Walt Disneyn nettovarallisuus

Paljonko Walt Disney Worth on?

Walt Disneyn nettovarallisuus: 1 miljardi dollaria

Walt Disneyn nettovarallisuus: Walt Disney oli amerikkalainen elokuvantuottaja, ohjaaja, käsikirjoittaja, ääninäyttelijä, animaattori, yrittäjä, viihdyttäjä, kansainvälinen kuvake ja hyväntekijä. Hänet tunnetaan parhaiten Walt Disney Productionsin takana olevana miehenä, joka on yksi tunnetuimmista elokuvien tuottajista maailmassa.

Walt Disneyn nettovarallisuus oli noin miljardi dollaria kuolemansa aikaan vuonna 1966 (inflaation sopeutumisen jälkeen).

Hänen kuolemansa aikaan Disneyn eri omaisuuserien arvo oli 100–150 miljoonaa dollaria vuonna 1966, mikä on sama kuin 750–1,1 miljardia dollaria tänään. Hänen osuutensa pelkästään Disneyn tuotantoyhtiössä oli arvoltaan 600 miljoonaa dollaria (inflaation mukauttamisen jälkeen). Hänellä oli myös suurin yksittäinen omistusosuus Walt Disney Inc. -yhtiössä, joka perustettiin vuonna 1953 hallitsemaan Disneyn henkistä omaisuutta, muotoilua ja muuta omaisuutta. Kuolemansa jälkeen hän jätti 45% omaisuudestaan ​​vaimolleen ja lapsilleen perhe-luottamuksen muodossa ja 10% sisarelleen, veljentytärilleen ja veljenpoikilleen. Loput 45% perustivat hyväntekeväisyysjärjestön. Suurin osa hyväntekeväisyystoiminnan varoista annettiin yksityiselle taidekoululle CalArtsille.

Varhainen elämä ja varhainen ura: Walter Elias Disney syntyi Chicagossa Hermosan kaupunginosassa 5. joulukuuta 1901, Eliasin ja Flora Disneyn neljänneksi. Hänellä oli neljä sisarusta, veli Herbert, Raymond ja Roy sekä sisar Ruth. Perhe muutti Marcelineen Missouriin, kun Disney oli neljä vuotta vanha, ja siellä hän kiinnostui piirtämisestä. Yksi hänen varhaisimmista piirustusprojekteistaan ​​oli, kun hänelle maksettiin vetää eläkkeellä olevan naapurilääkärin hevonen.

Disneys muutti vuonna 1911 Kansas Cityyn Missouriin. Käydessään Benton-lukio, Disney tapasi oppilaat Walter Pfeifferin, joka esitteli hänet vaudevillen ja elokuvien maailmaan. Tänä aikana Disney osallistui myös lauantain luokkiin Kansas City Art Instituteissa. Disney-perhe muutti jälleen vuonna 1917, tällä kertaa takaisin Chicagoon. Disney osallistui McKinleyn lukioon, jossa hän aloitti koulujen sanomalehtiä ja osallistui yökursseille Chicagon kuvataideakatemiassa.

Varhaisen uransa aikana Disney ja muut taiteilija ja ystävä Ub Iwerks työskentelivät Kansas City Film Ad Company -yrityksessä. Siellä Disney kiinnosti ensin animaatiota.

Animaatio-ura: Disney muutti Hollywoodiin heinäkuussa 1923. Hänen edellinen liiketoimintansa, Laugh-O-Gram Studio, oli mennyt konkurssiin, mutta hän oli tuottanut lyhytelokuvan, jossa yhdistyvät live-toiminta ja animaatio Alice's Adventures in Wonderland -jutun perusteella. Hän pystyi onnistuneesti allekirjoittamaan sopimuksen New Yorkin elokuvan jakelijan Margaret J. Winklerin kanssa lokakuussa 1923 kuudesta Alice-komediasta. Elokuvien tuottamiseksi Disney perusti Alice-elokuvien tuottamiseksi Disney Brothers Studion (myöhemmin uudeksi nimeksi The Walt Disney Company).

Ikoninen hahmo Mikki Hiiri kehitti Disney ja ilmestyi ensimmäisen kerran toukokuussa 1928. Disney oli edelläkävijä jälkituotettujen äänisarjojen luomisessa ja allekirjoitti sopimuksen Cinephone kanssa näiden suosittujen äänisarjojen jakelijana ja allekirjoitti myöhemmin jakelusopimuksen Columbian kanssa. Kuvia Mikki Hiiri sarjakuvista.

