Stephen Hawking Nettovarallisuus

Kuinka paljon Stephen Hawking on arvoinen?

Stephen Hawkingin nettovarallisuus: 20 miljoonaa dollaria

Stephen Hawkingin nettovarallisuus: Stephen Hawking oli englantilainen teoreettinen fyysikko, kosmologi ja kirjailija, jonka nettovarallisuus kuollessaan oli 20 miljoonaa dollaria. Hän oli Cambridgein yliopiston teoreettisen kosmologian keskuksen tutkimuksen johtaja kuolemansa aikaan. Hän oli Cambridgein yliopiston matematiikan professori vuosina 1979--2009. Stephen Hawking kuoli 13. maaliskuuta 2018 76-vuotiaana.

Aikainen elämä: Stephen William Hawking syntyi 8. tammikuuta 1942 Oxfordissa Yhdistyneessä kuningaskunnassa Frankin (1905–1986) ja Isobel Eileen Hawkingin (syntynyt Walker 1915–2013) syntymästä. Hawking aloitti koulutuksensa Lontoon Byron House Schoolissa. Hän ei oppinut lukemaan ollessaan koulussa ja paljon myöhemmin, hän sanoi, että koulun edistykselliset menetelmät olivat syyllisiä. Kun hän oli kahdeksanvuotias, hän kävi St. Albansin tyttöjen lukiossa muutaman kuukauden ajan. Tuolloin nuoret pojat saivat ilmoittautua. Hawking läpäisi yli 11-kokeet vuosi aikaisemmin ja osallistui St. Albans -kouluun. Hänen perheensä arvosti koulutusta. Hänen St. Albanin matematiikanopettajansa auttoi nuorta Hawkingia rakentamaan tietokoneen vanhasta puhelinkeskuksesta, kellon osista ja monista muista tavaroista.

Hawkingilla oli synnynnäinen kyky luonnontieteisiin ja matematiikkaan, ja hän päätti pääaineenaan matematiikka yliopistossa. Hänelle myönnettiin apuraha Oxfordiin vuonna 1959. Hän aloitti yliopisto-opinnot syksyllä 1959 17-vuotiaana. Toisen ja kolmannen vuoden opiskelijana Hawking ponnisteli yhdessä sovitakseen ja olemaan yksi pojista. . ' Hän liittyi venekerhoon ja kokosi soutumiehistön.

Hawking valmistui arvosanoin fysiikan tutkinnosta. Matkan jälkeen Iraniin ystävänsä kanssa hän aloitti jatko-työnsä Cambridgessa syksyllä 1962. Ensimmäisen vuoden tohtorina. opiskelija oli karkea. Hän ei saanut haluamaansa neuvonantajaa. Hän oli toivonut merkittävää tähtitieteilijää Fred Hoylea, mutta hänelle määrättiin modernin kosmologian perustaja Dennis Schiama. Tuolloin, kun Hawking aloitti jatko-työnsä, fysiikassa käytiin paljon uutta keskustelua maailmankaikkeuden luomisesta. Niitä kutsuttiin alkuräjähdyksen ja vakaan tilan teorioiksi. Hawking käytti samaa ajattelua - mustan aukon ajatusta - koko maailmankaikkeuteen ja kirjoitti aiheesta tutkielmansa. Vuonna 1966 Hawking sai tohtorin tutkinnon. soveltavassa matematiikassa ja teoreettisessa fysiikassa erikoisalana yleinen suhteellisuusteoria ja kosmologia. Hänen esseensä 'Singularities and the Geometry of Space-Time' voitti Adams-palkinnon maaliskuussa 1966. Adams-palkinto on yksi arvostetuimmista palkinnoista, jotka Cambridge myöntää vuosittain brittiläiselle matemaatikolle matematiikan tieteellisestä tutkimuksesta.

Ura: Hawking löysi menestystä useilla populaaritieteellisillä kirjoilla, joissa hän keskustelee teorioistaan ​​ja kosmologiasta yleensä. Hänen kirjansa 'A Brief History of Time' oli bestseller-listalla ennätykselliset 237 viikkoa. Hawking sai presidentin vapausmitalin, korkeimman siviilipalkinnon Yhdysvalloissa.

Vuonna 1974 Hawkingin tutkimukset ja havainnot tekivät hänestä julkisuuden tieteellisessä maailmassa, kun hän osoitti, että mustat aukot eivät ole tiedemarkkinoiden alun perin ajateltu tyhjiö. Hawking osoitti, että 'aine' - säteilyn muodossa - voi paeta romahtaneen tähden painovoimasta. Tämä teoria nimettiin sopivasti Hawking Radiationiksi. Syyskuussa 2010 Hawking vastusti kiistanalaisessa kirjassaan The Grand Design, että Jumala olisi voinut luoda maailmankaikkeuden. Hänen viimeisimmän työnsä perusteella päädytään siihen, että Big Bang oli fysiikan lakien väistämätön seuraus eikä mitään muuta.

Vuonna 2002 Hawking sijoittui 25. sijalle BBC: n 100 suurimman britin kyselyssä.

