertaa ja saanut neljä lasta. Vielä tärkeämpää on, että kuolemansa aikana hän oli velkaa sisäiselle verovirastolle 7 miljoonan dollarin verran (vastaa 13 miljoonaa dollaria inflaation sopeutumisen jälkeen). Davisin kartano oli myös monien laillisten taistelujen kohteena. Tunnetaan nimellä 'Mr. Show Business, Sammy oli taitava laulaja, tanssija, muusikko, näyttelijä ja impressionisti, joka julkaisi kymmeniä albumeja ja esiintyi yli 70 elokuvassa ja televisiossa. Hän ansaitsi Tony-ehdokkuuden musikaalin parhaaksi näyttelijäksi esityksestään elokuvassa Golden Boy (1964) Broadwaylla ja esiintyi merkittävissä elokuvissa, kuten Porgy and Bess (1959), Ocean 11 (1960) ja 'Cannonball Run' (1981). Valitettavasti Davis kuoli kurkusyövästä toukokuussa 1990 64-vuotiaana.

Aikainen elämä: Sammy Davis, nuorempi, syntyi Samuel George Davis, nuorempi 8. joulukuuta 1925 Harlemissa, New York Cityssä. Hänen vanhempansa, Sammy Davis vanhempi ja Elvera Sanchez olivat molemmat vaudeville-tanssijoita, ja he erosivat, kun Sammy oli 3-vuotias. Sammy vanhempi sai poikansa huoltajan, vei hänet kiertueelle ja opetti tanssimaan yhdessä Will Mastinin kanssa, joka oli Davisin kummisetä. Sammy, hänen isänsä ja Mastin esiintyivät Will Mastin Triona, ja kun Davis oli 7-vuotias, hän sai pääroolin vuonna 1933 julkaistussa Rufus Jones presidentiksi -elokuvassa. Sammy otettiin armeijaan 18-vuotiaana, ja hän palveli armeijassa toisen maailmansodan aikana. Hän kärsi väärinkäytöstä eteläisten valkoisten sotilaiden käsissä, minkä seurauksena hänen nenänsä murtui useita kertoja. Davis päätyi uudelleen nimittämään erityispalvelujen osastoon ja hyödyntämään kykyjään joukkojen hyväksi. Siihen mennessä, kun hänet vapautettiin vuonna 1945, Sammy oli saavuttanut yksityisen arvon ja hänelle oli myönnetty toisen maailmansodan voittomitali ja amerikkalainen kampanjamitali.

Ura: Vuonna 1949 Davis nauhoitti blueslauluja nimellä Charlie Green ja Shorty Muggins Capitol Recordsille, ja kun Will Mastin Trio avattiin Janis Paige'lle Cirossa vuonna 1951, tähtinen yleisö rakasti Sammyn vaikutelmia, ja hän alkoi pian löytää menestystä omillaan. Vuonna 1955 hän julkaisi debyyttialbuminsa 'Starring Sammy Davis Jr.' ja seuraavana vuonna hän esiintyi elokuvassa Mr. Ihana 'Broadwaylla. Davisista tuli kuuluisan Rottipaketin jäsen vuonna 1959 Frank Sinatra oli pakkauksen johtaja ja Dean Martin , Peter Lawford ja Joey Bishop olivat myös jäseniä. Rat Pack esiintyi Las Vegasissa ja teki vuonna 1960 elokuvan 'Ocean's 11' yhdessä, jota seurasivat vuoden 1962 'Sergeants 3' ja 1964 'Robin and the 7 Hoods'. Davis esiintyi Kanadan televisiossa vuonna 1959 järjestetyssä erityisessä Sammy's Parade -elokuvassa, ja vuonna 1964 hän esiintyi Broadwaylla elokuvassa Golden Boy ja kuvasi päiväkeskusteluohjelman.

