Steve Jobs Net Worth

Kuinka paljon Steve Jobs on arvoinen?

Steve Jobsin nettovarallisuus: 10,2 miljardia dollaria

Steve Jobsin nettovarallisuus: Steve Jobs oli amerikkalainen keksijä ja liikemagnaatti, jonka nettovarallisuus kuollessaan oli 10,2 miljardia dollaria. Steve Jobs tunnettiin teknologiajätin Apple Inc.: n perustajana ja toimitusjohtajana. Jobs toimi myös Pixar Animation Studiosin toimitusjohtajana, jonka hän auttoi myymään Disneylle.

Työpaikkojen arvo oli yli miljoona dollaria vuonna 1978, kun hän oli vasta 23-vuotias, kaksi vuotta ennen yrityksen julkista julkistamista. Kun Apple julkistettiin joulukuussa 1980, hänen arvo oli 250 miljoonaa dollaria.

Huolimatta siitä, mitä oletat, hänen kuolemansa aikana vuonna 2011 suurin osa Steve Jobsin nettovarallisuudesta ei tullut Applen osakkeista. Se tuli Disneyn varastosta.

Miksi? Miten?

Vuonna 1985 Steve erosi Applesta räjähtävän kokoushuoneen sodan jälkeen. Muutamassa päivässä hän myi 99,999% yrityksen 20 prosentin omistusosuudesta ja nettoutti noin 100 miljoonaa dollaria. Hän ilmoitti pitävänsä yhtä osaketta, jotta hän voisi halutessaan edelleen jatkaa vuosikertomusten vastaanottamista ja osallistua osakkeenomistajien kokouksiin.

Steve palasi Applelle vuonna 1996, kun hänen yritys NeXT ostettiin. Vuotta myöhemmin hänet nimitettiin uudelleen toimitusjohtajaksi. Osana tätä prosessia Applen hallitus houkutteli Steven takaisin työhön erittäin anteliaisilla optio-paketeilla. Lopulta hän kasvoi omistamaan 5,5 miljoonaa Applen osaketta. Kun osakkeet jakautuivat 7-1 vuonna 2014 (kolme vuotta hänen kuolemansa jälkeen), osakkeista tuli 38,5 miljoonaa osaketta. Kun osakkeet jakautuivat 4-1 elokuussa 2020, osakkeista tuli 154 miljoonaa osaketta. Tämän kirjoituksen jälkeen 154 miljoonan osakkeen arvo on 20 miljardia dollaria . Joka vuosi nämä osakkeet tuottavat noin 160 miljoonaa dollaria osinkoa Steven leskelle Laurene Powell Jobsille.

Hänen kuolemansa aikana vuonna 2011 Steven Apple-omistusosuus oli 2 miljardia dollaria. Hänen Disney-osuutensa oli hieman yli 8 miljardin dollarin arvoinen. Hän sai 138 miljoonaa Disney-osaketta myydessään Pixarin vuonna 2007. Myynnin myötä hänestä tuli Disneyn suurin yksittäinen osakkeenomistaja. Vuonna 2017 Laurene myi noin puolet omistuksestaan ​​- 64 miljoonaa osaketta - 7 miljardilla dollarilla.

Jos Steve ei olisi koskaan myynyt 20 prosentin omistustaan ​​Applessa, pelkästään näiden osakkeiden arvo olisi 400 miljardia dollaria.

Steven leski Laurene Powell työpaikat perinyt molemmat panokset sekä muut parin varat. Nykyään hän on arvoltaan 30 miljardia dollaria. Hän on yksi 20 rikkaimmista ihmisistä Amerikassa.