Disney, tyytymätön tuottamiensa lyhyiden sarjakuvien muotoon, aloitti tuotannon studionsa ensimmäisessä täyspitkässä animaatiossa, Lumikki ja seitsemän kääpiötä . Elokuvan tuotanto kesti neljä vuotta, ja sen tuottaminen maksoi 1,5 miljoonaa dollaria, mutta se esiteltiin joulukuussa 1937 kriitikoiden ja yleisön suureksi kiitokseksi. Toukokuussa 1939 se oli kerännyt 6,5 miljoonaa dollaria. Seuraavaksi kutsutaan yleisesti animaation kultaiseksi ajaksi, ja studio julkaisee animaatioelokuvia, kuten Dumbo (1941), Bambi (1943), Pinokio (1940) ja Fantasia (1940). Nämä elokuvat eivät toimineet yhtä hyvin kuin odotettiin, ja vuonna 1944 Disneyn yritys oli Bank of America -velkaa 4 miljoonaa dollaria. Disney palasi animaatioihin 1950-luvulla Tuhkimo , joka oli kaupallinen ja kriittinen menestys, ja muut kaltaiset elokuvat Liisa ihmemaassa (1951) ja Peter Pan (1953).

(Kuva: Archive Photos / Getty Images)

1950-luvun puolivälistä lähtien Disney alkoi keskittyä enemmän aikaa ja ponnisteluja muihin animaation ulkopuolisiin hankkeisiin. Tanskan Kööpenhaminassa sijaitsevan Tivoli-puutarhan ulkoasun innoittamana Disney alkoi keskittyä teemapuiston kehittämiseen Kaliforniassa. Hän perusti WED Enterprisesin (nykyisin Walt Disney Imagineering) ja käytti henkilökohtaisia ​​rahojaan insinöörien ja animaattorien joukkoon rahoittamaan ostetun puiston suunnitelmia Kalifornian Anaheimin tontille. . Disneyland avattiin virallisesti heinäkuussa 1955 menestykseen. Vain kuukauden käytön jälkeen puisto otti vastaan ​​yli 20000 kävijää päivässä ja oli toivottanut 3,6 miljoonaa vierasta tervetulleeksi ensimmäisen vuoden loppuun mennessä.

Hänet otettiin Hollywoodin kuuluisuudelle helmikuussa 1960 kahdella tähdellä: yksi elokuvien työstä ja toinen televisiosta. Hänet otettiin myös postuumisti Television Hall of Fameen vuonna 1986 ja Kalifornian Hall of Fameen joulukuussa 2006. Kuolemaansa saakka Disney jatkoi työskentelyä erilaisissa animaatio-, elokuva-, lomakohde- ja puistoprojekteissa. Hän oli ollut mukana 81 elokuvassa.

Henkilökohtainen elämä: Disney meni naimisiin mustesuihkutaiteilijan Lillian Boundin kanssa heinäkuussa 1925, ja heillä oli kaksi tytärtä. He menivät naimisiin kuolemaansa asti vuonna 1966. Disney kuoli 15. joulukuuta 1966, vain kymmenen päivää hänen 65-vuotensa jälkeenthsyntymäpäivä, keuhkosyövästä.

Walt Disneyn nettovarallisuus

Walt Disney

Nettovarallisuus: 1 miljardi dollaria
Syntymäaika: 5. joulukuuta 1901 - 15. joulukuuta 1966 (65 vuotta vanha)
Sukupuoli: Uros
Korkeus: 5 jalkaa 10 tuumaa (1,78 m)
Ammatti: Elokuvatuottaja, käsikirjoittaja, animaattori, elokuvaohjaaja, yrittäjä, ääninäyttelijä, viihdyttäjä, liikemies, televisiotuottaja, elokuvan toimittaja
Kansalaisuus: Yhdysvallat
Viimeksi päivitetty: 2020

Walt Disney -tulos

  • 101 dalmatialaista 5166 dollaria viikossa
  • Sveitsiläinen perhe Robinson 3000 dollaria viikossa
Kaikki nettovarallisuus lasketaan julkisista lähteistä saatujen tietojen perusteella. Tarvittaessa sisällytämme myös yksityisiä vinkkejä ja palautetta, joka on saatu julkkisilta tai heidän edustajiltaan. Työskentelemme ahkerasti varmistaaksemme, että luvumme ovat mahdollisimman tarkkoja, ellei toisin mainita, ne ovat vain arvioita. Olemme tyytyväisiä kaikkiin korjauksiin ja palautteeseen alla olevan painikkeen avulla. Teimmekö virheen? Lähetä korjausehdotus ja auta meitä korjaamaan se! Lähetä korjaus Keskustelu