Shirley MacLaine ansaitsee paremman voittokierroksen kuin ”Viimeinen sana”

Shirley MacLaine esittää Harriet LauleriaShirley MacLaine esittää Harriet Lauleria elokuvassa The Last Word. (Beth Dubber/Bleecker Street) Amanda Seyfried tähdittää Anne Shermania, Shirley MacLaine Harriet Laulerina ja Ann’Jewel Lee Brendana Mark Pellingtonin elokuvassa The Last Word. (Beth Dubber/Bleecker Street)

Sopivasti elokuvaan, jossa on kyse siitä, miten ihmisen elämä muistetaan, Viimeinen sana saa sinut pohtimaan omaa tekemistäsi tällä planeetalla. Tekemäsi päätökset. Aika, joka olisi voitu käyttää paremmin johonkin muuhun - kuten 108 minuuttia viimeisen sanan katsomiseen.

Pysäytä minut, jos olet kuullut tämän ennen: Röyhkeä eläkeläinen, josta kaikki, joihin hän on tekemisissä, ei pidä, avautuu vihdoin, päästää jonkun elämäänsä ja paljastuu, että hänet on ymmärretty väärin kaikkien näiden vuosien ajan.

Jos et ole, mene joka tapauksessa katsomaan Viimeinen sana. Se on harvinainen tilaisuus katsella Shirley MacLainea suurelta näytöltä. Mutta jos sinulla on, käytä vain 10 minuuttia Netflixin selaamiseen ja sinun pitäisi pystyä löytämään vähintään puoli tusinaa samanlaista, parempaa elokuvaa. Heck, genren pitäisi olla oma kategoria.Kun tapaamme ensimmäistä kertaa Harriet Laulerin (MacLaine), hän kamppailee talonsa ympärillä, ottaa puutarhanhoitajalta leikkurit leikkaamaan pensasaidat - hän myös leikkaa nurmikon sen sijaan, että antaisi hänen tehdä sen - ja harjaa kokin sivuun valmistamaan illallisen hän ei syö.

Itsemurhayrityksen aikana hän kaataa lasillisen viiniä. Pyyhkäisemällä sen paikallisella Bristol Gazette -lehdellä, hän huomaa hehkuvan kuolinilmoituksen, joka on kirjoitettu rakkaasta paikallisesta opettajasta, ja tekee suunnitelman.

Aiemmin voimakas mainontajohtaja, joka piti Gazettea pinnalla vuosia, Harriet marssii toimittajan (Tom Everett Scott) toimistoon ja vaatii tapaamaan lehden kuolinilmoittajan Anne Shermanin (Amanda Seyfried).

Olenko potkut? Anne kysyy. Sinun pitäisi olla niin onnekas, hän sanoo.

Harriet haluaa, että hänellä on muistettavia positiivisia muistokirjoituksia, jotka on kirjoitettu kauhistuttavista ihmisistä, jotka hän tiesi, ja hän haluaa kirjoittaa muistokirjoituksensa, josta Harriet luonnollisesti saa viimeisen sanansa varmistaakseen, että hänet muistetaan oikein. Pohjimmiltaan, auta minua, tottele yksi, olet ainoa toivoni.

Harriet tarjoaa Annalle tyhjentävän, aakkosjärjestyksessä olevan luettelon tuttavista, ystävistä ja perheenjäsenistä, joista kukaan ei kestä häntä - ei edes pappi. Osoittautuu, että hän on niin hallitseva, Harriet saa jopa gynekologin antamaan hänen tutkia itseään.

Joten kun tämä epäonnistuu, Harriet päättää antaa Annen auttaa muokkaamaan perintöä eikä vain transkriptoimaan sitä. Tämä tarkoittaa pohjimmiltaan sitä, että yritetään hillitä Harrietia, joka sanoo mitä tahansa, mitä hän ajattelee, kun hän etsii nuorta huligaania mentoroitavaksi ja löytää sellaisen 9-vuotiaasta Brendasta (Ann’Jewel Lee).

Anne ja Harriet sitoutuvat lopulta Harrietin pölyisten vinyylilevyjen kokoelmaan. Anne kytkee hänet suosikkiradioasemalleen, aivan kuten Harriet kuunteli, ja ennen pitkää Harriet ja Brenda, vetäen levykokoelmansa pienessä punaisessa vaunussa, ilmestyvät asemalle, jonne Harriet laskeutuu aamulla. ajoajan siirtyminen hämmentyneeltä asemapäälliköltä (Thomas Sadoski).

Kirjoittanut uusi tulokas Stuart Ross Fink ja ohjannut Mark Pellington (The Mothman Prophecies), Viimeinen sana ei ole vakuuttava jokaisessa vaiheessa. Hämmentävä kohtausjono tuntuu harvoin miltään oikealta ihmiseltä. Se on enemmän kuin MacLaineen omituinen voittokierros, joka kasvaa ennustettavammaksi ja ahdistavammaksi.

Harrietin vieraan tyttären (Anne Heche) näkeminen on tiematka-koska sellaisessa elokuvassa sen täytyy olla-ja The Last Word onnistuu pomppimaan jokaisen tieliikenteen klisee pitkin kuin kuoppia.

Yhdessä vaiheessa kolme naista osallistuvat jopa tanssijuhliin.

Ja elokuvassa, joka tippuu kiroilua, Harriet todella antaa yhdelle pahimmista vihollisistaan ​​vadelman. Tiedäthän, kielen huulten läpi, pppfftthhhhh.

Tässä toivotaan, että MacLaine on jopa puoliksi pakkomielle Harrietin suhteen siitä, miten hänet muistetaan, ja löytää uransa arvoisen elokuvan Viimeisen sanan seuraamiseksi.

Jos ei tässä elämässä, ehkä seuraavassa.

ARVOSTELU

Elokuva: Viimeinen sana

Käyntiaika: 108 minuuttia

Arvosana: R, kieli

Arvosana: C-

Nyt soi: Useissa paikoissa