Vuonna 1969 hänen laulunsa 'I Gotta Be Me' nousi Easy Listening-singlelistojen kärkeen, ja hän julkaisi hitti-singlen 'The Candy Man' vuonna 1972. 1970-luvulla Sammy vieraili tähdellä useissa TV-ohjelmissa, mukaan lukien 'All'. perheessä (1972) ja Charlien enkelit (1977), ja hänen esiintymisensä Chip Warrenina elokuvassa 'Yksi elämä elää' (1979) ansaitsi hänelle päivittäisen Emmy-ehdokkuuden. Vuonna 1985 Davis sponsoroi Sammy Davis Jr.: n kansallista maksainstituuttia New Jerseyn lääketieteen ja hammaslääketieteen yliopistossa maksakirroosin jälkeen. Hän totesi: '' Minulla ei ole ollut juomaa puolitoista vuotta, koska on jotain pelottavaa, kun lääkäri sanoo: 'Jos juot, kuolet.' Vuonna 1988 Sammy piti mennä kiertueelle Frank Sinatran ja Dean Martinin kanssa, mutta Frank ei ollut tyytyväinen Deaniin, joka ei vaikuttanut kiinnostuneelta esiintymisestä, joten Liza Minnelli korvasi Martinin The Ultimate Event -elokuvassa. Kiertueen aikana Sammy diagnosoitiin kurkun syöpä, eikä hän voinut suorittaa hoitojensa vuoksi. Davis julkaisi omaelämäkerransa 'Yes I Can: The Story of Sammy Davis, Jr.', vuonna 1965, ja seurasi sitä julkaisulla 'Why Me?: The Sammy Davis, Jr. Story' vuonna 1980. Hänen kolmas omaelämäkerta, Sammy: Sammy Davisin, Jr., omaelämäkerta, julkaistiin postuumisti vuonna 2000.

Ballard / Daily Express / Getty Images

Henkilökohtainen elämä: Sammy oli suhteessa näyttelijä Kim Novakiin vuonna 1957, mutta Columbia Picturesin presidentti Harry Cohn oli huolissaan rasistisesta vastahyökkäyksestä, ja pian Cohnin lähellä olevat gangsterit uhkasivat Davisia. Joulukuussa 1958 mafiaster Mickey Cohen kertoi Sammyn isälle, että jos 'Davis ei mene naimisiin mustan naisen kanssa 48 tunnin kuluessa, hän ottaisi toisen silmänsä ja katkaisi molemmat jalkansa'. Sammy tarjosi laulaja Loray Whiteille (jota hän oli aiemmin treffannut) 25 000 dollaria naimisiin hänen kanssaan ja lupasi, että he voisivat hajottaa avioliiton vuoden kuluttua. He menivät naimisiin Sands-hotellissa Las Vegasissa 10. tammikuuta 1958 ja erosivat huhtikuussa 1959. Davis meni naimisiin Ruotsissa syntyneen näyttelijän May Brittin kanssa 13. marraskuuta 1960, ja he toivottivat tytär Traceyn tervetulleeksi 5. heinäkuuta 1961 ja adoptoivat pojat Mark (s. 1960) ja Jeff (s. 1963) ennen avioeroa vuonna 1968 Sammyn suhde laulaja Lola Falanan kanssa. Davisin ja Brittin eron jälkeen Sammy alkoi väärinkäyttää huumeita ja alkoholia. Hän meni naimisiin tanssija Altovise Goren kanssa 11. toukokuuta 1970, ja he adoptoivat pojan Mannyn (s. 1978) vuonna 1989.

Marraskuussa 1954 Sammy menetti vasemman silmänsä auto-onnettomuudessa Kalifornian San Bernardinossa. Hän käytti silmälappua kuusi kuukautta ennen kuin se asennettiin lasisilmään. Vaikka baptistinen isä kasvatti Davista, hän kääntyi juutalaisuuteen vuonna 1961. Sammy oli demokraatti, mutta hänestä tuli ystäviä Richard Nixonin kanssa ja kannatti häntä republikaanien kansalliskokouksessa vuonna 1972. Vietnamin sodan aikana hän matkusti Vietnamiin viihdyttääkseen. joukot, ja Nixonin huumeiden väärinkäytön ehkäisyn erityistoimiston jäsenenä Davis tarkkaili myös armeijan huumeiden kuntoutusohjelmia. Vuonna 1973 Sammy ja Altovise tulivat ensimmäisiksi afrikkalaisamerikkalaisiksi, jotka kutsuttiin nukkumaan Valkoiseen taloon. Davis oli mukana kansalaisoikeusliikkeessä 1960-luvulla. Hän osallistui Washingtonissa maaliskuussa 1963 pidettyyn maaliskuussa ja auttoi integroimaan yökerhoja Miami Beachillä ja Las Vegasissa, koska hän kieltäytyi esiintymästä rodullisesti erillisissä paikoissa.