Avaintiedot
  • Myi 20 prosentin perustamisosuutensa Applesta 100 miljoonalla dollarilla vuonna 1985
  • Sen arvo oli 10,2 miljardia dollaria kuollessaan vuonna 2011
  • Tästä 10 miljardista dollarista vain 2 miljardia oli Apple
  • Sain 138 miljoonaa Disneyn osaketta myydessään Pixarin vuonna 2007
  • Näiden 138 miljoonan osakkeen arvo oli 8 miljardia dollaria vuonna 2011
  • Jos Steve olisi elossa tänään, hän olisi 42 miljardin dollarin arvoinen
  • Leski Laurene Powell Jobs myi puolet Disneyn omistuksestaan ​​vuonna 2017 hintaan 7 miljardia dollaria
  • Laurene Powell Jobs on 30 miljardin dollarin arvoinen
  • Laurene ansaitsee 160 miljoonaa dollaria vuodessa Applen osinkoina
  • Laurene ansaitsee 120 miljoonaa dollaria vuodessa Disney-osingoista

(Kuva: Justin Sullivan / Getty Images)

Aikainen elämä: Steven Paul Jobs syntyi 24. helmikuuta 1955 San Franciscossa Kaliforniassa. Hänen biologiset vanhempansa olivat Abdulfattah Jandali ja Joanne Schieble. Paul ja Clara Jobs adoptoivat hänet. Hänen adoptiopoikansa Paul Reinhold Jobs oli rannikkovartioston mekaanikko, joka meni naimisiin Clara Hagopianin kanssa vuonna 1946, kun hän lähti rannikkovartiostosta. Clara varttui San Franciscossa armenialaisten maahanmuuttajien tyttärenä. Rannikkovartioston jälkeen Paul oli 'repomies', joka korjasi autoja. Claralla oli kohdunulkoinen raskaus, joka sai pariskunnan harkitsemaan adoptiota. Paul ja Clara adoptoivat Steven sisar Patrician vuonna 1957. Vuonna 1959 perhe muutti Mountain View'yn Kaliforniaan. Paul rakensi työpöydän autotalliin siirtääkseen rakkautensa mekaniikkaan pojalleen. 10-vuotiaana Jobs oli syventynyt tekniikkaan ja ystävystynyt monien insinöörien kanssa, jotka asuivat hänen naapurustossaan.

Työpaikoilla oli vaikeuksia toimia perinteisessä luokkahuoneessa. Hän vastusti viranhaltijoita, käyttäytyi väärin usein, ja hänet keskeytettiin useita kertoja. Hänellä oli vaikeuksia ystävystyä oman ikäisensä lasten kanssa. Hän oli erinomainen opiskelija ja ohitti viidennen luokan. Hän siirtyi Crittendenin lukioon Mountain View'ssä 6. luokalle. Jobs kertoi joutuneensa kiusatuksi usein lukiossa ja kutsui itseään yksinäiseksi tänä aikana elämässään. Seitsemännen luokan puoliväliin mennessä hän oli kyllästynyt väärinkäytöksiin koulussa ja esitti vanhemmilleen ultimaatumin - hän halusi vaihtaa koulua tai keskeyttää koulun. Jobs-perhe ei ollut erityisen hyvin toimeentulossa, mutta he käyttivät kaikki säästönsä uuden talon ostamiseen, jotta Steve voisi vaihtaa koulua vuonna 1967.

Uusi Jobs-perheen koti oli paljon paremmalla Cupertinon koulupiirillä. Vuonna 1968, kun Jobs oli 13, Bill Hewlett Hewlett-Packardista palkkasi hänet kesätyöhön sen jälkeen, kun Steve oli saanut pallot soittamaan hänelle kylmästi pyytääkseen osia elektroniikkaprojektille, jossa hän työskenteli. Työ aloitti lukion Homestead Highissä vuonna 1968. Hän tapasi Bill Fernandezin, joka esitteli hänet Steve Wozniakille. Lukion aikana Jobs oli kiinnostunut elektroniikasta ja kirjallisuudesta. Hänen vanhempana vuonna hänen kaksi parasta ystäväänsä olivat Wozniak ja hänen tyttöystävänsä, Chrisann Brennan, joka oli nuorempi.