Hawking teki uutisen uudestaan ​​vuonna 2012 kahdesta hyvin erilaisesta syystä: Hän osallistui vuonna 2011 tutkimukseen iBrain-nimisestä päänauhatyyppisestä laitteesta, joka voisi olla mullistava ALS-sairastuneille poimimalla sähköisten aivosignaalien aaltoja. Samana vuonna hän näytti humoristista puoltaan amerikkalaisessa televisiossa esiintymällä vieraana The Big Bang Theory -elokuvassa.

MIGUEL RIOPA / AFP kautta Getty Images

Terveysasiat: Hänen opiskellessaan Hawkingille diagnosoitiin motorisen hermosairauden amyotrofinen lateraaliskleroosi (ALS) tai Lou Gehrigin tauti, kuolemaan johtava neurodegeneratiivinen sairaus, joka johtaa aivojen ja selkäytimen motoristen hermosolujen kuolemaan, mikä halvaantui hänet vähitellen. vuosikymmenien ajan. Hawking oli kokenut yhä kömpelyyttä viimeisen vuoden aikana Oxfordissa, mukaan lukien putoaminen joillekin portaille ja vaikeudet soutuessa. Ongelmat pahenivat ja hänen puheestaan ​​tuli hieman epäselvä. Hänen perheensä huomasi muutokset, kun hän palasi kotiin jouluna. Diagnoosi tuli, kun Hawking oli 21, vuonna 1963. Tuolloin lääkärit antoivat hänelle kahden vuoden elinajanodotteen. Diagnoosinsa jälkeen Hawking putosi masennukseen. Hänen sairautensa eteni hitaammin kuin lääkärit olivat ennustaneet. Vaikka Hawkingilla oli vaikeuksia kävellä ilman tukea, ja hänen puheensa oli melkein käsittämätön, hänen alkuperäinen diagnoosi, jonka mukaan hänellä oli vain kaksi vuotta elossa, osoittautui perusteettomaksi.

Koko aikuisen elämänsä ajan hän oli melkein kokonaan halvaantunut. Hän oli vain pyörätuolissa ja kommunikoi puhetta tuottavan laitteen kautta.

Henkilökohtainen elämä: Stephen Hawking tapasi Jane Wilden juhlissa vuonna 1962. He kihloivat syksyllä 1964 tietäen haasteet, joita Hawkingin diagnoosi tuo. He menivät naimisiin 14. heinäkuuta 1965. Heillä oli kolme lasta: Robert, syntynyt toukokuussa 1967, Lucy, syntynyt marraskuussa 1969, ja Timothy, syntynyt huhtikuussa 1979. 1980-luvun alkupuolelle mennessä Jane tunsi olevansa tyrmistynyt miehensä julkkiksista sekä kaikista sairaanhoitajat ja avustajat tunkeutuvat heidän elämäänsä.

Helmikuussa 1990 Hawking kertoi Janelle jättävänsä hänet sairaanhoitajansa, Elaine Masonin luokse, jonka kanssa hän oli kasvanut läheiseksi muutaman edellisen vuoden aikana. Hän muutti perhekodista, erosi Janesta vuonna 1995 ja meni naimisiin Masonin kanssa syyskuussa 1995. Hawkingin perhe tunsi olevansa syrjäytynyt hänen elämästään avioeronsa jälkeen Jane ja myöhemmin solmittu avioliitto Elaine Masonin kanssa.

Vuonna 2006 Hawking ja Mason erosivat hiljaa, ja Hawking aloitti jälleen läheisemmät suhteet Janeen, hänen lapsiinsa ja lapsenlapsiinsa.

Hawking uskoi, että maailmankaikkeuden laajuuden vuoksi ulkomaalaisia ​​on todennäköisesti olemassa, mutta kosketusta heidän kanssaan tulisi välttää. Hän varoitti, että ulkomaalaiset saattavat ryöstää maapalloa resursseista. Vuonna 2010 hän sanoi: 'Jos ulkomaalaiset vierailevat luonamme, lopputulos olisi paljon kuin Columbuksen laskeutuessa Amerikkaan, mikä ei osoittautunut alkuperäiskansojen hyväksi.'

Hawking oli ateisti ja uskoi, että 'universumia hallitsevat tieteen lait.'

Stephen Hawking Nettovarallisuus

Stephen Hawking

Nettovarallisuus: 20 miljoonaa dollaria
Syntymäaika: 8. tammikuuta 1942 - 13. maaliskuuta 2018 (76 vuotta vanha)
Sukupuoli: Uros
Korkeus: 5 jalkaa 6 tuumaa (1,69 m)
Ammatti: Tiedekirjoittaja, fyysikko, tutkija, tähtitieteilijä, matemaatikko, professori, kirjailija, kosmologi, kirjailija, astrofyysikko
Kansalaisuus: Yhdistynyt kuningaskunta
Viimeksi päivitetty: 2021
Kaikki nettovarallisuus lasketaan julkisista lähteistä saatujen tietojen perusteella. Tarvittaessa sisällytämme myös yksityisiä vinkkejä ja palautetta, joka on saatu julkkisilta tai heidän edustajiltaan. Työskentelemme ahkerasti varmistaaksemme, että luvumme ovat mahdollisimman tarkkoja, ellei toisin mainita, ne ovat vain arvioita. Olemme tyytyväisiä kaikkiin korjauksiin ja palautteeseen alla olevan painikkeen avulla. Teimmekö virheen? Lähetä korjausehdotus ja auta meitä korjaamaan se! Lähetä korjaus Keskustelu