Kuolema ja omaisuus: Elokuussa 1989 Davis menetti kykynsä maistella ruokaa ja alkoi tuntea kutinaa kurkussa syöpäkasvaimen takia. Lääkärit suosittivat hänelle kurkunpään poistoa, mutta Sammy halusi pitää äänensä, joten häntä hoidettiin kemoterapialla ja säteilyllä. Syövän palattua hänen kurkunpäänsä poistettiin, mutta hän kuoli Beverly Hillsin kodissaan kaksi kuukautta leikkauksen jälkeen 16. toukokuuta 1990. Davis haudattiin Glendalen Forest Lawn Memorial Parkiin isänsä ja Will Mastinin lähelle ja kaksi päivää. hänen kuolemansa jälkeen Las Vegas Stripin neonvalot himmentyivät hänen kunniakseen 10 minuuttia. Sammyn omaisuuden arvo oli arviolta 4 miljoonaa dollaria, ja hän jätti suurimman osan leskelle. Hän oli kuitenkin 7 miljoonan dollarin velkaa IRS: lle (5,2 miljoonaa dollaria plus korot ja sakot), ja koska Altovise oli allekirjoittanut Davisin veroilmoitukset, hän oli vastuussa hänen velastaan ​​ja joutui huutokaupattamaan Sammyn kiinteistöt ja omaisuuden saadakseen rahat. Altovise pääsi sopimukseen IRS: n kanssa vuonna 1997, ja heidän kuolemansa jälkeen vuonna 2009 heidän poikastaan ​​Mannysta tuli kiinteistön toimeenpanija sekä isänsä luovien teosten enemmistöoikeuksien haltija.

Palkinnot ja kunniamerkit: Davis ansaitsi kuolemanjälkeisen Grammyn palkinnon vuonna 2001 ja 'Millainen tyhmä olen?' hänet otettiin mukaan Grammy Hall of Fameen vuonna 2002. Hän ansaitsi myös ehdokkaat miesten soololauluille ja vuoden levylle teoksesta 'Millaista tyhmää olen?' vuonna 1962 ja pop-mieslaulaja Candy Man -elokuvasta vuonna 1972. Sammy Davis Jr. 60-vuotisjuhla voitti Emmy-palkinnon erinomaisesta varieteen, musiikin tai komediasta vuonna 1990, ja hän sai ehdokkaat Sammy Davisin svengaavasta maailmasta. Jr., 'One Life to Live' ja 'The Cosby Show'. Amerikkalainen varietiikkikilta nimesi Sammyn Vuoden mieheksi vuonna 1961 ja sai NAACP: n Spingarn-mitali-palkinnon vuonna 1968. Hän sai kansallisen televisiotaiteen ja tiedeakatemian erityisjulkaisupalkinnon vuonna 1974 ja tähden Hollywood Walkilla vuonna 1960. Davis sai Kennedy Center Honor -tunnuksen vuonna 1987, ja hänet valittiin NAACP Image Awards Hall of Fame -halliin (1989), Las Vegasin tähtikävelyyn (2006), kansainväliseen kansalaisoikeuksien Walk of Fameen (2008). ja National Rhythm & Blues Hall of Fame (2017). Vuonna 1981 Sammy sai kunniatohtorin kirjallisuudesta Atlantan yliopistosta.

Sammy Davis, nuorempi nettovarallisuus

Sammy Davis, nuorempi

Nettovarallisuus: 5 miljoonaa dollaria
Syntymäaika: 8. joulukuuta 1925 - 16. toukokuuta 1990 (64 vuotta vanha)
Sukupuoli: Uros
Korkeus: 5 jalkaa 4 tuumaa (1,65 m)
Ammatti: Laulaja, tanssija, näyttelijä, muusikko, viihdyttäjä
Kansalaisuus: Yhdysvallat
Viimeksi päivitetty: 2021
Kaikki nettovarallisuus lasketaan julkisista lähteistä saatujen tietojen perusteella. Tarvittaessa sisällytämme myös yksityisiä vinkkejä ja palautetta, joka on saatu julkkisilta tai heidän edustajiltaan. Työskentelemme ahkerasti varmistaaksemme, että luvumme ovat mahdollisimman tarkkoja, ellei toisin mainita, ne ovat vain arvioita. Olemme tyytyväisiä kaikkiin korjauksiin ja palautteisiin alla olevan painikkeen avulla. Teimmekö virheen? Lähetä korjausehdotus ja auta meitä korjaamaan se! Lähetä korjaus Keskustelu