Wozniak ilmoittautui läheiseen Kalifornian yliopistoon, Berkeley ja Jobs vierailivat hänen luonaan useita kertoja viikossa vuonna 1971. Se oli Jobsin vanhempi vuosi lukiossa ja hän kävi yliopiston fuksi englannin kursseja Stanfordissa. Noin tuolloin Woz suunnitteli niin sanotun sinisen laatikon, halvan digitaalisen laitteen, joka antoi ääniä, jotka voisivat manipuloida puhelinverkkoa, jotta käyttäjä voisi soittaa ilmaisia ​​kaukopuheluita. Jobs päätti markkinoida ja myydä niitä ja jakaa voitot Wozniakin kanssa. Tämä johti siihen, että Jobs päätyi siihen johtopäätökseen, että elektroniikkaura ei voi olla vain kannattavaa, vaan myös hauskaa.

Syyskuussa 1972 Jobs ilmoittautui Reed Collegeen Portlandissa Oregonissa. Se oli ainoa koulu, johon hän haki, korkeista kustannuksistaan ​​huolimatta. Työpaikat putosivat Reedistä lukukauden jälkeen kertomatta vanhemmilleen. Hän ei halunnut käyttää vanhempiensa rahaa koulutukseen, joka tuntui merkityksettömältä. Työ tarkasteli luokkia ja nukkui ystäviensä asuntolahuoneiden lattialla, kierrätti koksipulloja rahaksi ruokaa varten ja meni paikalliseen Hare Krishnan temppeliin ilmaisen aterian saamiseksi.

Ura: Jobs palasi vanhempiensa taloon Los Altosiin helmikuussa 1974 ja alkoi etsiä työtä. Atari, Inc. palkkasi hänet teknikkona heidän Los Gatosin, Kalifornian toimistoon. Atarin perustaja Nolan Bushnell kuvaili häntä myöhemmin 'vaikeaksi, mutta arvokkaaksi' ja huomautti, että 'hän oli usein huoneen älykkäin kaveri, ja hän ilmoitti siitä ihmisille.'

Maaliskuuhun 1976 mennessä Wozniak valmistui Apple I -tietokoneen perussuunnittelusta ja näytti sen Jobsille, joka ehdotti heidän myyvän sen. Jobs ehdotti nimeä palattuaan hedelmätilalta, jossa hän oli elänyt vain omenoita yli 10 päivän ajan. Hänen silmissään nimi 'Apple' oli 'hauska, henkinen ja ei pelottava', täydellinen pala tuntemattomalle tekniikalle. Jobs ehdotti myös, että Wozniak valmistaisi Apple 1: n kaupalliseksi tuotteeksi, jonka muut tietokoneen harrastajat voisivat ostaa - Wozniak aikoi vain antaa kaiken ilmaiseksi. 1. huhtikuuta 1976 Jobs, Wozniak ja hallintovalvoja Ronald Wayne perustivat Apple Computer Companyn (nykyisin Apple Inc.) Jobsin vanhempien kotiin 1. huhtikuuta 1976. Operaatio alkoi alun perin Jobsin makuuhuoneessa ja muutti myöhemmin autotalliin . Wayne viipyi vain lyhyen aikaa, jättäen Jobs ja Wozniak yrityksen aktiivisiksi perustajiksi. Myöhemmin samana vuonna tietokoneiden jälleenmyyjä Paul Terrell osti heiltä 50 täysin koottua Apple I -yksikköä hintaan 500 dollaria. Lopulta tuotettiin yhteensä noin 200 Apple I -tietokonetta. Apple 1 oli välitön hitti, joka avasi oven Apple II: lle, mikä oli vielä suurempi menestys. Vuonna 1976 Applen tulot olivat 175 000 dollaria. Vuonna 1977 liikevaihto kasvoi 2,7 miljoonaan dollariin. Apple tuli julkiseksi vuonna 1980, kun se oli myynyt 117 miljoonaa dollaria. Julkinen tarjous teki yli 300 työntekijää Applen pikamiljonääreissä.

22. tammikuuta 1984 Apple esitti Super Bowlin televisiomainoksen nimeltä '1984', joka päättyi sanoihin: '24. tammikuuta Apple Computer esittelee Macintoshin. Ja näet, miksi vuosi 1984 ei tule olemaan 1984 . ' 24. tammikuuta 1984 tunnepitoinen Jobs esitteli Macintoshin erittäin innostuneelle yleisölle Applen vuosikokouksessa. Media on saanut laajalti suosiota Macintoshille vahvalla alkumyynnillä, joka tukee sitä. Tietokoneen hidas prosessointinopeus ja rajoitettu valikoima käytettävissä olevia ohjelmistoja johti kuitenkin nopeaan myynnin laskuun vuoden 1984 jälkipuoliskolla.

