Tim Cook Nettovarallisuus

Kuinka paljon Tim Cook on arvoinen?

Tim Cook Nettovarallisuus: 1 miljardi dollaria

Tim Cook Nettovarallisuus 2020 ja palkka: Tim Cook on amerikkalainen yritysjohtaja, jonka nettovarallisuus on miljardi dollaria. Hänet tunnetaan parhaiten Apple Inc: n toimitusjohtajana. Hänet nimitettiin toimitusjohtajaksi vuonna 2011, kun hän tuli yhtiöön vuonna 1998.

Toimitusjohtajana Tim ansaitsee 3,4 miljoonan dollarin peruspalkan ja 8 - 12 miljoonan dollarin bonuksen. Palkan ja palkkion lisäksi Timille myönnetään ajoittain suuria palasia Apple-optioita, jotka tulevat ajan myötä. Hänen omistamansa osakkeet lasketaan tuloina tiettynä vuonna. Joten esimerkiksi vuonna 2019 Tim ansaitsi palkkansa ja bonustensa lisäksi 113,5 miljoonan dollarin arvosta omistettuja osakkeita, mikä nosti vuoden kokonaiskustannuksensa noin 125 miljoonaan dollariin. Vuodesta 2011, jolloin hänet nimitettiin toimitusjohtajaksi, vuoteen 2020 Tim ansaitsi 963,5 miljoonaa dollaria kokonaiskorvausta Applelta. Normaalin korvauksen ulkopuolella Tim hyötyy keskimäärin vuodessa noin 500 000 dollarin edestä Applen maksamista henkilökohtaisista turvakuluista. Häntä vaaditaan myös lentämään yksityisesti kaikkiin henkilökohtaisiin ja liikematkoihin. Nämä lentokustannukset ovat noin 315 000 dollaria vuodessa.

Applen markkinajohtaja oli entisen toimitusjohtajan / perustajan Steve Jobsin aikana 350 miljardia dollaria. Kun Tim nimitettiin toimitusjohtajaksi vuonna 2011, monet kyseenalaistivat, kuinka hän voisi menestyä nero-edeltäjänsä suhteen. Nopeasti eteenpäin elokuussa 2020, Applen markkina-arvo lähes 2 biljoonaa dollaria.

Tim on ilmoittanut aikovansa antaa suurimman osan omaisuudestaan ​​ennen kuolemaansa ja on jo lahjoittanut kymmeniä miljoonia eri hyväntekeväisyysjärjestöille.

Kuinka monta Applen osaketta Tim omistaa? Sinä päivänä, jolloin Timistä tuli toimitusjohtaja, hänelle annettiin suuri määrä optioita, jotka saivat 9 vuotuista lisäystä. Pala hänen apurahastaan ​​oli suoriteperusteista. Nämä osakkeet myönnettäisiin vain, jos Apple suoritti 2/3 S&P 500: sta. Hän on saavuttanut jokaisen yksittäisen suorituskyvyn virstanpylvään. Hän sai yhdeksännen ja suurimman avustuksen, noin 560 000 osaketta, elokuussa 2020. Noin puolet jäisi jäljelle sen jälkeen, kun kattoi arvioidun verovelan elokuun 2020 osakekohtaisella hinnalla. 450 dollaria osakkeelta, loput 280 000 osaketta olisi arvoltaan 126 miljoonaa dollaria.

Tämän elokuussa 2020 myönnetyn 560 000 kappaleen ulkopuolella Tim omistaa jo 847996 täysin omistettua Applen osaketta. Helmikuussa 2020, kun Applen osakkeet olivat kaupankäynnin kohteena 320 dollaria, tämän kappaleen arvo oli noin 280 miljoonaa dollaria. Elokuussa 2020, kun Apple saavutti 450 dollaria osakkeelta, kyseisen osuuden arvo oli 380 miljoonaa dollaria.

Tim on yhtiön toiseksi suurin yksittäinen osakkeenomistaja, jonka omistusosuus on noin 0,02% yhtiöstä. Suurin yksittäinen osakkeenomistaja on hallituksen puheenjohtaja Arthur Levinson, joka omistaa 1,1 miljoonaa osaketta. Levinson on toiminut hallituksessa vuodesta 2000. Kolmanneksi suurin yksittäinen osakkeenomistaja on ohjelmistotekniikan varapääjohtaja Craig Federighi, jolla on 412 000 osaketta tämän kirjoituksen jälkeen.

Muu korvaus : Timin hallussa olevien noin 500 miljoonan dollarin omistamiensa osakkeiden lisäksi hän on ansainnut noin 650 dollaria muuta korvausta.