Vuonna 1985 Jobs pakotettiin poistumaan Applesta, kun hänen paljon ballyhooed Macintosh -tietokoneensa myynti ei onnistunut vastaamaan hyppyyn. Jobs käytti seuraavien vuosien aikana tietokoneyrityksen, NeXT: n (jonka Apple lopulta tarvitsisi ostaa käyttöjärjestelmälle) ja Pixar Animation Studion kehittämistä. Apple osti NeXT: n vuonna 1997 hintaan 427 miljoonaa dollaria, mikä toi Jobsin takaisin Appleen. Me kaikki tiedämme mitä tapahtui seuraavaksi. Apple oli täydellisen epäonnistumisen partaalla, kun Jobs esitteli iMacin ja aloitti elpymisen, joka tekisi hänestä miljardin kerran ja antaisi maailmalle iPodin, iTunesin, iPhonen, iPadin, AppleWatchin, AppleTV: n jne.

Työpaikat antoivat myös melko penniäkään Pixarilta. Hän osti aloittelevan animaatiostudion George Lucasilta vuonna 1986, ja hänestä tuli sen toimitusjohtaja ja sen suurin osakkeenomistaja. Studio sai suosiota vuoden 1995 hitistä, Lelu tarina. Disney osti Pixarin koko osakekannan, 7,4 miljardin dollarin kauppana vuonna 2006.

Irtisanoutuminen Applesta ja kuolemasta: 24. elokuuta 2011 Jobs erosi odottamatta Applesta, ja useimmat ihmiset uskoivat sen johtuvan terveydellisistä syistä. Valitettavasti, Steve Jobs kuoli haimasyöpään 5. lokakuuta 2011 . Hänen tilalleen tuli pitkäaikainen Applen työntekijä ja entinen Applen toimitusjohtaja, Tim Cook .

Henkilökohtainen elämä: Työ avioitui Laurene Powellin kanssa vuonna 1991. He tapasivat, kun hän oli jatko-opiskelija Stanfordin yliopistossa. Hän piti vierailuluentoa.

Powell on liikenainen, joka perusti Emerson Collective -konsernin puolustaen useita syitä. Jobsilla oli neljä lasta, mukaan lukien kirjailija Lisa Brennan-Jobs, jonka äiti oli maalari ja kirjailija (ja Jobsin lukion tyttöystävä) Chrisann Brennan. Steven sisar Mona Simpson on palkittu kirjailija.

Vuonna 2015 Michael Fassbender kuvasi Jobia elämäkerrassa Steve Jobs . Häntä soitti myös elokuvassa Ashton Kutcher Työpaikat vuonna 2013.

Steve Jobs Net Worth

Steve Jobs

Nettovarallisuus: 10,2 miljardia dollaria
Syntymäaika: 24. helmikuuta 1955 - 5. lokakuuta 2011 (56 vuotta vanha)
Sukupuoli: Uros
Korkeus: 6 jalkaa 2 tuumaa (1,88 m)
Ammatti: Yrittäjä, liikemies, keksijä, suunnittelija
Kansalaisuus: Yhdysvallat
Viimeksi päivitetty: 2021
Kaikki nettovarallisuus lasketaan julkisista lähteistä saatujen tietojen perusteella. Tarvittaessa sisällytämme myös yksityisiä vinkkejä ja palautetta, joka on saatu julkkisilta tai heidän edustajiltaan. Työskentelemme ahkerasti varmistaaksemme, että luvumme ovat mahdollisimman tarkkoja, ellei toisin mainita, ne ovat vain arvioita. Olemme tyytyväisiä kaikkiin korjauksiin ja palautteisiin alla olevan painikkeen avulla. Teimmekö virheen? Lähetä korjausehdotus ja auta meitä korjaamaan se! Lähetä korjaus Keskustelu