Miljardööri-tila : Tim Cookista tuli virallisesti miljardööri elokuussa 2020 ansaittuaan yhdeksännen (ja suurimman) 560 000 osakkeen osakekohtaisen avustuksen.

Aikainen elämä: Timothy Donald Cook syntyi 1. marraskuuta 1960 Mobile, Alabama. Hänen isänsä (Donald) oli telakan työntekijä ja hänen äitinsä (Geraldine) työskenteli apteekissa. Hänet kasvatettiin läheisessä Robertsdalessa. Cook osallistui Robertsdalen lukioon ja ansaitsi tutkinnon teollisuustekniikasta Auburnin yliopistosta vuonna 1982. Vuonna 1988 Cook ansaitsi kauppatieteiden maisterinsa Duke-yliopiston Fuquan kauppakorkeakoulusta. Hän valmistui luokkansa kymmenen parhaan joukkoon ja sai Fuqua-tutkijan arvonimen.

Varhainen ura: Suoraan yliopistosta, IBM palkkasi Tim Cookin, josta hän siirtyi tietokonekonserniin Pohjois-Amerikan täyttämisjohtajaksi, joka johti IBM: n Personal Computer Companyn valmistus- ja jakelutoimintoja sekä Pohjois-Amerikassa että Latinalaisessa Amerikassa. 12 vuoden uran jälkeen IBM: stä Cookista tuli Intelligent Electronicsin operatiivinen johtaja (jälleenmyyjäosasto). Sitten hän toimi kuusi kuukautta Compaqin yritysmateriaalien johtajana, ostoina ja tuotevaraston hallinnoijana.

Omena: Cookin seuraava tehtävä, vuonna 1998, olisi Applen maailmanlaajuisen toiminnan varatoimitusjohtaja, jossa hän olisi vastuussa kaiken myynnin ja toiminnan hallinnasta maailmanlaajuisesti, mukaan lukien myyntitoiminnot, sekä palvelusta ja tuesta. Tim liittyi Appleen yrityksen synkällä hetkellä, ennen kuin se oli kehittänyt iMacin, iPodin, iPhonen tai iPadin. Voitto laski eikä voitto kasvanut. Monet ystävät ovat tiettävästi yrittäneet estää Timia liittymästä tuolloin heiluttavaan yritykseen.

Yrittäessään aloittaa jälleen voiton yritykselle, Cook sulki Applen tehtaat ja korvasi ne sopimusvalmistajilla ja investoi pitkäaikaisiin sopimuksiin, kuten ennakkomaksu flash-muistiin. Cookin toiminta tuotti tänä aikana valtavia voittoja, siirtymällä viime miljardin dollarin nettotappioon edellisestä tilikaudestaan, ja on hyvitetty pitämään Applen kustannukset kurissa. Hän oli myös yhtiön Macintosh-divisioonan johtaja ja kehitti jälleenmyyjä / toimittaja-suhdestrategioita. Hänet ylennettiin johtamaan toimintoja tammikuussa 2007 ja toimi toimitusjohtajana vuonna 2009. Tänä aikana Applen perustaja ja toimitusjohtaja Steve Jobs oli terveydentilaan liittyvällä lomalla. Tammikuussa 2011 Jobs pyysi uutta lomavapaata, ja tänä aikana Tim vastasi päivittäisistä operaatioista Applella.

Jobs erosi lopulta toimitusjohtajan tehtävästä, ja elokuussa 2011 Cook nimitettiin Applen uudeksi toimitusjohtajaksi. Steve Jobs kuoli vain kaksi kuukautta myöhemmin, lokakuussa 2011, taistelun jälkeen syöpää vastaan. Luomansa kumppanuuden avulla he olivat pelastaneet yrityksen alaspäin suuntautuvasta kierteestä ja ottaneet sen alle 6 miljardin dollarin liikevaihdosta vuonna 1998 yli 100 miljardiin dollariin. Huhtikuussa 2012 Cook sisältyi Time Magazinen 100 maailman vaikutusvaltaisimman henkilön luetteloon.

Applen hallitus myönsi hänelle miljoona osaketta vuonna 2012. Cook kertoi aikovansa lahjoittaa koko varallisuutensa hyväntekeväisyyteen. Toukokuussa 2014 Apple ilmoitti Beats Musicin ja Beats Electronicsin ostamisesta 3 miljardilla dollarilla, joka on sen suurin hankinta. Apple esitteli iPhone 6: n kesällä 2015. Vuotta myöhemmin Apple Watch julkistettiin.

Tim Cook Nettovarallisuus

(Kuva: Justin Sullivan / Getty Images)

Muut hankkeet: Cook osallistui presidentti Barack Obaman vuonna 2013 isännöimään yksityiseen seurantaan ja internetiin liittyvään huippukokoukseen, joka koski kansallisen turvallisuusagentin ja Edward Snowdenin tapausta. Kalifornian San Bernardinossa joulukuussa 2015 tehdyn terrori-iskun jälkeen FBI pyysi Applea auttamaan erään hyökkääjän käyttämän iPhonen lukituksen avaamisessa. Oikeusministeriö määräsi myöhemmin Applen luomaan mukautetun laiteohjelmiston iOS: lle, jonka avulla tutkijat voivat avata minkä tahansa iPhonen lukituksen todisteiden keräämiseksi. Cook tuomitsi avoimessa kirjeessä esitetyt vaatimukset yksityisyyden loukkaamiseksi, jolla olisi 'jäähdyttäviä' seurauksia julkiselle yksityisyydelle ja turvallisuudelle.

Cook nimitettiin Tsinghuan yliopiston kauppakorkeakoulun neuvottelukunnan puheenjohtajaksi lokakuussa 2019. Hänen toimikautensa pituus on kolme vuotta. Hän on toiminut Nike, Inc.:n ja National Football Foundationin hallituksessa. Hän omistaa 3,4 miljoonan dollarin arvosta Niken osakkeita.

Henkilökohtainen elämä: Cook tunnetaan yksinäisestä, hyvin yksityisestä henkilöstä. Hän oli ensimmäinen Fortune 500 -yhtiön toimitusjohtaja, joka tunnisti julkisesti homoksi, ja teki niin vuonna 2014 Bloomberg Businessin pääkirjassa. Syyskuussa 2015 hän käsitteli The Late Show -tapahtumaa Stephen Colbertin kanssa päätöksestään tulla ulos: '' Missä arvostin yksityisyyttäni merkittävästi, tunsin arvostavan sitä liian paljon enemmän kuin voisin tehdä muiden ihmisten hyväksi, joten halusin kerro kaikille totuuteni. ' Hän on todennut toivovansa, että hänen avoimuutensa auttaisi innoittamaan nuoria LGBTQ-yhteisöjä olemaan elämättä pimeydessä pelosta.

Cook ei ole naimisissa eikä hänellä ole lapsia.

Cook lahjoitti Barack Obaman ja Hillary Clintonin presidentinvaalikampanjoille. Yhdessä vaiheessa Clinton piti Timia juoksevana kaverina vuoden 2016 kampanjassaan.

Kiinteistöt : Vaikka Tim on yksi maailman parhaiten palkattuista yritysjohtajista, hän asuu yllättävän vaatimattomassa 2400 neliömetrin kodissa Palo Altossa Kaliforniassa. Hän osti talon vuonna 2010, vuosi ennen nimittämistä toimitusjohtajaksi, hintaan 1,9 miljoonaa dollaria.

Tim Cookin palkka: Kun Tim tuli ensimmäisen kerran Applen toimitusjohtajaksi vuonna 2011, hänen palkkansa oli 900 000 dollaria vuodessa. Nykyään hänen peruspalkka on 3,4 miljoonaa dollaria. Kuten aiemmin mainitsimme, hän ansaitsee tyypillisesti 8-12 miljoonan dollarin bonuksen ja hänelle voidaan myöntää satojen miljoonien arvoisia vaihtoehtoja.

Tim on ilmoittanut aikovansa antaa valtaosan rahoistaan ​​hyväntekeväisyyteen, kun hän kuolee.

Lainaus rahasta :

'' Haluan muistutuksen siitä, mistä olen tullut, ja asettaminen vaatimattomaan ympäristöön auttaa minua siinä. Raha ei ole minulle motivaattori. '

Tim Cook Nettovarallisuus

Tim Cook

Nettovarallisuus: 1 miljardi dollaria
Syntymäaika: 1. marraskuuta 1960 (60 vuotta vanha)
Sukupuoli: Uros
Korkeus: 6 jalkaa 2 tuumaa (1,9 m)
Ammatti: Bisneshenkilö
Kansalaisuus: Yhdysvallat
Viimeksi päivitetty: 2020
Kaikki nettovarallisuus lasketaan julkisista lähteistä saatujen tietojen perusteella. Tarvittaessa sisällytämme myös yksityisiä vinkkejä ja palautetta, joka on saatu julkkisilta tai heidän edustajiltaan. Työskentelemme ahkerasti varmistaaksemme, että luvumme ovat mahdollisimman tarkkoja, ellei toisin mainita, ne ovat vain arvioita. Olemme tyytyväisiä kaikkiin korjauksiin ja palautteisiin alla olevan painikkeen avulla. Teimmekö virheen? Lähetä korjausehdotus ja auta meitä korjaamaan se! Lähetä korjaus Keskustelu